Unionen Bewertungen 90

TrustScore 1.5 von 5

1,4

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Min upplevelse av Unionen är mycket allvarlig. Unionen har fattat beslut om mitt ärende utan insyn, haft kontakt med motparten utan mitt samtycke och gett mig felaktig information om mina rättigheter... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Gewerkschaft

Vom Unternehmen geschrieben

Unionen är Sveriges största fackförbund. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare och studenter. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Vi tror på att samla alla krafter på arbetsplatsen i samma fackförbund.

1,4

2 Sterne
1 Stern

Hat keine negativen Bewertungen beantwortet

Undvik denna katastrof

Jag har betalt medlemsavgift(30 år), inkomstförsäkring samt tilläggsförsäkring(snart 20 år). Efter drygt 4 månader av arbetslöshet har 0 kronor betalats ut från Unionen. Detta trots att jag uppfyller alla krav. Har kontaktat både Unionen och Unionen A-kassa som hela tiden hänvisar till varandra. Saknar handläggare som ser till helheten och kan säkra att rätt utbetalning sker till dig. Trodde inte det fanns så dåligt fungerande organisationer i Sverige 2026.

15. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag är mycket besviken på Unionen

Jag är mycket besviken på den hjälp jag har fått från Unionen.
Efter att ha varit medlem i 15 år och betalat medlemsavgift under hela den tiden, fick jag tyvärr ingen hjälp när jag för första gången verkligen behövde stöd. Jag blev avskedad från mitt arbete efter att jag bett en trafikplanerare att i efterhand korrigera fridagar i dialog med den löneansvariga. Detta var inget som skedde i hemlighet, jag hade informerat min chef både via mejl och personligen, och frågan hade även tagits upp vid flera ledningsmöten där hela ledningsgruppen fick information om att trafikplanerarna inte har koll på antal fridagar uner två månadsperiod.
Trots detta blev jag kallad till ett möte nio månader senare där jag fick besked om avsked. När jag kontaktade Unionen för hjälp fick jag svaret att de inte ville driva ärendet vidare eftersom de ansåg att det saknades bevis.
Det jag upplevde som mest frustrerande var att det inte verkade finnas något större intresse att hjälpa mig att utreda ärendet eller att försöka få fram den dokumentation som faktiskt finns. Efter 15 år som medlem hade jag förväntat mig mer stöd.
Det får mig att ställa frågan: om jag själv redan måste ha alla bevis färdiga, vad är då fackets roll? Min förväntan var att få hjälp att utreda situationen och få fram relevanta underlag.
Tyvärr motsvarade inte min upplevelse de förväntningar jag hade som långvarig medlem. Jag kan inte rekommendera unionen.

18. September 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Undrar om det är 3:e gången i mitt liv…

Undrar om det är 3:e gången i mitt liv jag försöker få ett svar på en fråga från unionen. Efter över 1 timmes telefonkö så svarar en människa som lika väl kunde jobbat på ica, eller nummerupplysningen. Vet inget om något, tror , kanske , hmm ja inga bättre svar än vad man kan googla fram. Kan ej fatta vad pengarna går till som man betalar varje månad. Kanske tesla strejken ? För inte är det kurser i komptens.

4. Februar 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Har fått otroligt bra stöd från Unionen…

Har fått otroligt bra stöd från Unionen Egenföretagande i mitt företagande, jag kan nog säga att om inte Unionen Egenföretagare funnits hade mitt företag inte funnits kvar idag.
Deras tjänster som affärsrådgivning m.m. hjälpte mig att ta mitt företag vidare när det har svackat.

16. Jänner 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Unionen vägrade hjälpa trots dom samarbetade med arbetsgivaren utan samtycke

Min upplevelse av Unionen är mycket allvarlig.
Unionen har fattat beslut om mitt ärende utan insyn, haft kontakt med motparten utan mitt samtycke och gett mig felaktig information om mina rättigheter. Jag nekades juridiskt stöd trots att ärendet rör allvarliga rättsfrågor och har lett till domstolsprocess. På grund av detta har jag anmält Unionens agerande till JO, som nu ska granska hur de hanterat mitt ärende. Detta har orsakat både ekonomisk och personlig skada.

28. Februar 2025

Förhandling via länk

Vid uppsägning blev jag tilldelad en ombudsman från Unionen och jag förväntade mig då att Unionen åtminstone skulle skicka ut ombudsmannen för att närvara i förhandlingarna på plats. Men nej, där får man snällt sitta själv tillsammans med 2 representanter från företag och en ombudsman som endast är med i mötet via länk. Hur blir det ett jämställt möte? Vad betalar man ens för om man knappt får stöd på plats, under förhandlingen? Det är då man behöver en fysisk person på sin sida som mest. Väldigt besviken!

2. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

A false Narrative to pray on company staff

Unionen have ZERO experienced full time staff and rely solely on volunteers to act as representatives. This means that it is treated as a social club for easy manipulated staff to push the membership to all company members.
Unfortunately, this means that when you have an issue that needs support. Where do you go to? Thats correct. You go to the reps that volunteer within your company. Who have little to ZERO experience and therefore cannot advise you or support you.
To summarise, this company is nothing but false advertising that prays on weak willed individuals, so that they feel included and protected. When in reality, the Unionen founders are just racking up membership fees, sending out marketing bulletins that look like they are a reputable company to create a false narrative.
When they are needed to act they all disappear and put any support on unqualified, inexperienced representatives that can offer no help what so ever. Avoid at all costs! Save your money and get Akassa in Sweden. Unionen fees just aid founders lifestyles and add to your bills.

1. Oktober 2025

Känner mig vilseled att…

Känner mig vilseled att inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Man måste vara inskriven i A-kassan 12 månader för att det ska gälla. Dåligt informerat på hemsida och inga handläggare informerade den väsentliga detaljen.

26. November 2025

Dåliga rakt igenom

Dåligt system. Kundtjänst som ljuger, har dålig koll osv.

Finns ingenting bra med dessa. Drar en rejäl summa för att inte göra ett jota när man behöver dom.
Hade gärna velat ångra alla tusenlappar man betalar in till bluffmakarna.
Skojarnas system är högst ologiskt och oseriöst dessutom.
Har givetvis gått ur dessa.

30. Oktober 2025

Herregud

Herregud! Aldrig varit med om så arroganta människor. Se över era arbetsförhållanden som förmodligen skapar denna attityd! Under all kritik! När man själv inte förstår allt för man inte arbetar med detta dagligen så behövs det folk som förklarar pedagogiskt. Istället blir man dumförklarad. Jag lär inte vara ensam om denna upplevelse. Otroligt obehaglig upplevelse.

9. Oktober 2025

Systematisk gaslightning?

Det började med att jag blev utsatt av en kollega. Jag sökte då stöd hos HR och en högre chef, som inte agerade för mitt bästa.

Jag vände mig då till fackombudet via min arbetsgivare som efter att jag ringt upp glömde att vi pratat, glömde att ringa upp… Genomgående under hela denna period.

Jag vände mig desperat till Unionen centralt som sa att det måste gå via den förtroendevalda hos min arbetsgivare. Om jag inte var nöjd skulle jag lämna in ett klagomål.

I samband med detta försökte jag även byta till något annat fackombud, men det var inte möjligt att få hjälp med ett ärende som inte påbörjats under min tid som medlem hos dem. Därför fortsatte jag kämpa via Unionen.

Eftersom den förtroendevalda inte gav mig stöd så fortsatte jag ringa Unionen centralt och bad om hjälp. Vid ett tillfälle pratade jag ca 40 min med en kvinna som skulle återkoppla mig, vilket hon inte gjorde. När jag ringde upp Unionen igen fanns det inga anteckningar om vårt samtal och kvinnan jag pratat med mindes inte att hon skulle ringa upp. När jag informerade om att jag spelar in alla mina samtal och därför inte bara minns, utan vet om att hon skulle återkomma blev de stressade.

När jag pratade med en man via Unionen om juridisk hjälp sa han att det sällan går vidare ändå och gav mig rådet att sluta hos arbetsgivaren istället.

Från att en kollega utsatt mig (och fortsatte under pågående samtal/förhandlingar) så blev jag gaslightad av både arbetsgivaren och Unionen.

Jag arbetade på ett företag som ägdes av ett riskkapitalbolag, dvs siffror värderas och inte människor. Min upplevelse av Unionen är att de har liknande arbetssätt, det är något annat det går ut på än det fackliga stöd man faktiskt betalar för.

Är du i en liknande situation och har Unionen som fackförbund rekommenderar jag dig att sluta hos arbetsgivaren direkt, tyvärr. Jag hade konkreta bevis men fick ingen hjälp ändå. Välj dig själv och om du vill slå tillbaka, hitta ett annat sätt.

30. Mai 2025

undvik, undvik, undvik!

Noll stjärnor egentligen. En klåpare av rang. För att kunna ansöka om att få ersättning som egen företagare pga av dålig lönsamhet skall du lägga ned företaget innan du ansöker, skicka dem inkomstdeklarationen för flera år, osv. Jag struntade i denna kassa när de krävde mig på mina deklarationer eller att jag skulle tillåte dem att logga in på mitt konto hos SKV. Vilken bluff, det hade räckt med en UC upplysning för att kunna se min inkomst. Så jag skickat ett brev om uppsägning av medlemskap istället. De har fortsatt att skicka mig fakturor och när jag inte betalat dem skiçkade de mig till KFM med motiveringen att de aldrig fått mitt brev om uppsägning. Så håll dig borta från den här "kassan", egen företagare.

15. August 2025

Fruktansvärda!

Hade gärna satt en Nolla men det fanns ej att välja på. Mkt tråkigt bemötande vid flera tillfällen när jag ringt in efter att jag ä då först försökt ta mig fram via hemsidan. En receptionist klickade samtalet i örat. De kastar en bara mellan personalen. OTROLIGT OHJÄLPSAM OCH OTREVLIGT PERSONAL oavsett när man ringer. Känns inte som att någon på den arbetsplatsen vill varken jobba eller hjälpa. Fruktansvärda!

15. Juli 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Hjälpsam telefonrådgivning

Ringde deras fackliga support, lite lång väntetid men de kunde ringa upp när det var min tur så det gjorde inget. Jag fick jättebra råd av en trevlig kvinna.

2. Juli 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr