Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Als je wil investeren in crowfunding zijn er veel betere websites. Bijna de helft van de investeringen die we gedaan hebben, zijn in een faillissement aan het gaan op de moment. Bovendien is... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

The first and most important thing to know is that the Crowdlending loans (i.e. for people not living in Flanders) are subordinated loans without any collateral guarantee ! (Subordinated loans... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Makkelijk platform om te gebruiken. Enkel zijn de voorwaarden (zoals rente en looptijd) pas beschikbaar als het project online staat. Dat vind ik een nadeel bij de zeer snelle projecten (a la Keple... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Het feit dat de kredietnemers degelijk gescreend worden, geeft mij, als leek, de kans om met een laag bedrag toch nog wat geld bij te verdienen. Nergens anders kan je zoveel intrest krijgen, tenzij... Mehr ansehen

1. Alternative Finanzdienstleistungen
  2. Finanzmakler
  3. Finanzdienstleistungsinstitut

Vom Unternehmen geschrieben

WinWinner is een Gents bedrijf dat in 2016 werd opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van ondernemers bij hun financieringsvraag. Hiervoor werd een specifieke methodologie ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat vraag en aanbod in de markt maximaal worden bij elkaar gebracht. Ondertussen hielpen we met ons team al meer dan 250 ondernemers aan financiering door onze unieke aanpak. Met onze hulp haalden onze klanten al meer dan 23 miljoen euro op via crowdlending en cofinanciering!

3,5

1 Stern

Hat 92 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Braucht meist mehr als 1 Monat zum Antworten

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Als je wil investeren in crowfunding…

Bovendien is er geen transparantie. Het is een heel onduidelijke site en je kan heel moeilijk zien of er nu nog verder iets gedaan wordt aan een dossier of niet.

In je portefeuille overzicht is het precies of alles is ok, maar in werkelijkheid heb je nog maar de helft van het bedrag. Een zeer grote teleurstelling. Blijf hier zeker weg.

Ik ben hier al zeker 2 jaar gestopt met investeren omdat de faillissementen blijven komen.

22. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mocht ik 0 sterren kunnen geven, dan had ik het zeker op die manier ingevuld. Onbetrouwbaar forum. Blijf hier van weg. Er zijn veel betere, transparantere en gelijkaardige platformen. Winwinner is een gedrocht.

19. Jänner 2026

Beste Dave,

Wij begrijpen zeker de teleurstelling bij een faillissement! We trachten vanuit Winwinner steeds een zo grondig mogelijke screening te doen van alle dossiers voor ze live gaan - er worden bijzonder veel aanvragen geweigerd.

Spijtig genoeg loopt het in sommige gevallen toch verkeerd af, het zijn de voorbije jaren dan ook economisch zeer uitdagende jaren geweest. Algemeen zijn het in België ook recordjaren qua faillissementen en spijtig genoeg zijn wij hier af en toe ook mee geconfronteerd.

Contacteer ons zeker mocht je rond een bepaald dossier nog bijkomende vragen hebben.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Veel faillissementen bij de dossiers…

Veel faillissementen bij de dossiers van Winwinner. Niet aan te raden

5. Februar 2026

Beste Carine,

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Beware : subordinated loans without any collateral guarantee

(Subordinated loans are only repaid if there is some money left after everybody else has been reimbursed).
I found this out the hard way when EIB scaffolding went bankrupt a few months after the funding call of june 2024 !
Had WinWinner made a good follow up of the company, it had discovered that it had a huge debt owed to its suppliers and only a low amount of customer receivables in comparison (not counting the financial debt).
Since I received the bankruptcy notice and filed a complaint nothing happened.
Furthermore, the website has been modified, and IMO not for the better.
There is no way I will invest again here.

7. Jänner 2026

Beste Hubert,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Absoluut 0 sterren voor mij!

Absoluut 0 sterren voor mij!

Meningen kunnen verschillen, maar hierbij de feiten:
- Faillisssement Prest-Hermans Bouwgroup (Norwin)
- Faillissement Slow Cabins
- Herstructurering Calinova - uitstel betaling

Ik zag dit al langer aankomen en geen idee hoe ze de dans blijven ontspringen. Een regelrechte schande dit bedrijf! Oplichting tot en met!

24. Dezember 2025

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Slechte screening en slechte platform

Ik investeer al jaren via verschillende platformen (Look&Fin, Beebonds, Lita, 1er Brique, Bricks, …), en Winwinner is veruit de slechtste ervaring tot nu toe.

Het is bijzonder moeilijk om je projecten op te volgen. Voor elke investering moet je telkens een aflossingstabel downloaden en vervolgens zelf in je rekening nagaan of het bedrag effectief werd uitbetaald. Dit is allesbehalve gebruiksvriendelijk.

Helaas heb ik geïnvesteerd in EIB Scaffolding, een bedrijf dat al na enkele maanden failliet ging na het krijgen van ons geld. Hoe kan dit? Na mailverkeer begreep ik dat Winwinner acties zou ondernemen, maar hierover wordt totaal niet gecommuniceerd naar de investeerders. Die gebrekkige transparantie is zeer frustrerend.

Hoewel er nog steeds mooie projecten op het platform verschijnen, durf ik door deze slechte ervaring en het moeilijke opvolgsysteem echt niet meer via Winwinner te investeren.

15. Dezember 2025

Beste Adrien,

Dienstverlening nihil

Naast faillissementen aan de lopende band, wordt nu ook soms vergeten om betalingen uit te voeren. Oeps,we zijn 4 weken te laat. Vergeten. Reacties op klachten via mail worden nog niet beantwoord. Hun telefoonnummer is zo goed als altijd een antwoordapparaat en inderdaad....de positieve reacties hier zijn heel verdacht te noemen. ONBETROUWBAAR FORUM

2. Dezember 2025

Beste Tim,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Hopla nog een faillissement!

Hopla, nog een faillissement. Nu Cesano. Het loopt de spuigaten uit met de dossiers van Winwinner!

5. November 2025

Beste Stephan,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Screening compleet ondermaats, ondersteuning ook

Sinds 2021 heb ik geïnvesteerd in 8 projecten. Zopas is het 4de (!) bedrijf failliet gegaan. Dat is een faal-ratio van 50 % ! Ik zal wel ongewoon veel pech hebben, maar sommige dingen stuiten me toch tegen de borst.
2 van de 4 faillissementen gebeurden al na het eerste jaar, nog voor de eerste afbetaling. Het eerste zelfs al na 3 maanden !!! Toen ik Winwinner over dat specifieke project telefonisch contacteerde kreeg ik een heel overtuigende uitleg dat dit helemaal niet normaal was, dat zij ook betrokken partij waren en een advocaat gingen inschakelen want dat dit rook naar fraude. De investeerders gingen op de hoogte gehouden worden. Geen enkel bericht of telefoontje heb ik sindsdien meer gehad, van dat project niet en van geen enkel ander faillissement. Ik kan alleen maar concluderen dat hun screening zeer ondermaats is, en mijn advies : DOE HET NIET.

1. November 2025

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Vlaamse ondernemers ondersteunen

Als kleine onderneming andere Vlaamse ondernemers te ondersteunen geeft een goed gevoel. Duidelijk, snel en met een minimum aan risico's. Zeer tevreden over de open en snelle communicatie

2. Oktober 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Verschillende van de laatste 5/5…

Verschillende van de laatste 5/5 reviews zijn geschreven door personen die in dienst zijn of waren bij het bedrijf zelf.
Zegt veel over hoe ze de gemiddelde scores omhoog proberen te helpen.
Als je dat al nodig hebt om alle negatieve reviews te counteren zegt dit alles hoe laag je gevallen bent.
Bewijst nog maar eens dat ze niet betrouwbaar zijn, nemen zoveel risico’s in hun screenings waarbij ze enkel aan zichzelf (inkomsten voor Winwinner) denken en niet aan de investeerders.
Aantal faillissementen op hun platform is gigantisch hoog, dus BLIJF HIER GEWOON weg.
Genoeg alternatieven waar ze wel voorzichtiger en met respect met je geld omgaan.

29. September 2025

Beste,

We vinden het zeer jammer dat je een negatieve ervaring hebt gehad met Winwinner. Graag hadden we van jou meer informatie gekregen, want je hebt al 3 negatieve reviews geschreven op korte tijd en anoniem, zodat we nog niet de mogelijkheid gehad hebben om jouw specifieke situatie te bekijken en samen te bespreken.

We nodigen jou dan ook graag uit om met ons in contact te treden, zodat we meer toelichting kunnen geven.

Daarnaast zijn alle positieve reviews op het platform afkomstig van een 'geautomatiseerde uitnodiging' die investeerders krijgen na het afronden van een investering op ons platform. Hierop wordt ook strikt toegezien door Trustpilot. De mensen die een review hebben geschreven, hebben dus ook effectief één of meerdere investeringen op ons platform gedaan.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Slechte opvolging bij wanbetaling.

Slechte opvolging bij wanbetaling.
De info op het dashboard klopt niet en bij vragen hierover krijg je enkel te horen dat je geduld moet hebben, maar 10 maanden lijkt me toch voldoende om wat info te geven en te corrigeren.
Bij vragen over een ander investering waar de betaling ook uitblijft krijg ik alweer geen reactie na dagen.

12. September 2025

Beste Joris,

Spijtig te horen dat je een negatieve ervaring met Winwinner hebt gehad. Kan je met ons contact opnemen via info@winwinner.be om te bekijken wat jouw specifieke problemen zijn zodat we dit kunnen oplossen?

Alvast bedankt!

Niet echt te vertrouwen

Heb slechts op twee win-winleningen ingetekend, maar ben er dan vrij snel mee gestopt. Bij de eerste moest ik al navragen hoe het zat met de terugbetaling na een maand over tijd te zijn, maar dan is dat goed gekomen. De tweede betaald al niet meer terug en via mail wordt wel van alles beloofd, maar er komt niets. Volgens mij doen ze inderdaad niet voldoende screening en is het enkel de bedoeling dat ze zelf cashen.
Zit momenteel bij een andere "leverancier" en heb betere ervaringen
Nota: WinWinner zal hier op reageren met een standaard bericht. Dit bewijst enkel hun ingesteldheid.

20. Juni 2025

Beste Jos,

Spijtig te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad! Wij volgen onze dossiers nauwgezet op en proberen steeds zo transparant mogelijk hierover te communiceren van zodra we bijkomende informatie hebben.

Het dossier in kwestie is volop bezig met een kapitaalronde, wat natuurlijk enige tijd in beslag kan nemen. Hierover volgt zeer snel bijkomende informatie.

Aan investeren zijn inherent risico's verbonden en daar proberen we tijdens het volledige proces ook zeer duidelijk op te wijzen. Tijdens het onboardingproces als investeerder krijg je een uitgebreide kennis- en ervaringsvragenlijst, samen met een risico profiel bepaling. Daarnaast staan ook steeds alle geïdentificeerde risico's per dossier uitgebreid toegelicht in het document Essentiële Beleggingsinformatie.

Winwinner doet steeds een grondige screening van de dossiers, maar spijtig genoeg loopt het dus toch af en toe verkeerd. Daarom raden we ook steeds aan maximaal te spreiden.

Contacteer ons gerust indien er bijkomende vragen zouden zijn.

Pech of onkunde?

Een jaar geleden begonnen met crowdfunding via Win-winner. In 4 projecten centen gestoken, waarvan in ééntje extra veel op basis van veelbelovende vooruitzichten, gecommuniceerd door Win-winner. Het kon echt niet misgaan (met miljoenen subsidies e.d.). Dit project is failliet sinds december 2024! Deze week kondigde Win-winner een tweede faillissement aan.
Economisch onweer of onkunde en gebrek aan expertise en zorgvuldigheid in de analyses van Win-winner?
Wees gewaarschuwd!
Voor ons is Winwinner synoniem van verlies!

22. April 2025

Beste André,

Jammer om te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad via ons platform. We doen er steeds alles aan om onze dossiers zo grondig mogelijk te screenen, maar in sommige gevallen loopt het spijtig genoeg toch verkeerd af. Daarom raden we steeds aan om zo veel mogelijk te spreiden, zoals bij andere beleggingen ook het geval is.

Daarnaast zijn het algemeen zeer uitdagende economische omstandigheden waarin ondernemers moeten opereren. Als gevolg hiervan werd er algemeen in België het voorbije jaar en dit jaar een record aantal faillissementen opgetekend. Spijtig genoeg zijn een aantal van onze dossiers hier ook het slachtoffer van.

Ongunstige succesratio Winwinner

Winwinner beweert de kredietnemers degelijk te screenen, echter van de 16 dossiers waarop ik heb ingetekend tussen februari 2023 en december 2024, hebben er reeds 4 faillissement aangevraagd.
Een succesratio van 75 % zit (zeer) ver onder dit van andere crowdlending-aanbieders.

24. April 2025

BLIJF HIER WEG

Eigenlijk verdienen ze NUL sterrren bij Winwinner. Opnieuw minder dan 1 jaar na de start van EIB Scaffolding investeringsactieactie een faillissement zonder dat er ooit enige interest is uitbetaald. Mijn vertrouwen in winwinner is volledig weg. Dit stinkt en getuigt van volledige financiële incompetentie bij de Winwinner wat betreft screening van de projecten. Het lijkt erop dat het enige dat Winwinner interesseert hun commissie is op het binnenhalen van projecten die het daglicht niet zouden mogen zien. Dit begint meer en meer te lijken op frauduleus handelen. Als investeerder word je vervolgens aan je lot over gelaten. Van de aangewezen curators hoor je verder niets. Naar de documenten om uiteindelijk iets te recuperen van je investering kun je fluiten. Pure schande en financiële onkunde. Indien je nu nog intekent op enig project via Winwinner ben je ofwel gokverslaafd of super naïef. Dit moet stoppen! Bij een vorig faillissement wou winwinner weten of je interesse had in een groepsclaim maar dat bleek opnieuw dode letter, nooit enige verdere reactie gehad. Ik bekijk of ik deze gang van zaken kan aankaarten bij de FSMA of enige andere controleautorieteit mbt financïele transacties

23. April 2025

Wat een fiasco dit…

Wat een fiasco dit beleggingsplatform!!!!!
Wees gewaarschuwd! Nooit aan beginnen!
Screening volgens mij 0.0%
Blijf ver weg van dit alles.
3e de dossier 2025! 2x faillissement +1x uitsel (of beter gezegd geen uitbetaling)

23. April 2025

nieuwe platform niet gebruikvriendelijk

het nieuwe platform lijkt niet goed te werken. Kan nergens een mail terugvinden over de omzetting (ondergesneeuwd?), linken geven foutmeldingen, nieuwe investeringen waarover spraken in mails nergens terug te vinden, ... het geeft geen vertrouwen voor verdere investeringen

24. Februar 2025

Beste Steven,

Jammer om te horen dat de overstap naar ons nieuwe platform niet optimaal werkt voor jou. Kan je ons op info@winwinner.be even laten weten wat er precies verkeerd loopt? Dan trachten wij dit zo snel mogelijk op te lossen.

2 van de 3 faalt

Ik zal wel pech hebben zeker, maar van de 3 investeringen in de afgelopen 3 jaar, zijn er 2 in faillissement. Ik wist dat er risico's waren, maar met de screening van Winwinner, had ik de indruk dat dit geminimaliseerd werd. Dit is zeer teleurstellend. De screeningen helpen blijkbaar niet veel. Geen winwin leningen meer voor mij.

1. April 2025

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Site niet up to date.

Ik krijg een mail met een link waarin staat dat de crowd lening beschikbaar is maar op de site staat nog "coming soon" !?!

Even als reactie op het bericht dat er technisch iets verkeerd gelopen moet zijn, nu nog steeds staat er coming soon en je zit volgens een andere mail bijna aan het maximum bedrag. Ik heb ook ingetekend maar nog geen bevestiging gekregen dat 't ok is. Allez, ofwel zie je dat 't klaar staat, ofwel start je niet. Wel?

Ondertussen is de lening afgesloten. En een nieuw platform zie ik. Hopelijk een vooruitgang.

29. März 2025

Beste Maarten,

Daar moet inderdaad technisch iets verkeerd gelopen zijn. Contacteer ons zeker op info@winwinner.be mocht je nog steeds problemen ondervinden.

Sam van Winwinner

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr