Consumentenbond Bewertungen 372

TrustScore 3.5 von 5

3,7

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

de juiste info gegeven over wat ik moest doen om van een offerte af te komen ,waar door ik een mail kon sturen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

1. Verbraucherzentrale
  2. Rechtsdienstleistungen

Vom Unternehmen geschrieben

De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die voor het grootste deel wordt gefinancierd met contributies van leden en gebruikers. Wij werken samen met consumenten aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Samen staan we sterker en weten we meer. Wij zijn het verbindende platform en de vertrouwde stem van en voor consumenten.

3,7

1 Stern

Hat 92 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Woche

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

de juiste info gegeven over wat ik…

14. April 2026

Hoi Chris,

Bedankt voor je positieve review. Fijn om te horen dat je met onze informatie wist wat je moest doen om van de offerte af te komen en dat je hiermee een mail kon sturen. Goed dat we je hierbij hebben kunnen helpen.

Aanrader!

De Consumentenbond is een betrouwbare en onafhankelijke bron voor eerlijke informatie en duidelijke vergelijkingen. Dankzij hun onderzoek en adviezen maak je als consument betere keuzes. Zeker een aanrader voor iedereen die bewust wil kopen!

22. März 2026

Hoi Richard,

Bedankt voor je mooie review. Fijn om te horen dat je ons ziet als een betrouwbare en onafhankelijke bron en dat onze vergelijkingen en adviezen je helpen om betere keuzes te maken. Dank je wel voor de aanbeveling

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Consumentenbond plaatst tracking vóór toestemming

Ik heb recent contact gehad met de Consumentenbond naar aanleiding van een technische analyse van hun website op het gebied van cookies en privacy.

Tijdens deze analyse constateerde ik dat er vóór het geven van toestemming al cookies en netwerkverzoeken naar externe partijen plaatsvinden, en dat na het weigeren van cookies bepaalde tracking-elementen actief blijven. Deze bevindingen heb ik uitgebreid onderbouwd en gedeeld.

Wat mij echter vooral opviel was de manier waarop hiermee is omgegaan:

Er is geen duidelijk contactpunt voor privacy/AVG-vragen (zoals een Privacy Officer of Functionaris Gegevensbescherming) vindbaar op de website
Mijn eerste inhoudelijke melding van 27 maart kreeg geen zichtbare opvolging
De communicatie verliep via algemene klantenservicekanalen en bleef lange tijd oppervlakkig
In een later stadium werd de inhoudelijke discussie beëindigd met de mededeling dat verdere beoordeling via de Autoriteit Persoonsgegevens zou verlopen

Positief is dat naar aanleiding van mijn melding een onderdeel van de website (een A/B-test via Evergage) tijdelijk is uitgeschakeld.

Tegelijkertijd blijft het beeld dat het voor een externe partij lastig is om op een inhoudelijk niveau in gesprek te komen over privacyvraagstukken.

Juist voor een organisatie die anderen kritisch beoordeelt op dit soort onderwerpen, had ik hier meer openheid, bereikbaarheid en inhoudelijke dialoog verwacht.

Wat een raar bedrijf

Wat een raar bedrijf, neem hier nooit een betaald abonnement van, ze lichten je gewoon op! Geen normale service voorwaarden zoals bij elke andere abonnement…

12. April 2026

Beste Tim,

Wat jammer om te lezen dat je deze ervaring hebt gehad, Tim. Dat is natuurlijk niet hoe het hoort te gaan. We willen graag begrijpen wat er precies misging en dit samen oplossen. Wil je contact met ons opnemen via 079‑4454545? We helpen je graag verder.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Beetje jammer

Ik vind het jammer dat wanneer je de energievergelijker gebruikt je op een gegeven moment de vraag krijgt: Ben je al lid van de consumentenbond. De enige opties hier zijn ja of ik wordt automatisch 3 maanden gratis lid, daarna kost het basislidmaatschap 3.50 per maand.

Kortom, je hebt geen optie om nee, ik wil geen lid worden van de consumentenbond aan te klikken. Zo hopen ze dat je lid wordt en blijft voor de consumentenbond. Erg jammer vind ik zelf. Ik kwam er zelf ook pas na een halfjaar achter dat ik blijkbaar perongeluk lid geworden was van de consumentenbond.

9. April 2026

Beste Appie,

Bedankt voor je feedback. Onze overstapservice werkt inderdaad met een gratis Basislidmaatschap voor de eerste drie maanden voor niet‑leden. Daarna is het lidmaatschap maandelijks opzegbaar. Dit zijn de voorwaarden die horen bij de service. We waarderen je signaal en nemen het intern mee.

Nuttige organisatie

Goed bereikbaar. Uitstekend advies

Hoi,

Bedankt voor je mooie review! Fijn om te horen dat je ons goed bereikbaar vindt en dat je tevreden bent over het advies. Daar doen we het voor.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Duidelijke hulp bij problemen met leverancier

Een telefonisch gesprek met een medewerkster van de Consumentenbond geeft veel duidelijkheid en tips waar je op moet letten bij communicatie met een leverancier. Zeker in het geval je niet tevreden bent over de leverancier. De voorbeeldbrieven zijn duidelijk en eenvoudig aan te passen.

Hoi,

Bedankt voor je mooie review. Fijn om te horen dat het telefonische gesprek je duidelijkheid heeft gegeven en dat de tips je helpen in de communicatie met de leverancier. Ook goed om te lezen dat de voorbeeldbrieven duidelijk zijn en makkelijk aan te passen.

Mooi dat we je op deze manier hebben kunnen helpen.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Heb de goede brief kunnen downloaden

Heb de goede brief kunnen downloaden, het product is geleverd, probleem opgelost.

1. April 2026

Hoi Guus,

Bedankt voor je positieve review, Fijn om te horen dat de voorbeeldbrief je heeft geholpen en dat het product alsnog is geleverd. Mooi dat het probleem zo is opgelost.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Goed en tijdig melding

3. April 2026

Hoi Anne,

Bedankt voor je positieve review! Fijn om te horen dat je onze melding als goed en tijdig hebt ervaren. Daar doen we het voor

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Waardeloze bedrijf zit al 8 maanden op totaal schijt aan de klant …

Waardeloze bedrijf zit al 8 maanden op mijn geld van NN te wachten en als je belt is het enige wat ze zeggen kan nog wel paar maanden duren hoe moeilijk is het om geld over te maken 1 ster is nog te veel bedankt voor je antwoord ik heb zo formulier al 10 keer ingevuld maar krijg steeds het zelfde antwoord kan maanden duren wat heb ik aan zo antwoord ???
Jullie kunnen wel hier op reageren maar is alleen voor de mee lezers ik krijg totaal geen antwoord op jullie contactformulier ??? 3 april nog steeds geen antwoord 7 april waarom reageer je dan op mijn bericht ????
Je verwacht het niet maar naar 8 dagen weer zo niets zeggen de mail van het kan nog even duren wat een aanfluiting is die Consumentenbond 🤮 leuk weer zo standaard antwoord je kan bellen en mailen wat je wilt maar totaal geen duidelijke in de plaats van hier antwoord geven kan je beter een antwoord geven op al mijn mails !!!! En weer een standaard mail op 13 april precies de zelfde als al die andere mails het is duidelijk jullie schijt aan de klant heb

1. April 2026

Beste Donny,

Nogmaals vervelend om te lezen dat je al zo lang wacht en dat je het gevoel hebt geen duidelijk antwoord te krijgen. Dat is absoluut niet de ervaring die we willen bieden, en ik begrijp heel goed dat dit frustrerend is. De afhandeling van claims kan soms langer duren.

Onze Claimservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur via 088 400 4200. Mailen kan via vragen@claimservice.nl en voor klachten via klachten@claimservice.nl. Ik adviseer je om telefonisch contact op te nemen, zodat ze direct met je mee kunnen kijken en kunnen controleren wat er precies speelt in jouw dossier.

Dank voor het delen van je ervaring, we nemen je signaal serieus en geven het intern door.

Contact Juridische afdeling

Contact gehad met de juridische afdeling voor een probleem met een oven die binnen 5 jaar na aankoop niet goed meer werkt qua bakken enz. De verkoper geeft aan dat hij contact zal opnemen met de fabrikant. Ook heeft de verkoper het al over het feit dat je wel zelf moet betalen voor de herstel en kosten van de monteur. Daar zijn wij het niet mee eens. Waarop de consumentenbond ons verder heeft geholpen met het geven van advies wat te doen. We moeten nog even afwachten wat er uit komt, maar aan het advies ligt het dan niet. We weten nu wat we moeten doen.

Hoi,

Bedankt voor je review! Fijn om te horen dat je contact met onze juridische afdeling als behulpzaam hebt ervaren en dat je nu duidelijk weet welke stappen je kunt nemen. We begrijpen dat het vervelend is dat je oven al binnen enkele jaren problemen geeft, en hopen dat er snel een passende oplossing komt.

Goed om te lezen dat het advies je verder heeft geholpen. Mocht je later nog vragen hebben of verdere ondersteuning nodig hebben, dan staan we natuurlijk voor je klaar.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Consumentenbond: veel woorden, geen daden.

Mijn ervaring met de Consumentenbond is ronduit teleurstellend. Als betalend lid verwacht je ondersteuning wanneer je aantoonbaar in je recht staat. In mijn geval ging het om een duidelijke garantiezaak bij MediaMarkt, waarbij de Consumentenbond zelf afspraken heeft gemaakt met deze partij.

Wat krijg je? Standaardantwoorden, doorverwijzingen en uiteindelijk de boodschap dat ze niets doen met individuele gevallen. Met andere woorden: je zoekt het zelf maar uit.

De zogenaamde afspraken met grote bedrijven blijken in de praktijk waardeloos voor consumenten. Er wordt veel gesproken over onderzoeken, meldpunten en “in gesprek zijn”, maar als het erop aankomt gebeurt er niets.

Je betaalt contributie, maar krijgt geen echte hulp wanneer je die nodig hebt. De toegevoegde waarde van het lidmaatschap is voor mij dan ook nihil gebleken.

Om die reden heb ik mijn abonnement opgezegd. Mijn advies: verwacht geen ondersteuning, alleen algemene informatie die je ook gratis online kunt vinden.

Op 13-4 kreeg ik van de CB onderstaande verbazingwekkende reactie, waarop als volgt is gereageerd:

Dank voor uw reactie, maar deze bevestigt eigenlijk precies mijn punt.
In mijn eerdere contactmomenten heb ik mijn situatie al uitgebreid toegelicht en meerdere keren om inhoudelijke ondersteuning gevraagd. Daarbij heb ik geen concrete hulp ontvangen, maar uitsluitend algemene informatie en de mededeling dat individuele gevallen niet door u worden opgepakt.

Uw uitnodiging om telefonisch contact op te nemen wekt de indruk dat er alsnog iets mogelijk is, terwijl uit uw eerdere correspondentie juist het tegenovergestelde blijkt. Dat maakt deze reactie voor mij weinig overtuigend en vooral een herhaling van zetten.

Mocht uw standpunt inmiddels zijn gewijzigd en u wél bereid zijn om inhoudelijk naar mijn specifieke situatie te kijken en concrete ondersteuning te bieden, dan verneem ik dat uiteraard graag — bij voorkeur schriftelijk.
Overigens is het geen Schade M. maar Harm M.

28. März 2026

Beste Schade M.,

Wat jammer om te lezen dat je zo’n teleurstellende ervaring hebt gehad. Dat is absoluut niet wat we willen voor onze leden.

We begrijpen dat dit frustrerend is, zeker wanneer je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. We willen graag beter begrijpen wat er precies is misgegaan in jouw situatie, zodat we kunnen kijken wat we alsnog voor je kunnen betekenen.

Wil je contact met ons opnemen via 079‑4454545? We helpen je graag verder.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik heb op basis van de testgegevens van…

Ik heb op basis van de testgegevens van de Consumentenbond een stofzuiger gekcoht van het zogenaamde merk Oryzom. Een stofzuiger met een gemiddelde score, maar later bleek pure oplichting en inferieur product. Na jarenlange tevredenheid met een Philips steelstofzuiger was de voet van de Oryzom al na twee weken versleten en zorgde voor krassen op de vloer.

Bij contact met Oryzom bleek het pure oplichting. Het bedrijf wilde geen nieuw exemplaar leveren, omdat het haar eigen product niet vertrouwd. Het bedrijf en de communicatie achter Oryzom bleek slechts een luchtkasteel.

Beste consumentenbond, u heeft uw status van betrouwbaarheid volgens mij wel aardig verloren als u dergelijke producten in een top 5 aanbiedt.

Mij heeft uw misleiding € 250,- gekost. Weet wat u test, weet wie u test. Ik had meer op mezelf mogen vertrouwen. In ieder geval niet meer op wat ooit de Consumentenbond is geweest.

Beste Rob Verdonschot,

Wat vervelend om te lezen dat je zo’n slechte ervaring hebt gehad met het product en dat onze testinformatie daarbij geen steun heeft geboden. Dat is absoluut niet wat we willen. Dank dat je de tijd hebt genomen om dit zo duidelijk te beschrijven.

Ik geef jouw feedback intern door aan onze onderzoekers, zodat zij dit kunnen meenemen in hun beoordeling van dit merk en product. Bedankt dat je dit met ons deelt.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Brief van de Consumentenbond, trekt zorgverzekeraar over de streep

Na een eerste (mislukte) poging zelf bij mijn zorgverzekeraar te krijgen waar ik recht op heb, heeft de juridische brief van de Consumentenbond, er voor gezorgd dat ik nu krijg, waar ik recht op heb.

Hoi Ronald,

Bedankt voor je mooie review! Fijn om te horen dat het met de juridische brief van de Consumentenbond alsnog is gelukt om te krijgen waar je recht op hebt. Goed dat we je hierbij hebben kunnen helpen.

Oplossing te duur

Mijn frituur pan besteld bij de mediamarkt, deze is op het verkeerde adres geleverd. Vervolgens zowel telefonisch als via de mail contact gehad met mediamarkt en niet van gehoord, geld kwijt. Daarom hulp gezocht bij de consumentenbond, oplossing kost 350 euro???

Beste Peter,

Wat vervelend te horen dat je problemen hebt met Mediamarkt. Juridische hulp van de Consumentenbond kan via een lidmaatschap bij de Consumentenbond van€ 8,00 per maand. De € 350,00 die je noemt is voor een bemiddeling die onze juristen dan voor je doen bij Mediamarkt. Geef even je gegevens door , of stuur een mailtje naar contact@consumentenbond.nl , dan nemen we contact met je op om samen naar een oplossing te zoeken.

Hartelijke groet,
Astrid

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Brievenhulp van de Consumentenbond.

Brievenhulp van de Consumentenbond blijkt een uitkomst voor iedereen die met juridisch probleem zit dat om een oplossing vraagt. Of het nou om belasting gerelateerde zaken gaat of om een andere consumentenprobleem.

19. März 2026

Antwort von Consumentenbond

Wat fijn om te lezen, Ed!

Dank je wel voor je mooie review. Geweldig dat de Brievenhulp je zo goed heeft geholpen bij je juridische vraag. We vinden het belangrijk dat je snel en duidelijk verder kunt, of het nu om belastingzaken gaat of om een ander consumentenprobleem.

Hartelijke groet,

Ze doen wat ze beloven

14. März 2026

Beste Gerard,

Dank je wel voor je positieve review. Heel fijn om te horen dat je ervaart dat we doen wat we beloven. We waarderen het enorm dat je de tijd hebt genomen om dit te delen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Consumentenbond is echt een circus

Consumentenbond is echt een circus! Helaas in onze land er zijn bijna geen rechten voor de consumenten. Telecombedrijven, Incassobureau, enz hebben meer rechten. Als ik ben opgelicht of ik heb iets gekocht dat kapot is ik moet een dure advocaat betalen want de politie doet ook helemaal niets! Lekker land om wonen

2. März 2026

Beste Guy Ferro,

Bedankt voor je review. Het spijt ons om te lezen dat je deze ervaring hebt en dat je het gevoel hebt dat je als consument niet goed geholpen wordt. Dat is precies wat we willen voorkomen.

We weten op basis van je bericht niet wat er in jouw specifieke situatie is gebeurd, maar we helpen je hier graag persoonlijk bij verder. Je kunt ons telefonisch bereiken via 070‑4454545. Dan kijken we samen met je mee wat er speelt en wat we voor je kunnen betekenen.

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

moeizame aankoop

Aldaar een boek besteld en betaald. De levering laat op zich wachten. Na enkele keren reclameren gaat men het boek opnieuw opsturen. Vervolgens krijg ik een mail dat het boek inmiddels is uitverkocht. Ter compensatie krijg ik kosteloos een e-book versie echter deze is niet veilig maar ook niet te openen ! Ook de creditering van de door mij reeds betaalde kosten stagneert aanvankelijk door schijnbaar wijziging van hun systeem zo wordt mij verteld. Recent blijkt dat er toch nog enkele exemplaren van het boek in voorraad zijn en desgewenst is er een stuks voor mij. Zo heb ik toch nog, na ruim 2 maanden, het bestelde ontvangen. Ik ontvang bovendien een reep chocolade en bij aflevering een tasje voor het ongemak, een leuk gebaar.

5. Jänner 2026

Hoi Ad,

Bedankt dat je je ervaring met ons deelt. Wat vervelend dat de levering van het boek zo moeizaam verliep en dat het allemaal langer heeft geduurd dan je mocht verwachten. Dat is natuurlijk niet prettig.

Fijn om te lezen dat het uiteindelijk toch is opgelost en dat je het boek alsnog hebt ontvangen. Ook goed om te horen dat er nog een kleine attentie is meegegeven voor het ongemak.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Handige brief om bezwaar te maken tegen…

Handige brief om bezwaar te maken tegen WOZ.

6. März 2026

Beste Hennie,

Hartelijk dank voor je positieve review! Fijn om te horen dat je onze voorbeeldbrief voor bezwaar tegen de WOZ als handig hebt ervaren. We doen ons best om onze leden zo goed mogelijk te ondersteunen, en jouw feedback laat zien dat dit gewaardeerd wordt.

Mocht je in de toekomst nog vragen hebben of ergens hulp bij nodig hebben, dan staan we graag voor je klaar.

Consumentenbond

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr