Nordic Green Energy Sverige Bewertungen 516

TrustScore 3.5 von 5

3,4

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Har varit med NGE först 5 år fast pris, sedan 5 år till med fast pris, och varit mycket nöjd med både pris och service. Nu har jag lämnat dem för att min bindningsperiod är över och de inte längre er... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mycket vänligt, informativt och konstruktivt samtal med kundtjänst. Har problem med att logga in på appen och avvaktar besked. När det gäller Nordic Green Energy's elpriser, så blir jag glad varj... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Måste ha varit det sjukaste jag varit med om. Elhjälpen ringer upp min mamma som har halvdålig svenska. Lyckas få min mamma skriva på en fullmakt där de binder henne i fem hela år. Mailet på avtalet f... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Stromversorgungsunternehmen
  2. Ökostromanbieter

Vom Unternehmen geschrieben

På Nordic Green Energy gör vi det enkelt för våra kunder att välja förnybar energi och ta kontroll över sin elförbrukning. Genom smart elförbrukning och satsning på förnybara energikällor, kan vi minska vårt klimatavtryck och göra en god gärning för framtida generationer. Ända sedan starten år 2000 har vi strävat efter att erbjuda privatkunder, företag och offentlig sektor konkurrenskraftiga elavtal med el från sol, vind och vatten. Att byta till förnybar el är en investering för både dig och miljön. Teckna ditt elavtal idag på www.nordicgreen.se.

3,4

1 Stern

Hat 33 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Braucht meist mehr als 1 Monat zum Antworten

Har varit med NGE sammanlagt 10 år

Nu har jag lämnat dem för att min bindningsperiod är över och de inte längre erbjuder fast pris.

2. Februar 2026

Tack

Hej
Fick jättebra förklaring på mina frågor och han var väldigt tydlig och trevlig

22. Jänner 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag trodde att detta skulle vara ett…

Jag trodde att detta skulle vara ett bra företag och de var miljömedvetna. Men kundmedvetna är de inte. De använder ROPO inkasso, som skickar påminnelseavgift redan innan man har fått originaltäkningen. Och så fortsätter det. Att många kunder bor på landet och Posten är långsam spelar ingen roll. Pengar, avgifter och extraavgifter skickas ut på varandra.
🤮
Jag har gått över till Vattenfall. Det fungerar så bra!

24. Oktober 2025

Antwort von Nordic Green Energy Sverige

Hej Anna! Vi beklagar att du drabbats av detta och har även sett över hanteringen av påminnelseavgifter. Hälsningar Nordic Green Energy

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bluff företag som har lurat min bror…

Bluff företag som har lurat min bror och de har skrivit 5 årsavtal ! När vi vill säga upp avtalet vill de 550 000kr nu vi är på domstol lita inte på den och avsluta omedelbart det finns bättre elleverantörer som man kan lita på

24. Oktober 2024

Bluff EL företag

Bluff företag som lurar folk att skriva på fem års avtal och dyraste priset som fanns nu när vi vill avsluta avtalet så kräver dom 259000 att avsluta avtalet och dom sa det kommer flera fakturor jag kan lägga till deras mejl också vad dom har svarat så tänk innan ni skriver nån avtal med dom fakturorna skickar dom så många och olika dagar så man har inte koll vad man har betalat dom samarbetar med nån företag som heter ROPO som är också lika bluff som dom själva är man för påminnelse avgift hela tiden vi brukar gå 10-15 fakturor varje månad dom skickar överallt på mejl post fortnox man tappar koll så vara försiktig när ni gör nån avtal med dom

31. Jänner 2025

Worst experience ever…

I have had the worst experience ever with Switch Nordic and today I tried to cancel my contract with them only to discover I had a binding period till August 2027. I am shocked and have no idea how this is possible since I had been using them since 2022 so I am pretty sure my binding period is long over but Switch Nordic has somehow extended this without my consent (I have read multiple reports of them doing this). They have written on their site that cancellation will attract a fee. This is the worst energy company I have ever had to deal with since my almost 2 decades of living in Sweden. Avoid them like a plague.
PS: This last experience started since mid/late August and is currently ongoing. One of the customer reps even hung up on me because I refused to be gaslighted by her.

8. September 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

I have had the worst experience ever…

6. September 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Låga priser, mycket bra kundtjänst.

Mycket vänligt, informativt och konstruktivt samtal med kundtjänst.
Har problem med att logga in på appen och avvaktar besked.
När det gäller Nordic Green Energy's elpriser, så blir jag glad varje gång jag får fakturan över era låga elpriser.
Kan varmt rekommendera er till blivande kunder. Har varit kund hos er i några år nu och jag är fortfarande lika nöjd.
Med vänlig hälsning
Stefan Walltin

13. Mai 2025

Antwort von Nordic Green Energy Sverige

Hej Bengt! Tack för ditt omdöme. Vad kul att du är nöjd med våra priser och vår kundservice. Hälsningar Nordic Green Energy

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Lurad och fast i 5-årsavtal – håll er borta!

Jag blev via Elhjälpen lurad att godkänna en fullmakt med Bank-ID. Utan att förstå det hamnade jag i ett 5-årigt elavtal med Nordic Green Energy – med skyhöga priser och orimliga brytavgifter.

När jag försökte säga upp avtalet blev jag hotad med tiotusentals kronor i avgifter. Nordic Green vägrar ge ut samtalsinspelningar och hänvisar bara tillbaka till Elhjälpen.

Det här är ett samarbete mellan två företag som lever på att lura småföretagare.

Undvik Nordic Green Energy till varje pris.

23. April 2025

Antwort von Nordic Green Energy Sverige

Hej Diar, Tack för din kommentar. Vi skulle önska att du tar kontakt med vår kundservice och beskriver händelsen eller ärendet mer omfattande. Epost: kundservice@nordicgreen.se eller tel 08-20 51 00 (vardagar 9-17). Vi tar alltid emot våra kunders feedback, frågor och kommentarer och jobbar för att lösa varje enskilt ärende. Vänliga hälsningar, Nordic Green Energy

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Fraudulent sales methods target people new in Sweden

Company targets people who are new in Sweden, who do not understand the terms or the language and scare and deceit them into signing horrible and super expensive fixed contracts for their newly established companies, sending them off to the worst possible start. I have had a few of these clients, They are told that they will save money when their bill actually increased by 100%. This is nothing but fraud.

1. April 2025

Hi Sofia,

Thank you for your comment. We're really sorry to hear about this. We always aim to treat our customers fairly and clearly. We don't offer any traditional fixed price contracts, only Prissäkringsavtal, which secures a price for a predetermined part of the consumption. Please ask your clients to contact us at so we can look into what happened and try to help.

Kind regards,
Nordic Green Energy

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Har haft er sen början 2000 nån gång da…

Har haft er sen början 2000 nån gång da hade ni annat namn kommer inte Ihåg var det var ,men ni hade annons i Metro .
Manfick 10 bio biljetter och nån dyr tidning var tredje månad och lågt el pris märkte skillnad på en gångförsta räkningen.
Har ringt kund tjänst nån gång förutom då jag tecknade avtal med er jätte trevliga .
Kan inte klaga på nåt ni är super det var en dörrsäljare som ville få mig att byta bolag.
Jag sa nej hon frågade om hon fick se en faktura hon sa byt inte du kan inte få bättre.

14. März 2025

Antwort von Nordic Green Energy Sverige

Hej Pierre! Tack för ditt fina omdöme. Vad kul att du är nöjd med oss, ditt elpris och att du har varit kund så länge. Vi önskar dig en fin dag! Hälsningar Nordic Green Energy

Ett ord

Ett ord: Bedragare

12. März 2024

Hej Gabriel!
Tack för din kommentar. För att vi ska kunna hjälpa dig behöver vi mer information om ärendet och din upplevelse. Du får gärna höra av dig till vår kundservice på telefon 08-20 51 00 eller e-post: kundservice@nordicgreen.se.
Hälsningar
Nordic Green Energy

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bra och tydlig info anpassade till vår…

Bra och tydlig info anpassade till vår förbrukning

21. Februar 2025

Antwort von Nordic Green Energy Sverige

Hej Irene, Tack för ditt omdöme. Valde du vårt Smarta elavtal med timpris? Vad kul att du är nöjd och hittade avtal som passade dig. Hälsningar, Nordic Green Energy

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Försöker byta elavtal till timbaserat utan tillåtelse

Kort:
Nordic Green Energy försöker byta vårt avtal från kontinuerligt till timbaserat, och har ingen bra förklaring till hur det gått till.

Mailar ut "viktig information om ditt avtal" där de meddelar att vi skall ha timdebitering istället för nuvarande kontinuerligt abonnemang. Övergången skall enligt mailet ske i 1:e maj. Vi har inte godkänt ett sådant byte, ej heller begärt det.

Vid kontakt med Nordic Green Energy kundsupport så meddelar de att de fått timrapportering av nätägaren sedan 1:e december och att detta är ursprunget. Enligt Nordic Green Energy har detta skett pga att nätägaren bytt vår elmätare.

Vi har inte bytt vår elmätare, och nätägaren rapporterar kontinuerligt - inte per timme. Detta bekräftat i samtal med nätägaren.

12. Februar 2025

Antwort von Nordic Green Energy Sverige

Hej Mattias, Tack för din kommentar. Enligt våra tidigare avtalsvillkor för vårt rörliga pris är det avläsningsmetoden på mätaren (timmätt eller månadsmätt) som avgör om du debiteras timpris eller månadspris. Vi kommer framöver att ha nya villkor och två skilda produkter för rörligt pris: Rörligt timpris och Rörligt månadspris. Om du önskar få ett rörligt månadspris, oavsett vad din mätares avläsningsmetod är, kan du nu teckna ett nytt avtal med våra nya villkor för produkten Rörligt månadspris. Vår kundservice hjälper dig gärna med detta. Vänliga hälsningar, Nordic Green Energy

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jag fick svar på mina frågor angående…

Jag fick svar på mina frågor angående min elräkning med rörligt pris som blivet rätt mycket dyrare.

5. Februar 2025

Antwort von Nordic Green Energy Sverige

Hej Lisbeth, Tack för ditt omdöme. Vad bra att du fick hjälp från kundservice. Hälsningar, Nordic Green Energy

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr