Unternehmen hat geantwortet
Bezint eer ge begint! Nooit meer Renewi. En wel hierom: elk jaar minstens één "indexatie". In 2020 begonnen aan 75,87 euro per 3 maand voor rolcontainer 240l restafval aan 1 lediging per 4 wek... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Wij wensen contract die we aangingen in 2017 stop te zetten, wat blijkt hebben ze contract in 2022 vervalst met een handtekening in onze naam te zetten zodat we zogezegd vasthangen tot2027. We moet... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Misleidende contracten zijn opgesteld op lange termijn zodat je vast hangt vanaf het moment dat je tekent. Enkel wanneer je bedrijf stopzet kan je nog weg.... Gewone wijziging of verandering van a... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Het afval van vandaag is de grondstof voor morgen. Laat uw bedrijfsafval ophalen door Renewi en draag zo bij aan een circulaire economie. Voor elke afvalstroom hebben we afzonderlijke containers en verwerkingsprocessen. Zo maken we van PMD, papier, hout, plastic en glas nieuwe grondstoffen en producten. De diensten van Renewi: containerverhuur - afvalophaling - afvalverwerking - afvalmanagement - total waste management - rolcontainers, afzetcontainers en perscontainers voor elke afvalstroom.
Hat 88 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
Ik ben sinds 2019 klant bij dit afvalophalingsbedrijf, maar mijn ervaring is helaas steeds negatiever geworden. Elk jaar worden de prijzen aanzienlijk geïndexeerd, vaak zonder duidelijke rechtvaardiging of transparantie. Wat begon als een redelijke dienstverlening is ondertussen uitgegroeid tot een dure verplichting. Concurrenten zoals Vanheede bieden dezelfde diensten aan voor de helft van de prijs.
Daarnaast zijn de contractvoorwaarden bijzonder klantonvriendelijk. De overeenkomsten zijn zo opgesteld dat het bijna onmogelijk is om er tussentijds onderuit te komen, zelfs wanneer je niet tevreden bent over de service. Alsof dat nog niet volstaat, worden contracten na vijf jaar stilzwijgend verlengd, waardoor je opnieuw vastzit zonder dat je daar expliciet voor kiest.
Als klap op de vuurpijl worden de prijzen vanaf April 2026 opnieuw geïndexeerd vanwege de spanningen in Iran. Elke gebeurtenis op macro economisch vlak grijpen ze met beide handen om hun prijzen te doen stijgen.

Antwort von Renewi Belgium
Reeds meer dan 10 jaar klant,wanneer ik verhuis,nog een opzeg van 4jaar.
Gewoon diefstal.
Wurgcontract met vele kleine lettertjes.
Niet ten dienste van de klant dus.

Antwort von Renewi Belgium
Contrats horriblement long et quand on veux arrêter nous exigent 50%. Veolia proposent 2x moins cher. Si vous avez pas signé à fuir!!!!
Si c’est très clair vous arnaquez les gens avec des prix 2 fois plus chers et des contrats avec des durées d’un autre monde. Quand on signe avec vous et quand on se rend compte qu’ailleurs c’est beaucoup moins cher on doit vous indemniser de 50% du contrat restant pour qu’on arrête de se faire arnaquer. Service client = o!!

Antwort von Renewi Belgium
Alors la !!! Cela ne m'étonne pas que les gens jettent leurs poubelles dans la rue ... Les prix pour jeter ses ordures sont astronomiques !!! 3kg de déchets 30 euro ??? 10 euro le kg ? Ha bah là !!

Antwort von Renewi Belgium
Verschrikkelijke ervaring. Een ware nachtmerrie. Container twee dagen op rij niet geleverd, geen verwittiging. Hallucinante ervaring met de klantendienst die mij probeerde te overtuigen dat de container wel degelijk geleverd was hoewel ik stond te kijken naar een leegte. Op de vriendelijke toch kordate vraag om uitleg en perspectief over wanneer de container zou geleverd worden kreeg ik geen antwoord, geen excuses en werd ik verweten de medewerker te gebruiken als 'emotionele boksbal' terwijl ik gewoon om uitleg vroeg? Ghosting, gaslighting en manipulatie. Ander bedrijf gevonden dat binnen 24u de container levert onder betere en meer flexibele voorwaarden. Nooit meer!

Antwort von Renewi Belgium
wurgcontract van 60 maanden en verbod op andere ophaaldienst terwijl renewi 3x duurder is dan het gemiddelde! Jaarlijkse torenhoge indexatie. Sturen dreigement met blokkeren ophaaldienst plus 25 euro administratiekosten amper 13 dagen na factuurdatum. Respecteren wettelijk betalingstermijn van 1 maand niet. Swill wordt niet opgehaald zoals afgesproken en stinkt dan uiteraard met bijbehorende imagoschade voor zowel particulier als bedrijf. probeerden bij ons nog eens 60 maanden extra verolicht contract te voegen omdat we verplicht swill dienden bij te nemen voor het bedrijf en dit terwijl we al meer dan 60 maanden reeds klant waren voor restafval. Er zijn andere bedrijven beter, goedkoper, met normale indexatie en klantvriendelijker

Antwort von Renewi Belgium
Renewi heeft enkel wurgcontract. Aftroggelarij van geld. Klantenservice is ronduit slecht. COUREURS van de Renewi Tour, SCHAAM JULLIE om reclame te maken voor de maffia-sponsor van het wielrennen. Ik wil NOOIT meer iets met Renewi te maken hebben. Dus ook niet met hun bestuurders en aandeelhouders. Dat geldt voor steeds meer en meer personen. Hun "klantenservice" staat pas plots klaar als je de waarheid publiceert.

Antwort von Renewi Belgium
Le temps d attente est prohibitif pour un coût qui l est tt autant.

Antwort von Renewi Belgium
est inconcevable qu'à chaque période estivale et période de pleine chaleur, le même scénario se reproduit!
En effet notre container reste sur la rue plusieurs jours d'affilée et nous devons supporter les plaintes des habitants voisins.
Nos pays voisins organisent plusieurs ramassages par semaine afin d'éviter les désagréments dus à la chaleur et ici on n'assure même pas un ramassage hebdomadaire même si les factures elles, onéreuses, arrivent bien à l'heure.
Manque d'effectifs me direz-vous? Il s'agit d'organiser correctement et d'y mettre le personnel nécessaire afin d'éviter ces retards de vidanges. qui je le souligne reste dans le domaine sanitaire.
Et pour votre info, chaque été il fait trop chaud pour nos poubelles, et chaque été vous avez du personnel en vacance donc ce n'est plus une surprise pour personne ce qui permet de prévoir à l'avance!
Aujourd'hui encore déjà 2 jours nos poubelles dehors et aucun ramassage prévu! Honteux.

Antwort von Renewi Belgium
Had ik maar eerder de reviews op Trustpilot gelezen over dit malafide bedrijf. Renewi... collega's blijf er ver van weg.
Ik ben zaakvoerder van een klein eenmansbedrijfje, een Thais Takeaway Resto'ke in Schoten - pas gestart.
Ik kreeg (ongevraagd) een vertegenwoordiger over de vloer en ik ben gevallen voor de mooie praatjes.
Zoals ik kan lezen in de andere reviews over Renewi ervaar ik net hetzelfde: onvriendelijk aan de telefoon, van het kastje naar de muur, niemand is verantwoordelijk.
Op dit ogenblik moet ik meer dan 1000 (duizend!) euro betalen voor zogezegde ophalingen die niet zijn gebeurd. De containers kunnen pas worden opgehaald als de achterstallige facturen worden betaald en ondertussen blijven de kosten oplopen (advocatenkantoor heeft gedreigd met een dagvaarding - extra kosten).
Mocht je als ondernemer in zee willen met Renewi... DOE HET NIET! De concurrentie is sowieso de helft goedkoper en betrouwbaarder. Op 47 reviews een score halen van 1,4 op 5 dat wil wat zeggen. Ik had graag 0 (nul!) sterren gegeven, maar dat is geen optie.
Ik verwacht een lullig en voorspelbaar antwoord van een PR-mannetje met wat standaard gewouwel van dat iemand me zal contacteren om het probleem op te lossen. Voor de schone schijn.

Antwort von Renewi Belgium
3 x zo duur was als mijn huidige leverancier van afvalcontainers. Ik ben ontzettend blij dat ik van hun af ben!!!
Il accroche les voitures en stationnement et il ne laisse pas de carte de visite de vraies barlos il passe tout les jeudi au même endroit sur liège et ils font la rue en marche arrière d’ailleurs une plainte va se faire au commissariat du quartier quand à la société en elle même j’ai envoyé une plainte au siège principal sans nouvelles encore de vraies barlos mais au lieux de mettre ma voiture contre la bordure je vais la mettre à 30 cm comme stipule la loi ainsi ils font m’arracher le flanc et là je serais la société de baraki comme les autres commentaires j’ai bien reçu une réponse ce jour quand ont vous pique vous réagissez j’attends la suite de votre part

Antwort von Renewi Belgium
Ik ben bijzonder ontevreden over de service van Renewi. De chauffeur die de container kwam ophalen, gooide het vuil zonder enige zorg op mijn oprit – totaal respectloos en onprofessioneel.
Toen ik contact opnam met Renewi om dit te melden en mijn contract te willen beëindigen wegens hun wanprestatie, kreeg ik nul begrip. Ze weigeren het contract stop te zetten tenzij ik een hoge schadevergoeding betaal. Er wordt totaal niet geluisterd naar je frustraties of klachten. Alles draait om geld, en het enige waarmee ze dreigen is hoge kosten wanneer we het contract willen beëindigen.
Bovendien: als je een lediging annuleert, komen ze toch langs en krijg je doodleuk een aanrekening. Volstrekt onacceptabel.
Ik raad iedereen aan om twee keer na te denken voordat je met Renewi in zee gaat. Klantgerichtheid en flexibiliteit zijn ver te zoeken.

Antwort von Renewi Belgium
Meer dan 30 jaar klant, betalen vier keer meer dan bij de concurrentie!!!

Antwort von Renewi Belgium
In 2020 begonnen aan 75,87 euro per 3 maand voor rolcontainer 240l restafval aan 1 lediging per 4 weken.
In 2025 was dit bedrag al opgelopen tot 129,70 euro.
Als klap op de vuurpijl, na beëindiging van het wurgcontract, dien je 126,45 euro te betalen om de container op te halen. Te gek voor woorden!
Bekijk de markt, vraag offertes op bij verschillende aanbieders, bekijk de duurtijd en opzegmodaliteiten. Maar neem zeker GEEN Renewi!

Antwort von Renewi Belgium
Entreprise malhonnête, 5ans chez eux pour les poubelles, je payais 60euro aujourd'hui j en paye 95euro, j essai de résilier mon contrat depuis mars 2025 (appels, email) au début on me dit que je dois attendre juin car ce sont des contrats annuels, voilà seulement que j ai réponse mais surprise, je dois attendre octobre 2025 pour pouvoir résilier car 6mois d attente avant de pouvoir résilier !

Antwort von Renewi Belgium
Verkopen mooie praatjes ivm arbeidsvoorwaarden maar in werkelijkheid houden ze gewoon aan het leintje ivm vast contrakt,bedrijfskledij enz .....
Al 15 jaar klant en indien je je contract wilt beëindigen moet je dat ruime tijd op voorhand doen omdat je contract stilzwijgend verlengd wordt. Na via hun portaal aan te geven dat ik mijn contract wil beëindigen, is de dag erop mijn halflege 12m3 container verdwenen. Het contact met de klantendienst was extreem onbeschoft en onaangenaam. Jammer dat dit de manier is om met trouwe klanten om te gaan, geen aanrader om met deze partij in zee te gaan.
Société malhonnête. Le chauffeur heurte le panneau signalétique de notre entreprise, évidemment il ne signale pas ce fait à son employeur Renewi. Nous introduisons une plainte auprès de Renewi pour les dommages causés. Ils refusent d'intervenir sous prétexte que nous n'avons pas de photos lorsque le chauffeur heurte notre panneau. Une employée a vu le camion heurter mais ne pense pas à prendre une photo immédiatement, le camion était parti avant que nous l'interpellions. Renewi refuse toute intervention en argumentant, je cite : "Vous comprendrez que ce n’est pas une preuve suffisante. Nos chauffeurs sont formés pour signaler tout dommage survenant. Chaque jour, on nous accuse de dommages que nous n’avons pas causés. Si vous pouvez fournir des photos, pourquoi ne fournissez-vous pas des photos de notre camion réellement heurté ? J'aimerais recevoir des preuves irréfutables prouvant la responsabilité.".
Nous avons autre chose à faire que d'incriminer sans aucune raison, nous payons les pots cassés pour les soi-disant autres dommages qui leur sont réclamés et qu'ils n'auraient pas causés.
Totalement malhonnête et bien heureux de ne pas travailler avec eux mais compte tenu des commentaires précédents, il n'y a rien d'étonnant.
Bonne continuation à vous Timothy Lybeert du service Assistant Risk & Insurance Manager.
Het draait daar enkel maar om geld de klant is maar een nummer net als de werknemers. Zeker niet aanraden daar zaken mee te doen.
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.