Bewertet mit 1 von 5 Sternen

VARNING! felamälde mina fönster som läcker in luft. HSB skickar då ut en glasfirma utan någon som helst förvarning som tätar fönstrena, vilket tar ca 30 minuter. Får sedan en faktura på 4006kr vilk... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Helt okej hyresvärd! De har alltid gett snabb feedback när jag felanmält något. Vettig hyra, fina lägenheter som håller någorlunda hög standard. Detta gäller Landskrona.

Unternehmensdetails

1. Wohngenossenschaft

Vom Unternehmen geschrieben

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som strävar efter att förbättra boendet för våra nuvarande och framtida medlemmar. Detta gör vi genom att bygga nya bostads-och hyresrätter, utveckla och förvalta befintliga boenden och erbjuda bosparande som öppnar dörrar till att hitta ett eget hem.

1,4

2 Sterne
1 Stern

Hat keine negativen Bewertungen beantwortet

HSB Helsingborg är snobbigt värre

HSB Helsingborg är snobbigt värre. jag hade en brand i min lägenhet. 2024-07-05 Och handläggaren vill jag ej uppge med namn. Men han var oempatisk. Kontaktade mig enbart för att jag skulle ge nyckel till renoveringsfirman. Och meddelade mig inte! att dom funnit min andra och tredje nyckel. Jag var på på gång att fixa nyckel som hade kostat mig mer. Det var slumpen som gjorde att jag kontaktade honom. Dom hjälper inte i heller med övernattningslägenhet, när du har en lägenhet som är obebodd pga rökskada och brand som varit. När jag var hos receptionisten för och hämta nycklar. Visste hon inget. Och någon dam var snorkig! Nej tack!

Och nu rättsliga åtgärder från HSB pga olycka från mig, som jag står för. Ett ljus. Vaknar till att jag hostar mycket och öppnar ögonen, för och se en dörr i brand. I närheten av där jag sov. Där det också brann, men som jag inte såg pga all rökutvecling. Men nej tack HSB helsingborg.

Jag gillade min lägenhet och närhet till allt. Men av förklarliga skäl omöjligt bo kvar, pga drömmar och påminnelser av det som skett.

5. Juli 2025

Dåligt och långsamt bemötande

Väldigt långsamt och ej kundcentrerat bemötande. Exempelvis tog det flera månader och många felanmälningar innan de åtgärdade trasig tvättmaskin i tvättstugan. Rekommenderar ej! (HSB Östergötland)

20. März 2026

Trippel blåsta av HSB

Brukar aldrig skriva omdömen, men vill verkligen uppmana andra att avstå från HSB om ni kan, då vår upplevelse varit fruktansvärt dåligt.

Vi flyttade in en lägenhet med kortidskontarkt där man kan bo upp mot 4år och som minst 3 månader. Personen innan hade då bott i 3,5år. så vi tänker att vi kanske kan bo iallafall 6 månader - 1 år och hitta något efter.

Lägenheten var i extremt dåligt skick, allt var gammalt och de var hål och märken i väggar tak och golv. Vilket var svårt att kolla igenom på en mörkvisning med möbler som är framför.

Vi frågade om de kunde fixa de delarna i vardagsrummet och sovrummet endast då det behövde spacklas och skulle vara mer hållbart att nån hantverkare gör det. Men de ville de inte hjälpa till med då lägenheten var i "funktionellt skick"... Absolut, vi har vatten och elen fungerar vilket man förväntar sig om man betalar hög hyra för en lägenhet i Stockholm om de är det som räcker för "funktionellt skick" men sprickor, märken fettfläckar, avriven tapet från ca 2001 med annat kul spelar såklart inte mycket roll för funktion.

De kunde då bekosta oss på färg mm för att spackla och måla om det värsta själva, vilket vi då istället gjorde.

Vi betalar för färg och material samt lägger drygt en vecka på att renovera. Frågar då om vi kan återbetalas för tusenlapparna renovera och fixat lägenheten. Nej då har man inte fått kontakt på mer än 14+ dagar efter upprepade försök av mail och samtal till fastighetsförvaltaren Denise Yström som sa att HSB ska bekosta materialen, samt hon som menade att den var i "funktionellt skick". Extremt otrevlig, oprofessionellt och fult gjort.

HSB kundservice är trevliga men kan inte göra så mycket mer än att vara trevliga, så de kan alltså inte hjälpa till på något sätt, vi måste bara prata med onåbara Denise.

Och som grädden på moset får vi samtal när vi är klara med renoveringen att vi förmodligen behöver flytta ut direkt när 3 månaders perioden är över. Kunde de inte uppmanat om det ca 2 veckor tidigare innan vi renoverade. Men.. varsågoda för renoveringen!

Tack HSB.
Mitt och min familjs sparande har varit sååå bra hos er.

12. März 2026

Totalt ontresse!

Kvinnan som ska svara på p plats/garage frågor angående byte var helt ointresserad av att hjälpa.
Helt ofattbart vilken dålig service. Bor i bostadrätt/Haninge.

4. März 2026

Varning

Varning! Föreningen beslutade att bygga till inglasade balkonger, slutade med att de gav 1 faktura för föregående 4 månader som passerat utan någon förvarning. Därav dem inte förvarnade någon gällande detta, fick jag ta smällen av detta ekonomiskt. Deras argument var ”det är inte vårat fel” och skyller på kontoret i Viskafors. Blev bollad runt istället för att få den hjälpen/informationen för att reda ut detta!!

26. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vill säga att jag aldrig någonsin vill…

Vill säga att jag aldrig någonsin vill ha något med denna förening att göra igen. Vi , jag och mina bröder fick en lägenhet i gåva av vår mor och när vi till slut fick sälja den så började strulet med HSB. Dom skickar ut inkassokrav från ropo utan att ha skicka grundfaktur och en till var och en av oss bröder trots att jag inte haft något med försäljningen att göra. Utöver detta kan dol inte skapa en enda slutfaktura uta gort smma vid några tillfällen . Va smart flytt in hos seriösa bostadsrättsföreningar.

19. Jänner 2026

Absurd logic and unfair billing - Unprofessional management

I live in a "Bostadsrätt" and recently had an issue where my door lock failed. HSB is now insisting that the lock is 100% my personal responsibility and is charging me a ridiculous invoice for 2.5 hours of labor for a simple cylinder change.

However, there is a major flaw in their logic: If the lock and its maintenance are entirely my responsibility, why do HSB and the housing association (Styrelsen) keep a master key (huvudnyckel) to my private home? It is absurd to claim that the resident owns the lock when the company maintains access to it, yet refuses to take any responsibility for its maintenance when it fails.

To make matters worse, their technician arrived unprepared without the necessary parts, despite a clear fault report. I am now being forced to pay for their poor planning and extra trips back and forth. Customer service is completely unwilling to engage in a fair or logical discussion.

This feels like a way to squeeze money out of residents rather than providing a professional service. Very disappointed in HSB's lack of transparency and common sense.

8. Dezember 2025

VARNING

Får sedan en faktura på 4006kr vilken jag försökte bestrida till HSB men fick inget gehör överhuvudtaget - de refererade enbart till deras regler och villkor.

Om du står inför valet att flytta till en bostad som är ansluten till HSB kan jag inget annat än avråda dig. De är inte seriösa och gör allt för att lura sina kunder.

23. Dezember 2025

HSB och snöröjning

Detta omdöme lämnas primärt för deras snöröjning i Gävle/Sätra. De snöröjer i stort sett alltid sent på kvällar trots att det kan snöat hela natten innan. Man kan undra hur de tänker att folk skall komma ut från parkeringarna och iväg till jobbet. Fruktansvärt mycket sämre snöröjning på senaste åren. Även sandning kan dröja flera timmar upp till dagen efter när dom väl plogat. Detta gäller en hyresbostad, misstänker att dom alltid prioriterar sina områden med köpeslgh före. Men då kanske man borde utöka antalet som sköter snöröjningen? Vi betalar hyra och har rätt till en viss standard!

2. Jänner 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bortkastad investering att satsa pengar…

Bortkastad investering att satsa pengar på ett HSB boende och kan enbart rekommendera att man via sin förening begär utträde från HSB. Har haft stambyte och bolag som inte verkar vilja följa elsäkerhetsverkets föreskrifter men som skyddas av HSB med hot om tvångsförsäljning om man inte accepterar deras kostnader. Finns ingen fungerande support eller funktion för felanmälan utan man får själv stämma föreningen och bolag i tingsrätt. Man får inte vad man betalar för på HSB utan får finansiera en stor overhead som inte följer lagen.

23. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag vill varna andra som funderar på…

Jag vill varna andra som funderar på att arbeta hos HSB Karlstad. Jag arbetade som timvikarie under flera månader och blev tyvärr väldigt dåligt behandlad. Problemen gäller inte bara timvikarier – även flera fastanställda jag pratade med beskrev samma typ av bemötande och arbetsmiljö.
Trots att jag ofta ställde upp, tog extra ansvar och arbetade hårt, räckte det med att jag tackade nej till två pass (på grund av att jag inte hade möjlighet just då) för att jag plötsligt skulle sluta få arbetstider helt. Det kom utan förvarning och utan förklaring.
Kommunikationen var dålig, planeringen bristfällig och bemötandet respektlöst. Det skapade en arbetsmiljö där man kände sig otrygg, utbytbar och orättvist behandlad. Efter att ha lämnat arbetsplatsen har flera kollegor bekräftat att detta inte är ovanligt och att många upplever samma problem.
Om du värdesätter en trygg, rättvis och professionell arbetsplats rekommenderar jag att du tänker dig för innan du söker dig hit.

26. September 2025

HSBs BRF Hjorten i Falköping

Juristrna på HSB är vanliga ligister. Förklara varför. Som ägare till lägenheten ogillade vi hur vissa i styrelse uppförde sig; de kom hem till oss utan förvarning, och när vi inte släppte in kom de till HSB med klagomal. HSB ingrep omedelbart med en attack mot oss, krävde tillträde till lägenheten och uppgav ingen anledning till besöket, vilket var olagligt. Det har lett till att HSB har gjort det så att vi förlorat nyttjanderätten till lägenheten, och nu säljs den med tvång, och styrelsen vill ta hela kostnaden för lägenheten för sina rättegångskostnader, det vill säga att styrelaen spenderade 350 000 kronor på HSB:s jurist. Och när man frågar dem varför de gjorde det, så skyller de på varandra. Domarna stödde HSB, detta var tydligt från allra första början. Dessutom har HSB infört ett förbud mot försäljning utanför deras jurisdiktion, och en ekonom från HSB, som jobbar för styrelsen, har infört kostnaden för deras jurist i manasavgift som en driftskostnad, vilket motiverar avgiftshöjningen. HSB har visat sig vara bedragare, och de partiska domarna har visat att de inte är bättre. De stöttar alla varandra. I Sverige ska man aldrig köpa en lägenhet, särskilt med HSB-tjänster. Det vill säga, HsB lämnade bokstavligen våra barn utan ett hem och utan pengar att köpa en annan lägenhet på en annan plats. Satanister. Jag är inte förvånad över ett sådant antal negativa kommentarer, precis som Kronofogden, vilket bekräftar deras gangsterbeteende och medgivande uppifrån.

31. Oktober 2025

Lunda Spexet

HSB Skåne skickar mail till medlemmar att de delar ut biljetter till spex. Jättekul tänker 31 000 st medlemmar. Trots att man försöker boka direkt så är de slut. Varför ??? Jo man har 10 st biljetter som 31 000 st medlemmar ska konkurrera om
dvs 1 biljett / 3 000 medlemmar Ja låt bli att locka

Helt okej hyresvärd!

Detta gäller Landskrona.

31. Oktober 2024

HSB Mälardalarna

Jag har haft HSB Mälardalarna i Borlänge som hyresvärd och kan tyvärr bara beskriva min upplevelse som en lång rad av misslyckanden. Efter en brand i vår fastighet våren 2024 blev det omfattande renoveringsarbeten som pågick i över ett år. Problemet var inte bara oljudet och de konstanta störningarna – det värsta var den totala bristen på information från HSB. Vi fick nästan aldrig några uppdateringar från dem, utan fick istället reda på vad som skulle ske via lappar som hantverkare satte upp i porten.

Kommunikationen från HSB var så bristfällig att den närmast kändes nonchalant. En chef skickade ut ett meddelande om att arbetet var i “slutspurten” redan hösten 2024, men arbetet fortsatte i ytterligare nio månader och var fortfarande i full gång när jag till sists flyttade ut. Under hela perioden fick vi stå ut med borrning, rivning av betonggolv, avstängt vatten och el – ibland helt utan förvarning. Vid ett tillfälle klev en hantverkare in i min lägenhet med huvudnyckel medan jag sov, utan att jag fått någon information.

Vi fick endast 20 % hyresreducering i fyra månader, vilket kändes som ett hån med tanke på de enorma störningarna under mer än ett år. När jag försökte kontakta ansvarig chef för att lyfta mina synpunkter och be om ytterligare kompensation fick jag inte ens ett svar. Att bli helt ignorerad av sin hyresvärd, trots så allvarliga problem, kändes både respektlöst och förolämpande.

Till slut fick jag nog och flyttade till en annan hyresvärd. Jag har även gått ur HSB och kommer aldrig att rekommendera dem till någon. Som hyresgäst förväntar man sig åtminstone grundläggande respekt och information, men här behandlades vi bara som siffror i ett system. Min upplevelse av HSB Mälardalarna är att de är oprofessionella, oengagerade och helt oförmögna att sätta sig in i hur deras beslut påverkar människors liv.

1. Jänner 2025

Their Bostadsrätt left me broke

Their Bostadsrätt left me broke. It was not a home for comfort. paying avgift for apartment which loses value every year. Never buying Bostadsrätt ever again! negative equity and had to pay bank out of my pocket to get rid of it.

16. September 2025

Sämsta hyresvärden

Hade gett 0/5 om det hade varit möjligt.

Sämsta hyresvärden jag nånsin upplevt! Skiter fullständigt i hyresgästerna. Felanmälan på tvättmaskin som är trasig och varit de nästan 2 månader. HSB skiter fullständigt i att ens kolla på den. Har ni möjlighet att flytta in hos annan hyresvärd gör det!

3. September 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr