Banner for myTU

myTU Bewertungen 463

TrustScore 4 von 5

4,0

Ich hatte ein kleines Problem mit der MyTu Bank, welches von Francesco sehr schnell und unbüokratisch abgearbeitet wurde zu meiner vollsten Zufriedenheit. Ich bin sehr zufrieden mit dieser Bank.

Ich wurde bestens von dem Mitarbeiter Albert bei myTU beraten! Ich bin sehr zufrieden!

1. Finanzinstitut
  2. Finanzdienstleistungsinstitut

Experience convenient & affordable mobile banking, made for everyone.

4,0

Gut

TrustScore 4 von 5

Hat 95 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Woche

Ich wurde bestens von dem Mitarbeiter…

15. April 2026

Hi,

Thank you for your kind feedback! We’re happy to hear you had a great experience with our support team.

If you ever need any assistance, feel free to reach out.

myTU Team

Ich habe einen lieferanten auf ein myTu…

Ich habe einen lieferanten auf ein myTu Konto überwiesen. Leider hatte der aber zwischenzeitlich das Konto aufgelöst. Wir haben den Betrag vor 30 Tagen überwiesen und warten immer noch auf die Rückzahlung. Unverschämt

15. April 2026

Bin auf Betrüger hereingefallen und die…

Bin auf Betrüger hereingefallen und die Bank hat dann das Konto gesperrt, trotz Einreichung aller geforderten Unterlagen weigert sich die Bank das Konto freizugeben und verweist ständig an die örtlichen Behörden. Fazit: Finger weg von myTU, die sind nicht besser als die Betrüger auf welche ich hereingefallen bin und behalte Geld ein

9. April 2026

Hi Joachim,

We understand your frustration, however account restrictions are applied strictly in accordance with regulatory requirements and cannot be lifted until the review process is fully completed.

Our team has already provided information regarding your case through our support channels. For security and data protection reasons, we are unable to discuss account-specific details here.

If you require further clarification, please contact us at support@mytu.co

myTU Team.

VORSICHT

VORSICHT: myTU hält Gelder trotz Nachweis zurück – Medizinischer Notfall ignoriert!
Ich kann vor dieser Bank nur eindringlich warnen. Hier werden Kundengelder ohne Rechtsgrundlage einbehalten.

Willkürliche Sperrung: Nachdem Ende März/Anfang April 2026 Gelder (seriösen Überweisungen) eingingen und ich die Mittelherkunft lückenlos belegt habe, wurde mein Konto gesperrt. Besonders dreist: Die Sperrung erfolgte erst, nachdem ich mein Konto aufgrund der schlechten Kommunikation gekündigt hatte.

Medizinischer Notfall: myTU hält mehrere hundert Euro zurück, die ich lebensnotwendig für Medikamente benötige. Obwohl die Bank über meine gesundheitliche Notlage informiert wurde, verweist man stur auf eine „interne 30-Tage-Regel“, die klar gegen EU-Zahlungsrichtlinien (PSD2) verstößt. Absurderweise wurden lediglich 0,46 € überwiesen, der Rest wird einbehalten.

Inkompetenz & Vorwände: Als Vorwand für den Einbehalt von Summe XXXX € wird ein Kaufvertrag für ein Auto verlangt – ein Dokument, das in Deutschland erst NACH der Zahlung erstellt wird. Diesen Marktstandard ignoriert die Bank völlig. Durch diese Verzögerung ist mir ein lukratives Geschäft und damit ein erheblicher Gewinn entgangen.

Die Mitarbeiter agieren empathielos, inkompetent und arbeiten mit Textbausteinen, während es um die Gesundheit von Kunden geht. Die litauische Zentralbank (Lietuvos bankas) ist bereits eingeschaltet. Finger weg von dieser Bank!

2. April 2026

Dear Heinz,

Thank you for sharing your feedback. We take all client concerns seriously, especially those involving urgent personal circumstances.

As a licensed Electronic Money Institution regulated by the Bank of Lithuania, myTU is legally required to perform mandatory security and compliance reviews on certain transactions and accounts. These procedures are not arbitrary; they are a strict requirement under EU Anti-Money Laundering (AML) and Counter-Terrorist Financing (CTF) regulations to ensure the safety of the financial system.

Regarding your specific concerns:

Account Reviews: Our compliance reviews are triggered by automated systems based on regulatory criteria. These reviews are independent of any account closure requests.
Access to Funds: During a standard review, funds are not "seized" or "withheld" without cause. Once a review is completed and the necessary documentation is verified, accounts are restored to active status.
Documentation: We understand that market standards for documentation (such as sales contracts) can vary by country. Our team works to verify all provided information as quickly as possible within the framework of Lithuanian and EU law.
We can confirm that your account review has been completed, and your account is fully active. We have also reached out to you directly via our official support channels to provide a detailed explanation and a resolution to your concerns.

We regret any stress caused by these mandatory regulatory procedures and remain committed to providing a secure service for all our members.

Super schnelles unkompliziertes…

Super schnelles unkompliziertes eröffnen eines Kontos. Bin begeistert....

27. März 2026

Dear David,

Thank you for your wonderful review! We’re glad you found the account opening process fast and simple!

myTU Team

Leider antwortet man nicht auf E-Mails…

Leider antwortet man nicht auf E-Mails keine Kontakt möglichkeit

5. Jänner 2026

Dear Customer,

We sincerely apologize for the inconvenience you’ve experienced and understand your frustration. We aim to respond to all customer inquiries as quickly as possible, and we’re sorry if you did not receive a reply within the expected timeframe.

To ensure your request is properly reviewed, please contact our Customer Support team directly at support@mytu.co, and we will be happy to assist you.

Thank you for your patience, and we look forward to helping you.

Richtig Widerlich!

Kleiner Nachtrag zu meiner anderen Bewertung!
Seid Monaten meldet sich niemand das Konto ist seid Monaten gesperrt im Chat keine Antwort, per Mail kommt auch nichts! Keine Telefonische Hilfe nichts! Das sich so etwas Bank nennen darf ist Bodenlos! Frech und unverschämt! Werde morgen meinen Anwalt kontaktieren, denn diese „Bank“ verstößt gegen das Gesetz naja mehrere Gesetze! Kein Stück transparent, mit wird nichtmal mitgeteilt wielange es geht o.ä. auf diesem Konto sind noch über 120€ auf die ich seid Monaten nicht zugreifen kann… Aber eben das schlimmste ist die KI hier wird niemandem geholfen und das Geld ist weg, leider kann ich nicht auf das Konto zugreifen am Beweise zu sammeln! Also Leute Finger weg dies sind miese Betrüger!!! Und jetzt kommt hier wieder eine Standard Antwort bla bla bla wir tun alles damit bla bla NICHTS TUT IHR IHR VER…. Bast….

1. Dezember 2025

Alles gut

Alles gut. Auf die Karte warte ich noch.

10. Dezember 2025

Dear Heiko,

Thank you for your feedback. We’re glad to hear everything is going well so far. Please note that delivery of the physical card may take up to 30 days. We appreciate your patience and hope it reaches you soon.

So wie es sein soll

Macht was es soll, Gebühren sehr günstig. Bin sehr zufrieden.

12. Dezember 2025

Dear Marcel,

Thank you for your kind feedback! We’re glad to hear you’re satisfied with our services and find the fees competitive. We truly appreciate your support.

Konto wegen „überprüfung“ gesperrt

Konto wegen „überprüfung“ gesperrt, seid WOCHEN!! keine Reaktion auf Mails erc. Ich habe noch über 100€ auf dieser Bank! Kann keine Überweisungen mehr durchführen nichts! Absoluter Betrug!

Ja genau wieder nur hier Antwort geben damit die Leute denken ah doch da geht was! Nein! Das ist Betrug seid über 3 Wochen Konto gesperrt trotz Beweise die ich gesendet habe wird Konto eingefroren keine möglichkeit das Geld zu überweisen oder Auszüge herunterzuladen!
Das ist schlicht weg Betrug und Willkürlich! Eine Prüfung schön und gut aber keine 3 Wochen!!

3. November 2025

Hello Dennis,

Thank you for your feedback.

We understand your frustration and sincerely apologize for the inconvenience this situation has caused you. However, please note that we are required to complete our internal investigation before any frozen funds can be released.

This process is necessary to ensure compliance with our internal policies and regulatory obligations. We assure you that we are doing everything we can to solve this matter as quickly as possible.

We appreciate your patience and understanding while we finalize this investigation. Should there be any updates or if we require additional information, we will inform you promptly.

Thank you for your understanding.

Nie wieder my tu

Nie wieder my tu, Geld wurde einbehalten und nicht auf mein my TU Konto überwiesen, sehr schlecht und viel Geld verloren...

22. September 2025

Dear Robert,
Thank you for reaching out to us.
After reviewing your MyTU account, we can confirm that there are no pending or stopped payments on your account at this time. All incoming and outgoing transactions have been processed as expected.
We kindly recommend that you contact the sender’s bank directly for more detailed information regarding this transfer. They will be able to provide further insights into the status of the payment.
Should you have any additional questions, please feel free to reach out to us at support@mytu.co.

Das ist bodenlos.

Das ist bodenlos.
Habe jetzt auch eine Überweisung bekommen. Sie wird gebucht vom Prinzip her, Geld ist aber nicht verfügbar sondern es steht da "unter Überprüfung". Ist das euer ernst? Überprüft die Überweisung doch wenn sie eingeht!!! Das ist total unseriös. Sobald das Geld frei ist, wird das "Konto" wieder gelöscht. Ich warne jeden hiermit vor diesem Anbieter

22. September 2025

Hello Jonathan,

Thank you for your feedback.

We would like to assure you that our goal is to ensure smooth and secure execution of financial transactions, in compliance with legal acts and internal policies.

In certain cases, we may request additional information in order to properly assess the circumstances of the transactions. This is standard practice that helps ensure transparency and the security of customer funds. All information provided is handled in accordance with confidentiality and data protection regulations.

If you have any additional questions or need further clarification, we will be happy to answer you at support@mytu.co.

Das ist widerlich.

Ich würde diese „Bank“ mit minus 1000 bewerten, aber sie hat keine so niedrige Bewertung.
Diese "Bank" prüft seit 2 Tagen eine Überweisung von 183 €🤣🤣🤣

10. September 2025

Hi Radka,

We’re sorry to hear about the inconvenience you’ve experienced. Please reach out to our Customer Support team at support@mytu.co, and they’ll be happy to assist you.

Regards,

Schnelle Bearbeitung...

Schnelle Bearbeitung.... jedoch sollte die app mehr Funktionen haben wie Dauerauftrag und co

19. August 2025

Antwort von myTU

Thank you so much for your kind words, Alois Josef! We truly appreciate your feedback and are always striving to improve.

Eine der schlimmsten online Banking App

Eine der schlimmsten online Banking App. Insuffizienz support team, meistens durch AI unterstützt. Das Konto ist seit mehr als 2 Monate gesperrt, it called under investigation. Keiner fühlt sich in der Lage das Problem zu bearbeiten. Das ganz für ein Konto mit <500€ darauf. Was soll der s*

Hi Mohammed,

We're sorry to hear about your experience and understand how frustrating this situation must be.

We’d be happy to look into your case further. Please kindly contact our Customer Support team at support @ mytu.co for personalized assistance.

The myTU Team

Ich glaube das ist verrückt, KI schreibt bessere Antworte als dies

MFG
Ehemalige Kunde

6. Mai 2025

Hi Mohammed,

We’d be happy to look into your case further. Please kindly contact our Customer Support team at support@mytu.co for personalized assistance.