Spolszczenie24 Bewertungen 7

2,5

2,5

Mangelhaft

Wygląda jak scam

Wygląda jak scam, trzeba zeskanować kod QR który przekierowuje do pobrania gry i wbicia 13 poziomu, żeby oblokować spolszczenie. Absurd

19. Februar 2026

Odradzam korzystanie z serwisu…

Odradzam korzystanie z serwisu spolszczenie24.pl. Strona reklamuje spolszczenia do gier, lecz na podstawie dostępnych sygnałów wygląda podejrzanie i stwarza realne ryzyko dla użytkownika.

Co zauważyłem (najważniejsze fakty):

Użytkownicy na forach i serwisach społecznościowych zgłaszają, że próby pobrania plików prowadzą do natrętnych popupów, przekierowań i żądań dodatkowej „weryfikacji” (np. wysyłania SMS), które wyglądają jak mechanizmy wymuszające instalację podejrzanego oprogramowania czy subskrypcji.
Wykop

W wątkach na forach gracze ostrzegają, że zamiast spolszczeń trafiają na pliki z malware/„paskudztwem” — są też doniesienia, że antywirusy (wzmiankowane przez użytkowników) alarmowały przy próbie pobrania z tej strony.
Graj Po Polsku

Strona ma opinie użytkowników i wpisy w agregatorach/fora z niską wiarygodnością (np. wpisy na Trustpilot/Wykop z negatywnymi ocenami i dyskusjami o scamie). To wzmacnia sygnał, że warto zachować szczególną ostrożność.
Trustpilot

Narzędzia sprawdzające reputację stron (np. ScamAdviser) klasyfikują domenę jako o bardzo niskim zaufaniu — to automatyczny wskaźnik ryzyka, choć nie dowód ostateczny.
ScamAdviser

Strona korzysta (albo wymienia) mechanizmy Cloudflare/Turnstile — same w sobie są legalną metodą weryfikacji, ale w tym przypadku wyglądają na wykorzystane do wymuszenia niechcianych działań (nastawionych na przekierowania/pobrania), co jest powszechną techniką oszustów.
Spolszczenia do Gier - spolszczenie24.pl

Ocena bezpieczeństwa: niska. Ze względu na raporty użytkowników, negatywne wzmianki na forach i niskie oceny w narzędziach oceniających, nie warto ryzykować pobierania plików z tej domeny.

Ryzyka dla użytkownika:

instalacja malware, adware lub niechcianych programów;

podanie numeru telefonu — możliwy koszt SMS-premium, ryzyko SIM-swapu lub nadużyć;

wyłudzenie danych (phishing), utrata prywatności;

uszkodzenie/zaszyfrowanie plików lub kradzież kont.

Rekomendacja (co zrobić teraz):

Nie pobierać niczego i nie podawać numeru telefonu ani innych danych.

Jeśli już podałeś numer: natychmiast zabezpiecz konto u operatora (PIN/hasło do SIM, blokada przeniesienia). Monitoruj SMS-y i transakcje.

Zgłoś stronę (opcjonalnie): do przeglądarki (raport phishing), do Google Safe Browsing, i na forach/serwisach, gdzie jest widoczna (ostrzegając innych).

Przeskanuj komputer programem antywirusowym / antymalware i, jeśli pobrałeś coś, rozważ przywrócenie systemu lub czystą instalację.

Korzystaj tylko z oficjalnych źródeł spolszczeń lub dużych, zaufanych forów/serwisów i zawsze sprawdzaj opinie innych użytkowników.

7. November 2025

To jest SCAM nie wchodzić

To jest SCAM. Dałem się nabrać na spolszczenie do Elite Dangerous. Jest tam weryfikacja, musisz zeskanować kod QR. Wcięło mi z telefonu 30zł za dostęp do jakieś lipnej strony z paroma filmikami.

26. Oktober 2025

Scam

Scam, na stronie wyświetla się discord gdzie ponoć ilość członków wynosi osiem tysięcy, lecz żadnego odnośnika do serwera nie ma, a sprawdzając disboard, taki serwer nie istnieje... W dodatku oferują spolszczenia które o dziwo są tylko na ich stronie, a nad którymi prace wciąż trwają. Radzę niczego nie pobierać z tej strony

4. Oktober 2025

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen