Banner for Stena Line Polska

Stena Line Polska Bewertungen

TrustScore 4.5 von 5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Podróż Gdynia – Karlskrona Stena Spirit, prom nieco starszy ale warunki dobre, czysto i miła obsługa z wyjątkiem pani w barze, która zbywała klientów opryskliwymi odpowiedziami. Natomiast Pan Sławe... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Pomimo tego, że prom był już wysłużony, było czysto, a załoga starała się umilić podróż. Przydałoby się więcej gniazdek lub portów USB do ładowania urządzeń elektronicznych. W klubie nocnym były... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Fährservice
  2. Hafenbetriebsgesellschaft
  3. Ankunftsterminal

Über Stena Line Polska

Vom Unternehmen geschrieben

W Stena Line dbamy o to, aby podróż morska między Polską, Szwecją i resztą Europy była prosta, komfortowa i przyjemna. Od ponad 60 lat łączymy ludzi, miejsca i doświadczenia w całej Europie — bezpiecznie i z troską o środowisko.

Niezależnie od tego, czy planujesz wakacje w Skandynawii, podróż służbową czy odwiedziny u bliskich, możesz liczyć na wygodę od początku do końca. Na pokładzie czekają przytulne kabiny, smaczne jedzenie i rozrywka, a także możliwość po prostu zrelaksowania się z widokiem na morze. Rodziny z dziećmi i zwierzęta są zawsze mile widziane — mamy specjalne strefy, w których mogą odpocząć i bawić się.

Prom z Polski
  • Gdynia – Karlskrona

Warto wiedzieć

Podróżujesz samochodem? Możesz zabrać tyle bagażu, ile zmieści się w pojeździe — bez dodatkowych opłat. Pasażerowie piesi mogą zabrać tyle, ile są w stanie unieść (maksymalnie 23 kg na sztukę bagażu).

O Stena Line

Stena Line to rodzinna szwedzka firma obsługująca 18 tras w północnej Europie. Jesteśmy jednym z największych operatorów promowych na świecie, oferującym bezpieczne, zrównoważone i wygodne podróże po Morzu Irlandzkim, Północnym i Bałtyckim. Naszym celem jest, aby każda podróż była spokojna, przyjemna i bezstresowa.

Zarezerwuj podróż promem

Odwiedź www.stenaline.pl, aby zaplanować podróż, sprawdzić rozkłady i poznać nasze aktualne oferty. Skorzystaj z wyszukiwarki Low Fare Finder, aby znaleźć najlepszą cenę, lub wybierz taryfę Flexi albo Premium dla większego komfortu i elastyczności.

Kontaktinformationen

Alle Bewertungen

726 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Jak zawsze super!

Podejście I pomoc dla klijent jak zwykle na wysokim poziomie. Polecam!

Dzień dobry,

Dziękujemy za miłą opinię.

Cieszymy się, że docenia Pan nasze podejście oraz pomoc ze strony załogi.
Dziękujemy za polecenie i mamy nadzieję, że wkrótce ponownie powitamy Pana na pokładzie.

Super

Všetko sa mi pacilo

Dobrý deň,
ďakujeme za milú recenziu.
Teší nás, že Vaša cesta splnila Vaše očakávania.
Dúfame, že Vás už čoskoro opäť privítame na palube.

Srdečne pozdravujem,

Bardzo dobrze zorganizowany rejs

Bardzo dobrze zorganizowany rejs. Wszystko co potrzebne bylo pod ręką, dzięki temu rejs sam w sobie był atrakcją. Jasne komunikaty załogi, rozrywka dla pasażerów i przemiła obsługa. Czego chcieć więcej. Był to nasz pierwszy rejs, ale na pewno nie ostatni .

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.

Cieszymy się, że pierwszy rejs z nami był udanym doświadczeniem i że organizacja, atrakcje oraz obsługa spełniły Państwa oczekiwania.

Mamy nadzieję, że kolejne podróże z nami będą równie przyjemne.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ogólna czystość na pokładzie

Ogólna czystość na pokładzie. Publiczne toalety sprzątane pobieżnie.
pierwsza kabina była brudna oraz miała uszkodzony prysznic. Otrzymaliśmy inną kabinę która również była słabo sprzątnięta (włosy na podłodze w toalecie, psia sierść na podłodze oraz długie kobiece włosy oraz papierki po cukierkach we wnęce między materacem a ścianą). Z racji późnej pory odpuściłem zgłaszanie kolejnej reklamacji mimo że panie w recepcji wykazały się profesjonalizmem i zrozumieniem za pierwszym razem.
Jedzenie w restauracji również było mocno przeciętne. W moim odczuciu jakość mocno poszła w dół. Zamiast masła margaryna, jajecznica to jeden wielki glut - tak jakby z proszku?! Kiedyś była szynka w plastrach i lepsze wędliny - tym razem dwa rodzaje mielonki(chyba mortadela i coś podobnego) Kawa niepijalna.

27. Juli 2026

Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się opinią.

Przekazane uwagi są dla nas bardzo cenne i pomagają nam nieustannie doskonalić nasze usługi. Z przykrością przyjęliśmy informację, iż Państwa doświadczenie na pokładzie nie w pełni odpowiadało oczekiwaniom. Pragniemy zapewnić, że dokładamy wszelkich starań, aby każda podróż przebiegała w możliwie najbardziej komfortowych warunkach i przy zachowaniu wysokich standardów obsługi. Jeżeli chciałby Pan przekazać nam dodatkowe szczegóły dotyczące przebiegu rejsu, zachęcamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta za pośrednictwem formularza dostępnego pod adresem: https://www.stenaline.pl/kontakt.

Mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mieli zaszczyt ponownie powitać Państwa na pokładzie i zapewnić doświadczenie w pełni odpowiadające oczekiwaniom.

Polecam jako alternatywę lotu

Bardzo dobre doświadczenie podróży. Pełna informacja o zbliżającej się podróży, na pokładzie profesjonalna i pomocna załoga. Czysto i komfortowo.

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.

Cieszymy się, że podróż przebiegła w komfortowych warunkach, a informacje przed rejsem oraz pomocna załoga sprawiły, że czas spędzony na pokładzie był przyjemny.

Zapraszamy ponownie na kolejną podróż z nami.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Stena Line to dobry wybór!

Bardzo lubię podróżować promem. Stena Line ma piękne statki. Każdy znajdzie coś dla siebie, żeby umilić sobie długą podróż. Restauracje, bar, kino, sklep i strefa relaksu oraz otwarta przestrzeń na pokladzie sprawiają, że podróż jest przyjemna. Personel jest zawsze pomocny. Polecam.
Jedyna rzecz, która mnie ostatnio zawiodła, to czystość. Moja kajuta nie była dokładnie posprzątana.

Dziękujemy za opinię.

Cieszymy się, że lubi Pani podróżować z nami i docenia nasze udogodnienia oraz zaangażowanie załogi. Dziękujemy również za uwagę dotyczącą czystości kajuty. Jeżeli chciałaby Pani przekazać nam dodatkowe szczegóły dotyczące przebiegu rejsu, zachęcamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta za pośrednictwem formularza dostępnego pod adresem: https://www.stenaline.pl/kontakt.

Mamy nadzieję, że podczas kolejnego rejsu wszystko będzie już na najwyższym poziomie.

Dziękujemy za opinię.

Cieszymy się, że nasza obsługa spełniła Pana oczekiwania.

Zapraszamy ponownie na pokład!

Przyjemny i wygodny rejs

Przyjemny i wygodny rejs. Takie 10 godzin z prędkością 30km/h uspokaja.

Dziękujemy za opinię.

Cieszymy się, że rejs był dla Pana przyjemny i relaksujący.

Mamy nadzieję, że już wkrótce ponownie powitamy Pana na pokładzie.

Miła obsługa

Miła obsługa, taktowna, i na miejscu wtedy kiedy potrzebna.

Dziękujemy za opinię.
Cieszymy się, że nasza załoga okazała się pomocna i była tam, gdzie była potrzebna.

Mamy nadzieję, że wkrótce ponownie powitamy Pana na pokładzie!

Podróż Gdynia – Karlskrona

Natomiast Pan Sławek (wg rangi -trzy belki na pagonach) chyba starszy Oficer, przemiły , cierpliwy, dzięki takim ludziom rejs staje się przyjemny i człowiek czuje się bezpiecznie.
Obsługa sklepu przemiła i pomocna.

18. Juli 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung

Dziękujemy za opinię.
Cieszymy się, że doceniła Pani czystość, komfort podróży oraz zaangażowanie naszej załogi. Miłe słowa o Panu Sławku i obsłudze sklepu z przyjemnością przekażemy dalej. Przykro nam natomiast z powodu sytuacji w barze.

Mamy nadzieję, że wkrótce ponownie powitamy Panią na pokładzie.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Było bardzo lmiło kabina była bardzo…

Było bardzo miło kabina była bardzo ładna

Dziękujemy za opinię.

Cieszymy się, że komfort kabiny oraz podróż spełniły Pana oczekiwania.

Mamy nadzieję, że już wkrótce ponownie powitamy Pana na pokładzie.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bardzo miła i profesjonalna obsługa…

Bardzo miła i profesjonalna obsługa zarówno w infolinii jak i na promie. Pływam ze Stena Line już ponad 20 lat i nigdy się nie zawiodłem. Zamierzam w dalszym ciągu korzystać z tej linii.

Dzień dobry,

Dziękujemy za tak miłe słowa i przede wszystkim za Pana zaufanie przez ponad 20 lat.

Cieszymy się, że zarówno obsługa infolinii, jak i załoga na pokładzie niezmiennie spełniają Pana oczekiwania.

Do zobaczenia ponownie na pokładzie.

czystosc

czystosc, obsluga na duzy plus

Dziękujemy za opinię.

Cieszymy się, że docenił Pan czystość oraz pracę naszej załogi.

Mamy nadzieję, że wkrótce ponownie powitamy Pana na pokładzie Stena Line!

Dla dorosłych i dzieci

Stena Line polecam każdemu. Rodzicom z dziećmi i imprezowiczom każdy znajdzie cos dla siebie! Ja najlepsze wspomnienia mam z kasyna - Pani krupierka prowadząca Black Jacka profesjonalna i bardzo przyjazna :)

Dziękujemy za opinię.

Cieszymy się, że znalazła Pani na pokładzie coś dla siebie, a wizyta w kasynie pozostawiła tak pozytywne wspomnienia. Miło nam słyszeć, że profesjonalizm i życzliwość obsługi robiły na Pani tak dobre wrażenie.

Do zobaczenia ponownie na pokładzie Stena Line!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Profesjonalna i mila obsługa na lini…

Profesjonalna i mila obsługa na lini Karlskrona Gdynia, Gdynia-Karlskrona.
Pyszne i bardzo bogata oferta sniadaniowa👌

28. Juli 2026

Dzień dobry,

Dziękujemy za miłą opinię.

Cieszymy się, że docenił Pan profesjonalną i życzliwą obsługę oraz bogatą ofertę śniadaniową na naszych promach.

Mamy nadzieję, że już wkrótce ponownie powitamy Pana na pokładzie Stena Line.

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Połączenia dogodne

Połączenia dogodne, do wyboru dzienne i nocne, mi bardzo odpowiadają dzienne. Duże promy. Natomiast wieczny problem z klimatyzacją na Estela i Ebba. W liwing room zawsze zimno, albo tak silny nawiew, że zapalenie zatok lub gardła gwarantowany. Na promie Spirit nie ma takiego problemu, staram się wybierać Spiryta

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.

Cieszymy się, że docenia Pani dogodne połączenia oraz komfort podróży.
Przykro nam, że temperatura i nawiew klimatyzacji na promach Estelle i Ebba wpłynęły na Pani komfort podróży. Przekażemy tę uwagę odpowiednim zespołom.

Mamy nadzieję, że kolejne rejsy będą dla Pani jeszcze przyjemniejsze. Dziękujemy za wybór naszej linii.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Była to dla nas niezapomniana przygoda…

Była to dla nas niezapomniana przygoda pełna ciepłych relacji, energii oraz samych pozytywnych wrażeń! Wrócimy nie raz!!! Dziękujemy Stena Line!!!! Jesteście Najlepsi!!!!

Dzień dobry,

Bardzo dziękujemy za tak ciepłe słowa.

Cieszymy się, że podróż była dla Państwa niezapomnianą przygodą.

Do zobaczenia ponownie na pokładzie.

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Opinia

Podróż ze Stena Line oceniam raczej pozytywnie, choć jest kilka rzeczy do poprawy. Obsługa była bardzo miła i pomocna, a na promie panowała czystość – zarówno w częściach wspólnych, jak i w toaletach.

Niestety, jedzenie nie przypadło mi do gustu. Było dość niesmaczne i zdecydowanie można poprawić jego jakość.

Największym problemem podczas rejsu dziennego jest jednak brak miejsc dla osób, które nie wykupiły kabiny. Wielu pasażerów leży na podłogach, kanapach i krzesłach, przez co trudno znaleźć miejsce, żeby spokojnie usiąść, napić się kawy czy po prostu odpocząć. Uważam, że warto byłoby lepiej zorganizować przestrzeń dla takich pasażerów, aby podróż była bardziej komfortowa dla wszystkich.

Dzień dobry,

Dziękujemy za Pana opinię.

Cieszymy się, że docenił Pan pracę naszej załogi oraz czystość na pokładzie. Przykro nam, że posiłki nie spełniły Pana oczekiwań oraz że miał Pan trudności ze znalezieniem miejsca do odpoczynku podczas rejsu. Dziękujemy za przekazane uwagi. Przekażemy je odpowiednim zespołom, aby mogły zostać uwzględnione w dalszych działaniach.

Mamy nadzieję, że kolejna podróż będzie w pełni satysfakcjonująca.

Czysto

Czysto, miła obsługa na promie lecz dużo gorzej z obsługą BOK. Personel BOK próbował ze mnie zrobić id....

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.

Cieszymy się, że pozytywnie ocenił Pan czystość promu oraz pracę naszej załogi na pokładzie. Jednocześnie przykro nam, że kontakt z naszą infolinią nie spełnił Pana oczekiwań i pozostawił negatywne wrażenie. Przekażemy Pana uwagi do odpowiedniego działu, aby mogły zostać przeanalizowane.

Dziękujemy za sygnał i mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mogli zapewnić Panu obsługę na najwyższym poziomie.

Rewelacyjny prom

Rewelacyjny prom, organizacja, kajuta i śniadanie. Gorąco polecam!

Dzień dobry,

Dziękujemy za pozostawienie opinii.

Bardzo się cieszymy, że prom, organizacja podróży, komfort kajuty oraz śniadanie spełniły Pana oczekiwania.

Będzie nam bardzo miło ponownie gościć Państwa na naszym pokładzie.

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr