Maxi-Trade Luchtventilatie Bewertungen 156

TrustScore 4 von 5

4,1

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zeer slechte service. Product beschadigd geleverd en na retourzending opnieuw hetzelfde beschadigde product ontvangen. Waardeloos. Na het plaatsen van de review, werden we nog net niet belachelijk... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Maandag contact opgenomen en informatie gevraagd over een afzuigmotor, men gaf eerlijk aan dat men ook niet wist hoeveel capaciteit de motor die ik nodig had moest zijn. Uiteindelijk ben ik achter he... Mehr ansehen

1. Lieferant von Klimasystemen
  2. Klimaanlagenanbieter
  3. Klimaanlagengeschäft
  4. Luftfilteranbieter
  5. Heizungs- und Klimatechnikbetrieb
  6. Industrieanlagenanbieter

Vom Unternehmen geschrieben

Maxi-Trade Luchtventilatie is dé totaalleverancier voor alles op het gebied van ventilatie, luchtbehandeling, airconditioning en klimaatoplossingen. Wij leveren zowel aan particuliere klanten als aan zakelijke opdrachtgevers, waaronder installateurs, horecaondernemers en bouwprofessionals. In onze webshop vindt u een breed en scherp geprijsd assortiment aan onder andere buisventilatoren, ventilatorboxen, woonhuisventilatie, geurfilterkasten, afzuigkappen, horecakeukenapparatuur, kanaalwerk, airco’s (split- en multi-split systemen) en alle bijbehorende hulpstukken en regeltechniek. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken zoals LG, Panasonic, Airfan, Östberg, Torin en Vents, zodat u verzekerd bent van betrouwbare en energiezuinige oplossingen. Al onze producten voldoen aan de geldende Europese regelgeving en normen, zowel voor residentieel als professioneel gebruik. Naast levering bieden wij ook maatwerkoplossingen en montage aan. Onze montagepartner werkt met erkende installateurs en vakmensen, zodat kwaliteit en veiligheid altijd gewaarborgd zijn. Heeft u specifieke wensen? Dan denken we graag met u mee. Bij Maxi-Trade staan betrouwbaarheid, kwaliteit en klantgerichtheid voorop. Snelle levering, deskundig advies en transparante communicatie vormen de basis van onze service. Bezoek onze webshop en ontdek waarom steeds meer klanten voor Maxi-Trade kiezen als hun vaste partner in luchttechniek.

4,1

Gut

TrustScore 4 von 5

156 Bewertungen

1 Stern

Hat 66 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 2 Wochen

Snel en uitstekend geholpen

Het bleek erg moeilijk om een installateur te vinden die een warmtepompboiler kon leveren én plaatsen. De loodgieter had het te druk en op twee offerteaanvragen via internet heb ik nooit meer een reactie ontvangen.
Daarna kwam ik terecht op de website van Maxi-trade.nl. Op vrijdag heb ik via de knop “Offerte aanvragen” mijn gegevens ingevuld en aangegeven wat ik graag wilde laten installeren.
Tot mijn verrassing ontving ik maandag al een e-mail dat een buitendienstadviseur contact met mij zou opnemen. Diezelfde maandag werd ik al gebeld. We hebben toen het een en ander besproken en via een WhatsApp-groep, die hij had aangemaakt, heb ik aanvullende informatie en foto’s doorgestuurd.
Maandagavond ontving ik al de offerte per e-mail. Dinsdag ben ik akkoord gegaan en precies een week later, op woensdag, is de warmtepompboiler al geplaatst.
De monteurs waren bijzonder vriendelijk en, voor zover ik kan beoordelen, ook zeer bekwaam. Dit bedrijf heeft mij uitstekend geholpen. Er werd goed meegedacht en de communicatie was snel en duidelijk.

11. März 2026

Tevreden

Een airco laten plaatsen en we zijn zeer tevreden over de nagekomen afspraken van Maxi-Trade, ook de aftersales, erg netjes en behulpzaam. Aanrader dus!

19. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn ervaring met Maxitrade is helaas…

Mijn ervaring met Maxitrade is helaas ronduit slecht. Ik heb via dit bedrijf een compleet horeca-afzuigsysteem laten plaatsen, maar vanaf het begin ging er veel mis.

De monteur adviseerde mij een veel te grote motor en verzekerde dat een luchttoevoer niet nodig was, ondanks dat een andere expert die voor hem was geweest dit wél had aangegeven.

Omdat ik weinig technische kennis heb, vertrouwde ik expertise van Maxitrade. Achteraf blijkt dat dit advies simpelweg onjuist was.

Tijdens de montage werd de geurfilterkast op een onlogische plek geplaatst, midden in mijn horecaruimte.  De monteurs hadden ook geen lift bij zich om de filterkast aan het plafond te monteren waardoor ik en andere werklui die op dat moment aanwezig waren moesten helpen.

Toen ik aan de monteur vroeg of deze verplaatst kon worden, werd mij verteld dat dit niet mogelijk was — tenzij ik €1000 extra zou betalen. Ineens kwamen er toen wél alternatieven, terwijl er in eerste instantie geen mogelijkheden waren. Omdat de kast anders veel ruimte en omzet zou kosten, ben ik uiteindelijk akkoord gegaan, al voelde dit onterecht. Ik heb daarna contact opgenomen met Maxitrade en mij is aangegeven dat ik alles bij hun van tevoren had moeten melden en dat zij niets voor mij kunnen betekenen, omdat ik de deal had gesloten met de monteur.

Toen de verbouwing klaar was, zette ik het systeem aan en ik kwam zelf tot de ontdekking dat de deuren door vacuüm niet meer dicht konden.

Dit is iets dat elke professional direct zou moeten signaleren of testen. Zeker wanneer Maxitrade later beweert dat “luchttoevoer achteraf bekeken zou worden” want waarom zijn de deuren dan niet gecontroleerd tijdens of direct na de installatie? Ik ben er zelf achter gekomen en bij hen neergelegd

Toen er uiteindelijk na weken een monteur langskwam, Omdat het vakantieperiode was. Bleek luchttoevoer tóch noodzakelijk. Maxitrade schuift de verantwoordelijkheid volledig op mij en presenteert een extra rekening van €2600 ex, met €200 korting.  Ze houden vol dat het “mijn woord tegen dat van de monteur” is, terwijl dit soort essentiële onderdelen normaal gesproken gewoon in een offerte worden genoemd als optie.

Ondertussen hebben meerdere onafhankelijke experts bevestigd dat luchttoevoer bij een 6000 m³ geurfilterkast absoluut noodzakelijk is en dat de geluiddemper wat ook opmaat is gemaakt door Maxitrade niet voldoet aan de normen. Dat bevestigt voor mij dat Maxitrade zeer onprofessioneel te werk gaat en fouten niet wil erkennen.

Op e-mails van mijn advocaat wordt niet gereageerd. Ik ben daarom van plan een rechtszaak te starten en alle geleden schade op hen verhalen. Mijn zaak kan voorlopig niet open en alle kosten blijven oplopen.

Mijn advies: denk twee keer na voordat je met dit bedrijf in zee gaat. En als je het toch doet, leg elke afspraak zwart op wit vast en vertrouw niet blind op hun advies

22. Juli 2025
Maxi-Trade Luchtventilatie-Logo

Antwort von Maxi-Trade Luchtventilatie

Beste klant,

Dank voor uw review. We vinden het vervelend dat u dit traject als zo frustrerend hebt ervaren; dat is nooit onze intentie geweest.

Vooraf heeft een werkbezoek plaatsgevonden en is een offerte opgesteld en goedgekeurd waarin uitsluitend de afzuiging was opgenomen. Omdat het pand al beschikte over een bestaand ventilatiesysteem, is afgesproken om de werking daarvan bij ingebruikname te beoordelen. Een aparte luchttoevoer is daarom niet meegenomen in de offerte.

De motorcapaciteit is berekend op de afzuigkap, geurfilterkast en kanaalwerk en is geleverd met een regelaar. Wij hebben meerdere keren aangeboden de motor kosteloos te vervangen voor een lagere capaciteit, maar hiervan is geen gebruik gemaakt.

De verplaatsing van de geurfilterkast en de bijbehorende kosten zijn ter plaatse en buiten Maxi-Trade om met de monteur afgesproken. Tijdens de installatie is de motor getest; het pand was toen nog in verbouwing, waardoor onderdruk en deuren niet representatief konden worden beoordeeld.

Toen later aanvullende luchttoevoer wenselijk bleek, hebben wij uit coulance een tweede, onafhankelijke monteur kosteloos laten meekijken. De offerte van €2.600 is door deze monteur opgesteld en betrof aanvullende werkzaamheden die geen onderdeel waren van de oorspronkelijke opdracht.

We vinden het jammer dat dit traject zo is geëscaleerd en blijven bereid om in gesprek te gaan en samen tot een oplossing te komen.

Maxi-Trade Luchtventilatie

Top levering en communicatie

Plaatste een, voor mijn doen, grote bestelling waarbij je toch altijd even denkt, "hoop dat het goed gaat" ondanks al het vooronderzoek.

Het was echter een aangenaam contact. Als er even niet opgenomen kon worden dan werd ik vlot terug gebeld.

Zou er zo weer bestellen.

3. Oktober 2025

Oplichters

Mijn ervaring met deze onderneming was teleurstellend. De manier waarop retourzendingen worden afgehandeld wijkt af van wat normaal is binnen de particuliere markt. Niet alleen worden de verzendkosten voor retourzendingen aan de klant doorberekend, maar er wordt ook nog eens een extra bedrag van 20% als retourvergoeding ingehouden.

Dit beleid lijkt in strijd met de consumentenrechten zoals die zijn vastgelegd binnen de Europese regelgeving. Op basis van wat ik heb meegemaakt, zou ik dit bedrijf dan ook niet aanbevelen.

Er worden verschillende verklaringen gegeven om het beleid te rechtvaardigen, maar deze voelen misleidend aan. In mijn geval werd er zelfs gesuggereerd dat ik een zakelijke aankoop had gedaan, terwijl dat niet het geval was. Al met al zou ik anderen aanraden om zeer voorzichtig te zijn bij het overwegen van een aankoop bij deze aanbieder.

1. Juli 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn ervaring met dit bedrijf is helaas niet goed!

Mijn ervaring met dit bedrijf is helaas niet positief. De afhandeling van retourzendingen wijkt af van wat gebruikelijk is binnen de consumentenmarkt. Naast het in rekening brengen van de retourverzendkosten, wordt er ook 20% aan retourkosten berekend.

Dit is niet in lijn met de rechten van consumenten zoals vastgelegd in de Europese wetgeving. Op basis van mijn ervaring kan ik dit bedrijf niet als betrouwbaar aanbevelen.

Dit bedrijf doet van allerlei sugesties en schrijven een mooi verhaal om zichzelf goed te praten maar is echt onbetrouwbaar. En als ze het uitkomt dan doen ze net alsof je zakelijk heb gekocht. Geheel onjuist. Echt mensen koopt hier niet want ze lichten je op

25. Juli 2025
Maxi-Trade Luchtventilatie-Logo

Antwort von Maxi-Trade Luchtventilatie

Beste ,

Bedankt voor uw review. We vinden het jammer dat u opnieuw ontevreden bent en uw ervaring hier deelt - onder een andere naam - terwijl u hierover al een soortgelijke review op Google had geplaatst.

Graag willen we nogmaals kort toelichten dat uw bestelling onder een zakelijke aankoop viel, gezien de opgegeven bedrijfsnaam en betaling via een zakelijke rekening. Voor zakelijke bestellingen gelden andere voorwaarden dan voor particuliere consumenten, waaronder een uitsluiting van het wettelijke herroepingsrecht. Dit is ook zo opgenomen in onze algemene voorwaarden.

Desondanks hebben we uit coulance alsnog een retourmogelijkheid aangeboden, ondanks dat het om een speciaal besteld product ging. De genoemde retourvergoeding van 20% is bedoeld ter dekking van de kosten die hiermee gepaard gaan.

We begrijpen dat dit niet de ervaring was waarop u hoopte, maar we streven er altijd naar om correct, eerlijk en transparant te handelen – voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Team Maxi-Trade Luchtventilatie

Hele goede Service.

Ik heb een buisventilator gekocht en ingebouwd in een kozijn. Na een tijdje stopte hij ermee, we dachten dat het een aansluiting was. dat bleek het niet te zijn, maar het motortje zelf. Ik heb gebeld en het uitgelegd. Ik kreeg na een jaar een splinternieuw motortje opgestuurd zodat ik de buisventilator niet uit het kozijn hoefde te halen. Prima actie!!

6. Juli 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Zo moeten technische producten aan particulieren verkocht worden

Als particulier kocht ik buisventilator. Het bleek niet het juiste type dat ik gekozen had, maar zonder enig probleem zorgde Maxi-Trade een omruil. Teneinde de aansluiting werkend te krijgen werd ik verwezen naar Bruno. Via de app en met wat foto’s kwamen we er snel uit ! Geweldige service zonder gedoe en met een mooie werkende buisventilator. Kudo’s voor Maxi-Trade

11. Februar 2025

Perfecte service ervaren

Uiteindelijk ben ik achter het type gekomen en ben ik super behandeld! Men belde s ochtends om 7 uur al terug na een vraag en leverde zeer snel zoals beloofd was! Naar mijn ervaring echt een aanrader!

10. November 2023

Prima ventilator

Prima ventilator! Stil en degelijk met kogellagers voor een keurige prijs. Snel geleverd en een gratis pen met notitie blokje🥳

26. Mai 2022

Goed produkt, snelle levering

Bedrijf is goed bereikbaar, medewerker gaf goed antwoord op een vraag van mij,verzending was snel (2 dagen).
Echter discrepantie tussen geadverteerde capaciteit en capaciteit zoals opgegeven in de specs bij levering. OP mijn reclamatie daarover werd uitgelegd dat de specs bij het apparaat zijn bij een drukverschil van 50Pa.
Dit zou dan ook op de website vermeld moeten staan.

17. März 2022

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr