Het komt altijd goed
Vanaf 2004 tot 2006 ben ik 4 x naar Egypte geweest voor een spirituele reis.
Alle bekende tempels en plekken bezocht en ook diverse Nijlcruises gedaan.
Het verlangen om terug te gaan, is nooit weggegaan en in 2023 deed zich de mogelijkheid voor om met Yvonne Bakker mee te reizen. De Egyptische gids die de reis begeleidde, was Wael. Hij bleek goed Nederlands te spreken. Wat een warme ontmoeting was dat op het vliegveld in Cairo en wat een persoonlijke aandacht gaf hij aan ieder van onze groep. Hij heeft een goed gevoel voor wat de groep nodig heeft en komt altijd met een oplossing, waardoor het goed komt. Dat is ook zijn motto bij elk probleem dat zich aandient: De klant is koning en Wael regelt het!
In het jaar 2024 ontstond weer het idee om naar Egypte te reizen en natuurlijk kozen we weer voor Wael als onze gids. We hebben een aantal nieuwe plekken bezocht en natuurlijk doen er zich onderweg wel eens wat problemen voor, die hij serieus neemt en altijd weer oplost met een glimlach.
Intussen is hij onderdeel geworden van de leiding, die wij grappig TRIO zijn gaan noemen. Tijdens deze reis heeft hij hier zeker ondersteunend in gewerkt.
Afgelopen november 2025 voor de derde maal met een groep naar Egypte met Wael, die inmiddels zijn eigen reisbureau heeft. Hij kreeg de kans om dit waar te maken voor onze groep. De rondreis gemaakt met wederom de witte en zwarte woestijn, de Djara Cave, diverse tempels en de Nijlcruise.
Het was een fantastische reis die gekenmerkt werd door samenkomsten en verbinding, warme knuffels en aandacht voor iedereen.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat we volgend jaar maart 2027, wederom met Wael, een reis gaan maken. Wat kijk ik hier nu al naar uit.
Wael staat voor: Aandacht voor elke deelnemer, zoekt verbinding, draagt oplossingen aan en biedt mogelijkheden, staat voor wie hij is (liefdevol persoon), draagt zijn kennis op pakkende wijze uit, je weet wat je aan hem hebt. Hij houdt van zijn land en draagt die liefde over op iedereen tijdens zijn reizen. Is enthousiast en nooit is iets hem te veel.
AnYa Mineur.