Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Köpte en EcoRide Loader 401. Det är verkligen ingen kvalitetscykel. En framaxel på vänster hjul som bröts efter 1 månadscykling så att cykeln föll ihop. Ganska lätt att åtgärda, men fortfarande ett... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Var på husbilssemester med våra elcyklar. Jag hade en Ecoride (killen en annan) och upptäcker i Landskrona att ”blippen” och nycklarna är hemma i Stockholm. Såg ni hade butik i Malmö så vi åkte dit... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Tack snälla för ett otroligt trevligt bemötande! Hade en dålig start på min leverans av lådcykel men det tog ni igen med råge. Tack till den trevliga killen från ecoride som ringde mig och uppdater... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ecoride i Malmö! Fantastiskt bemötande varje gång. Har de bara möjlighet så hjälper de till direkt och ger verkligen det lilla extra. När den gamla trotjänaren från 2018 (Ecoride Ambassador) blev s... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Fahrzeug & Transport

Vom Unternehmen geschrieben

Ecoride is an innovative company that, since its founding in 2008, has established itself as a leading player in the e-bike market. With roots in Gothenburg and over 150,000 e-bikes sold, we take pride in offering modern transportation solutions that seamlessly combine functionality, style, and safety. Our passion for e-bikes drives us to continually develop products that meet both today’s and tomorrow’s needs. Our latest models set new industry standards with integrated IoT technology and market-leading anti-theft solutions, providing our customers with both peace of mind and complete control over their e-bikes. By combining advanced technology, premium materials, and thoughtful design, we aim to deliver products that not only simplify everyday life but also contribute to smarter, more responsible ways of traveling. With production and development based in Gothenburg and a strong focus on innovation and quality, we continue our journey to deliver the best e-bikes on the market. Whether commuting in the city or exploring the countryside, you can trust that an Ecoride is built to last—and built to move you forward in style.

4,5

2 Sterne
1 Stern

Hat keine negativen Bewertungen beantwortet

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Köpte en Ambassadör damcykel förra året…

Köpte en Ambassadör damcykel förra året av lokal återförsäljare i Göteborg. Cykeln var initialt inne 5 gånger för missljud i frambromsen. Helt katastrof! Sista gången bytte de ut hela bromsreglaget inkl belag till shimano (tidigare satt det tektro). Klonkandet försvann men redan efter ett par dagar kom ett annat mycket irriterande missljud som visar sig i hastigheter mellan 20-27 km/h. Cykeln är inlämnad på nytt för undersökning. Då märkte jag att fästet till displayen är knäckt på undersidan. Enligt ÅF så går detta inte på garantin då det finns en pytteliten hairline på displayen. Ett skämt då jag inte vurpat med cykeln eller stött in i något annat. Cykeln är bara använd mellan hemmet och jobbet och har alltid stått förvarad med gott om plats runtom den. Kan inte rekommendera någon att lägga 20 000 kr på en produkt som är så undermåligt konstruerad och har så tveksam kvalitet.

28. September 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

We own an ecoride ambassador which is…

We own an ecoride ambassador which is supposed to be a quality bike. We owned it for less than a year and it has had so many problems. When it arrived the backlight cable was touching the tire and making this scraping noice. Next problem was that the chain rusted completely after less than a year of usage. When trying to repair the rain guards I realized that it requires custom components. I got these but when trying to unscrew the old guards the soldering of the rainguard mount came of rendering it impossible to put on a new one. After one and a half years usage a bunch of things have rusted.

30. August 2023

Undermålig kvalitét

Jag har haft min EcoRIde av modell Ambassador AXS M-5 E6 nu i två veckor och har hunnit cykla rätt mycket.
Det är en bekväm cykel med många irritationsmoment och frustrationer. Detta är en cykel för cirka 30.000kr så man förväntar sig kvalitét snäppet högre än biltemas cyklar.

Några exempel:

* Styrstammen är sned vid leverans, vilket gör att ena handtaget är lite högre än det andra. Detta går givetvis att åtgärda via garanti, men tyvärr är supporten varken från min butik (bikelease) eller EcoRide själva den mest alerta att ha att göra med. Det slutar med att jag själv får köpa ny styrstam och skicka in kvitto och förhoppningsvis få ersättning för mina utlägg. Än har jag inte med hjälp av diverse lokala cykelreparatörer lyckats hitta en likadan styrstam dock, men jag håller tummarna.

* Skivbromsen fram låser sig i ett för "tight" läge om man bromsar hårt vilket gör att den gör en massa oväsen. Man måste då montera av hjulet och trycka ut bromsbeläggen för hand igen för att det ska bli bra. Detta behövs göras cirka en gång per tur.

* Någonting i växellådan (denna har internt växelsystem) kommer ur fas ibland när man börjar trampa som gör att det börjar klicka en massa från växellådan. Då måste man sluta trampa och prova igen ett par gånger tills det slutar låta.

* Fotbromsen som jag använder enbart i nödfall ligger så extremt nära om man trampar bakåt, det innebär i t.ex. nedförsbacke om man slutar trampa så börjar fotbromsen ligga på bara du råkat släppa den bakåt en millimeter. Det är i princip omöjligt att inte ofrivilligt bromsa i nedförsbacke om du inte hela tiden sakta trampar framåt.

Överlag så får man en kvalitétskänsla som är normal hos instegsmodeller i 5000-kronorsklassen.

17. Juli 2023

Hej två elcycklar (mini)inköpta 202109

Hej två elcycklar (mini)inköpta 202109. Båda rostar på kromade detaljer. Den ena är mycket starkare och fungerar utmärkt förutom rost. Har vid tre tillfällen lämnat in för genomgång de hittar ej något fel. Efter många sms med företaget är svaret ja de rostar vi tar det vidare. Angående kraften på den sämre cycklen skall det vara så alla värden är som det skall.Det man säger är att så är det och vi inte kan göra något. Kan vara lite andra komperneter som gör att den ena är bättre. Köpta samtidigt,vi har garanti fortfarande men det hjälper inte om företaget säger att så är det. Rena lotteriet om du får en med nya eller gamla komperneter.Vad gör dom jo de slutar svara att det är vad det är.Ecoride NEJ TACK.

22. Juni 2023
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Dåligt batteri, dyr underhåll, köp inte!

Har haft min sen 2020 så den har. några år på nacken. Som många andra recensioner, batteriet! Att ha köpt en cykel för 18K förväntar man sig att den ska hålla för alltid särskilt med förtroendet till varumärket. Varit glapp i batteriet länge och fick nu höra att kontakten har blivit böjd. Det går inte att byta kontaktplattorna utan man får köpa nytt batteri för 6k. Vem betalar ett batteri där plattorna verkar vara så känsliga med risken för så kort hållbarhet.
Det här konstaterar bara märke är inte alltid bra, pengaslukande.

8. Juni 2023
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Supernöjd men….

Kanoncykel, känns gedigen bra räckvidd osv. Enda nackdelen är att den slutar hjälpa vid 20km/h. Segt när polarna kör i 25km/h. Hoppas och tror man kan få hjälp med detta av ecoride?

18. Mai 2023

undermålig lackering

köpte cykel våren 2019, bra fungerande cykel rent tekniskt. problemet är att cykeln efter säsongen 2021 började skifta i färg, den röda färgen blev blekrosa. efter förra sommaren är dessa områden på cykeln nästan vita. undermålig kvalitet på lackeringen. cykeln förvaras i stort sett alltid under tak och i uppvärmt garage över vintern då den ej används.
kontaktade försäljningsstället som i sin tur tog kontakt med eco ride, svar"inga garantiåtaganden finns då cykeln inte servats varje år", ingen förklaring på hur lacken servas vid den årliga servicen. vilket nonsenssvar, ta bort denna person från kundservice.
önskar svar/åtgärd från en seriös kundservice vid eco ride/lennart

efter kontakt direkt med kundtjänst vid Ecoride har man beslutat ersätta oss med en ny cykel. all heder till företaget för detta åtagande.
ett antal mail till deras kundtjänst innan åtgärden var klar krävdes. kundtjänsten svarade föredömligt senast nästa dag.
naturligtvis helt nöjd med företagets hantering/lennart

24. April 2023

EcoRide är kvalité!

EcoRide är kvalité!! Jag har haft min Ambassador i 7 år nu och cyklat ca. 450 mil utan några som helst problem. Har alltid stått ute i Halmstad(salta vindar) och trots det inte en rostfläck någonstans. Enda underhållet är smörja och spänna kedjan och pumpa däcken.
Kan varmt rekommenderas!

24. März 2023
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Både bra och dålig på samma gång

Köpte en El cykel för 20000 på en sportaffär här i Lycksele i somras och nu har jag haft möjlighet att testa den och cyklat ca 90 mil med den. Och trots att jag var skeptiskt till dessa fordon och dess höga kostnader så går det inte att komma ifrån att det är en fantastisk maskin (på sommaren) Väldigt lätt trampad beroende på vilket effektläge som man har. Drar också cykel vagn ibland då ungen behöver ta sig på förskolan. Lite sur blev jag dock över att räckvidden bara är ca 4 mil så det måste laddas ganska ofta och jag räknade ut att de dagar som jag skjutsar och hämtar ungen så cyklar jag ca 14 km. Det man stör sig på angående denna cykel är att det finns ingen dämpning så man känner varenda ojämnhet i marken och i den by där jag huserar är cykelvägarna riktigt dåliga.

På vintern är cyklandet en helt annan femma. Har det snöat 4 cm är det nästan omöjligt att cykla. Att motorn sitter fram gör att den spinner lätt när det är spårigt och fallrisken känns stor. Cyklar man i minus 27 grader så får man räkna med att ladda varenda dag

Vet ej om jag kommer att köpa en el cykel igen och gör jag det så blir det inte en Ecoride Ambasador. Den är alldeles för dyr, stötig och kort räckvidd. Samt att någon nöt satte batteriet i ramen så att man ej kan få dit en barnstol.

8. Jänner 2023

Irriterande servicelampa

Hur kan man sälja en cykel med en irriterande servicelampa som tänds baserat på servicepersonalens godtyckliga bedömning om hur mycket cykeln används. Det står så i manualen, dvs att "om servicetekniker BEDÖMMER att cykeln används mycket och är i behov av tätare serviceintervall så ställer denna in detta i datorn" på cykeln.

Snacka om att mjölka kunderna på serviceavgifter och att misstro kunderna. Jag har haft min cykeln i två dag och cyklat mindre än 10km. Ångrar redan mitt köp.

3. November 2022

My name is Idris mia from Bangladesh,

My name is Idris mia from Bangladesh,, my good experience about the Bicycle manufacturing,, I'm Bicycle manufacturing Frame welding section supervisor at pran rfl group of company from Bangladesh,,,, I hope to get in schengen country,, I need the one work permit visa and offer letter

12. Oktober 2022
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag skaffade min Ecoride Ambassadör i…

Jag skaffade min Ecoride Ambassadör i mitten av juni i år, jag har cyklat på cykeln i snart två månader. I förra veckan så lade helt plötsligt displayen av, det går inte att ändra på drivet det händer ingenting när jag trycker på den knappen/knapparna. Lyset går inte heller längre att sätta på, däremot så fungerar ”sko symbolen” den som hjälper till att driva cykeln upp för en trappa. Jag har fyllt i reklamations formuläret, kontaktat kundtjänst men svaret jag får är att jag måste vänta tills Reklamation hör av sig. Vilket kan ta upp till 30 dagar….Så nu står min cykel hemma och kan inte användas… Jag får inte lämna in den till någon cykel verkstad innan reklamation hört av sig fick jag som svar av kundtjänst.Det jag har uppmärksammat är att det är immigt på displayens insida. Är så himla besviken och ledsen över att det inte ska fungera.

13. August 2022

Antwort von Ecoride

Hejsan! Jag beklagar att du har problem med din cykel. Jag kunde ej hitta ditt ärende. Har du möjligtvis kontaktat en återförsäljares kundtjänst?

Hör gärna av dig till info@ecoride.se så skall vi hjälpa dig.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

I have been using eco ride an…

I have been using eco ride an electrical bike for 6 years. aNd this year I renewed it. I am happy with that. I highly recommend it.

12. August 2022

Antwort von Ecoride

Härligt att du uppskattar din cykel! :D

Problem, problem, problem

Vi har haft en Ambassadör i tre veckor och det har varit problem sedan dag ett med frambromsen som skramlat och legat på konstant. Cykeln har varit inne tre gånger på tre veckor, första gången gjorde de nåt snabbt men problemet kom tillbaka efter bara någon dag, andra gången samma sak men bromsen låg då på hela tiden och de sa att det var bara att köra ner för en lång backe och bromsa mycket så skulle det lösa sig?! Sist kunde de inte fixa det snabbt och när vi fick tillbaka den hade de riktat bromsoket med tre brickor på ca 5mm, på en helt ny cykel för 26000:-???. Hade detta skett på kalles fisk&cykel på hörnet så.. men på en professionell återförsäljare?
Det känns verkligen som ett felköp!
Nu skall de byta framgaffel så jag får åka in en fjärde gång, när nu det blir. De borde helt enkelt ge mig en ny cykel och kompensation för allt besvär. Självklart kan jag inte rekomendera Ecoride

23. Juni 2022

Antwort von Ecoride

Hejsan! Jag beklagar detta och hoppas att problemet har löst sig. Kontakta gärna oss på info@ecoride.se så skall vi se hur vi kan hjälpa dig!

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr