SBC SverigesBostadsrättscentrum AB Bewertungen 115

TrustScore 4 von 5

4,1

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Vår ekonom är jätte bra, duktig, bra samarbete. tjänster som rekommenderas ska man inte anlita alltid. Inom ekonomi är de hjälpsamma och duktiga. Vi blev rekommenderade ett besiktningsföretag som va... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Vår samfällighetsföreningen har genom sbc fått ordning och reda på vår ekonomiska förvaltning och redovisning. Uppskattar stort att vi har en "egen" ekonomisk förvaltare, som alltid finns där för oss... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jag ringde SBC:s kundtjänst för att ta reda på vad som gäller vid en misstänkt vattenskada. Vi fick prata med en teknisk förvaltare som tog sig tid och ägnade hela 30 minuter åt att vägleda mig genom... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Hausverwaltungsunternehmen

Vom Unternehmen geschrieben

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB är landets ledande fastighetsförvaltare specialiserad på bostadsrättsföreningar. Med över 100 års erfarenhet erbjuder SBC ett heltäckande tjänsteutbud inom fastighetsförvaltning – ekonomisk och teknisk förvaltning, juridik, energi, underhållsplanering samt projektledning vid ombyggnationer. SBCs experter hjälper dagligen tusentals bostadsrättsföreningar över hela landet att förenkla styrelsearbetet och fatta trygga, långsiktiga beslut. SBC, som är en del av den internationella Odevogruppen har idag 4 600 kunder, 450 anställda och omsatte 640 mkr år 2024. SBC har sitt huvudkontor i Stockholm och lokala kontor i Göteborg, Malmö, Uppsala och Sundsvall.

Kontaktinformationen

4,1

Gut

TrustScore 4 von 5

115 Bewertungen

1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Woche

Bra och koncisa föredrag

Bra och koncisa föredrag. Täckte internationella och inhemska utsikterna.
Presentatörerna höll en bra och begriplig nivå. Tekniskt fungerade det bra för mig.

27. März 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Stort tack Bo, vi ser fram emot att fortsätta hålla den här typen av webbinarium för våra förvaltade kunder - vi får se vem vi bjuder in härnäst från bankvärlden!

Varm rekommendation

Extremt välformulerad och informativ. Tummen upp för portalutbildningen!

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Stort tack för dina fina ord! Det gläder oss verkligen att utbildningen upplevdes som värdefullt och informativt, och extra roligt att du uppskattade portalen.

Förstudie

Förstudie innan lät klokt när det är så mkt pengar.

13. März 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack snälla för din fina återkoppling! Vi är väldigt glada att du ser värdet i en oberoende förstudie inför större projekt och beslut.

Proffsigt och bra

Proffsigt och bra. Allt kändes toppen.

18. März 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Stort tack! Det betyder mycket för oss att du upplevde utbildningen som både proffsig och bra.

Fantastisk portalutbildning

Fantastisk portalutbildning 11/3

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack snälla! Vad roligt att höra att du uppskattade portalutbildningen och att den gav värde.

Kunnig föreläsare.

19. März 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack för de fina orden! Vi blir väldigt glada att höra att föreläsarna uppskattades.

Utbildning

Väldigt nöjd med deras ekonomiutbildning. 5/5

5. März 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Stort tack för din fina recension! Vad roligt att du är nöjd med ekonomiutbildningen och att genomgången uppskattades.

Fantastisk portalutbildning

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack snälla för din fina återkoppling! Det gläder oss att ekonomi- och den korta portalutbildningen uppskattades.

Tack Fredric!

Trots att det är en stor organisation finns det fortfarande anställda med fingertoppskänsla och ett mänskligt bemötande. Tack Fredric!

18. März 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack för att du delar din upplevelse.

Mäklarservice är en tjänst som ingår i SBC:s förvaltning och är utvecklad för att göra bostadsförsäljning smidigare för alla inblandade parter – mäklare, styrelse och säljare. Tjänsten har tagits fram tillsammans med mäklare, utifrån deras faktiska vardag och behov – inte från ett skrivbord.

Hela processen – från försäljningsunderlag till överlåtelse och medlemskapsgodkännande – hanteras i ett slutet digitalt flöde. Det sparar tid, minskar administration och minimerar risken för fel eller manipulation. För mäklaren innebär det mindre koordinering och mer fokus på affären. För styrelsen en säker och strukturerad process utan onödig e-posthantering.

Mäklare som använder tjänsten vittnar om en enklare vardag, och vår användarnöjdhet är mycket hög. Vi fortsätter att utveckla tjänsten i dialog med mäklarna – för att den alltid ska spegla verkligheten de möter.

Hör gärna av dig till oss på fredric.gustafsson@sbc.se så återkommer vi.

Fredric Gustafsson
Affärsområdeschef Ekonomisk förvaltning

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

När förvaltning blir mer arbete för föreningen

Vi har samarbetat med SBC i många år och under den senaste perioden upplevt återkommande problem som påverkat både kostnader och arbetsinsats. När det gäller K3-övergången har SBC själva sagt att de kände till BFN:s översyn, som inleddes 2020, tydliggjordes 2023 och fick sin tidplan fastställd i november 2024.

Vi som BRF fick dock ingen information i samband med avtalsförhandling i december 2024. Några månader senare begärde SBC en höjning av årsarvodet med 16 % med hänvisning till K3, vilket kom som en chock. De backade till slut och vi kom överens om en goodwill-kostnad men betydligt mer administration än förväntat föll på oss, inklusive ifyllande av husets tekniska status där mycket av informationen redan fanns i SBC:s system. Att komplettera SBC:s material är något annat än att fylla i det själva.

Problemen med fakturering har också varit påtagliga sedan 2025. En faktura var godkänd för att attesteras av oss men gällde grannföreningen. Felaktiga faktureringsadresser ledde till obetalda fakturor, hyresgäster fick inte påminnelser eftersom de skickats till föreningen i stället för hyresgästen, en faktura skickades närmare en månad sent. Vid uthyrning av parkeringsplatser fick vi själva ta reda på momsregler för externa hyresgäster och teckna momsavtal med SBC, som först skickade ett avtal med fel pris. Trots påminnelser har fakturagruppchefen ännu inte återkommit med kompensation (som skulle ha kommit för över en vecka sedan).

Vi ser professionell förvaltning som positiv och har tidigare varit nöjda. Sedan slutet av 2024 har dock relationen präglats av selektiv information och bristande förståelse för oss som liten förening där styrelsen fått lägga mycket tid och kraft på arbetsuppgifter vi trodde ingick i SBC:s uppdrag. Vi vill att förvaltningen ska avlasta föreningen, inte belasta den.

15. März 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack för att du tagit dig tid att dela dina synpunkter. Vi beklagar att vi, trots våra försök att reda ut frågorna, inte har lyckats skapa den tydlighet som du efterfrågar.
Vi är beredda att ta en ytterligare genomgång av ärendet, tillsammans med hela styrelsen på kontoret, för att om möjligt bringa klarhet i de frågor som fortfarande upplevs som otydliga. Om det är aktuellt får du gärna återkomma med förslag till ansvarig kontaktperson, som du redan har dialog med.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Charge a bomb basically to do nothing!

These guys think they can charge swedish folk based on their whims and fancies! Very high costs basically to do nothing in this day and age! Go find yourselves a different economic mgmt company for your hosuing association! BIG SCAM THESE GUYS ARE!

12. Februar 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Hi, thank you for your feedback. Our technical property manager has already been in contact with you and is following up on the case. If you have any questions about the scope of work or charges, we’ll go through them directly with you in that conversation for clarification.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

SBC tar ut en hög kostnad för dålig…

SBC tar ut en hög kostnad för dålig service. De gör så gott som ingenting. De skall ta hand om vår BRF trädgård och fastigheter. De gör ingenting. Vi får ringa och påminna hela tiden. Allt från att gräset bör klippas till att det bör skottas. De har noll kundservice.

9. Jänner 2026

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack för att du lämnar feedback även här.

Vi har förståelse för att den extrema snömängd som kommit i din region under den senaste perioden har upplevts som mycket påfrestande.

För att vi ska kunna förstå problemet bättre, inklusive de delar som rör både sommar- och vinterunderhåll, behöver vi mer information än vad som framgår i omdömet.

Styrelsen är varmt välkommen att kontakta mig direkt, så tar vi gärna dialogen vidare.

Vänliga hälsningar
Johan Lundin, Verksamhetschef Fastighetsservice
johan.lundin@sbc.se

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Bra information men chatfunktionen saknades

Bra information.
Dåligt att man inte använde den vanliga chatfunktionen i Teams. Den Q&A knappen man hänvisade till saknades på min vanliga Windows 11 laptop så jag kunde inte ställa några frågor. Vad är det som behövs för att kunna se Q&A knappen?

6. November 2025

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Stort tack för din feedback David! Vi försöker förbättra till nåsta gång!

Bra fakta

Bra fakta, grundad på fakta och erfarenhet, och en verklig specialist.Nivån trevlig och bra.

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack för ditt fina omdöme. Vi försöker alltid kombinera fakta med erfarenhet så att innehållet blir både konkret och användbart i styrelsearbetet. Roligt att du uppskattade nivån!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jättebra budgetutbildning på lagom nivå…

Jättebra budgetutbildning på lagom nivå och med två kompetenta utbildare. Två timmar gick fort, intressant hela tiden och bra att kunna ställa frågor i F&S. Alla frågor fick svar också vilket är toppen!

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Så roligt att höra att nivån kändes lagom och att frågestunden gav värde. Vi vet att budgetarbete kan kännas tungt och svårt, så vi försöker alltid göra det begripligt och relevant , så styrelselivet blir lättare!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Otroligt kunniga och pedagogiska…

Otroligt kunniga och pedagogiska föreläsare - jag förstår nu

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Tack för de orden. Vårt mål är att alla ska gå från utbildningen med lite mer klarhet och mycket mer trygghet i sitt uppdrag. Det betyder mycket att höra att det märks!

Kunniga föreläsare

Kunniga föreläsare. Bra frågestund.

2. Oktober 2025

Antwort von SBC SverigesBostadsrättscentrum AB

Hej Bo, stort tack för du var med på webbinariet om underhållsplan och flerårsbudget idag, och vi ser fram emot att träffas på våra kommande utbildningstillfällen!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag har bara haft strul med SBC

Jag har bara haft strul med SBC. Det känns som det ofta blir fel, oavsett om det gäller avgifter, information eller annat. Man får liksom en känsla av att man alltid måste dubbelkolla allt de gör - och det ska man ju inte behöva när föreningen betalar mycket för deras tjänster.

Och att få tag i någon är näst intill omöjligt. Det går lång tid innan man får svar, om man ens får något alls. Som kund känner man sig rätt bortglömd.

Jag hade så klart gärna varit mer positiv men hittills har det mest varit frustration. Inget jag kan rekommendera.

3. August 2025

Hej Karl,
Vi är ledsna för din upplevelse. Vi har bett om mer information men ännu inte fått någon återkoppling från dig och kan därför inte identifiera vilken förening eller roll det gäller. Hör gärna av dig till marknad@sbc.se, så vi bättre kan förstå vad som hänt och hur vi kan hjälpa dig.

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr