Schrijversacademie Bewertungen 103

TrustScore 3 von 5

3,1

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

De inhoud van de cursus is prettig, wat me stoort is de onduidelijkheid van volgorde en deadlines. Dat is soms verwarrend, vooral als je niet gewend bent om met de computer om te gaan en al wat ouder... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

De cursus is leuk opgezet en ook behoorlijk uitgebreid. Of je nu veel schrijfervaring hebt of weinig, je redt je prima met het cursusmateriaal waarin je stap voor stap tot schrijven komt. De docente... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

De Schrijversacademie biedt een ruime keuze aan schrijfopleidingen. In een korte tijd leer je alles over het proces schrijven. Verhalen vormgeven, het leren herkennen van je eigen schrijfstijl, hoe sc... Mehr ansehen

1. Schule

Über Schrijversacademie

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Bij de Schrijversacademie leer je schrijven van professionals:

• Je krijgt les van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Verschillende opleidingen voor diverse genres
  • Unieke combinatie van zelfstudie en groepslessen

Start vandaag nog!

2 Sterne
1 Stern

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Niet tevreden

De online basisopleiding vond ik goed, leerzaam en leuk. Al had de feedback van de docent wat uitgebreider gemogen, maar de lessen waren nuttig en we hadden een leuke, enthousiaste en gemotiveerde groep. Daarna de online vervolgcursus romans en korte verhalen. Wat een tegenvaller. De docent, aardige dame en ongetwijfeld bekwaam, was warrig, op alle vlakken. Van de tijd die ze gaf om een opdracht uit te voeren, de online lessen tot het feedback geven over de opdrachten. Ik kreeg het gevoel dat ze er niet zoveel van begreep. Ik zit nog steeds op uitgebreide feedback te wachten van de eindopdracht. Heen en weer gemail, op verkeerde stukken feedback geven. Geen idee waarom dit zo moeilijk is. Er zaten boeken bij deze cursus maar in de lesstof is daar niet naar verwezen, geen lees- of leeropdrachten erover, niks. Ja, ik snap dat ik ze uit mezelf kan gaan lezen. Natuurlijk heb ik mijn ontevredenheid doorgegeven. “Wat vervelend. We gaan dit oppakken.” Leuk, maar heb ik niks aan en hoor je nooit meer wat van. Maar goed, om dit nu even af te sluiten: het is duidelijk, ik ben niet tevreden en vind dit geen aanrader.

19. Jänner 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Basismodule en module Romas en korte verhalen

Ik heb bij de Schrijversacademie de Basismodule gevolgd en daarna de module Romans en Korte verhalen.
Als je je schrijverskwaliteiten wilt verbeteren en nieuwe creatieve paden wilt ontdekken kan ik deze modules van harte aanbevelen.
De basismodule zit goed in elkaar. Je krijgt steeds allerlei oefeningen waardoor je op een uitdagende en leuke manier met schrijven bezig bent en verrassende en soms onverwachte resultaten boekt. Dat is echt het goede aan de oefeningen; er komt altijd iets anders uit dan je verwacht en toch komt het helemaal uit jezelf. Er gaan -bij wijze van spreken- 'luikjes' open in je hoofd die zorgen voor betere en originelere resultaten.

Het is ook nuttig om elkaar feedback te geven (een belangrijk onderdeel van de opleidingen) omdat je daardoor ook goed naar teksten van andere leert kijken (en het leuk is om elkaar verder te helpen).

Je ontdekt door de oefeningen ook andere technieken en mogelijkheden die verrijkend werken. Je leert zien wat bij je past en wat niet.
Het is leuk om het in een groep te doen omdat je zo ook ervaart dat een zelfde opdracht tot totaal verschillende resultaten kan leiden.

Het gaat er tijdens de module niet om om jezelf te vergelijken met anderen. Iedereen tuned in op zijn/haar manier/niveau; het gaat er - heel kort gezegd en in mijn eigen woorden- om dat je aan het einde van de module een betere schrijver bent dan aan het begin en dat resultaat is voor iedereen haalbaar als je de oefeningen serieus neemt.

De module Romans en korte verhalen helpt je om echt naar een resultaat toe te werken op een gestructureerde manier. Ontzettend nuttig, behulpzaam en leuk. Als je serieus overweegt een langer verhaal of roman te schrijven is dit heel fijn ter 'begeleiding'.

Ik volgde beide modules bij Stefan Popa. Een prettige en kundige docent met humor en altijd opbouwende feedback.

Ik vind het jammer dat het erop zit!

11. Dezember 2023
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik ben als schrijver enorm gegroeid!

Ik ben als schrijver enorm gegroeid. De boeken die bij de opleiding horen zijn geweldig. Mijn ervaring met de docenten was erg goed en ook de wisselwerking in de klassen. Leuke opdrachten, positieve sfeer.

13. Mai 2023

De schrijversdag

De schrijversdag van de Schrijversacademie was een dag vol met interviews en masterclasses. Het aanbod waaruit ik kon kiezen was heel divers. Voor mij persoonlijk was het genieten om de hele dag over schrijven en over boeken te horen. Ik heb veel geleerd en ben geïnspireerd om lekker aan het schrijven te gaan.

9. April 2022

Een tevreden student.

Ik ben momenteel bezig met de basisopleiding en ik ben heel blij met de werkwijze van de Schrijversacademie. Juist de afwisseling tussen veel zelfstandig werken en de wetenschap dat je door de klassikale lessen in meerdere opzichten een stok achter de deur hebt, werkt voor mij bijzonder motiverend. Door dat laatste weet ik dat ik er niet alleen voor sta en, indien nodig, terug kan vallen op bijzonder gemotiveerde en behulpzame mensen.

15. September 2021
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Hokjesgeest en onveilige sfeer

Docenten hebben een hokjesgeest daar en uiten dit ook openlijk.
Het label wat hun je opplakken klopt niet.
Als je daar wat van zegt wordt je direct verwijderd uit de klas en moet je elders weer opnieuw beginnen met je opleiding. Uiteindelijk heb ik daar toch voor bedankt.
Want binnen de Academie heerst geen veilige sfeer onder docenten en medestudenten.
Zowel op de opleidingen zelf niet als in de workshops.
In de workshops houden medestudenten zich niet aan gedragsregels en de docent wijst ook direct een dader en slachtoffer aan zonder eerst het verhaal van beide kanten te hebben gehoord.
In het informatieboekje staat er dat op de Schrijversacademie voor iedereen een veilige sfeer wordt gecreëerd. Mijn ervaringen zijn het tegendeel en verbazen mij nogal.
Ik ben nu bijna 2 maanden gestopt met de opleidingen maar ik merk dat ik van deze ervaringen met de Schrijversacademie nog steeds behoorlijk last heb.
Verder over de kwaliteit van de opleidingen vond ik deze nogal matig voor het behoorlijk prijzige lesgeld. Het is alleen maar scénes schrijven en docenten met hun hokjesgeest zijn selectief in wie zij serieus nemen in hun werk. Mijn docent raffelde de feedback af en was ongeïnteresseerd en begon de verplichte literatuur aan mij regelmatig helemaal uit te leggen.
De verplichte literatuur had overigens weinig toegevoegde waarde en sloot vaak niet aan op de opdrachten.
En ook de administratie blijf ik vreemd vinden. Mijn officiële einddatum is allang verstreken maar ik kreeg van de week een nieuwe startersmail plus inloggegevens en als klap op de vuurpijl kreeg ik per post Corona zelftests opgestuurd!!!
Ik heb nog nooit een opleidingsinstituut meegemaakt die er zo’n mentaliteit op nahield met zo’n slordige administratie.

13. September 2021

Antwort von Schrijversacademie

Wat een vervelende ervaring. Wij komen graag met jou in contact want wij kennen dit verhaal niet en weten op basis van je naam niet wie je bent. Wij schrikken hiervan omdat wij altijd korte lijntjes hebben met onze studenten en docenten. Jouw ervaring willen we dan ook graag bespreken en met jou zoeken naar een oplossing, kun je jouw contactgegevens mailen naar info@schrijversacademie.nl. We horen graag van je. Met vriendelijke groet, Team Schrijversacademie

Fantastische schrijfcursus

Fantastische schrijfcursus! Heel veel geleerd en inspiratie opgedaan. Aanrader voor iedereen die graag goed zou willen kunnen schrijven.

14. Dezember 2020
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Hangt helemaal af van de docent

Mijn ervaring met het cursusaanbod varieert van slecht tot uitstekend en is wat mij betreft volledig afhankelijk van de docent. Ik kijk met plezier terug op de prozamodulen met Stefan Popa.

22. September 2019
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Groeien in het speur- en schrijfwerk naar de perfecte misdaden

In mei 2018 ben ik begonnen met de Schrijversacademie. Het bracht me exact wat ik hoopte: met de juiste kennis, kunde en ervaring (door opdrachten) sleutelen aan de kwaliteit van mijn schrijven. Ik word geprikkeld door na te denken over de personages die ik opvoer, hun motieven en karakters, maar ook door heerlijk bizarre situaties te creëren. Op papier kan bijna alles!

Inmiddels ben ik in mijn specialisatie aanbeland. Met andere liefhebbers voor het genre 'thrillers' groei ik in het speurwerk naar de beste misdaden. De docente van deze groep, Patricia Snel, houdt ons scherp. Maar het leukste vind ik dat ze ook ervaringen deelt uit de praktijk. Ze behandelt vragen waar wij nieuwsgierig naar zijn en die voor ons relevant zijn.

Ik kan iedereen de Schrijversacademie aanbevelen die van schrijven, zelfreflectie en groei houdt.

19. September 2019
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Meer dan leren schrijven: speurtocht naar motivatie en zelfvertrouwen

De Schrijversacademie gaf me weer de drive om te doen wat ik zo graag doe: schrijven. Het zelfvertrouwen en de motivatie om verhalen te verzinnen was ik gaandeweg een beetje verloren, en ik begon aan de academie in de hoop dit weer terug te vinden. Ik ben nog niet klaar, maar zo ver ik het nu kan beoordelen, is dat zeker gelukt. Ooit komt dat boek van mij in de winkel, en dat is grotendeels te danken aan de Schrijversacademie!

18. September 2019
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Leuke docente en goede opdrachten

Leuke docente en goede opdrachten, waar je meteen je schrijfstijl mee kan verbeteren. Supervriendelijke mensen als je naar kantoor belt. Ik sta nog aan het begin en daarin gaan sommige dingen mis: boeken heb ik nog niet, maar kan ik gelukkig wel online lezen (wel je hoofd schuin houden...) Uploaden van mijn tekst lukt me niet. Maar dat zal nog wel goedkomen.

4. Februar 2019
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Ik zou het waarderen als ik met de…

Ik zou het waarderen als ik met de juiste naam werd aangesproken, heb dit nu al op een paar plaatsen aangegeven, mijn naam is Ingrid Bronkhorst

4. Februar 2019

Beste Ingrid,

Excuus voor het typfoutje. Het was op de meeste plaatsen al goed aangepast, maar helaas nog niet overal. Nu gelukkig wel!

Opstap naar uitgeven.

Opstap naar uitgeven.

Voor mij was De Schrijversacademie een opstapje naar het daadwerkelijk uitbrengen van boeken.
De docenten zijn betrokken en kundig, hoewel de onderwijsstijl van de ene beter bij je kan passen dan die van de ander. Door de relatief kleine groepen komt eenieder goed aan bod en is de balans tussen feedback en het maken van opdrachten goed. Vanwege het gedeeltelijk feedback krijgen van medestudenten ben je wel afhankelijk van de inbreng van deze groep. Ben je iemand die discipline hierin niet als kernwaarde heeft, of voel je je niet prettig bij het geven en ontvangen van feedback, dan is dit format mogelijk minder geschikt voor je.
De onderwijsmiddelen voldeden uitstekend. Je ontving een grote hoeveelheid boeken echter zijn deze wel echt bedoeld als zelfstudie. In het programma staat duidelijk en helder beschreven welke stof je geacht wordt door te nemen voordat je met een opdracht gaat beginnen, maar je krijgt geen overhoring of zo. Ze helpen je wel goed bij het uitvoeren van je opdrachten en tillen deze ook zeker naar een hoger niveau.
De Schrijversacademie is voor mij een aanrader.

Esther Boek

29. Dezember 2018

Chapeau

Tijdens de specialisatie Levensverhalen en Biografieën bleek het belang van de technieken van de basisopleiding. Deze technieken helpen je om met meer afstand naar je persoonlijke verhaal te kijken, waardoor je het aantrekkelijk vorm kunt geven en het particuliere ontstijgen. Deskundige begeleiding is hier extra van belang, waarbij vertrouwen in en inlevingsvermogen van de docent vereist zijn. Dat heb ik zo ervaren, chapeau!

Ingrid Paijmans

15. Juni 2018
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

De workshop 'schrijven over de natuur'…

De workshop 'schrijven over de natuur' met Kathy Mathys als docente vond ik erg inspirerend. Kathy had het goed voorbereid. We kregen veel opdrachten, die voor mij behulpzaam waren om het onderwerp eens anders te benaderen dan gewoonlijk. Kathy had oog voor alle deelnemers. Ik vond het interessant te zien hoe verschillend mensen de natuur benaderen. Sommigen heel poëtisch, anderen meer verhalend en alles was goed. Met een aantal tips in de tas ging ik tevreden naar huis.

6. Juni 2018

Geen onverdeeld succes

Mijn ervaring met met name de back office van de Schrijversacademie zijn geen onverdeeld succes. De afhandeling van vragen en verzoeken verliep veelal star en soms op het onbeschofte af. Dit is mede de reden dat ik eerder gestopt ben met de opleiding.
De leraren en leraressen waren, met uitzondering van de eerste docent, onverdeeld enthousiast en betrokken. Mijns inziens nam het doornemen van de opdrachten, vanwege de soms te grote groep, tijdens de bijeenkomsten te veel tijd in beslag waardoor er weinig tijd overbleef voor kennisoverdracht en uitwisselen van ervaringen. Ik heb een berg boeken als leermiddel ontvangen maar daar wordt weinig naar verwezen of gebruik van gemaakt tijdens de bijeenkomsten. Beginnende schrijvers kunnen zeker leren van de introductiecursus; de specialisatie (biografisch en familieverhalen) vond ik minder leerzaam qua lesmateriaal. Daar moest je het echt hebben van de lerares tijdens de bijeenkomsten.

29. Mai 2018

Beste Inge,

bedankt voor het prettige gesprek zojuist. Ik ben blij dat we elkaar nog even gesproken hebben en wens je heel veel succes in de toekomst.

Danielle (Schrijversacademie)

Echt te gek!

Met enorm veel plezier heb ik deelgenomen aan de opleiding aan de schrijversacademie. Vooral de specialisatie Kinderboeken schrijven was geweldig. Er is ergens in mijn hoofd een luikje opengegaan en de verhalen blijven maar komen. Ik ben geïnspireerd geraakt. En dat is echt te gek!

26. März 2018
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr