Dzień dobry. Informujemy, że Pana zgłoszenie zostało zweryfikowane. Paczka z zamówieniem została fizycznie nadana. W związku z Pana decyzją o odstąpieniu od umowy i zgłoszeniem żądania zwrotu środków, proces ten został formalnie uruchomiony. Zwrot pieniędzy zostanie zrealizowany na Pana konto w terminie określonym w regulaminie naszego sklepu. Jako firma bierzemy odpowiedzialność za błędy logistyczne i zawsze dążymy do polubownego rozwiązania problemów. Informujemy jednak stanowczo, że nie ma naszej zgody na personalne obrażanie, wyzwiska i agresję słowną, jakich dopuścił się Pan w rozmowie wobec naszego pracownika. Standardy kulturalnej komunikacji obowiązują obie strony. Dalsze formalności zostaną dopełnione zgodnie z procedurą zwrotów.
Do portalu TRUSTPILOT:
Działając w imieniu firmy MojeLoveKawowe, składamy oficjalny protest wobec działań platformy Trustpilot, polegających na bezpodstawnym blokowaniu i usuwaniu pozytywnych opinii wystawianych przez naszych realnych klientów. W ostatnim czasie otrzymujemy liczne zgłoszenia od naszych konsumentów, którzy informują nas, że ich pozytywne recenzje nie są akceptowane i publikowane. Klienci są poddawani restrykcyjnej procedurze weryfikacyjnej – są proszeni o przesyłanie dowodów zakupu, faktur oraz zrzutów ekranu potwierdzających transakcję. Mimo dostarczenia tych dokumentów i jednoznacznego wykazania autentyczności zakupu, ich opinie są ostatecznie odrzucane. Jednocześnie wyraźnie zaznaczamy, że nasza firma nie zamierza i nie będzie opłacać abonamentów komercyjnych na Państwa platformie, aby sztucznie odblokować możliwość publikacji ocen lub zyskać dostęp do tzw. narzędzi mediacji (w ramach płatnej integracji). Praktyka, w której brak płatnego konta skutkuje masowym blokowaniem pozytywnych recenzji pod pretekstem "weryfikacji", stoi w sprzeczności z zasadami uczciwej konkurencji i transparentności, którymi rzekomo kieruje się Trustpilot. Apelujemy o natychmiastowe zaprzestanie tych praktyk i odblokowanie możliwości swobodnego wypowiadania się na profilu naszej firmy. Zarówno klienci mający pozytywne, jak i negatywne wrażenia, powinni mieć równe prawo do publikacji opinii – bez konieczności przechodzenia przez uciążliwe procedury, które de facto zniechęcają konsumentów do korzystania z Państwa portalu. Zdajemy sobie sprawę, że jako firma MojeLoveKawowe oficjalnie współpracujemy z konkurencyjną platformą TrustMate, jednak fakt ten nie powinien w żaden sposób wpływać na traktowanie naszego profilu oraz ocen naszych klientów przez Trustpilot. Takie działania noszą znamiona praktyk nieuczciwej konkurencji i nie powinny mieć miejsca.