Trzeba ich pilnować
Korzystam z Payback od ok. 3 lat i mam bardzo częsty problem z naliczaniem punktów i dotyczy to nawet zakupów na małe kwoty rzędu 20 złotych. Albo punkty nie naliczą się wcale albo naliczy się ich zbyt mała ilość. Nawet w tej drugiej sytuacji trzeba czekać 30 dni na możliwość złożenia reklamacji.
A reklamacja to drugi problem: nierzadko naliczają tylko punkty podstawowe, a promocyjnych już nie i trzeba reklamować powtórnie.
Zauważyłam, że kiedy dostaję ankietę z prośbą o ocenę pracownika, który obsługiwał zgłoszenie, to dostaję ją tylko wtedy, kiedy wszystko było okej. Jeśli reklamacja wymagała korekty, to takiej ankiety nigdy nie dostałam.
Nie do końca wiadomo, jaki jest przelicznik punktowy, bo na stronie z listą partnerów pokazuje w przypadku niektórych sklepów inny, niż w kalkulatorze (tak jest w przypadku Notino i Hebe) - w kalkulatorze jest korzystniejszy!
Wkurzający jest też sposób naliczania punktów za zakupy na Allegro - za każdy produkt z osobna, zamiast za całą transakcję, co utrudnia ich liczenie i sprawdzanie, szczególnie przy wyżej wspomnianych częstych pomyłkach.
Na nagrody ciułam punkciki długo, a korzystam z tego serwisu tylko dlatego, że i tak robię zakupy, więc jak można coś więcej przy okazji zyskać, to szkoda nie skorzystać, ale ta konieczność pilnowania jest męcząca.
5. Mai 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung