Hemnet Bewertungen

TrustScore 1.5 von 5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Högst irriterande när det står pris saknas Sedan uppmanas man göra en kostnadskalkyl. Hur ska det gå till när det inte finns underlag för kalkylen? Naturligtvis vet jag att utgångspriset inte är det s... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Otroligt dyrt och dessutom förvirrande prissättning. När jag valde paket stog det ett pris och sedan i bekräftelse mejlet så var det helt plötsligt nästan 2000kr dyrare... Sen borde det vara ol... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Unternehmensdetails

1. Medienunternehmen

Vom Unternehmen geschrieben

På Hemnet hittar du bostäder som lägenheter, villor, radhus, tomter och fritidshus till salu genom svenska fastighetsmäklare.

Kontaktinformationen

Alle Bewertungen

25 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Gå gärna i konkurs

Jag hoppas innerligt Hemnet går i konkurs. Fick förnya annonsen 3 gånger (alltså betala 3 gånger för en förnyelse avgift) för samma annons för att jag byte mäklare under svåra försäljningsperioden. Ringde in till kundtjänst och bad om lite förnuft och hon ville erbjuda mig en ”boost”, skrattretandes.

Heja Booli och undvik gärna Monopol wannabe tjänsten Hemnet.

30. Juli 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De utnyttjade monopolsituationen till fullo och får leva med konsekvenserna.

Jag lade ut mitt boende till försäljning för ca 1,5 år sedan - då Hemnet fortfarande var relevant. Vi sålde till slut givetvis genom intressent från Booli. Undvik Hemnet till varje pris, annonspriserna har varit helt galna, och företaget förtjänar att gå under pga av deras utnyttjande av den föredetta(tack och lov) monopolsituationen.

10. September 2026

Värsta utsugarna som finns

Värsta utsugarna som finns. De är som blodiglar på marknaden och suger ut varenda krona.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att konkurrenter kommer in på marknaden och sätter hemnet i konkurs.

15. August 2026

Hej Hinken!

Tack för din feedback. Tråkigt att höra att du känner så och att din upplevelse av Hemnet inte har levt upp till dina förväntningar.

Vi vet att en bostadsförsäljning innebär stora beslut och kostnader. Vår ambition är att priset för att annonsera på Hemnet ska motsvara det värde vi skapar genom att samla nästan alla Sveriges bostadsköpare och hjälpa säljare att nå så många relevanta spekulanter som möjligt.

Samtidigt tar vi självklart till oss att du upplever vår prissättning annorlunda. Om du vill dela mer konkret feedback är du varmt välkommen att kontakta oss via support@hemnet.se eller på 0775-17 00 00.

Tack för att du hörde av dig!
/Hemnet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Falsk marknadsföring och förvirrande prissättning

Nu måste jag fråga vad ni håller på med borta på Hemnet. Ni marknadsförde ”ingen avgift för annonsen om bostaden inte blir såld” men tar ut 2000kr extra i avgift om man vill ha det så? Och man ser det inte förrän i slutet - förvirrande prissättning. Nä, det här var riktigt dåligt. Ni har paket Premium som är extremt dyrt och får det att låta som att man sticker ut, men varje lägenhet till salu har premium? Så det handlar snarare om att inte vara osynlig i jämförelse med andra. Se över era paket om det är nya standarden. Vilken besvikelse. Jag trodde verkligen ni hade blivit bättre men det var falsk marknadsföring. Vi väljer Booli istället!

15. August 2026

Hej Filippa!

Tack för att du delar med dig. Vi förstår verkligen att det här känns både förvirrande och frustrerande, särskilt när du upplever att kostnaden för ”Sälj först, betala sen” inte varit tydlig för dig från början. Så ska det förstås inte kännas när man står inför en så viktig affär som en bostadsförsäljning.

Vi tar också till oss din feedback kring våra annonspaket och hur tydligt vi förklarar skillnaderna mellan dem. Vår ambition är att det ska vara enkelt att förstå både vad man betalar för och vilket värde de olika alternativen ger.

Tack för att du uppmärksammar oss på det här. Den här typen av feedback är viktig för oss när vi fortsätter utveckla både våra produkter och hur vi kommunicerar dem.

Hoppas du får en fortsatt fin dag! /Hemnet

Hybris har dem

Hybris har dem. Det var en fin tjänst från början. Men de fick hybris och började ta hutlöst betalt. Aldrig mer hemnet. Det är Booli som gäller nu. Hemnet kommer raderas från kartan.

2. Dezember 2025

Hej Richard,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Tråkigt att höra att du känner att Hemnet inte längre motsvarar dina förväntningar.

Vi har förståelse för att kostnaden för en bostadsannons är en viktig fråga. Vår ambition är att priset ska spegla det stora värde vi skapar genom att samla Sveriges största marknad av aktiva bostadsköpare, och därigenom ge bostadssäljare bästa möjliga förutsättningar att nå relevanta spekulanter.

Samtidigt respekterar vi självklart att olika säljare väljer olika kanaler utifrån sina behov. Tack för att du tog dig tid att lämna din feedback – vi tar den med oss i vårt fortsatta arbete.

Med vänliga hälsningar /Hemnet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Felaktiga uppgifter om boarea (ibland…

Felaktiga uppgifter om boarea (ibland ca 75% fel) som inte uppdaterats på ca 20 år. Kundsupport som inte förstår denna fråga.

6. Juli 2026

Antwort von Hemnet

Hej Peter! Tack för din feedback.

Vi har haft kontakt med dig kring frågan och försökt hjälpa till att reda ut den. Vi beklagar att din upplevelse av vår kundservice trots det inte motsvarade dina förväntningar.

Tack för att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse.
Mvh Hemnet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Rekommenderas verkligen

Vill man verkligen ha koll på vad som finns till salu så är deras app magisk!

4. Mai 2026

Hej Daniel!

Vad roligt att höra, tack för din feedback! :) /Hemnet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Hemnet är störst och bäst

Hemnet är den största bostadssajten som drar flest spekulanter. Skulle aldrig våga sälja utan att annonsera på Hemnet. Superbra upplevelse av min försäljning!

17. Juni 2026

Hej Lina!

Tack för de fina orden. Och du har helt rätt, de säljare som utesluter Hemnet riskerar också att missa många av de aktiva köparna. Kul att höra att försäljningen gick så bra! :)

Vänliga hälsningar /Hemnet

Absolute waste of money

Absolute waste of money.
Will not bother next time. Many more people came to view through Booli which was free.
Don't bother.

13. Juni 2026

Hi Simon,

We're sorry to hear that you feel your listing wasn't worth the investment.

We know that selling a home is a significant event, and it's understandable to evaluate the different services available. Our ambition is to provide sellers with the best possible exposure by connecting them with Sweden's largest audience of active home buyers.

We appreciate you taking the time to share your experience. Feedback like yours helps us continue to improve our service.

Best regards, Hemnet

Hemnets marknadsposition och incitamentsstruktur

Min upplevelse av att använda Hemnet som plattform för bostadsförsäljning har varit djupt otillfredsställande, främst på grund av en prissättningsmodell som framstår som oskälig i förhållande till den levererade tjänsten. Den rådande prisbilden gränsar till vad som kan definieras som ocker, vilket möjliggörs av plattformens dominanta ställning på marknaden.
Vid en närmare granskning av processen framträder även en problematisk incitamentsstruktur mellan mäklare och plattformen. Det faktum att fastighetsmäklare aktivt lobbar för att säljare ska använda sig av Hemnet indikerar förekomsten av intressekonflikter, där mäklarens rekommendation kan antas vara kopplad till provisionsbaserade incitament snarare än en objektiv värdering av säljarens bästa.
Sammanfattningsvis upplevs det nuvarande ekosystemet som riggat till förmån för intermediärer och plattformsägare, på bekostnad av transparens och kundnytta. Den ekonomiska kostnaden för tjänsten står inte i proportion till det mervärde som tillförs, vilket gör det svårt att motivera användandet av plattformen ur ett rationellt ekonomiskt perspektiv.
Min rekommendation är därför att söka alternativa vägar för bostadsförsäljning. I den mån det är möjligt bör man undvika att nyttja denna tjänst, då den nuvarande strukturen inte främjar en sund och rättvis marknad för privatpersoner.

22. Mai 2026

Hej Andreas,

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Tråkigt att höra att du inte känner att Hemnet har levt upp till dina förväntningar.

Vi har förståelse för att kostnaden för en bostadsannons är en viktig fråga, särskilt i samband med en av livets största affärer. Samtidigt motsvarar kostnaden för Hemnetannonsering i de flesta fall bara omkring 0,2–0,3 % av bostadens totala försäljningsvärde. För det får säljaren exponering mot Sveriges största samlade marknad av aktiva bostadsköpare.

Hemnet har idag omkring 40 miljoner besök i månaden och används av många köpare som den främsta platsen för att hitta sin nästa bostad. Trots att det inte finns något krav på att annonsera på Hemnet hamnar omkring 9 av 10 bostäder någon gång på Hemnet under sin försäljning, vilket vi ser som ett tecken på att många säljare och mäklare upplever att exponeringen skapar värde.

Vi erbjuder också flera olika annonspaket för att varje säljare själv ska kunna välja ambitionsnivå utifrån sina behov och önskemål. Mäklarens roll är att ge rekommendationer utifrån vad man bedömer ger bäst förutsättningar för den enskilda försäljningen, men det är alltid säljaren som själv fattar beslut kring annonseringen.

Vad gäller större annonspaket innehåller dessa exempelvis funktioner som kostnadsfri förnyelse, vilket på en långsammare marknad kan hjälpa bostäder att behålla synlighet under längre tid. Dessutom är annonskostnaden i de flesta fall avdragsgill i deklarationen.

Tack igen för att du tog dig tid att skriva din recension och dela med dig av dina tankar.

Hemnet

Dyrt och predatorisk

Otroligt dyrt och dessutom förvirrande prissättning.

Sen borde det vara olagligt att visa reklam på en bostads annons som jag redan betalat över 12000kr för.
Allra högst upp på sidan så är inte min bostad utan en annons för bolån, det är ju helt ofattbart.

Skulle ge 0 stjärnor om det gick.

13. Mai 2026

Hej Thom!

Tack för din feedback. Du får gärna slå en signal till vår kundservice på 0775-17 00 00 och förklara lite mer kring prissättningen, så får vi kika på vad som kan ha hänt där. Då kan vi även passa på att svara på din fråga om reklambanners i din bostadsannons.

Trevlig helg! /Hemnet

Upplever Hemnet som girig

Upplever Hemnet som någon som missbrukar sin monopolställning, det brukar sällan löna sig i längden!
Jag som säljare betalar en alldeles för hög kostnad för en annons som egentligen inte ger så mycket tillbaka. Sajten har blivit trögnavigerad pga av all reklam som ligger på min annons, jag betalar en oförskämt hög summa för en annons som innehåller reklam för banker, mäklare och Hemnets olika reklamartiklar.
Är det verkligen lagligt att använda min betalda annons för andras reklam!?
Numera så kan man vänta med betalningen tills man sålt och om man inte får sålt kostar det inget. Det är inte så generöst som det först låter, för om man väntar så tillkommer det en summa på premium är det drygt 7% av priset.
Det absolut bästa för hela den här marknaden är att välkomna nya aktörer som inte är lika giriga. Vinstgivande och giriga är två olika saker.

22. April 2026

Hej Christina!

Tråkigt att höra att du inte känner dig nöjd med vår tjänst.

Kostnaden för Hemnet speglar kort och gott det stora värde man som bostadssäljare får, av en tjänst som samlar i stort sett hela den svenska bostadsmarknaden och alla som letar efter bostad.

Dock stämmer det inte riktigt att vi har en monopolliknande ställning, eftersom det idag finns flera olika olika aktörer och kanaler som man kan använda sig av vid en bostadsförsäljning.

Att vi visar reklam i anslutning till bostadsannonsen är inte på något sätt olagligt, men reklam på internet kan av vissa användare säkert upplevas som ett störande inslag, på Hemnet såväl som på andra plattformar. Däremot har vi som ambition att främst ha bostadsnära reklamannonser (bilar, heminredning, vitvaror, banker, försäkring osv.) för att annonseringen ska vara så relevant som möjligt för våra besökare. Likaså visar vi aldrig reklam för spelsajter, alkohol, tobak osv.

Vad gäller den lite högre kostnaden vi tar ut för säljarens möjlighet att endast betala om och när bostaden faktiskt säljs, så är den till för att täcka upp för att vi tar risken att i slutändan kanske inte få en krona betalt för annonsen, trots att bostadssäljaren använt Hemnets tjänster och räckvidd för att marknadsföra sin bostad.

Hoppas det var svar på dina frågor och funderingar. Om du känner att du har ytterligare tankar kring Hemnet eller bostadsannonsering är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på 0775-17 00 00.

Ha en fortsatt fin dag! /Hemnet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Om det fanns 0 stjärnor skulle jag ge…

Om det fanns 0 stjärnor skulle jag ge tjänsten det. Att en annons prissätts på det sättet är helt värdelöst. Finns inget underliggande kundvärde som motsvarar priset. Hoppas Boolia kan göra något åt eländet.

10. April 2026

Hej Mikael,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår dina tankar kring prissättningen, särskilt i en affär så stor och viktig som en bostadsförsäljning.

Samtidigt vill vi gärna förklara vad som ligger bakom kostnaden. Hemnet är Sveriges största bostadsplattform och samlar varje vecka miljontals bostadssökare. För bostadssäljare innebär det en unik räckvidd och synlighet, som i många fall bidrar till fler spekulanter och i förlängningen ett bättre slutpris. Det är det värdet vi levererar och har satt en prislapp på.

Med det sagt finns det, som med nästan all annan marknadsföring, tyvärr aldrig några garantier för att ökad synlighet automatiskt leder till en försäljning. Här spelar många andra faktorer också in, både stora som små, där alltifrån omvärldshändelser, ränteläge och inflation, ner till bostadens läge, utgångspris och styling, kan vara avgörande för om det blir en affär eller inte. Mycket av det här ligger alltså utom vår kontroll. Det vi på Hemnet däremot kan påverka är att med alla tänkbara medel skapa så bra förutsättningar som möjligt för att få till fler bostadsaffärer, vilket vi kontinuerligt jobbat med i över 25 år.

Tack igen för din feedback och lycka till med din försäljning! /Hemnet

Fruktansvärd uppelvelse

Jag skriver detta med en stor känsla av uppgivenhet och frustration.

Vi valde initialt ett annonspaket för 9 660 kr efter tydlig uppmaning från vår mäklare, trots att vi egentligen inte ens ville annonsera på Hemnet från början på grund av den stora kostnaden en annons innebär. När det sedan blev fråga om att behöv förnya annonsen fick vi beskedet att det inte fanns något annat alternativ än att uppgradera till Premium – vilket innebar ytterligare 5 697 kr.

Totalt närmar vi oss nu 15 000 kr i kostnader för en försäljning där vi inte kommer göra en krona vinst. Det känns oerhört tungt och, framför allt eftersom det inte upplevs som att vi haft någon verklig möjlighet att påverka situationen eller välja andra, mer rimliga alternativ.

Det jag har mest svårt att förstå är varför det inte finns ett system där man bara betalar mellanskillnaden vid uppgradering mellan paket. Hur kan det vara rimligt att först betala nästan 10 000 kr och sedan tvingas betala ytterligare nästan 6 000 kr för nästa nivå?

Det handlar om väldigt stora summor pengar för privatpersoner, särskilt i en situation där bostaden inte ens verkar bli såld. Att samtidigt se att ett nytt upplägg är på väg – där man inte behöver betala förrän bostaden är såld – gör det hela ännu mer frustrerande.

Jag önskar verkligen att ni tar detta på allvar och är villiga att diskutera vår situation. För som det känns nu är det här en kostnad vi inte hade räknat med, inte kunnat påverka, och som slår väldigt hårt ekonomiskt.

27. März 2026

Hej Rebecca!

Tack för att du delar med dig och beskriver din situation så utförligt – vi förstår verkligen att det här känns både frustrerande och tungt.

Jag vill väldigt gärna hjälpa dig och se över ditt ärende närmare. Mejla mig gärna på annika.kastlund@hemnet.se med dina uppgifter, så tar vi det vidare tillsammans.

Mvh Annika, Head of Customer Service på Hemnet

BOJKOTTA HEMNET

Lägg ner! KrösuHemnet. Fick betala 10.000kr fast det inte blev sålt.

26. März 2026

Hej Kattis!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår att det är frustrerande att inte få sin bostad såld. Det kan bero på en mängd olika anledningar, som har att göra med allt ifrån väldigt stora faktorer, som ränteläge, marknaden och omvärlden, till väldigt små faktorer, som bostadens läge, skick, utgångspris, bilder, konkurrens av liknande bostäder och mycket annat. Det är inte sällan svårt att veta exakt vad som gör att en bostad inte blir såld. Det vi kan garantera är att Hemnet som Sveriges populäraste bostadsportal ger dig absolut bäst förutsättningar för en lyckad försäljning.

Tidigare har det varit så att säljaren har fått betala för sin annons oavsett resultat. Det går i linje med hur den mesta typen av annonsering på internet och sociala medier ser ut, det vill säga, det medföljer en kostnad att annonsera på en plattform oavsett utfall.

Men bland annat eftersom vi sedan en tid upplevt en långsammare marknad har vi från och med idag lanserat "Sälj först, betala sen" i hela Sverige. Det är en enorm förbättring och trygghet för bostadssäljaren, som innebär att säljaren får möjlighet att välja att bara betala för Hemnetannonsen om och när bostaden faktiskt blivit såld. Förstår förstås om det inte påverkar din specifika situation just nu, men om det är någon tröst är det i alla fall något som du kommer att ha möjlighet att använda dig av framåt.

Tack igen för din feedback och hoppas du får en fin måndag! /Hemnet

Hoppas ni går i konkurs 🤭

Hoppas ni går i konkurs 🤭
Heja Booli

25. September 2025

Hej Milja!

Tack för din feedback. Du får gärna höra av dig till vår kundservice om du har lust att utveckla vad ditt omdöme baserar sig på. Du når oss på 0775-17 00 00 eller support@hemnet.se.

Hoppas du får en fin dag! /Hemnet

Ockerpriser

Ockerpriser, att köpa "premium" hjälper inte heller eftersom de flesta som lägger ut även köper premium. Så man får inget mervärde. Bojkotta Hemnet.

30. Jänner 2026

Hej Kristian!

Tack för att du delar din upplevelse. Tråkigt att höra att du inte känner att Premium var rätt paket för dig.

Vi förstår om du tycker att din annons inte sticker ut på samma sätt när en stor andel väljer Premium. Men viktigt att tänka att det i Premium ingår såväl en kostnadsfri Raketen som obegränsad kostnadsfri förnyelse, vilket gör att du bara behöver utnyttja din Raketen och förnya din annons 1-2 ggr för att ditt val ska bli mer kostnadseffektivt än Hemnet Bas eller Plus. På en långsammare marknad betalar sig den kostnadsfria förnyelsen ganska snabbt.

Tänk också på att du i de allra flesta fall kan dra av kostnaden för din annonsering i deklarationen, vilket oftast rör sig om flera tusenlappar.

Om du ändå känner att du vill sticka ut mer har du alltid möjlighet att uppgradera till Hemnet Max. Tack vare unika funktioner och extra stor exponering får bostäder med Hemnet Max i snitt många fler besök, fler som sparar annonsen, kortare försäljningstider osv. jämfört med Premium. Prata gärna med din mäklare eller vår kundservice om du tycker det låter intressant.

Tack igen för din feedback och lycka till med försäljningen! /Hemnet

Orimligt dyrt

Orimligt dyrt, försöker utnyttja sin storlek för att driva upp pris för samma sak utan att erbjuda något mervärde. Undvik, använd mäklarens nätverk och Boli mm.

23. Jänner 2026

Hej Markus!

Tack för att du delar din syn.

Hemnet är Sveriges i särklass populäraste bostadsportal. Det går förstås alldeles utmärkt att använda även andra kanaler för att försöka få till en affär. Men genom att inte gå ut på Hemnet riskerar man att inte få sin bostad såld till ett marknadsmässigt pris, eftersom man då inte visar sin bostad för så många relevanta spekulanter som möjligt. Det stora värde vi erbjuder speglas också i kostnaden av annonsen.

För att sänka tröskeln för bostadssäljare lanserar vi nu ett nytt betalningsalternativ: ”Sälj först, betala sen”. Det innebär att säljaren först betalar för Hemnetannonsen när, och bara om, bostaden faktiskt säljs. Det gör det mycket enklare och tryggare att ta första steget mot en försäljning, utan att behöva ligga ute med pengar.

Tack igen för din feedback och lycka till med försäljningen! /Hemnet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Det värsta jag har varit med om

Det värsta jag har varit med om. Hemnet kostar otroligt mycket och det är inte värt det. Ner du väll köper en paket så visar de till dig spokiga views och personer som är intresserade som ingen kan se enlighten säljare eller mäklare. Så det är omöjligt för mäklare att följa upp de intresserade av bostaden. Varför skulle man köpa er tjänst medan ni ville bara ta betalt jättemycket pengar me hjälper inte alls. Värdelös, Har du möjlighet så använd nån anna sida och inte hemnet.

1. Oktober 2025

Antwort von Hemnet

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att Hemnet inte motsvarade dina förväntningar.

Hemnet visar hur många som har besökt annonsen och vilket intresse som finns, men vi delar inte kontaktuppgifter till alla som tittar på en bostad. Många väljer att bara söka och titta anonymt, och det är upp till varje spekulant att själv ta kontakt med ansvarig mäklare. Det är alltså inte en funktion som ingår i vår tjänst, utan en del av hur bostadssökande normalt använder plattformen.

Hemnet är Sveriges i särklass största bostadsplattform som statistiskt sett ger din bostadsförsäljning de absolut bästa förutsättningarna. Med det sagt tar vi till oss av din feedback kring kostnad och upplevelse av värde. Om du vill går det bra att kontakta vår kundservice med detaljer kring ditt ärende, så kan vi svara mer konkret på frågor kring just din annons och hur statistiken fungerar. Du når vår kundservice på 0775-17 00 00.

Tack igen för att du hörde av dig. /Hemnet

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr