Fnac Belgium Bewertungen

1 814
TrustScore 1 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Verschrikkelijke dienst na verkoop voor online aangekochte elektronica. Online word ik van de chat naar mail gestuurd om te vernemen dat ik een online artikel in de winkel ter reparatie mo... Mehr ansehen

1. Geschäft
  6. Musikgeschäft

Über Fnac Belgium

Vom Unternehmen geschrieben

Besoin d'aide ?
Vous avez une question relative à votre achat à la FNAC ?

Contactez-nous sur cette page : https://www.fr.fnac.be/contacteznous

ou bien par téléphone :
pour la Belgique +32 2 700 91 91
pour le Luxembourg +352 27 990 600 99

Hulp nodig?
Heb je een vraag in verband met je aankoop bij Fnac?

Contacteer ons via deze link: https://www.nl.fnac.be/contacteerons

Of contacteer ons telefonisch:

2 Sterne
1 Stern

Bittet Kunden um Bewertungen

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 24 Std.

Alle Bewertungen

(1 814)

243 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Commande annulée sans explication après 3 jours d'attente - Très déçu

J'ai commandé une trottinette sur ce site et j'ai patienté pendant 3 jours. Je viens de recevoir un e-mail m'informant que ma commande est purement et simplement annulée. Aucune explication ne m'a été fournie, et aucune solution de remplacement (comme un autre modèle ou un geste commercial) ne m'a été proposée. Ce manque de considération pour le client est très décevant. Je ne recommande pas ce vendeur pour son manque de fiabilité!

Très très déçu !!!!!!!!!!!!

3. Juli 2026

Bonjour,
nous sommes sincèrement désolés pour cette situation et pour la déception occasionnée.
Malheureusement, votre commande a dû être annulée car le produit n'était finalement plus disponible chez notre fournisseur. Nous comprenons parfaitement votre frustration et nous vous présentons nos excuses pour ce désagrément et prenons en compte votre remarque afin d'améliorer notre communication dans ce type de situation.

Site web nul !

J'ai commandé un climatiseur le 22/06/2026 sur le site web de la FNAC (949 Euros). Ma commande a été acceptée et payée avec Paypal. J'ai reçu un mail de confirmation avec un délai de livraison à 2 jours. Le 26 juin, je reçois un mail signifiant que l'article est en rupture de stock et que je vais être remboursé. Donc impossible de commander ailleurs car rupture de stock partout et à ce jour mon remboursement n'a toujours pas été effectué !

2. Juli 2026

Bonjour Michel,
nous sommes navrés d'apprendre que vous n'avez toujours pas reçu votre commande.
N'hésitez pas à envoyer un mail à webshop@be.fnac.com afin qu'ils puissent vérifier cela pour vous.
Megan, VandenBorre

Leverdatum niet nakomen

Leverdatum niet nakomen. Bij het bestellen stond er "Snelle levering", maar dat is dus een leugen. Initieel was uiterlijke leverdatum 1 juli beloofd bij aankoop. Wat al 4 dagen was na de bestelling, wat al redelijk ruim is vandaag de dag met concurrenten als Coolblue, Bol, Mediamarket... Op 1 juli nog geen enkele informatie ontvangen. Als ik navraag doe kunnen ze geen informatie geven en moet ik gewoon blijven wachten. Men kan zelfs niet antwoorden of het product op voorraad is. Laatste bestelling dat ik hier plaats.

1. Juli 2026

Hallo,
Het product is nog niet beschikbaar. Op dit moment heb ik geen specifieke datum voor de beschikbaarheid, omdat de leverancier nog geen bevestiging heeft gegeven. Mijn excuses voor de wachttijd. Zodra je bestelling op voorraad is, nemen we contact met je op om je dit te laten weten.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Verschrikkelijke dienst na verkoop voor…

Verschrikkelijke dienst na verkoop voor online aangekochte elektronica.

Online word ik van de chat naar mail gestuurd om te vernemen dat ik een online artikel in de winkel ter reparatie moet afgeven.

Na de eerste "herstelling", waar ze zogezegd het product hebben gekuist, was het probleem uiteraard niet opgelost. Binnen de 30 minuten na indienstname deed het probleem zich terug voor.

Het product terug binnengebracht voor een "re-repair". Hopelijk deze keer wel in orde. Intussen heb ik zicht op 8 ritten naar of van FNAC.

Omruilen, cashback, terugsturen met de post of deftige herstelling zijn blijkbaar geen opties die FNAC kent.

Ik raad iedereen af hun webshop te gebruiken.

30. Juni 2026

Hallo,
et spijt ons te vernemen dat je deze ervaring hebt gehad.
Wanneer een toestel een defect vertoont, moet dit eerst door een technieker worden onderzocht. Op basis van een beschrijving vanop afstand kunnen wij helaas geen beslissing nemen over de oorzaak van het probleem of de verdere afhandeling.
We begrijpen dat het frustrerend is wanneer een toestel na een eerste herstelling opnieuw dezelfde symptomen vertoont.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Colis toujours en attente depuis 15…

Colis toujours en attente depuis 15 jours ( date de livraison promise le 16 juin ) , quasi 15 jours après … et ben toujours rien … la Fnac se déresponsabilise complètement en mettant la faute sur le transporteur.. sauf que c’est bien à la Fnac que j’ai acheté le produit , je leur ai donc fait confiance … juste honteux

29. Juni 2026

Antwort von Fnac Belgium

Bonjour, Nous sommes désolés d'apprendre que vous n'avez pas encore reçu votre commande. Vous pouvez nous envoyer un e-mail à l'adresse webshop@be.fnac.com afin que nous puissions vérifier cela. Bonne journée, Kimberly - Fnac

Online purchase

I order 4 Bongo vouchers for my son’s birthday on June 14. I received an order confirmation and that was it.
A week later, I decided to email Fnac to enquire about my order. The email bounced.
I then phoned and spent 12 minutes waiting only to be told I had to email them!
I then received a reply that they don’t deliver Bongo vouchers anymore and they will reimburse me within 5 working days.
At no point was there any communication or was my order cancelled. If I hadn’t contacted them, they would have gladly kept my money. Never again!
Op 14 juni bestel ik bij Fnac 4 Bongo bonnen. Een verjaardagscadeau voor mijn zoon die op 25 juni verjaart.
Ik krijg een bestelbevestiging maar verder niks.
Ik contacteer Fnac via e-mail maar het emailadres werkt niet. Ik bel Fnac en wordt verzocht een ander adres te e-mailen.
Ik krijg antwoord van Fnac dat mijn geld zal teruggestort worden (binnen 5 werkdagen!) want Fnac levert die niet meer!
We zijn 10 dagen verder. Op geen enkel moment nam Fnac contact op om mij te informeren dat de bestelling geannuleerd werd noch werd een poging ondernomen mij terug te betalen. Nooit meer

14. Juni 2026

Hallo,
het spijt ons dit te moeten lezen.
Wij raden jou aan om een mail te sturen naar webshop@.be.fnac.com zodat dit nagekeken kan worden.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bestelling geplaats via marketplace…

Bestelling geplaats via marketplace fnac op 18/05/2026. Na lange tijd kregen we melding dat het product verzonden was. Na enkele weken toch even geïnformeerd, bij de verkoper ms2 digital. Uiteindelijk bleek er toch iets mis te zijn met de levering. Op 15/06/2026 werd een terugbetaling voorgesteld. We wachten nog steeds. Het nummer van de verkoper op de site is niet eens aangesloten. Onbegrijpelijk dat FNAC dergelijke verkopers toelaat. Mij zie je hier in ieder geval niet meer terug.

18. Mai 2026

Antwort von Fnac Belgium

Hallo, Het spijt ons om jouw teleurstelling te lezen. Ik stel voor om ons een mail te sturen naar webshop@be.fnac.com Fijne dag, Kimberly - VandenBorre

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik bestelde een cadeau voor mijn…

Ik bestelde een cadeau voor mijn petekind en op het einde kwam er een pop-up voor een zogezegde terugbetaling maar dit was eigenlijk een betalend abonnement van een partnerorganisatie “webloyality Sari” voor 18 euro per maand. Dit ruikt naar oplichting en misleiding en dat bij een bedrijf als Fnac!

16. Juni 2026

Antwort von Fnac Belgium

Hallo, Zou het mogelijk zijn om ons meer info te delen via mail naar webshop@be.fnac.com ? Zodanig wij dit voor je kunnen bekijken. Fijne dag, Kimberly - Fnac

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bestelling geplaatst meer dan een maand…

Bestelling geplaatst meer dan een maand geleden ,bestelling geanuleerd paar mails gedaan naar Fnac en terugbetaling ontvangen zonder noemeswaardige problemen.

9. Juni 2026

Hallo,
het spijt ons te moeten lezen dat je jouw bestelling nooit hebt ontvangen.
Wij zullen dit intern doorgeven om dit te vermijden in de toekomst.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Un crédit fidélité de 300 € promis pour l'achat d'un téléviseur à 2 800 € – puis refusé.

J'ai acheté un téléviseur chez FNAC Monaco pour 2 800 € après avoir été incitée par le vendeur à faire une offre promotionnelle incluant un crédit fidélité de 300 €. Il m'a demandé mon numéro de téléphone et a lui-même lié l'achat à un compte fidélité utilisé par ma famille depuis une vingtaine d'années.

Ce compte a été créé avec mon adresse e-mail et mon numéro de téléphone, et j'y ai effectué de nombreux achats avec ma carte bancaire sans aucun problème. Cependant, lorsque je suis retournée au magasin pour utiliser le crédit de 300 €, on m'a soudainement indiqué que je n'étais pas autorisée à utiliser le compte car il était enregistré au nom de mon mari. Le directeur du magasin a confirmé qu'ils étaient au courant de l'achat effectué avec ma carte et que le compte familial avait bien été crédité.

On m'a d'abord suggéré d'utiliser le crédit pour un achat en ligne. J'ai donc effectué un achat en ligne de plus de 300 €, pensant que le crédit serait transféré et appliqué à la commande.

Le crédit n'a jamais été appliqué. Lorsque je suis retournée au magasin, on m'a demandé de présenter la pièce d'identité de mon mari pour appliquer l'avoir. Mon mari étant en voyage pendant plusieurs semaines, à mon retour avec sa pièce d'identité, on m'a informée que l'avoir de 300 € avait expiré et n'était plus valable, malgré le fait que l'achat en ligne ait déjà été effectué et que l'article soit toujours disponible en magasin.

J'ai déposé une réclamation officielle auprès du directeur du magasin et j'ai ensuite reçu un appel téléphonique me proposant un dédommagement de 150 €. J'ai refusé cette offre.

Mon problème est simple : la FNAC Monaco a utilisé avec plaisir le compte fidélité pour promouvoir et conclure une vente de près de 3 000 €, mais lorsqu'il s'est agi d'honorer l'avantage fidélité promis, on m'en a refusé l'accès et on m'a finalement annoncé que l'avoir avait expiré.

Je continue de suivre cette affaire par les voies appropriées du service clientèle et de la protection des consommateurs.

10. Februar 2026

Antwort von Fnac Belgium

Bonjour, Merci pour votre retour. Cependant, il semble que votre avis a été publié sur la page belge. Pourriez-vous vérifier et, si nécessaire, le poster sur la page appropriée ? Merci d’avance pour votre compréhension. Bonne journée, Kimberly - Fnac

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Taal niet weergeven in zoekertje

Ik bestelde 2 strips. Nergens op de website staat de taal van de strips besteld, ondanks dat ik ernaar heb gezocht. Ik krijg de strips vervolgens in het Frans opgestuurd. Eén haal ik op in de winkel, één krijg ik thuis aan. Ik breng de strip die ik thuis aankreeg terug naar de winkel, waar ik op een onbeleefde en neerbuigende wijze de boodschap krijg dat ze hem daar niet terug aannemen, maar ik het via de website moet regelen omdat Fnac met een derde partij werkt. Ze geven mij ook de indruk dat het mijn eigen fout is, maar ik heb thuis de website nog eens geopend met mijn partner en de taal staat echt nergens vermeld, hier hebben we printscreens van. Via die partij krijg ik de boodschap dat ik de strip moet terugsturen op eigen kosten, maar die kosten zijn zo goed als dezelfde prijs als de strip omdat het om een internationale zending gaat. Ik heb het toch gedaan, in de hoop nog een paar euro terug te zien.

7. Mai 2026

Antwort von Fnac Belgium

Hallo, Zou het mogelijk zijn om ons een mail te sturen naar webshop@be.fnac.com ? Zodanig wij dit voor je kunnen bekijken. Fijne dag, Kimberly - Fnac

Levering mislukt

Levering van Bpost is mislukt, klantendienst zegt dat ze 'een onderzoek zullen openen' dat minstens 2 weken zal duren, en waarvan de uitkomst alleen kan zijn dat de levering niet gelukt is. Desondanks weigeren ze de koop op afstand te annuleren (wat enkel kan binnen 14 dagen) of een vervangexemplaar op te sturen. Hollen het consumentenrecht volledig uit.

1. Juni 2026

Hallo,
het spijt ons te moeten lezen dat je jouw bestelling nog steeds niet hebt ontvangen.
Wij zullen dit aan onze webshop intern doorgeven.
Megan, VandenBorre

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Terugbetaling veranderd in het verzamelen van mijn persoonlijke gegevens

Ik plaatste een bestelling die door Fnac werd geannuleerd. Om mijn geld terug te krijgen, ben ik VERPLICHT mijn bankgegevens in de account in te vullen??? Waarom kan er niet gewoon teruggestort worden? Mijn bankgegevens zomaar invullen doe ik niet graag. Een giftcard in de plaats willen ze ook niet geven. Dus ik heb gedurende 24u mijn gegevens ingevuld want het ging overnacht verwerkt worden volgens Muriel en Fabienne van de klantendienst. Op de koop toe wil ik mijn account verwijderen, kan je niet zelf, moet via een emailadres. Daar moet je een kopie van je ID kaart aan toevoegen. Euhm pardon? Verzamelen zij gegevens en verkopen ze deze dan verder ofzo? Nooit meer! Zelfs in de winkels zie je mij niet meer! Wat een kutservice!

Hallo,
bij Fnac.com gebeurt het terugbetalingsproces inderdaad op deze manier. Om veiligheidsredenen mogen wij jouw bankgegevens niet zelf opslaan of handmatig aanpassen. Daarom vragen we jou om deze gegevens zelf in jouw account in te vullen. Zo blijft jouw informatie beschermd en heb jij de volledige controle over jouw gegevens.
Je kan er zeker van zijn dat dit proces veilig verloopt en uitsluitend gebruikt wordt voor de correcte verwerking van jouw terugbetaling.
Wat betreft de verwijdering van jouw account: ook daar wordt extra voorzichtig omgegaan met persoonsgegevens. De vraag om een identiteitsbewijs dient enkel om zeker te zijn dat de aanvraag effectief door de juiste persoon wordt gedaan, zodat misbruik vermeden wordt.
We begrijpen dat dit omslachtig kan overkomen, maar deze werkwijze is er net om jouw veiligheid en privacy te garanderen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Slechte communicatie en lange levertijd

Via fnac.be een game besteld die binnen 2-3 werkdagen geleverd ging worden. Na meer dan 10 dagen al 2 keer contact gehad met de klantendienst die zeggen dat er voorraad is en het elk moment verstuurd zal worden. Enkele dagen later krijg ik een mail dat mijn betaling niet gelukt is en dat ik het manueel moet overschrijven. Dus weer een paar dagen later krijg ik bevestiging van de betaling en nog een paar dagen later werd de game pas verstuurd.
Wat een belofte was van 2-3 werkdagen is uitgedraaid naar 14 dagen. ABSURD gewoon, ik bestel hier nooit meer.

Hallo,
het spijt ons te moeten lezen dat je lang heb moeten wachten op deze bestelling.
Wij zullen dit intern doorgeven om dit te vermijden in de toekomst.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Ik heb iets besteld via de webshop

Ik heb iets besteld via de webshop, er stond bij dat de levering 1 werkdag was. 2 werkdagen later, heb ik nog altijd geen bevestiging van verzending gehad. Contact gehad met de klantenservice maar die breken het gesprek al heel snel af, hier krijg je ook geen hulp van.

Hallo,
het spijt ons dit te moeten lezen.
Wij raden jou aan om een mail te sturen naar webshop@be.fnac.com met vermelding van jouw bestelbonnummer zodat zij dit kunnen nakijken voor jou.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Demande de remboursement depuis plus…

Demande de remboursement depuis plus d'un mois et ça tourne en rond. Services à " chxxx"

11. April 2026

Bonjour Nathalie,
le remboursement se fera dans les 7 jours à partir du moment où vous avez introduit vos coordonnées bancaires dans votre compte.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

J'avais pré-commande le nouveau jeu…

J'avais pré-commande le nouveau jeu james bond first light il mon pas envoyé le code soit disant il me l'ont envoyé

27. Mai 2026

Bonjour,

Les codes d’activation sont normalement envoyés par e-mail le jour de la sortie du jeu.
Nous vous invitons dans un premier temps à vérifier vos courriers indésirables (spams).
Si malgré ces vérifications vous n’avez toujours pas reçu votre code, nous vous invitons à contacter directement notre service Webshop à l’adresse suivante: webshop@be.fnac.com
Merci de bien préciser votre numéro de commande afin de faciliter le traitement de votre demande.

Bonne journée,
Sarah - Fnac

Il sont mauvais

Il y a 2 mois j'avais commandé un GSM reconditionné à la FNAC.
Cette commande n'est jamais arrivée.
Après avoir pris contact avec la Fnac les seules réponses que jai recues étaient : " Soyez patient"
Il a encore fallu beaucoup de courriers pour enfin être remboursé du GSM .
Si je peux vous donner un conseil :
NE COMMENDEZ JAMAIS RIEN À LA FNAC ou soyez très
patients et insistants
Patrick Meur

26. Mai 2026

Bonjour Patrick,
nous sommes navrés de lire que vous n’avez pas reçu votre commande dans les délais indiqués.
Sachez que nous transmettrons votre remarque au service concerné afin d’améliorer notre service.

Achat produit

1/ Vérification disponibilité en magasin via le site internet : dit 10 de disponible, vais au magasin : rupture de stock, vérification sur place sur leur site : toujours 10 de disponible...
2/ Commande en ligne : impossible de lier ma carte FNAC à mon compte en ligne FNAC, le magasin me renvoie une fois de plus à leur site internet, j'attends toujours depuis décembre 2025 qu'ils me recontactent pour ce problème déjà signalé.
=> plus cher que les autres magasins, aucun respect du client qui n'est qu'une "boîte à fric" et un système informatique totalement digne des années '90 (je préfère de pas mentionner de quel siècle passé je parle).

26. Mai 2026

Bonjour,
nous sommes navrés d'apprendre que vous avez été mal informé à propos du délai.
Sachez que nous transmetterons cela en interne afin d'adapter cela.
Pour ce qui est de votre carte adhérent, nous vous invitons à envoyer un mail à webshop@be.fnac.com afin qu'ils puissent vérifier le problème de la carte.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mislukte reparatie Samsung Z Fold5 (1 maand)

Ik kocht op 26/10/2024 een Samsung Galaxy Z Fold5 bij Fnac Wijnegem. Wegens enkele problemen aan de NFC/Google Wallet heb ik het toestel op 17/4/2026 ter reparatie binnengebracht. Er werd 2 weken reparatietijd gezegd en...Ik was het toestel 3 weken kwijt.
Opgehaald op 9/5/2026 en was het zogenaamd gerepareerd ("moederbord vervangen"), maar het defect was exact hetzelfde en het IMEI-nummer bleek ongewijzigd. Toestel opgehaald en thuis terug ingesteld. Terug exact hetzelfde probleem. Een overduidelijk mislukte of zelfs niet-uitgevoerde reparatie.
Ik heb het toestel eerstvolgende werkdag 11/5 's ochtends opnieuw ingeleverd bij FNAC Wijnegem. Aangezien het om een "re-repair" ging, was de duur max 1 week. Die week is inmiddels verstreken. Telefonisch bij de helpdesk stuit je telkens op dezelfde antwoorden. FNAC Wijnegem neemt geen verantwoordelijkheid op, ze zeggen dat het probleem bij het reparatie Centrum zit. Ik moet wachten en een einddatum wordt niet gegeven. Constant worden er ook mieuwe verhalen verzonnen door de helpdesk of winkel. Zaken die worden gezegd, komen ze nadien op terug en zeggen nadien dat het niet waar is. Ondertussen ben ik in totaal 1 maand zonder telefoon...
Fnac negeert hiermee de wettelijke consumentengarantie en lapt de regels rondom "redelijke termijn" en "ernstige overlast" volledig aan haar laars.

Update 1:
Ik heb u een mail gestuurd met verdere uitleg en de dossiernummers.

Update 2:
Gisteren op expliciet verzoek van Fnac Webcare alle details, dossiernummers gemaild. Ik gaf hen een redelijke termijn van 24 uur voor een eerste inhoudelijke reactie, aangezien hier ook direct gereageerd werd. Deze termijn is inmiddels verstreken en het blijft ijzig stil. De online service blijkt helaas net zo onbereikbaar en onwillig als de klantendienst of de winkel. Morgen verloopt de harde deadline. Als er dan geen oplossing is, gaat het dossier direct naar de Consumentenombudsdienst en de FOD Economie wegens misleidende handelspraktijken.

Update 3:
Ik heb bij zowel bij de Consumentenombudsdient als bij de FOD Economie een klacht ingediend.

Update 4: Toestel is teruggekomen met schermdefect en moet terug binnengestuurd worden. Dat is het 3de ticket (64804646) al. Heb reeds geklaagd via consumer en aftersales van FNAC. Wanneer neemt iemand nu eindelijk zijn verantwoordelijkheid op?

18. Mai 2026

Hallo,
Kan je ons een mail sturen naar webshop@be.fnac.com samen met een woordje uitleg en jouw bestelnummer?
Kim - Fnac

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr