Internet Cable Provider Bewertungen 13

1,9

Mangelhaft

TrustScore 2 von 5

Bardzo źle

Niestety, firma- krzak. Dałem się namówić na świetną ofertę cenową, niestety w parze z niską ceną idzie bardzo niska jakość usług. Internet światłowodowy chodzi na minimum parametrów z umowy. Telefonia komórkowa niby działa, ale pojawiły się nieznane mi wcześniej problemy - niektóre numery nie mogą się do mnie dodzwonić. Obsługa techniczna praktycznie nie istnieje - wszystko przerzucają do Playa, a jeśli chcesz cokolwiek załatwić na infolinii, to za każdym razem poczekasz na połączenie około godziny.
Nie ma e-sim, nie da się zmienić numeru, niby jest aplikacja, ale niewiele da się w niej zrobić. Moje ogólne wrażenie jest absolutnie beznadziejne.

10. Jänner 2026

I have dropped out 7 times today

I have dropped out 7 times today. Also my SMS access has been blocked although it appears that the message was sent eventually. Off shore service says it will deal with problem (previous experience) and I am still waiting some months. They have my money but are not providing the service. Not happy.

30. September 2025

Ciągłe przerwy w dostawie

Fatalny internet częste przerwy w dostawie, a potem wielki rachunek za przedwczesne rozwiązanie umowy— z powodu tego że z takim internetem nie dało się wogóle pracować. Firmę nie obchodzą klienci. Zdecydowanie odradzam

1. Mai 2025

Interruptions and now insisting on payments

We live in Wilanow Warsaw where one can expect solid internet yet when I had Inea as the provider the internet regularly stopped for no reason. I finally switched to Orange and the interruptions stopped. Now Inea is claiming 600pln as we ended the contract early and they do not accept that their poor internet connection lead to us stopping the contract early.

8. Mai 2025

Nie polecam firmy

Nie polecam firmy. 5 miesięcy nowej umowy i 5 miesięcy błędnych rozliczeń. Co miesiąc musiałam tracić czas na rekamacje i prośby o korekty. Kontakt tak bardzo utrudniony, żeby odechciało się reklamować. Masakra.

28. November 2024

Jedna wielka katastrofa

Jedna wielka katastrofa. Obsługa klienta jest totalnie bez sensu, cały dzień siedziałam na telefonie na linii z nimi i nic nie załatwili. Odsyłali mnie z działu do działu. Następnie na sam koniec uznali że zadzwonią do mnie sami. Zadzwonili późnym wieczorem po 19:00, a sygnał trwał niecałe 3 sekundy, nie zdążyłam chwycić za telefon.

18. November 2024

Problem dotyczy zlecenia przeniesienia…

Problem dotyczy zlecenia przeniesienia numeru od innego operatora.

Przenosiłem dwa numery jednocześnie. Konsultant przyjął zlecenia przeniesienia jednego numeru, a z drugim...nie do końca rozumiem co zrobił. O tym, że transfer nie jest przeprowadzony zgodnie ze zleceniem dowiedziałem się dopiero po upływie około dwóch tygodni, samodzielnie kontaktując się z operatorem celem wyjaśnienia czemu wciąż nie dotarła druga karta SIM.

W związku z całym zamieszaniem spędziłem kilka dodatkowych godzin na ich infolinii. Dwukrotnie obiecano mi, że właściwa osoba się ze mną skontaktuje by...nikt nie zadzwonił.

W odpowiedzi na reklamację nie podjęli żadnych prób naprawienia sytuacji, zadośćuczynienia czy wynagrodzenia za zmarnowany czas.

Fatalna obsługa, niekompetetni pracownicy. Zdecydowanie odradzam.

20. September 2024

Bots only! Terrible service

If you like communicating with a robot when you have problems then this is the company. Can’t get through to a human being or technical support only if you want to upgrade or buy extra. Terrible service! When you want to can you have to fill in some generic form and send them. Everything to make dealing with the customer difficult.

26. August 2024

Local provider

It's a local provider - Poznań and neighborhood villages. If you are moving around Poland or EU, INEA is not efficient.

1. August 2023

Worst internet provider I have ever…

Worst internet provider I have ever used.
Avoid if having your internet actually on is important.

Awful admin and customer service, completely incompetent.
Seriously, I've never used a worse provider and I've lived in 3rd world countries with better internet service than this.

20. März 2021

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen