Onderhoud laten doen bij Stam Amersfoort. Goed en vriendelijk personeel. Gratis leenfiets mee gekregen. Word via WhatsApp op de hoogte gehouden en als hij klaar is krijg je ook een appje. Ze hadden de... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Zoals bij velen van ons geven indicatie lampjes aan wanneer een een servicebeurt nodig heeft.Dit wordf handmatig ingesteld na elke beurt,zo ook mijn lampje voor een onderhoudsbeurt. Nu heb ik een he... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
sinds jaren overgegaan van ford fiesta naar de Renault clio. bij binnenkomst vriendelijk begroet door ozan en we vielen gelijk voor de nieuwe clio. mede door het ozan kundige uitleg over de auto. we h... Mehr ansehen
Ik bel voor een APK en B service met extra remvloeistof en aandrijfriem vervangen. Bij A+B service is APK gratis in mijn geval niet, dat snap ik maar als ik aangeef dat ik meer ga uitgeven dan alleen... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Stam Groep dealer van de merken Nissan, Mitsubishi, Renault, Dacia en Alpine.
Gemini 1, 3824 MH, AMERSFOORT, Niederlande
Hat 78 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
Ze houden zich hier niet aan de afspraken!. Bovag garantie wordt zomaar geweigerd omdat de heer Roel meningsverschil heeft. Belachelijk voor woorden!

Antwort von Stam
Heb een nieuwe Renault Trafic gekocht bij stam Renault Amersfoort bij verkoper Peter van Dalen
Ben goed geholpen
Hij nam goed de tijd om alles netjes uit te leggen.
Hij reageert snel terug en is correct en denkt mee.
Zo wel tijdens de koop al bij de aflevering
Super voor elkaar.
Zou zeker weer eens een Renault kopen bij Stam

Antwort von Stam
Gewoon slecht, occasion auto daar gekocht. Ze hebben gewoon gelogen over de geschiedenis. Na 15 maanden ben ik naast aanschaf prijs van 33k al meer dan 1000 euro kwijt en meerdere dagen kwijt. Koop nooit een Renault mensen. Een grote drama!
Ik rij met een los voorruit vraag maar bij stam Utrecht, ze weten wel wie we zijn. We zijn al voor niks twee keer daar langs geweest. Wordt door gestuurd naar de carglas die zegt dit niet te vergoeden.
Een week later nadat ik mijn kenteken gemaild heb, 0 reactie. Niet verbaasd.
Eind vorige week contact gehad. Ze gaan de voorruit deze week fixen.
Ze hebben de voorruit vastgezet.

Antwort von Stam
1 ster is eigenlijk nog te veel!
Wij zijn hier geweest voor een proefrit met een dacia Duster.
Gezien wij wat vroeger waren dan afgesproken stond de auto nog binnen. Helemaal geen probleem, gaf ons een goed moment om de auto eens goed te bekijken.
Tijdens het een rondje om de auto heen viel ons al op dat de auto erg veel lak schade had, en best wel diepe krassen.
Ook zaten er erg veel kleine deukjes in zowel de deuren als de achterklep.
Dit stond niet vermeld in de advertentie en was ook niet op de foto's te zien.
Op het moment dat wij een andere dacia Duster aan het bekijken waren die achter de auto stond waar wij voor kwamen. Kwamen er 2 medewerker werkers aan lopen en kregen wij de melding dat de auto naar buiten moesten om dat er iemand kwam voor een proefrit.
Op dit moment hielden wij even onze mond. Tot die van mij van verbazing open viel. Een medewerker probeerde met een permanente maker stift de krassen (teminste de ergste) weg te werken.
Toen hij hier op aan gesproken werd was het antwoord nee hoor dit is een lak stift en ik wou kijken of het de goede kleur was.
*Ten eerst: ben ik niet achtelijk en weet ik wel het verschil tussen een lak stift en een permanente marker stift.
*Ten tweede: zou je met een lak stiftje niet eens een kwart van de auto kunnen behandelen.
*Ten derde: kan je dit gewoon niet maken.
Stift was duidelijk te zien op de lak.
We hebben alsnog een stukje gereden met de auto, maar gezien we tijdens het rijden nog wel meer dingen op vielen en het gesjoemel van de verkoper, zijn wij zonder "nieuwe" auto weer vertrokken.
Voor mij een zaak om nooit meer naar terug te gaan.

Antwort von Stam
mijn clio had een probleem dat hij als de motor koud was steeds inhield en onregelmatig liep.
omdat de computer geen foutmelding aangaf was het niet eenvoudig om het probleem te vinden.
uiteindelijk hebben ze het gevonden en opgelost.
al die tijd kreeg ik netjes een andere auto mee.
bedankt voor de geweldige service!!!
vr. gr. Johan Hartman

Antwort von Stam
Geweldig goed geholpen door de garage van Stam in Nieuwegein. We voelde dat onze auto niet stabiel op de weg lag. Gebeld en we konden direct langskomen, een monteur is even meegereden en heeft het probleem snel opgelost. Erg fijn!

Antwort von Stam
In maart 2023 heeft mijn dochter haar eerste auto bij Stam Utrecht gekocht. Bij de proefrit bleken de remmen slecht te zijn waarop de verkoper aangaf dat deze voor aflevering vervangen zouden worden. Nu blijkt bij haar 1e apk dat deze dus nooit vervangen zijn en nu volgens hun vervangen diende te worden. Betreffende verkoper reageert nergens meer op en de afdeling garantie geeft aan niets te weten. Gewoonweg wordt mijn dochter aan haar lot overgelaten. Belazerd en voorgelogen.
KOOP UW AUTO NIET BIJ DIT BEDRIJF!
Maandag 18 december 2023 te 19:11 uur. Zoals te verwachten ben ik niet gebeld. Afspraken nakomen is en blijft lastig binnen dit bedrijf.
Maandag 18 december 2023 te 20:40 uur.
De monteur van Stam belde mij tijdens de APK keuring op met de mededeling dat de remmen vervangen moesten worden. Staal op staal zei hij. De monteur zou de auto hierop afkeuren. Neemt niets weg van het feit dat bij aankoop en aflevering mijn dochter is voorgelogen over het vervangen van de remmen. Eerst al met pijn en moeite een reservesleutel verkregen die bij verkoop niet aanwezig was. Dit ernog overheen. Zeer jammer.
Dinsdag 19-12-2023 te 20:52 uur. Het heeft geen pas om als bedrijf een meisje bij haar eerste aankoop van een auto zo te belazeren. Wanneer uw verkoper iets beloofd dient u dat gestand te doen en niet met goedkope excuusjes te komen. Mijn dochtertje heeft na 3 maanden aangegeven dat er een probleem was met de remmen en dat de koppeling mogelijk niet goed zou werken. Niets dus pas na dik 30000 km. Wat ik ook erg vind is dat deze verkoper op geen enkel berichtje of telefoontje van mijn dochter reageerde. Het geld is binnen.
Nogmaals mijn oproep om wanneer je op zoek bent naar een auto dit bedrijf ver links van je te houden. Wees slim.

Antwort von Stam
Gewoon goed en eerlijk geholpen en echt de moeite genomen om mijn probleem goed op te lossen en duidelijke uitleg gegeven van hoe en wat

Antwort von Stam
Vooraf telefonisch een afspraak gemaakt om een Kia Picanto te bekijken bij de vestiging in Utrecht. Wij werden netjes te woord gestaan aan de telefoon en de afspraak werd ingepland. Tot zo ver zoals het hoort.
Op de bewuste dag aangekomen op locatie en we werden te woord gestaan door iemand waar wij (volgens mij) geen afspraak mee hadden. Ik had het idee dat wij tussendoor even geholpen moesten worden. De verkoper zuchtte dat het maar druk was en er veel auto's verkocht werden. Info waar ik niets aan heb, maar goed. Kort praatje gemaakt over de bewuste auto waar wij interesse in hadden en we hadden had nog een auto in te ruilen. Vervolgens een proefrit gemaakt, wij waren tevreden over de auto en hopelijk zou het voor ons tot een deal komen.
Helaas geen zaken met elkaar kunnen doen. Over de achtergrond van de auto wist de bewuste verkoper niets te vertellen. Eerst een fout antwoord en dan toch maar opzoeken in de computer, dat wekt vertrouwen! Weet wat je verkoopt.... Vervolgens de opmerking dat de auto op winterbanden staat (stond overigens niet in de advertentie) en de reactie "dat je daar ook prima op kan rijden in de zomer"...wtf. Maar goed, wij waren, naast dat het de auto was die wij zochten, gekomen omdat er ook een EXTRA inruilpremie was van 500 euro. Daar werd groot mee geadverteerd.
De geboden inruilprijs lag 75% lager dan wij bij andere autobedrijven voor onze auto zouden krijgen. Een onderbouwing voor die prijs werd niet gegeven. Dat is wat hij "ongeveer had gezien op internet". Bovenop de geboden inkoopprijs werd dan nog wel de 500 euro extra inruilpremie gedaan. Ja dat snap ik wel, die komt uit mijn eigen zak....
Ik heb inmiddels heel wat auto's versleten en onderhandeld over een vervangende auto maar ik ben eigenlijk nog nooit zo onprofessioneel behandeld. Toe ik de deur uit liep, had ik zelfs het gevoel dat ik werd opgelicht. Zeer ontdaan en zonder deal weer vertrokken. Een dag later kan ik er nog steeds bij met mij verstand.
TIP: zorg dat je vooraf hebt besproken wat die extra inruil dan inhoudt. Je zou verwachten dat het van de vraagprijs af gaat en dat je dan gaat onderhandelen over de inruil. En niet dat het uit jouw eigen zak komt door veel lager in de inruil te gaan zitten. Dat is gewoon misleiding.
Update 5/12: inmiddels op 2 verschillende momenten weer contact gehad met Stam Utrecht en ze op deze review gewezen. 0,0 reactie dus dat zegt genoeg.
EDIT 20/12 n.a.v. reactie Stam op 6/12:
Helaas staan hier ook weer een aantal onvolkomenheden in:
1.Over dat jullie moesten zoeken wie wij zijn: ik heb 1x telefonisch gesproken met een medewerker van Stam Amersfoort die mij belde over de auto (hij vroeg notabene nog aan mij of de auto nog te koop was omdat er een ander geïnteresseerde van ver weg moest komen). Ik heb hem gewezen op de review. Later kwam nog een online enquête over de dienstverlening, ook hier heb ik mijn mening gegeven en verwezen naar deze review. Volgens mij hebben jullie de interne communicatie niet op orde. En het is sowieso lomp dat een medewerker van een andere vestiging mij gaat bellen om te zien of de deal nog doorgaat terwijl we dat al tijdens het gesprek in Utrecht al hadden aangegeven.
2. Voor wat betreft de banden: de verkoper wist ook hier niet zeker of het wel winterbanden waren en zou bij de auto moeten gaan kijken (stond niet in het systeem). Daarnaast is het wel een vreemde opmerking om de banden "dan maar op te rijden" om vervolgens weer 600 euro te besteden aan nieuwe banden op een nieuw gekochte auto. Je wilt als kopen genieten van de auto en niet al meteen met de volgende rekening geconfronteerd worden. Ik vind het raar dat jullie hier zo mee omgaan.
3. Over de inruil: wij zijn bij 5 verschillende dealers geweest en deze gaven ALLEMAAL zo ongeveer hetzelfde inruilbedrag. Dat jullie daar ALS ENIGE 75% onder gaan zitten ligt dan echt aan jullie manier van werken en gebruiken jullie de premie alleen maar als lokkertje. Mij zien jullie niet meer terug.

Antwort von Stam
Via website van stam een leuke demo auto gezien en een inruil voorstel gevraagd van mijn huidige auto. Er werd telefonisch contact opgenomen, dat ze dit pas konden doen op locatie. Telefonisch een afspraak gemaakt met het sales service team , om op zaterdag 11 november 2023 om 13.00 uur bij de vestiging in Soest een proefrit te maken en tevens mijn auto te laten taxeren. Dit werd tijdens ons telefoongesprek geverifieerd door het sales team bij de vestiging en mij per email bevestigd.
Op zaterdag 11 november om 13.00 netjes gemeld in de vestiging, maar de verkoper op locatie wist van niks en sterker nog de auto waar mee geadverteerd werd was niet eens aanwezig op de locatie Soest.
Wij hebben de dealer verlaten met het idee dat dit een onbetrouwbare partij is en dat wij eigenlijk blij moeten zijn dat we er nu al achter komen dat zij hun afspraken niet nakomen.
Dank voor de response.
Vandaag ( Maandag 13 november 2023) ben ik inderdaad gebeld door iemand van het Sales Team met het aanbod om de benzinekosten te vergoeden. Deze heb ik geweigerd.
Mijn visie zal toch niet veranderen.
1. Omdat er op de website een online taxatie wordt aangeboden, maar na invullen gegevens zegt men dat ze eerst de inruilauto willen zien.
2. Ik heb uw verhaal ter kennisgeving aangenomen dat de auto welke te koop staat (plotseling) ingezet was als leenauto, maar tijdens ons telefoon gesprek werd de beschikbaarheid voor proefrit expliciet geverifieerd door salesteam. En daarbij de verkoper die ter plaatse was wist niet eens dat er een afspraak gepland was. Dus om 1 of andere reden gaat er iets fout binnen uw bedrijf.

Antwort von Stam
Mensen koop hier geen nieuwe auto de afhandeling is echt een schande je kan bellen wat je wilt maar een oplossing kunnen ze daar niet KOOP DAAR GEEN AUTO

Geweldig de Whatsapp functie als je belt en 9 intoetst
Maandag contact via deze functie gezocht nu 4DAGEN later nog geen respons gehad
Afschaffen deze functie als het niet werkt
Ps :
En heel net bericht terug gehad
Met excuses

Antwort von Stam
Verleden week onze Mitsubishi Asx opgehaald.
Nadat ik eerst was wezen kijken en een geweldig gesprek had gehad met Bobby,een paar dagen later toch een proefrit gemaakt.
En deze auto gekocht, wat ons erg was opgevallen het gesprek wat wij hadden met Bobby zeer prettig was een verkoper die goed naar je luistert en goed met je mee denkt .Kortom een zeer positieve ervaring met Bobby bij de firma Stam Amersfoort
Mvg fam.B van der linde

Antwort von Stam
Tot nu toe twee keer bij Stam Hilversum geweest met mijn Nissan Juke. De eerste keer omdat mijn radio niet meer aan de praat te krijgen was na stroomonderbreking. Ik moest er wel 3 keer voor terugkomen maar ze hebben het uiteindelijk kunnen oplossen en hoefde er niets voor te betalen omdat het voor hen ook een leerding was geweest (nog niet zo lang Nissan dealer)
Tweede keer voor APK waarbij vlot geholpen, prettig advies en behulpzaam/soepel met het maken van afspraken.
Moest onverwacht 2 nieuwe banden. Werd dezelfde dag opgelost. Dat noem ik service. Dank aan het team van Stam Amersfoort.
Tot mijn grote verbazing staat de renault captur met kenteken S-777-ZD weer bij Stam te koop. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er niet mee naar het buitenland rijdt, want dan krijgt hij problemen.
Mijn moeder reed een Renault Twingo met een quickshift maar de auto had problemen met de versnelling. Ze hebben er een nieuwe schakelbak ingezet; kosten €2700
Maar daarna bleef ze dezelfde problemen houden. Men zei dat een Quickshift altijd problemen heeft, dat ze erom bekend staan. Maar voor een paar honderd euro kon dit opgelost worden.
Een paar dagen later vroeg ze wat het haar zou gaan kosten en er werd een offerte opgemaakt van maar liefst €1800. Uit coulance was het dan €1500.
Ik vind het niet meer dan schandalig, pure oplichterij.
Eerst laten ze er een nieuwe versnellingsbak onder zetten en zeggen ze daarna pas dat het systeem niet werkt. En vervolgens is het probleem niet opgelost en moet ze weer €1500 eraan besteden. Valt kennelijk niet onder de garantie?
Een beetje dat oude mensie haar AOW aftroggelen. Ik heb er geen woorden voor. Ze heeft de auto nu verkocht, het werd haar financieel te veel.
Vandaag 21-07-2023 onze nieuwe Renault Clio Techno Hybride opgehaald ! bij Renault Stam -Amersfoort.
Na de koffie ontvangst en een mooie fles wijn te hebben gekregen zijn we met de verkoper B. Descendre naar de afleverruimte gegaan waar onze auto onder een afdekhoes stond opgesteld ter levering.
Tijdens het aankoop traject zijn we door de Hr. Descendre uitermate vriendelijk en begrijpend bijgestaan, deze heeft een zeer positieve indruk bij ons achter gelaten!
Na de gebruikelijke uitleg met advies en koppelen van de telefoon zijn wij na een uur op reis gegaan met onze nieuwe Clio Techno Hybride.
Gezien onze ervaringen met deze garage Stam te Amersfoort en de verkoper B. Descendre (ook in het verleden) kan ik deze garage met een gerust hart aanbevelen bij toekomstige kopers!
Op de website van Stam Amersfoort een mooie occasion gevonden. Na zeer prettig telefonisch contact met de verkoopafdeling hebben wij een formulier ingevuld voor de taxatie van onze huidige auto. Hier kregen wij een inruilindicatie waar we “ongeveer vanuit moesten gaan”. Na dit gehoord te hebben is er een afspraak gemaakt voor een proefrit op zaterdagmiddag. Na een reis van bijna anderhalf uur kregen wij een warm welkom van verkoper nummer één. De auto was reeds voor de deuren klaar gezet voor de proefrit waarna verkoper nummer twee het gesprek over nam.
Na een korte bezichtiging van de occasion begrepen wij dat het niet toegestaan was om een proefrit te maken zonder eerst een akkoord te hebben over de prijs?!? Deze meneer had vermoedelijk de cursus klantvriendelijkheid overgeslagen en begreep niet helemaal hoe hij een klant enthousiast maakt .
De prijs van de occasion was een vaste prijs (geen probleem) waarbij de enige onderhandeling dus zat in de inruilwaarde van onze huidige auto. Ons verzoek om de in te ruilen auto buiten te bekijken was volgens de verkoper niet de moeite waard want de foto’s van het taxatieformulier zeiden hem al genoeg. Dit ging om een serieuze inruilwaarde van €15.000,-. Na een kort staand gesprek van 2 minuten met koffie in de hand was het duidelijke taal van meneer dat er geen enkel gesprek over de prijs mogelijk was. Na de opmerking “Nou meneer, als u niet akkoord gaat dan geen proefrit. Dan houdt het toch op” zijn wij vertrokken. Ondertussen bij een andere dealer (na een zorgeloze vrijblijvende proefrit) een mooie occasion gekocht en een hogere (eerlijke) prijs gekregen voor onze inruil auto. Dus een vrijblijvend proefrit is bij Stam niet toegestaan zonder eerst een deal gesloten te hebben. Na een week op verzoek van Stam nog een ervaringsformulier ingevuld hoe het bezoek aan de showroom bevalen was inclusief terugbel mogelijkheid maar daar hebben we niks meer van gehoord. Doe er uw voordeel mee bij het zoeken naar een occasion.
Hieronder een aanvulling na de reactie van Stam Renault: Wij als klant hebben dit bij uw verkoper inderdaad helaas heel anders ervaren. U heeft onderstaand verhaal na mijn review van uw verkoper vernomen en deze zal vast en zeker gelijk hebben. Een advies voor uw verkoper wil ik toch graag meegeven. Maak het aantrekkelijk voor een serieuze klant. Zeker als deze na meerdere malen zeer prettig telefonisch contact de moeite neemt om ruim een uur te rijden voor een proefrit. Hoe maak ik een klant na ontvangst enthousiast? Sta toch ook eens open voor zelfreflectie. “Het is de toon die de muziek maakt” en dat is wellicht iets om mee te nemen voor uw verkoper bij toekomstige klanten.
Een autobedrijf wat al 110 jaar bestaat is zeker niet niks en ga vooral zo door!! Chapeau..!!! En een 4,3 op Google met 513 (niet geverifieerde) reviews mag zeker door jullie zelf benoemd worden in jullie reactie.

Antwort von Stam
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.