Kommunal Bewertungen 20

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Att läsa att kommunal tycker att man…

Att läsa att kommunal tycker att man gjort ett bra löneavtal är ifrågande sättande ,på kommunal står det får minimal då det gäller Equmeniakyrkan ex så skulle det vara cirka 1000kr men det blev enligt lokalt avtal 488kr ni jobbar inte precis för dom som har minimal lön

8. Jänner 2026

NEJ TACK

Det här va dåligt fack att söka stöd om du känner dig att jobbet ligger åt avgrund. Hade en dålig chef på jobbet och hade sökt stöd och hjälp from kommunal. Skrivit till dem mejl vad som hade hänt med mig och jobbet (SKREV ETT BIBEL TILL DEM). Fick aldrig svar! Ingen stöd eller råd. Straight up ghosted. Har ringt dem nu för att avsluta mitt medlemskap. Helt sjuk att uppsägningstid är 3 månader??? Vansinnigt. Om ni har problem på jobbet, löst det själv för att kommunal dont got your back.

8. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

När jag verkligen behövde stöd i en allvarlig arbetsmiljösituation fanns de inte där för mig

Jag är medlem i Kommunal Stockholm, Sektion Mitt, men har tyvärr inte fått det stöd jag förväntar mig som fackligt ansluten. När jag sökte hjälp kring problem på min arbetsplats upplevde jag att sektionen inte tog min situation på allvar och inte gav det stöd eller den vägledning jag behövde. Jag blev lämnad ensam i en arbetsmiljösituation som påverkade mig negativt.

24. November 2025

Stockholm privat

Stockholm privat, två ärenden. Blir inte tagen på allvar över huvud taget. De är inte intresserade, känner inte empati. Blir flera gånger bemött med att de inte kan se material man skickar, som för att slippa. När ärenden blir svåra anses man vara jobbig, de vill avsluta ärendet. Mobbingärende, men de blir typ arg på en och lämnar en i sticket för att motparten inte samarbetar. Jag fick noll stöd och skulden för att jag blivit illa behandlad. När jag skriver att jag får gå till polisen istället bokar de in ”möten” utan bekräftelse från mig. Med vem? Vad ska möten tillföra när jag är hotad och inte får lön? Sedan när jag inte kom på dessa ”möten” skrev de i ett no reply-mejl igår att ”nu har vi väntat på dig IGEN… Kommer inte du så kommer inte vi. Nu avslutar vi ditt ärende. Glad sommar från Kommunal.”. Jag har sökt hjälp sedan i april och bara fått höra att det är mitt fel. Så fantastiskt barnsligt och oprofessionellt.

30. April 2025

Dem ljuger för dig

Dem ljuger för dig, har varit i kontakt med dem 2-3 gånger och varje gång får man höra något annat. Falska lögnare, kommer aldrig mer bli medlem där igen. Fy

28. November 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Detta förbund är en falsk trygghet

Detta förbund är en falsk trygghet. Min erfarenhet är att du kommer inte att få hjälp med vare sig anställningsavtal, semester, semesterlön/ersättning, lönespecifikationer, dygn/veckovila, sjuklön eller hjälp att hamna på rätt ställe hos kommunal. Oavsett vad de lovar i telefon eller skriver på sin hemsida. I ett år har de lovat hjälp.
Däremot kommer de skylla på dig att du gjort fel som kontaktat fel ställe och därför inte fått hjälp.
Du kommer inte heller få hjälp att kolla upp om du fått rätt lön.
För så fort sektionen fått in de så kallade lönespecifikationerna som i mitt fall var långt ifrån kompletta avslutas ditt ärende.
Och de hälsar dig välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med anställningsavtal eller liknande hos nästa arbetsgivare.

Eftersom du inte har kompletta lönespecifikationer ser de inte heller att du förlorat pengar då du varit sjuk trotts att det finns läkar intyg.
Kan man känna sig annat än kränkt?

Jag har varit medlem i fackförbund i ca 20 år och har aldrig varit med om liknande.

Aldrig mer att jag sponsrar dessa ombuds löner.

16. September 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Det går inte att ringa till deras…

Det går inte att ringa till deras kundtjänst längre alls på a-kassa. Öppet mellan. 9 och 11 enligt deras hemsida och alla anvisningar, när man ringer når man en växel som säger att tyvärr kan vi inte ta emot ditt samtal eftersom "det är många som ringer". Är det ens lagligt?

22. Jänner 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dom är inte ett dugg hjälpsamma när man…

Dom är inte ett dugg hjälpsamma när man verkligen behöver dom. Men ska dom ha betalt då är dom ta mig f*n snabba. Jag har ingen lust att vara medlem av något som inte svarar och inte hjälper när man behöver det.

2. Oktober 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Man får inte vad man betalar för

Man får inte vad man betalar för. Får inte hjälp och svar på mina frågor kring anställningen och övriga situationen på jobbet. Nästkommande faktura kommer ej betalas och lämnar de genast. Lurar enbart folk på pengar, så vill ni betala för ingenting så kan ni göra det.

24. Mai 2023

Kommunal- Sämsta fackförbundet

Jag har försökt komma till rätt sektion i en vecka för att ställa grundläggande frågor om min anställning. Har mejlat och ringt, blivit felhänvisad ett flertal gånger, fått felaktig information, kundtjänst kan inte ens uppge rätt telefontider.

Hade varit bättre ifall man kunde välja vilka försäkringar man ville ha för medlemsavgiften är rätt hög p.g.a. att de lägger in många per automatik och har väldigt otydlig info på hemsidan. Det är inte förrän EFTER man blivit medlem som man får full information. Väldigt tröttsamt och slugt av ett kommunalt fackförbund, hade inga problem med sånt när jag var medlem i Unionen.

Dålig stil och Inkompetens i ett.

18. April 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Another useless money-milking machine…

Another useless money-milking machine of Swedish burocratic system. The worth telephone support ever, rude, useless, helpless. The local branch is completely inactive.They can't even take my pay slip from my former employer! It would seem that this is elementary! But I never received my documents, despite the fact that I applied with the problem back in April. It's August today! And for its complete inaction, this office requires monthly contributions in the amount of 453 sek.
along with this, you will receive an endless amount of spam on your phone and e-mail and agents who are completely impossible to get through to.

11. August 2022
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr