pocztex.pl Bewertungen 966

TrustScore 1 von 5

1,2

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Totalna porażka.Kurier nawet nie dotarł pod drzwi(sprawdzone na kamerze) a byłam w domu. Telefonu nie odbiera. Paczka awizowana Brak informacji skąd mam ją odebrać i na jakiej zasadzie.Omijajcie sze... Mehr ansehen

1,2

2 Sterne
1 Stern

So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot

Najgorsza firma

Najgorsza firma! Kurier nie odbiera paczki już 5 dni z punktu nadania! Porażka! Omijać z daleka.

16. April 2026

Gdyby można było dałabym -10

Gdyby można było dałabym -10, szok, hańba i niedowierzanie, najgorsze usługi kurierskie w całym kraju, później się dziwią że zwalniają ludzi, zlikwidować to dziadostwo i przekazać rzetelnym formom kurierskim, tyle razy obiecywałam sobie że więcej z tego dziadostwa nie będę korzystać ale na moje nieszczęście czasami nie ma innej możliwości, uchowaj Boże od tego typu wątpliwej jakości usług

15. April 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Wzorowy kontakt mailowy z klientem

Abstrahując od dostaw, chciałam pochwalić komunikację mailową z firmą Pocztex. Jest po prostu doskonała, odpisują na każdy mail niezwłocznie, rzeczowo i wzorowo. Jestem zachwycona, inne firmy mogłyby się od nich uczyć.

Czekam na wynik reklamacji jednej dostawy (PX7127258418), którą wszczął nadawca paczki i mam nadzieję, że jej wynik będzie równie satysfakcjonujący, co kontakt mailowy z klientem.

14. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Kurierzy nie odbierają telefonów

Kurierzy nie odbierają telefonów, przez co nie można dowiedzieć się co dzieje się z paczką. Mimo całego dnia w domu przesyłkę awizowano, ale nawet nie było pozostawionego awizo w skrzynce. Ta firma kurierska to jakiś cyrk. Zatrudniają ludzi, którzy mają wszystko i wszystkich gdzieś. Kurier bezczelnie blokuje numery i specjalnie nie odbiera.

10. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Paczka zatrzymana w punkcie przeładunkowym ponad 36h.

Tragedia. Nigdy nic nie dociera na czas - często zamawiam z allegro i jest to najdłuższa czasowo z możliwych forma dostawy. Niestety w ostatnim czasie allegro, pewnie z powodu niskich kosztów sugeruje dostawę pocztexem. Oradzam wszystkim korzystanie z usług tej firmy.

10. April 2026

Szkoda czasu

Szkoda czasu. Rano informacja że paczka zostanie dostarczona dziś. O 19 zadzwoniłam do kuriera z zapytaniem czy się zjawi, odpowiada ze tak i że zostały 3 ulice. O 20.20 info na apce że przesyłka awizowana bo nikogo nie było w domu, co oczywiście jest nie prawdą. Następnego dnia jak łaskawie odebrał telefon to kłamał że mu się samochód zepsuł. Jak mu udowodniłam kłamstwo to się rozłączył i zablokował mój numer. Bareja by oczy ze zdumienia przecierał. Drugi raz mam kontakt z tą pseudo firmą i drugi raz dokładnie taka sama sytuacja. Dajcie sobie spokój. Niech to wreszcie umrze śmiercią naturalną. Są inni, którzy wiedzą jak się tę pracę wykonuje.

8. April 2026

POCZTEX SCAM

POCZTEX to jedna wielka pomyłka.
Wysyłam list do Uk ( piatek przed południem) zależy mi na czasie więc pani mnie informuje że możemy nadać expresem i na wtorek powinno już być🤬🤬😡. W środę patrzę gdzie jest paczka pokazuje że w sortowni w Warszawie. No kurwa nie wierze. Dzwonię na infolinię i pytam. Otrzymuje odpowiedź ze zagraniczni kontrahenci nie udostępniają śledzenia i mogę złożyć reklamacje i wtedy oni będą szukać lub mogę osobiście zadzwonić do odbiorcy i spytać czy nie otrzymał przesyłki.
Tłumaczę pani że płacąc za list w trybie expresowym uwaga jedyne 182 złote chciałbym wiedzieć gdzie jest moja przesyłka. Pani powtarza regułkę . Reklamacja albo dzwon sam🤦🤦🤬🤬. Więc składam reklamacje i tu jakież moje zdziwienie . Pocztex na rozpatrzenie reklamacji przesyłek zagranicznych ma 30 dni🤣🤣🤣 no kur.. nie wierze, koniec końców samemu poszperałem i mogę śledzić paczkę u angielskiego kontrahenta. I co się okazuje list zagraniczny express za 182 złote po pięciu dniach dotarł do UK (nie do odbiorcy)gdzie miało to zająć 2 dni robocze. NIE POLECAM!!!

3. April 2026

Firma farsa

Przyjechałem z oddalonego o kilkadziesiąt kilometrów miasta po otrzymaniu komunikatu, że przesyłka będzie dostarczona w dniu dzisiejszym. Natomiast kurier nawet nie podjął próby dostarczenia przesyłki. Wiem, gdyż cały dzień przesiedziałem pod wskazanym adresem. Około 15:30 ukazał się komunikat, że przesyłka została awizowana w UP. Poszedłem na tę pocztę dowiedzieć się czegoś więcej. No i co? Nie dowiedziałem się niczego, ponieważ okazało się, że podobny numer ( Gdańsk6) ma jeszcze kilka innych placówek pocztowych. Zatem zadzwoniłem na infolinię i po półgodzinnym wiszeniu na telefonie, uzyskałem połączenie aby wyjaśnić w czym problem. Otóż dowiedziałem się, że przesyłka trafiła do innej, pobliskiej placówki i będzie do odbioru jutro rano.Ok Idę rano odebrać paczkę i dowiaduję się, że paczki fizycznie nie ma i będzie pewnie po 15, gdyż trafiła na powrót do rozdzielni. Przy czym poczta czynna jest do 15, więc przesyłkę będę być może mógł odebrać w kolejnym jutro. Pani powyższe tłumaczyła jakimiś niezrozumiałymi procedurami. W tym momencie zastanawiam się czy to rzeczywiście się dzieje, czy to ja mam jakiś kłopot z oceną rzeczywistości.
Zmarnowałem półtora dnia, przejechałem 130 km wypalając paliwo za kilkadziesiąt złotych, a przesyłki jak nie miałem, tak nie mam.
Zastanawiam się, dlaczego podobnych problemów nie spotkałem w InPost czy DPD?
A co by było gdyby w przesyłce były np leki, albo jakieś inne niezbędne komuś rzeczy?
Poczta Polska sama doprowadza się do upadku i mam wrażenie, że im szybciej się to stanie, tym lepiej.

1. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Totalna porażka.Kurier nawet nie dotarł…

Telefonu nie odbiera. Paczka awizowana
Brak informacji skąd mam ją odebrać i na jakiej zasadzie.Omijajcie szerokim łukiem, chyba że ktoś lubi dzwonić potem na infolinię po wyjaśnienia i bieganie na pocztę chociaz opłacona była dostawa kurierem.

31. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Już drugi raz informacja że próba…

Już drugi raz informacja że próba doręczenia i nie było kuriera. Na trackingu: 7:16 informacja że paczka jest w drodze do odbiorcy, 7:34 że odbyła się próba doręczenia. Zaznaczam że gdyby kurier je jak nawet bezpośrednio z centrum dystrybucji nie byłby wstanie zmieścić się w tym czasie :)

28. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pocztex to firma nie odpowiedzialna…

Pocztex to firma nie odpowiedzialna taro piszą że przesyłka dziś zostanie dostarczona człowiek czeka cały dzień a wieczorem piszą że przesyłka do odbioru na poczcie to jakaś kpina przewoźnicy to lenie i nie chce się rozwozić paczek robią ludzi w konia dobrze że mam paczkę nie opłacona więc ja nie odbiorę niech lenie odeślą ja z powrotem do nadawcy to już nie pierwsze takie zagranie tej nie zetelnej firmy

18. März 2026

To jest dramat

To jest dramat. Dwa dni później zamówiłem coś z tego samego miejsca ale wziąłem inpost i paczka z inpostu przyszła prędzej niż z pocztexu.

17. März 2026

Najgorsza firma kurierska w Polsce

Najgorsza firma kurierska w Polsce. To czy kurier przyjedzie, czy nie, to loteria. Pewne jest za to, że zawsze, gdy nie uda się z nim spotkać, paczka trafi do jakiejś, z perspektywy klienta, losowej placówki pocztowej w sąsiedniej dzielnicy, która na dodatek otwarta będzie w godzinach, w których nie dasz rady tam dojechać.

Odradzam stanowczo 😖

11. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zamówiłam kuriera pocztexu do wysłania…

Zamówiłam kuriera pocztexu do wysłania większej przesyłki. Odbiór miał być w poniedziałek do 15, oczywiście nikt nie przyjechał, a ja musiałam o 16.30 wyjść (cały dzień specjalnie siedziałam w domu), syn został w domu żeby w razie gdyby jednak przyjechał, pomóc zapakowac do auta. Przyjechala starsza pani, ktora stwierdziła ze ona tego nie wezmie bo za ciezkie... powiedziała ze na drugi dzien o 9 przyjedzie pan i zabierze.. czekałam znów caly dzien w domu, do 21, nikt sie nie zjawil... lekcewazenie klienta.. anulowalam zamowienie kuriera, zamowilam z innej firmy (na drugi dzien o 10 byl Pan po paczke) niech sie pocztex uczy od konkurencji jak sie traktuje klientow

9. März 2026

Upadajaca firma…zacofanie 20 lat

To jest wasza najwieksza porazka ,taoa firma nie ma prawa utrzymsc sie na rynku,dzis przyjezdza wasz kurier i nie macwydac 30zl ,nue mizna zaplacic karta ani blikiem ,jestesciec cifnieci o 20 lat ,jak wy chcecue funkcjinowac? Ja mam teraz jechac do miadta rozmienic pieniadze zeby zaplacic dokladnie tyle ile wyszlo, szetokim lukiem omijac poczte polska ,az zal patrzec jak taka firma umiera ,Zbigniew Sadzik

10. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Usługa kurierska pocztex ze wskazanie dnia

Usługa kurierska pocztex ze wskazaniem na konkretny dzień roboczy (dodatkowo płatna) nie przyjeżdża we wskazanym dniu. Po kolejnych dwóch dniach dalej jej nie widać, na konsultanta przez telefon trzeba czekać 15 minut po czym jedyne informacje jakie posiada to te na stronie do śledzenia paczki. Kolejny dzień kończy się, a paczki nie widać. Nikt nic nie wie.

9. März 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr