Varit nöjd i flera år men tyvärr fick jag för andra ggr ett par skabbiga plantor, förra gången skickade de en ny planta men denna gång skulle den placeras ut för att se om den överlevde. Inte den kva... Mehr ansehen
Om man fick ger noll stjärnor skulle jag har gjort det. Beställde varor från dem som ”fanns på lager”. Skulle har skickats inom en vecka. Men en vecka senare, inte skickat. Fick bara chatt... Mehr ansehen
Handlade i butiken i Viby. Fick snabb hjälp av en mycket vänlig och trevlig medarbetare direkt. Produkterna jag köpte höll verkligen bra kvalitet och till ett bra pris. De har ett stort sortiment av... Mehr ansehen
Det skulle ha blivit två stjärnor p.g.a. en defekt bokashihink och allt det strul och all den tid det tog att reklamera den. Men tack vare Gabriele på kundtjänst, som gjorde allt hon kunde för att rät... Mehr ansehen
Unternehmensdetails
Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen
Sveriges största trädgårdssajt. http://shop.odla.nu
Storgatan 8, 280 10, Schweden
- odla.nu
Hat keine negativen Bewertungen beantwortet
Das haben sich andere Leute angesehen
Falsk marknadsföring och inget svar när…
Falsk marknadsföring och inget svar när man försöker kontakta dom.
Katastrof företag, kommer aldrig handla där igen.
Svara inte på mail och det går inte att…
Svara inte på mail och det går inte att gå kontakt per telefon. Har inget telefonnummer
till kundtjänst utan man är hänvisad till mailen. Annullerar man en order så bryr dom sig 0 och sänder ut varorna ändå.
Varning
det funkat.. MEN INTE I ÅR
Har beställt förr och det funkat. MEN I ÅR ...NEJ!!!
Beställde fröer och tydligen nån vårlök. Då kommer de inte att skicka fröerna förrens v9 och det säger de efter 12 dagar när jag tar kontakt med dem. + Louise upplyser om att det står i det finstilta längst ner att man skulle separerar beställningarna.... Nä usch inte igen. Så nu är jag efter i odlingschemat och det känns inte ett dugg roligt!!!!! Det är bara att ge sig ut och köpa fröer!
Ris och ros
Har köpt gröna krukor till uteplatsen, mycket fina. Rosor, barrotade och krukade, bra kvalitet. Köpte våren -21 mycket plantor till balkonglådor och urnor eftersom jag varit nöjd med leverans innan. Under all kritik. Så små att de knappt syntes, och absolut inte värda priset. Torkade perenner som jag lyckades väcka med att blötlägga enligt beskrivning från seriösare företag, men fick reklamera någon av dem som det inte fanns något liv i. Svårt att få ersättningsvara. Som tur var handlar jag alltid genom klarna och upplever att jag kunde pausa betalningen pga reklamation och därför få ny vara.
Sälj inte för små plantor. Upplever nu att jag går in för att handla på deras fina hemsida, och tömmer kundvagnen istället för att handla, för att jag blev så besviken i våras. Handlar nog inte fler gånger.
Utebliven leverans
Beställde varor i mitten av august och fick bekräftelse att beställningen mottagits. Efter ett par veckor kontaktar jag kundtjänst eftersom jag inte fått någon leverans. Fick till svar att det skickas 6 september eftersom det var lökar i beställningen. Hör av mej igen efter en vecka, har inte fått något. Får svar att beställningen kommer vilket den gör men med hälften av det jag beställde (slut) trots att det inte uppgavs vid beställningstillfället. Dessutom faktura på hela beställningen, även växter som inte levererades eftersom de var slut. Efter påpekande justerades fakturan.
Sämsta betyg!
Dålig kommunikation. Dålig hantering av beställning. Svårt att komma i kontakt med företaget då uppgifter på mailadress till kundservice är svårt att hitta på deras hemsida. Jag kommer aldrig mer att beställa växter och frön från Odla.nu.
Har beställt några gånger under de…
Har beställt några gånger under de senaste åren. I en del fall har det saknats produkter i beställningen jag fått hem, 3 lampor (från olika ordrar) har slutat fungera inom 1-2 veckor. Visserligen fick jag dessa utbytta men om så pass många produkter går sönder direkt så är det kanske något som inte står rätt till. Hinner oftast passera 10+ dagar innan beställningen ens skickas från dem även om produkterna finns i lager vilket är lite katastrofalt år 2021 då de flesta återförsäljare skickar beställningar inom 1-3 dagar.
Väldigt nöjd med min beställning
Väldigt nöjd med min beställning! Jag blev väldigt nervös efter att ha läst recensionerna här efter att jag lagt min beställning, men jag har en jättebra upplevelse av odla.nu. Snabb leverans, bra utbud, bra pris och välmående växter levererade. Jag beställde två fina dahliaknölar av café au lait som är omöjliga att få tag på och en levande växt som mådde prima. Jag är jättenöjd med odla.nu!
Andra gången jag fått felmärkta växter
Andra gången jag fått felmärkta växter. Svårt att veta när man köpt barrotade perenner.
Konstant dålig kvalitet
Det är tredje gången jag beställer något av undermålig kvalitet. Växterna är ofta torra, vissna, intryckta i fel eller för liten förpackning och flera blommor trillar av när man öppnar paketet. Stor besvikelse.
Does not deliver correct plants
Does not deliver correct plants. I've ordered several roots of peonies and roses and when they finally start flowering next season (or season after that), they have completely different flowers. Never again, they have no clue what they're sending to customers and they don't respond to complaints.
Ingen/Långsam leverans
Skriver "Snabb leverans, 1-3 dagar" på CDON för produkt. Lögn! Efter 1 vecka så har inget hänt och ligger i status "Behandlas".
Undvik!
Beställde blommor för ca 2000
Beställde blommor för ca 2000. Av 16 pelargoner har en knoppar. De andra är bruna. 59 kr styck. Köpte blommande på ICA föe 20 kr, mer än dubbelt så stora. Långsam leverans. Reklamerat och ska få några nya men vilken tid det tar.
Aldrig mer
Lögner gällande leveranser
Del informerar om att de inte levererar ut levande växter annat än på måndag -onsdag. detta vidimeras med mailkontakt med deras kunservice. Likt förbannat skickar de (levande) varor på en torsdag. Får SMS sent fredag kväll att varorna nu står på lokala ICA.
bara sätta sig i bilen och åka 20 mil ToR från nortälje- stockholm. Stora lögnare som skickar döda växter: Aldrig mer ODLA.NU
Största skämtet i mitt liv.
Största skämtet i mitt 47 år långa liv. Beställde hel en del växter på en beställning.
Det kom fel växter, man har ersatt slutsålda växter med helt andra växter.
Några barrikaderna buskar var helt knäckta o omöjliga att få ordning på.
Det ända i beställningen som var ok var snigelmedlet.
Mvh Jimmy Öman
Beställde växter för en tusenlapp
Beställde växter för en tusenlapp. Efter 1,5 vecka var ordern fortfarande inte skickad. Försökte få tag i kundtjänst vilket var helt omöjligt. Skickade ett mail att jag ville makulera ordern och köpa varorna på annat ställe. Fick svar på mailet 5 dagar senare att dom skickat det idag. Man struntade således i min önskan.
När jag fick paketet var hälften av växterna uttorkade. Tre av dom helt stendöda. Kontaktade kundtjänst om detta varpå dom bara svarade att dom skickar nya. Vilket jag nu troligen kommer få vänta en vecka till på. Pengar tillbaka var det inte tal om. Riktigt dålig upplevelse.
Otroligt dålig returupplevelse - Försämrade min uppfattning av ett företag som jag tidigare tyckt om.
Beställde en växtspaljé som visade sig inte vara vad jag sökte. Såpass långt kan jag ta på mig skulden, det handlade alltså om en retur inom ångerrätten, men ingen reklamation eller så. Inget var fel med varan.
Odla.nu har en policy där man som kund ska kontakta dem innan man returnerar så jag gjorde detta och följde deras instruktioner. Inkluderat i detta var att det var bäst att skicka paketet spårbart.
Så jag tog med mig paketet tillbaka till mitt lokala PostNordställe och bad om detta. Fraktkostnaden blev strax mer än orderns totala värde. Men jag tänkte att detta måste vara det Odla.nu vill att jag gör i sådana fall så jag skickade returen och kontaktade dem igen angående kostnaden då det inte kändes rätt att det skulle vara så.
Jag blir inte ersatt för något. Orderfakturan kommer såklart annulleras, men jag har nu alltså betalat mer för returen än jag skulle betalt om jag bara hade behållt ordern och gett bort varan till någon granne eller familjemedlem istället.
Lagligt sett så har de rätt att inte ersätta för returfrakt när det inte är något fel på varorna, men det känns verkligen som att det är under all kritik när man har begränsad tid på sig att returnera och helt enkelt följer de instruktioner man fått.
I tillägg kan jag påpeka att jag är en van onlineshoppare sedan många år och jag har nog aldrig haft en sådan här upplevelse tidigare. I dagsläget skickar de flesta e-handelsföretag med en returklisterlapp alternativt skickar en sådan till kund efter man kontaktar dem om retur. Men så är inte fallet med Odla.nu - och det resulterar i sådana här situationer när de inte är tydliga med sina instruktioner heller.
Brukade köpa frön, perlite och vermiculite från Odla.nu när jag behövde påfyllning men från och med nu kommer jag välja andra säljare som tar bättre hand om sina kunder och har ordentliga returpolicys på plats. Rekommenderar att andra gör samma sak om det finns minsta lilla risk för retur.
Fraud
This is a sort of scam website. I spent 700 SEK on flowers and plants and I got a bunch of very small plants/sprouts with only green leaves. I definitely do NOT recommend it!
Långsam packning, slut på varor, fakturaproblem
Tog 10 dagar innan de skeppade ordern
När jag väl får paketet visar det sig att sju av nio artiklar var slut och jag hade inte fått någon som helst information ang detta. Får även vända mig till företaget för att få justerad faktura.
Så kan inte se att de gjort något rätt och inget av det här hade behövt uppstå med lite vanlig kommunikation och bra rutiner.
Rekommenderas Ej!!!
De har stor utbud men Aldrig mer. Fått fel plantor, de som var rätt är så små så jag är inte säker om det bli något. Min mejl blev inte besvarat. Man kan kontakta kundtjänst via telefon men där får man besked om att mejla…Uselt.
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.