Ken je rechten!
Op zich een prima winkel, maar bij je bestelling ontvang je een retourformulier met een aantal voorwaarden die niet helemaal in lijn zijn met de wet en de rechten die je als consument hebt.
1. Het retourformulier moet volledig ingevuld worden en met de retourzending worden meegestuurd.
Je hebt 14 dagen de tijd om de overeenkomst te herroepen. Dat recht is niet afhankelijk van het invullen of meesturen van een retourformulier.
2. Artikelen moeten compleet en in de originele verpakking worden geretourneerd. Anders wordt minimaal €12,50 in rekening gebracht.
Een verkoper mag alleen een waardevermindering in rekening brengen als het product daadwerkelijk minder waard is geworden door jouw handelen. Hij mag niet standaard €12,50 rekenen omdat de originele verpakking ontbreekt.
3. De verpakking mag niet beschadigd of ontzegeld zijn.
Je mag een product uitpakken en beoordelen zoals je dat ook in een fysieke winkel zou doen. Een geopende of ontzegelde verpakking betekent niet automatisch dat het herroepingsrecht vervalt, behalve bij de wettelijke uitzonderingen, zoals bepaalde verzegelde hygiëneproducten.
Door deze voorwaarden, die naar mijn mening niet in overeenstemming zijn met de wet, bestel ik hier liever niet meer.