Jag har bara gott att säga om SBAB ( Ja förutom telefonväntetiden då, som är som en chock. HERREGUD!!) Nåväl. När jag kom fram så möttes jag av en jättetrevlig människa som sa att jag ska g... Mehr ansehen
Das sagen Bewerter
Man är snabb att höja räntan, utan att Riksbanken höjt, men man höjer inte den rörliga räntan på sparkapitalet Dags att ta ut sparkapitalet och lägga detta hos någon av de banker som inte missköter... Mehr ansehen
Har egentligen bara haft bra upplevelser av SBAB men,, nu märker man att de precis som de flesta andra banker inte är villiga att följa räntebanan nedåt. Det är inte lätt att gå från jättevinster till... Mehr ansehen
6 år som kund där jag har varit sjukligt nöjd fram till nu när deras dator säger nej och anställda vägrar tänka själva. Amorterat liknande belopp under 6 års tid men nu helt plötsligt behövs kontout... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Hat 58 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
Das haben sich andere Leute angesehen
Dålig sparränta och inte schyssta mot sina anställda
Hade jättebra sparränta. Sen sänktes den snabbt som bara den. I media har det sedan lyfts att bolagets chefer inte är schyssta mot sina anställda, inte okej med dålig arbetsmiljö och något jag inte kan stå bakom.
Lägg ner er reklam
Lägg ner er reklam!
Tröttsamma och fördummande snuttar som ingen vill se.

Inte konkurrenskraftiga erbjudanden
Inte konkurrenskraftiga erbjudanden, skulle de inte vara en motvikt mot storbankerna?
Trams Bank, stal en kvart av min tid.
Det tar löjligt många minuter bara att komma fram, som övriga personer nämnt tilldelas det massvis av onödig information innan man faktiskt kommer fram.
Väl framme bemöts man av dryga byråkrater som verkar anstötta över att man avbrutit deras kaffestund. Det spelar heller inte någon roll om man har lånelöfte eller icke, utan detta är endast ett luftslott för att få en att ringa upp.
Hela samtalet var att betrakta som ett slöseri, men kanske man skulle anat detta när banken i fråga är statligt ägd? Till skillnad från Swedbank, som jag tänker ringa upp nu.
Ansökte om bolån för att vi skulle köpa…
Ansökte om bolån för att vi skulle köpa en fastighet bredvid våran nuvarande bostad. Otrevlig arrogant Tjej som svarade och säger att vi ska kolla med andra banker eftersom vi hade andra lånet hos annan bank men det är inte låst eftersom vi har rörligt och vi ville se över Möjligheterna här och samla allt. ( Dom gjorde ingen ansökan och inget förslag)
Men tydligen vill dom inte ha nya kunder med tanke på svaret som vi fick.
Tack vare dålig kundservice missade ni en chans att värva 3 fastigheter och pratade med Swedbank istället samt dom tog det direkt.
Verkar behandla sin personal illa om…
Verkar behandla sin personal illa om man läser GP
Lånelöfte men gav inget lån
Gav mig lånelöfte, jag skrev på för en bostad, skulle diskutera lånet med de och då drog de tillbaka mitt lånelöfte. Helt sjukt att man kan göra så. Nu står jag här med en lägenhet jag skrivit på för och utan pengar. Jag har stabil inkomst och allt är på plats, problemet var att min arbetsgivare har en årsredovisning för lite. HUR skulle jag vetat det? Är helt förbryllad. VARNING.

Antwort von SBAB
Efter ha läst Influencern och…
Efter ha läst Influencern och fembarnsmamman Sandra Linder avskedas från SBAB kommer jag aldrig sätta min fot in denna bank. Vilket dåligt ledarskap och omdömme.
......
Hon hävdar att den statliga banken anklagar henne för illojalitet efter att hon pratat om konkurrenter i sociala medier.
– Jag har aldrig fått en varning någonsin tidigare, säger hon.
SBAB anser att de har hanterat situationen på ett ”korrekt och professionellt sätt”.
En pålitlig bank
Jag har varit kund i SBAB i många år och alltid fått ett bra bemötande och hjälp med allt jag behövt hjälp med. Senast fick jag vänta några minuter och sen prata med en väldigt hjälpsam person. Uppskattar även att jag kan sköta det mesta i appen.

Fantastisk kundservice
Jag blir uppriktigt förvånad över SBAS's låga score här på TP, kundservicebemötande i världsklass, uppringningsfunktion är smart, svarar jättesnabbt på meddelanden i app/hemsida, snabba och tydliga besked kring ekonomiska spörsmål och inga "oväntade" överraskningar. Jag har varit kund där i snart sju år och kunde jag så hade jag flyttat alla mina banktjänster dit. Pausmusiken kunde de dock gärna få byta ut. 🙂

Värdelöst
Tar närmare 3 minuter att komma fram till telefonkön pga en massa värdelös info etc.
Sedan efter lång väntetid kommer man fram till en handläggare som måste lägga 5-10 minuter för att läsa in sig på ärendet för man kan, korkat nog, inte få kontakt med den som t.ex ställt frågan etc.
Sedan kräver man in bilder och funkar inte det rent tekniskt så finns det någon allmän mejladress där mejlen verkar försvinna eller inte läsas.
Tänk vad enkelt allt vore om man kunde mejla direkt till en handläggare och få bekräftelse på att allt funkat etc.

Otydlig information
Otydlig information. gick igenom hela processen och fick godkänt lånelöfte. Visade sig sedan att huset vi tänkt köpa klassas som gård och SBAB kan då inte låna ut för detta.
Vi "slösade" alltså en kreditupplysning på detta, helt i onödan.

Antwort von SBAB
Ville flytta mitt bolån till SBAB och…
Ville flytta mitt bolån till SBAB och fick hjälp av Amina som var oerhört hjälpsam och trevlig. Högsta betyg.

Antwort von SBAB
Vilken besvikelse SBAB är!! Vi fick lånelyfte (ganske litet, då vi själv lägger nästsn halfden av köppris. Hitter ett hus (lite renoverings behövs) men inget mera än vi klarar av och har råd med, men
Vilken besvikelse SBAB är!!

Fantastisk kundupplevelse!
Ringde någon dag tidigare för att stämma av gällande preliminärt lånelöfte. Allt var ok och jag fick inget besked om någon högre kontantinsats.
När jag sedan vunnit en budgivning och ringde för att bekräfta lånelöftet fick jag en betydligt högre kontantinsats, på gränsen till orimlig i de förhållanden som diskuterats tidigare.
Min handläggare la massor av tid men det gick inte att få till lägre.
En kvart senare ringer hon upp mig och har slitit i alla trådar hon kunde och löst en insats som verkligen var helt okej.
Tusen tack för att du bryr dig och går ett steg extra Louise!

STOOOOR SKILLNAD....
Vi fick inte höja vårt bolån. Trots att vi skulle få mindre bolån än vad bostaden är värd. Pga att jag hade privata lån ca 600 000. Gick SBAB tillmötes och sänkte skulden med 100 000 men nej ändå. SBAB vill se en fortsätta nedåtgående skuldtrend "över tid". Jag har aldrig fått betalningsanmärkning, betalar alltid, varit kund i 10 år, är 58 år gammal, uppfostrat 5 barn. Jag är superbra på att betala räkningar.
En timme senare ringer Collector Bank och vill få tillbaka mig som kund. Nu har jag bra villkor för mitt privatlån där istället. Superbra och superenkelt.
SKILLNAD PÅ BANK och BANK!

Antwort von SBAB
En bank som faktiskt hjälper till
Efter så mycket problem och dåligt bemötande hos Swedbank så fick jag tipset om SBAB! Dom har hjälpt oss med allting för att få vårat bolån, snabba på att svara, professionellt och trevligt bemötande trots olika handläggare. Supernöjd!

Antwort von SBAB
Jag skulle skaffa mig ett företagskonto
Jag skulle skaffa mig ett företagskkonto .... Det var absolut inte enkelt!!!
De skulle ju ha en bra ränta och ville se mina företags pengar att växa lite i dessa inflationstider....
De skulle ha tag i allt med min bokföring etc Man kan delvis förstå pga penningtvätt etc..
Men herregud detta hade jag inte väntat mig.
Hur jag fått tag i mina pengar... vad jag gjorde förr i tiden / hur jag fått tag i dessa pengar ( Arbetat med mitt företag, vad tror dom ) med mera med mera med mera höll på och skickade in allt de begärde tills jag tröttnade i en månads tid....
Nej, nu får det vara nog!!!!
Hur enkelt hade det varit att ringa min nuvarande bank och kollat upp att jag är en ärlig person?!!!
Det slutade med att jag angav min skostorlek så vet de det med :)
Hör absolut med en annan bank innan ni väljer SBAB ni kommer inte orka med dessa 50 frågor som ni måste ta fram genom er Revisor i 10 olika omgångar!
Min nuvarande bank fixade ett konto på 5 minuter!
Ja usch säger jag bara

Antwort von SBAB
Mycket trög och ointresserad bank
Inget beslut om lån trots flertal kontakter med kundservice under två månaders tid. Ny handläggare vid varje kontakt. Handläggarna verkar vara rädda för att fatta beslut. Bättre att inget göra än att riskera att göra fel!
Det vore bättre om ni meddelade att ni inte kommer att bevilja något lån än att förhala. Det finns andra bättre banker att vända sig till!

Antwort von SBAB
Utmärkt kundservice och lyhördhet.
Utmärkt kundservice och lyhördhet.
Har använt SBAB tre gånger vid olika bostadsköp och har alltid blivit bemött på ett bra sätt. Bra kundservice och problemlösning.

Antwort von SBAB
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.