Hyundai Motor Nederland Bewertungen 44

TrustScore 2 von 5

1,9

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Had problemen met mijn navigatie, gebeld voor een afspraak. Ondanks de garantie kon ik niet eerder dan 3e week terecht, ik zou een paar dagen weg gaan. Totaal geen begrip, telefonisch konden ze tot... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Toen wij bij de Hyundai garage Wittenberg in Hilversum een 2e hands Kona Electric kochten bleek de auto na aankoop ‘import zonder fabrieksgarantie’. Dit was niet vooraf gemeld. De garage wilde ons tot... Mehr ansehen

1. Importeur
  2. Anbieter von Mobilitätsausrüstung

Vom Unternehmen geschrieben

Officiële importeur van Hyundai automobielen in Nederland.

1,9

1 Stern

Hat 50 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 2 Wochen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Foute diagnose of verdienmodel?

Mijn dochter was in januari 2026 gestrand met mijn Electrische Hyundai Kona uit 2019 onderweg naar wintersport in Zuid-Duitsland. Een elektronisch probleem, EV melding in scherm en de auto kon niet in versnelling gezet worden. Auto terug op ambulance naar Hyundai Wittenberg in De Meern. Deze hebben de auto uitgelezen, code kon 4 oorzaken geven. Ongeveer
40% accu slecht / 30% positiesensor versnellingsbak/ losse contact of corrosie ca 15% en defecte motor ca 15% kans.
De baliemedewerkster van de garage wist mij te vertellen dat de tractie motor vervangen moest worden : E 4300,- Ik vroeg waarom niet eerst de accu vervangen, gezien de code? , maar nee want "diagnostische apparatuur "had bepaald dat het toch echt de electramotor is die vervangen diende te worden; beaamt door een monteur naast haar. Ik kreeg een online offerte (link) die niet op te slaan was, heb het wel direct uitgeprint.
Het voelde niet goed, ik heb aangegeven dat de auto opgehaald wordt en de factuur voor diagnose + rapport gestuurd kon worden. Factuur gekregen plus herinnering na 1 week maar geen rapport., na lang aandringen het uitleesrapport gekregen, offerte was al offline gehaald.
Auto naar een EV garage gebracht. Code was schijnbaar gerest want stond er niet meer in. Prima.
Alleen de accu is vervangen en ik rij nu ca 4 weken zonder enig probleem ( ca 1500 km verder...)
Schandalig hoe Huyndai Wittenberg dit aanpakt.

Na een eerder versleten lager probleem vorig jaar (was bovendien een service bulletin van het probleem !) net buiten de garantie waarbij ik geen coulance kreeg bij Hyunday Barten in Amstelveen, ben ik wel klaar met deze boeven. Ook dat was een reparatie van 4000,-

Voor mijn gevoel is 1 ster nog teveel.

3. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bought a car in 2024 Hyundai i20 2016…

Bought a car in 2024 Hyundai i20 2016 model, 11,750 € with Bovag and extra guarantee, as a woman and after a hard period ( my father’s passing) , I trusted them. The car had an Hyundai approval and certified . Asked if the car’s battery, tires, airco etc. was good and they were positive.
After driving till today no more than 5,000km , had to change battery, tires and cherry on top , ABS system!!!!!
No less than 1,000€ .
Such a fraud!!!!

11. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Lekke band maar Hyundai geeft niet thuis

Afgelopen weken bleef mijn Hyundai Santa Fe okt 2022 rechterband voor langzaam leeglopen. Ik kon hem thuis steeds zelf oppompen maar omdat ik het probleem niet kon oplossen, belde ik op 30 jan '26 de mobikiteitsservice van Hyundai. Ik doorliep een pad en kreeg uiteindelijk iemand telefonisch te spreken. Of ik nog kon rijden? Ja, na zelf oppompen. Of ik dan maar naar de garage wilde gasn. Geen probleem. Ik direct naar de garage. Daar bleek dat ik mogelijk 3 uur zou moeten wachten. Omdat ik afspraken had, heb ik een afspraak in de garage gemaakt: woensfagochtend 8.30 uur 4 febr. Op 4 febr band weer opgepompt en hup naar de garage. Daar aangekomen werd band gerepareed maar wel tegen betaling van ruim € 49. Huhhhh? Ik heb toch 5 jaar mobiteitsgarantie ook voor lekke banden? Ja, maar die geldt niet als je naar de garage komt. Waar staat dat? Dat staat nergens in de voorwaarden, merkte ik op maar bij Oostendorp in Den Bosch waren ze onvermurwbaar. Heb dezelfde dag klacht ingediend bij Hyundai NL en wacht nog op reactie. Volgende keer zeg ik dat ik niet meer kan rijden, komt service aan de deur. Is duurder voor Hyundai maar voor mij dan geen kosten. Overigens lijkt band wéér leeg te lopen.
Tja, wat moet je nu met zo'n service die niet doet wat het wél belooft???

4. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Afgelopen 4 jaar 2 keer gebruik gemaakt…

Afgelopen 4 jaar 2 keer gebruik gemaakt van de pechhulpdienst In België. In beide gevallen meer dan 5 uur moeten wachten omdat met het vergeten doorgeven was. Deze week had ik een scheurtje in het koelvloeistofreservoir. Om te takelen had de man niet echt veel zin, dus hij plakte dit maar wat af met plakband, zodat ik gerust de 28 km die ik nog moest rijden zonder problemen kon doen. Bij de garage aangekomen bleek er in heel het blok geen drup water meer te zitten met de extra kosten van dien...

14. Jänner 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn ervaring met deze autodealer is…

Mijn ervaring met deze autodealer is helaas zeer teleurstellend.
Als je hier een auto wilt kopen, raad ik sterk aan om iemand mee te nemen die er echt verstand van heeft, zodat alles grondig gecontroleerd wordt vóór de aankoop.
Mijn auto is hier meerdere keren geweest voor garantie-reparaties via de BOVAG-garantie. Telkens kreeg ik te horen dat het probleem was verholpen, maar eerlijk gezegd weet ik niet eens wat er precies is gerepareerd, omdat na afloop van de garantie exact dezelfde problemen weer zijn teruggekomen. Het voelde meer als tijdelijk “lapwerk” dan als een echte, professionele reparatie.
Uiteindelijk betaal je dus veel voor een garantie die in de praktijk weinig voorstelt. Mijn auto stond bijna continu in de werkplaats en dat roept bij mij serieus de vraag op wat hier eigenlijk wordt gedaan.
Al met al ben ik niet tevreden over deze dealer en ik raad anderen aan om zeer voorzichtig te zijn.

12. Jänner 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn benzine auto behandeld als diesel

Het roetfilterlampje van mijn Hyundai Tucson uit 2022 gaat telkens branden. Ook na regenereren bij de dealer, duurt het niet lang voor deze weer gaat branden. De ene dealer factureert mij hiervoor, terwijl een andere dealer dit kosteloos oplost. Ze geven aan dat dit 'roetfilter-probleem' door mijn eigen rijgedrag komt, namelijk korte stukjes. Altijd al gedaan en nooit problemen gehad met mijn vorige benzine auto's. Ik heb de vraag bij Hyundai Nederland gesteld waarom dealers verschillend omgaan met deze situatie en of dit roetfilter probleem opgelost kan worden. En zo niet, graag technische uitleg waarom. Na anderhalve maand eindelijk een reactie ontvangen. Hierin geeft Hyundai Nederland antwoord op mijn vragen voor een diesel auto!! Ze schrijven o.a.: 'Dit geldt merkbreed voor moderne dieselvoertuigen met een roetfilter en wordt niet als een technisch defect van het roetfilter zelf aangemerkt." Terwijl ze de gegevens hebben van mijn benzine auto, waar mijn vragen over gaan. Bedankt Hyundai Nederland voor het niet serieus nemen van mijn klacht. Weg vertrouwen.

7. Jänner 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn voertuig had ernstige technische…

Mijn voertuig had ernstige technische problemen. Ik heb de auto meerdere keren aangeboden bij verschillende Hyundai-dealers, maar niemand kon of wilde de auto daadwerkelijk repareren. Er werd geen duidelijke diagnose gesteld en ik kreeg geen enkele concrete oplossing.

Uiteindelijk werd mij zelfs gezegd dat zij de auto niet konden maken en dat ik hem maar moest komen ophalen. Zonder reparatie, zonder hulp en zonder verantwoordelijkheid. Dit vind ik onacceptabel voor een merk als Hyundai.

Wat mij het meest stoort, is dat er geen enkele bereidheid was om mee te denken of te helpen. Ik voelde mij als klant volledig aan mijn lot overgelaten. Door dit alles was ik genoodzaakt om op eigen kosten een onafhankelijke garage in te schakelen, iets wat nooit nodig had mogen zijn.

Mijn ervaring:
❌ Auto niet gerepareerd
❌ Geen ondersteuning
❌ Geen verantwoordelijkheid
❌ Slechte klantenservice

Hyundai profileert zich als een betrouwbaar merk, maar mijn ervaring laat helaas het tegenovergestelde zien. Ik zou dit merk en deze dealers niet aanbevelen.

28. Dezember 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Onbetrouwbare Hyundai Ioniq 5 - terugkerend probleen met falende ICCU

Ik heb een Hyundai Ioniq 5 die ik december 2022 heb gekocht. In november 2024 kreeg de auto elektrische storingen. O.a. de ICCU ging kapot waardoor het vermogen weg viel en de snelheid niet boven de 45 km/uur uitkwam. Dit was overigens al bekend en wereldwijd waren hier al terugroep acties. Hyundai heeft geen policy om vervangend vervoer te regelen voor als de componenten niet direct zijn te leveren. De garage die de reparatie heeft verricht, heeft uit coulance wel een auto beschikbaar gesteld. De auto is twee weken later opgeleverd. Hetzelfde probleem speelde een jaar later: weer ging de ICCU kapot, direct nadat een plof hoorbaar was - de plof werd volgens de garage veroorzaakt door het falen van een zekering. De auto moest wederom terug naar de garage. Dit keer kwam werd geen vervangend vervoer aangeboden, omdat Hyundai geen mobiliteits garantie heeft tenzij de reparatie langer dan 30 dagen duurt. Voor mij is deze auto onbetrouwbaar en dat is dan ook de reden dat ik inmiddels een andere auto heb gekocht.

4. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Hyundai is een onbetrouwbaar merk als het om apps gaat

Ik heb in februari mijn Inster mogen ontvangen met daarbij een bluelink app om de auto te kunnen bedienen.Deze app werkt nu niet meer omdat ze voorwaarden hebben veranderd.Het is nu de bedoeling om een abonement af te sluiten.
De communicatie van Hyundai is daar in zeer slechtgeweest.Nu wordt je voor 29 euro benadeeld per jaar. Je koopt dus een auto zonder functies

3. November 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte klant, dank voor uw feedback. Het betreurt ons dat u niet tevreden bent over Hyundai. In onze brochures staat duidelijk vermeld dat Bluelink een proefperiode kent van 6 maanden, waarna kan worden overgestapt op een betaald abonnement of gebruik kan worden gemaakt van de LITE versie zonder verdere kosten. Het spijt ons dat u dit niet duidelijk was en dit voor u als een vervelende verassing kwam. Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland. SB^

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

De verkoper bij de dealer in Heerlen…

De verkoper bij de dealer in Heerlen was zéér vriendelijk en deskundig.
Was een plezier om z’n enthousiasme te ervaren.

26. September 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte Wil Vinclair, hartelijk dank voor uw positieve feedback! goed om te horen dat onze dealer u vriendelijk en deskundig te woord heeft gestaan. Wellicht gunt u de dealer in kwestie ook nog een dergelijke review? https://nl.trustpilot.com/review/www.wassinkautogroep.nl Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland. ^SB

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Had problemen met mijn navigatie

Had problemen met mijn navigatie, gebeld voor een afspraak.
Totaal geen begrip, telefonisch konden ze totaal geen advies geven, 3 auto’s gekocht in al die jaren, ik had meer verwacht, personeel gaat achteruit weinig kennis die de telefoon opnam.
Dank je wel Hyundai Hilversum ga je schamen

26. September 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte Hans van Teijlingen, dank voor uw feedback aangaande Wittenberg Hyundai Hilversum. Los van het feit dat wij graag met u in contact treden om uw klacht te behandelen, willen wij u vragen uw klacht te richten tot Wittenberg Hyundai Hilversum. U kunt ons bereiken via klantenservice@hyundai-motor.nl. Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland. ^SB

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Het is de inster E motion die ik nu heb…

Het is de inster E motion die ik nu heb ontvangen,deze auto is een goede aanvulling op de overige E mobielen van Hyundai echter ik kijk tegen een onveilige situatie in de inster en die betrefd dat er zich een donker gedeelte achter de binnenspiegel aan de voorruit bevindt en dit belemmerd het zicht bij hoger geplaatste verkeerslichten dit is best onveilig en zeker bij slecht weer !!! maar voor de rest een super fijne SUV met alles erop en eraan ik ben er super blij mee !!!

9. September 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte Gerard Johan Eyck, dank voor uw positieve feedback! Het donkere gedeelte is inderdaad vrij groot, omdat hierin de camera's en sensoren zijn gemonteerd voor de rijhulpsystemen welke voor uw veiligheid zorgen. Veel rijplezier gewenst! Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland. ^SB

Ursem Barten sucks !!!

Ik krijg een mail vanuit Hyundai dat ik een beurt moet hebben in mijn private lease contract. Na 6 weken eindelijk aan de beurt. 's Morgens de auto weggebracht en mijn nummer doorgegeven zodat ik hem kan ophalen zodra klaar. Om 1530 uur zelf maar gaan bellen en hij bleek klaar te zijn. Niet gebeld dus !! Kom ik aan de balie, we hebben niets gedaan want de beurt is pas over 6000km. We hebben wel de klep van de benzinetank gedaan want die stond nog open. Ik heb dus de hele dag geen auto gehad voor een servicebeurt die niet heeft plaats gevonden. Het zal me geld kosten maar ik ga dit leasecontract beeindigen en overstappen naar een KIA EV5. Wat een waardeloos bedrijf iedere keer weer. Het gaat om Ursem Bartem op de Spaklerweg.

15. September 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte Ted van der Vliet, bedankt voor uw feedback. Graag verzoek ik u deze review te richten aan https://nl.trustpilot.com/review/ursembarten.nl en niet Hyundai Nederland. Wij vernemen daarnaast graag van u via klantenservice@hyundai-motor.nl om uw klacht verder in behandeling te nemen. Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland ^SB

Hyundai Bluelink abonnement

Via de mail contact gehad met Hyundai Bluelink om een abonnement te krijgen op de Bluelink die op 5 september ophoudt gratis te zijn (na 5 jaar). Ik kan alleen een abonnement afsluiten als ik met een creditcard via Hpay het bedrag van 29 euro voor een jaar, voldoe. Ik heb geen creditcard en was ook niet van plan er een aan te schaffen (voor ongeveer hetzelfde bedrag als het abonnement kost nota bene) om alleen zo'n betaling te doen. Hyundai Bluelink biedt geen andere mogelijkheid om te betalen. Ik vind dat onvoorstelbaar van een bedrijf dat graag zijn klantenservice hoog in het vaandel heeft staan. Kan mijn dealer: Van Mossel Groningen daar iets in betekenen?

13. August 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte mgg straatman, wij vinden het net zo vervelend als u dat er nog geen andere betalingsmethoden beschikbaar zijn op dit moment. Helaas kunnen wij hier voor u niets aan veranderen op dit moment. Er wordt gewerkt aan andere betalingsmogelijkheden. Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland. ^SB

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Het updaten van navigatie van Hyundai…

Het updaten van navigatie van Hyundai Tuscon plug in hybride 2022 ging niet goed. Alle voorgeschreven stappen uitgevoerd met nieuwe usb stick. De navigatie ziet de usb stick, controleert de bestanden en besluit vervolgens om te gaan upgraden. Dan stopt het proces. Gemeld bij dealer Wittenberg Amersfoort. Komt u maar even langs. Gedaan. Kijkt niet eens naar het probleem, probeert mijn usb stick niet en zegt
voor €169,0 eigen stick te gebruiken. Update slaagt, maar ben niet blij. Klacht bij importeur ingediend cc Wittenberg. Importeur zegt zonder onderzoek ligt aan uw usb stick. Punt. Niet fijn, deze service.

7. August 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte Hans Van der Perk, zoals al eerder aangegeven, biedt Hyundai de mogelijkheid om de updates zelf gratis uit te voeren, waar nodig met ondersteuning van een klantenservice die specifiek in deze updates gespecialiseerd is. Daarnaast worden de updates gratis uitgevoerd bij elke onderhoudsbeurt bij een erkend dealer. Wij zijn van mening dat Hyundai hiermee voldoende opties biedt aan de klanten en uiteraard streven we er hierbij altijd naar om het gebruiksgemak voor de klant te optimaliseren. Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland. ^SB

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Fijn volk bij Hyundai Spaklerweg,Amsterdam…

Ik was bij Hyundai Spaklerweg,Amsterdam
Hele fijne mensen, of je nou de duurste komt kopen of de kleinste komt leasen.
Men neemt alle tijd voor je en voor alles zijn specialisten aanwezig
(Finance/techniek/advies/lease)
Zeker een zaak om terug te komen

6. August 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte A Pater, dank voor uw positieve feedback. Wellicht kunt u Ursem Barten een plezier doen door ook hen direct een beoordeling te geven: https://nl.trustpilot.com/review/ursembarten.nl Met vriendelijke groet, Hyundai Nederland. ^SB

Klacht uitlezen auto

Beste lezers,

Ik heb een klacht betreffende de declaratie van 60,50 euro over het uitlezen van onze auto.

In Spanje heb ik problemen met onze Hyundai Tucson gekregen.
Het lampje van de motor begon oranje te branden en heb gelijk Hyundai mobiliteitservice gebeld.
Zij adviseerde mij een Hyundai dealer op te zoeken in de buurt van de camping waar wij stonden.

Deze dealer was 35 km verder en daar aangekomen was hij 4 dagen gesloten.
Mobiliteitservice gebeld en zij adviseerde mij een garage te bezoeken nabij l’estartit en werd mij een sms gestuurd waar ik de kosten kon declareren.
Weer een 3/4 dag kwijt aan garage bezoek.

Daar hebben zij de auto uitgelezen en er kwam uit dat de EGR-klep stuk was.

In overleg met mijn garage Ursem-Barten hebben wij besloten de auto bij hen te laten repareren.
Dit viel binnen de garantie van mijn auto.
Nu heb ik de declaratie ingestuurd naar de ANWB die onderdeel is van Hyundai mobiliteitservice is en zij vertelde mij dat de kosten voor het uitlezen van de auto voor eigen rekening is.

Ongelofelijk, ik ben 2 dagen van mijn vakantie kwijt geraakt aan garage bezoeken.
En nu worden mijn kosten niet eens vergoed.
Ik had beter kunnen besluiten om de auto te laten afslepen en naar Nederland te repatriëren, dan had H.M. meer geld kwijt geraakt aan vervoer en reparatie.

Wat een slechte service van Hyundai, laten we daarvoor de auto altijd bij een Hyundai repareren en controleren?
Ik ben bang dat dit de laatste Hyundai is want dit is geen manier van werken en stap over naar een beter merk die wel goede service verleend.

Ik hoor graag de oplossing op deze kwestie.

We zijn nu inmiddels bijna 4 weken verder, nog steeds niets vernomen van Hyundai Motors !!!

D. Meijer

1. Juli 2025

Antwort von Hyundai Motor Nederland

Geachte D, hartelijk dank voor uw feedback. Graag komen wij met u in contact via klantenservice@hyundai-motor.nl om dit verder met u te bespreken. ^SB

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr