Grójecka. Personel nigdy nie wita klientów, natomiast normalne jest chodzenie za nimi krok w krok, jakby każdy był podejrzany o kradzież. Zdarzyła się nawet sytuacja, kiedy pracownica wybiegła za... Mehr ansehen
Das sagen Bewerter
Das haben sich andere Leute angesehen
Lomza
Lomza, aleja Legionow, ekspedienti w sklepie nieobecne i nieuprzejme. Po prosbie o pomoc w szukaniu produktu odpowiedziano mi " stoja tuttaj prosze sobie poszukac".
Grójecka
Zdarzyła się nawet sytuacja, kiedy pracownica wybiegła za mną na ulicę, prosząc o okazanie paragonu.
Mieszkam w pobliżu i często jestem zmuszona robić tu zakupy, ponieważ nie ma w okolicy podobnego sklepu. Niestety atmosfera w tym miejscu jest daleka od przyjemnej.
Zakupy online
Zakupy online. Paczka nie dociera ponieważ zostaje uszkodzona przez firmę kurierską ale chcę zaznaczyć że również źle zabezpieczona przez Rossmann. Zaczyna się batalia o zwrot środków . Sklep Rossman nie zwraca środków do 14 dni tak jak zapewniają konsultanci na infolinii.
Konsultantom brak profesjonalizmu za to arogancja na poziomie 100%.
Zwrot następuje dopiero po przed sądowym wezwaniu do zapłaty.
Złożyłam zamówienie na chusteczki…
Złożyłam zamówienie na chusteczki nawilżane dla dzieci, wszystkie 9 paczek przyszło przeterminowane! Sklep na reklamację internetowo nie reaguje, bardzo się dziwię, że tak duża sieć drogerii pozwala sobie na takie praktyki i nie ma obsługi klienta..
3 miesiące zabawy ze złodziejskim Rossman'em - UOKiK robi robote.
W listopadzie kupilem przez internet kilka sztuk perfum. Zarówno drozsze i tansze. Dzien pozniej po odpakowaniu i wykonaniu testowego psika stwierdzilem, ze to inny zapach niz ten ktory znam wczesniej kupionych w innych perfumeriach. Zglosilem przez ich strone zwrot i ze zglaszam reklamacje na niepelnowartosciowy produkt i odsylam oczekujac zwrotu pieniedzy. I tu zaczely sie przeboje...jakas paniusia w mailu napisała mi, ze nie moge zwrocic odpakowanych perfum co wiadomo nie jest prawdą. Sugerowali, abym podal im adres to odeślą je na wskazany adres...zartownisie. Mysla, ze kazdy ich klient to frajer z ulicy, ktory nie zna swoich praw - grubo sie pomylili. Przytoczylem im pismo i uzasadnienie z sądu na inne sprawy w ktorych sąd stwierdził, ze odpakowane perfumy moge zwrocic i sprzedawca ma obowiazek przyjac towar i zwrocic pelna kwote pieniedzy, gdyz tylko w ten sposob jestem w stanie sprawdzic cechy danego produktu. Dodam, ze perfumy nie sa tez traktowane, jako produkt higieniczny,
"Wyrok SO-SOKiK z 28 lutego 2019 roku (sygn. akt XVII AmA 16/17): Przed odstąpieniem od umowy, konsument ma prawo korzystać z towaru w sposób, który pozwoli mu na określenie charakteru, cech i funkcjonowania danej rzeczy. Podsumowując, korzystanie z towaru przed odstąpieniem od umowy przez konsumenta jest dozwolone przez przepisy, ale wyłącznie w taki sposób, w jaki mógłby to zrobić w sklepie stacjonarnym. Prawo do korzystania z towaru przed odstąpieniem, ograniczone jest do możliwości zapoznania się z zakupionym towarem, pozwalającej na stwierdzenie jej charakteru, cech i funkcjonalności."
Niestety do tych ynteligentów z Rossmana to nie docieralo i napisali, ze muszą skontaktowac sie ze swoim dzialem prawnym aby zdecydować co dalej. Na tym kontakt z ich strony sie urwał i pieniędzy nie oddali. Przy kazdej innej probie telefonicznego kontaktu konsultant nie wiedzial na jakim etapie jest sprawa i dlaczego nie oodano mi pieniedzy - kazal czekac...tylko sam nie wiedzial na co. W koncu odechcialo mi sie z nimi grzecznie dogsdywać i na poczatku lutego zglosilem sprawe do UOKiK w zwiazku z nierespektowaniem praw konsumenta z nadziają, ze ponownie przy wiekszej ilosci takich zgloszen od klientow, UOKiK nalozy na nich kolejną karę. Pismo z UOKIK wyslane i rownie szybciutko kilka dni pozniej zlodzieje z Rossmana z podkulonym ogonem oddali pieniadze za wszystkie zamowienia i zwracane produkty. Tam pracują chyba idioci, bez podstawowej wiedzy liczac ze klient to frajer. W koncu po 3 miesiacach udalo udzyskac sie pieniadze od tych oszustow i zlodziei, ktorzy gdyby nie interwencja UOKiK dalej zbywali by mnie i traktowali jak zwyklego frajera. Nie tym razem. Jesli macie problem z Rossmanem, ktory nie chce oddac pieniedzy za zwrócone rozpakowane perfumy, zglaszajcie wszystko przez UOKiK - moze wiecej zgloszen spowoduje kolejną dużą kare dla Rossmana na co bardzo liczę. Rossman to DNO - NIE POLECAM I NIGDY NIE ZROBIE TU ZAKUPÓW!
Obsługa fatalna
Obsługa fatalna. Odradzam zakupy w tym sklepie. Otrzymałam paczke a wniejnrozlany płyn. Zero odzewu ze strony sklepu.
a mnie zastanawia jakosc pracownikow…
a mnie zastanawia jakosc pracownikow tej "firmy". od tych najnizszych do najwyzszych. mam pewne doswiadczenie, ktore wskazuje na ich przestepcze praktyki. na razie sprawe wyjasniaja wlasciwe organa we wlasciwym kraju, ale takiego bandytyzmu sie nie spodziewalam. szczegoly podam po wyroku.
Kupiłem uszkodzony dezodorant bruno…
Kupiłem uszkodzony dezodorant bruno banani w sklepie w Szczyrku. Odmówiono mi wymiany, kazano czekać 2 tygodnie na rozpatrzenie reklamacji. Kpina jakaś, a ekspedientki ponure jak wiedźmy.
Opcje płatności i odbioru PORAŻKA jak na dzisiejsze standardy.
Sklep internetowy to nieporozumienie. 5 produktów w koszyku, nie mogę odebrać w drogerii bo nie wszystko jest dostępne. Tylko wysyłka kurierem. Jakby to był problem dostarczyć całość do drogerii stacjonarnej . Nie ma możliwości zapłaty używając karty podarunkowej, można nią płacić tylko w drogerii stacjonarnej. Nawet jeśli zamówię odbiór zamówienia w drogerii to i tak muszę opłacić zamówienie online od razu więc karty podarunkowej i tak nie użyję do tego zakupu.
I tak kółko się zamyka, produkty które chcę kupić są dostępne tylko online ale przy płatności z karty podarunkowej skorzystać nie mogę a stacjonarnie nie są dostępne. Bezsens totalny.
Niska jakość obsługi klienta i brak szacunku do klientów, brak procedur
Firma może znacząco poprawić jakość obsługi klienta przede wszystkim poprzez rzetelne przeszkolenie konsultantów pracujących w sklepach stacjonarnych. W wielu lokalizacjach obsługa jest niekompetentna, niemiła, sfrustrowana, a momentami wręcz agresywna.
Jeżeli ktoś nie odnajduje się w pracy z klientem, powinien rozważyć zmianę stanowiska. Natomiast osoby, które już pełnią taką rolę, powinny wykazywać się podstawowym profesjonalizmem, kulturą osobistą i szacunkiem wobec klientów.
Dodatkowo Rossmann nie rozwiązuje realnych problemów klientów, szczególnie w obszarze zwrotów i reklamacji, nawet w przypadkach jednoznacznie uzasadnionych — takich jak reakcja alergiczna na zakupiony produkt. Firma nie dba o klienta ani o jego bezpieczeństwo.
Brakuje jasnych, spójnych procedur dotyczących reklamacji i zwrotów. Każdy kolejny konsultant infolinii przekazuje sprzeczne informacje, a pracownicy nie mają do czego się odnieść. Jest to kolejny dowód na brak ustandaryzowanych procesów oraz brak szacunku wobec klientów, którzy są zmuszani do wielokrotnego tłumaczenia tej samej sytuacji bez realnego efektu.
Zakup towarów przez internet
Zakup towarów przez internet, sklep potwierdził dostępność, pobrał opłatę za zamówienie a po 30 minutach anulował z powodu braku dostępności towaru i poinformował, że środki zwróci w ciągu 14 dni. Spoko sposób na krótkoterminowy kredyt konsumencki na finansowanie bieżącej działalności.
Rzygać chce się od tych reklam
Rzygać chce się od tych reklam, potraficie zniechęcić klientów
Brak kompetencji
Nie dosc ze bujaja sie tydzien z zamowieniem to jeszcze wysylaja nie to co zamowione. Pierwszy i ostatni raz zamawiam. Odradzam zakupy w Rossmannie
Złe perfumy
Witam. Kupowalam peefumy przez internet. Dostałam paczkę. Zamiast 75ml za wÿzszą cenę dostarczono 30 ml za nizszą. Okazalo się ze znowu muszę zapłacić kuriera. Więc towar zostaje i niesmak też. Po raz pierwszy i ostatni robìlłam w ten sposób zakupy. Nauczka na 2 raz. Nigdy więcej rossmana
Realizacja zamówienia w nieskończoność albo 14 dni
Jak robią dużo świątecznych promocji, to muszą zatrudnić więcej ludzi. Zostałam bez zamówienia i bez pieniędzy. Najpierw czekałam tydzień na realizację, teraz czekam na zwrot pieniędzy. Realizacja zamówień niby jest w ciągu 14 dni, a napisane to gdzieś daleko i nie wiem gdzie. Jak zamawiam coś, to jest natychmiast napisane kiedy przewidywana dostawa. Gdybym wiedziałam że nie wiadomo ile czekać, to w życiu bym nie zamówiłam. Teraz to mojej nogi w tym sklepie nie będzie. Wiem, że jako jedyny klient nic im nie zrobię, ale jest bardzo mi przykro, że nic nie jestem w stanie zrobić żeby chociażby była jakaś sprawiedliwość. Bo przecież wszystko jest w regulaminie. Dobrze, że nie zamawiałam prezenty na Mikołaja.
Galeria Krakowska, poziom -1
Galerie Krakowska ,poziom -1. Pracowniczka na sali sprzedażowej poinformowała mnie ,że zamówienie internetowe może wydać tylko kasjerka. Gigantyczny kolejka, kiedy przyszła moja kolej okazało że jednak kasjerka nie może wydać towaru tylko muszę znów czekać aż przyjdzie inny pracownik. W końcu przyszły dwie ,które zamiast mnie obsłużyć to sprzeczały się między sobą która to zrobi. Zwróciłam uwagę , bo co to za zachowanie,że najpierw klient jest wprowadzony w błąd ,później czeka w na swoją kolej i następnie się dowiaduje ,że jednak jeszcze inna osoba musi przyjść,aby wydać zamówienie. Na dodatek Ukraiński pracownik ochrony nie rozumiejąc o co chodzi grozi mi wezwaniem ochrony Galerii Krakowskiej i wyrzuceniem mnie
W ten sposób traktuje się klienta , który nie dość, że odstał swoje w kolejce to jeszcze musi czekać, aż ktoś łaskawie wyda mu zamówienie. Jeżeli kasjerka go nie wydaje to dlaczego pracownica wprowadziła mnie w błąd??
Czego brakuje
Co firma robi dobrze…. Zatrudnia fajnych ludzi. Zawsze pomogą i są miłe. I mają anielską cierpliwość do klientów. Gdzieś tu w komentarzach padła propozycja aby było info na drogeriach dotyczące zasad zwrotów widoczne dla klienta. To prawda. Ludzie nawet w internecie widzą że można dokonać zwrotu, ale już nie widzą że zwrot to dobra wola sprzedawcy i te ich dyskusje…. A człowiek w kolejce musi wysłuchiwać bezpodstawnych mądrości klientów.
W aplikacji wygrałam kupony zniżkowe na…
W aplikacji wygrałam kupony zniżkowe na zakupy, a towaru w sklepie nie ma, nie warto mieć aplikacji i robić zakupów w Rossmann
Błędna zawartość paczki od Rossmanna
Zamówiłam trzy różne lakiery do paznokci. W paczce były dwa i rozświetlacz do twarzy, którego nie zamawiałam. Próbowałam skontaktować się ze sklepem, by dano mi instrukcje, jak zwrócić produkt, który nie był zamówiony, ale mnie olano. Zastanowię się, czy chcę robić w Rossmannie zakupy na odległość.
Edit: Rossmann skontaktował się ze mną po kilkunastu dniach i uznał moją reklamację. Obiecał zwrot środków za lakier, którego w paczce nie było i zostawił mi w prezencie rozświetlacz, który błędnie przesłał. Jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy.
Złożyłem proste zamówienie przez stronę…
Złożyłem proste zamówienie przez stronę Rossmanna, 3 pozycje. Jedną były okulary do czytania. Osoba realizująca zamówienie na pewno ma podgląd zdjęć asortymentu, jednak spakowała damskie okulary z oprawką w kształcie skrzydeł motyla. Nie wiem czy to lenistwo czy niedorozwój umysłowy.. Poszły do kosza, nie chcę mieć z wami nic wspólnego
So funktioniert Trustpilot
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.