Usługa została zrealizowana bardzo szybko (pierwszego dnia zakup usługi, drugiego wizyta rzeczoznawcy, trzeciego dnia dostałem raport), więc jadąc na samodzielne oględziny samochodu miałem już pogląd... Mehr ansehen

Das sagen Bewerter
Jak wam poszło jednym słowem (CH....OWO!!!!!) CO PRAWA WASZ PRACOWNIK NAPISAŁ WD JEST SZPACHLA ALE WD JUŻ JEST SPUCHNIĘTE PURCHEL NA LAKIERZE NIE WSPOMINAŁ!!!!! W RAPORCIE WYRAŹNIE NAPISANE ŻE KLIMAT... Mehr ansehen
Bardzo szczegółowa kontrola. Co prawda ogłoszenie podawało, że w pakiecie full otrzymam również telefon od znawcy, co się nie wydarzyło, ale sam raport powiedział mi wszystko. O niektórych kwestiach b... Mehr ansehen
Bardo dobre rzetelne raporty. przyzwoity czas realizacji. Brakuje mi porównania rzeczywistego wyposażenia do tego co było opisane w ogłoszeniu. Opcja negocjacje bardo mnie rozczarowała, brak kontaktu... Mehr ansehen
Unternehmensdetails
Vom Unternehmen geschrieben
Motocontroler to zespół doświadczonych pasjonatów motoryzacji, specjalizujących się w profesjonalnych oględzinach i ocenie aut przed zakupem. Naszą misją jest zapewnienie kupującym rzetelnej wiedzy o stanie technicznym i historii pojazdów, aby mogli podejmować świadome i bezpieczne decyzje. Dzięki rozległej ekspertyzie potrafimy zidentyfikować potencjalne usterki wskazanych przez naszych klientów samochodów oraz określić ich realny stan. Po zakończeniu oględzin przekazujemy szczegółowy raport, w którym znajdują się nie tylko informacje o ewentualnych naprawach i stopniu zużycia poszczególnych elementów, ale także liczne zdjęcia dokumentujące kluczowe obszary pojazdu. Taka fotodokumentacja pozwala jeszcze lepiej zrozumieć stan auta i pomaga w ocenie dalszych kosztów eksploatacyjnych. Zależy nam na tym, by każdy klient otrzymał jasny, czytelny i w pełni obiektywny obraz oglądanego samochodu. Dzięki naszej wiedzy i doświadczeniu pomagamy zaoszczędzić czas, pieniądze oraz uniknąć stresu związanego z nieoczekiwanymi problemami w przyszłości. W Motocontroler stawiamy na profesjonalizm, przejrzystość oraz indywidualne podejście do każdego zlecenia, co przekłada się na rosnące zaufanie wśród kolejnych klientów. Wierzymy, że bezpieczny i świadomy zakup pojazdu to podstawa satysfakcji z wymarzonego samochodu.
Kontaktinformationen
Bittet Kunden um Bewertungen
Hat 94 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot
Mogło by być wiecej informacji odnośnie silnika i więcej recenzji video dlatego 4 gwiazdki, bardzo wyszczególniony raport, ogólnie oceniam pozytywnie i polecam
Bardzo szczególowy i przejrzysty raport, oczywiscie przy pakiecie full,

Polecam wszystko sprawdzone dokładnie
Polecam wszystko sprawdzone dokładnie

Antwort von Motocontroler
Fachowa pomoc w kupnie samochodu.
Rzeczowa rozmowa, szybki kontakt. Wyczerpująca diagnoza, która uchroniła mnie przed kupnem niewłaściwego samochodu.

Niezwykle profesjonalnie
Niezwykle profesjonalnie!
Bardzo szybki czas realizacji, obszerna oferta spośród której można wybrać dogodny dla siebie pakiet ekspertyzy auta. Po wykonanej usłudze miałam możliwość porozmawiania z fachowcem, który wykonywał zlecone badanie auta. Wszystko mi cierpliwie wytłumaczył, był szczery i rzetelny. Otrzymałam również obszerny prawie 80-stronicowy raport z badania. Dzięki zainwestowaniu w ekspertyzę udało mi się zaoszczędzić 70 tys. na aucie, które posiadało wiele ukrytych wad i usterek, a o czym nie informował sprzedający. Szczerze polecam zakup usług w Motocontroler. Nadal poszukuję swojego auta, więc zapewne skorzystam jeszcze z pomocy ekspertów z grupy Motocontroler. Pozdrawiam!

Antwort von Motocontroler
Bardzo rzetelne i uczciwe podejście do…
Bardzo rzetelne i uczciwe podejście do zlecenia. Samochód został sprawdzony od A do Z od góry do dołu w 100%.Prawie 500 fotografii (i merytoryczne opisy) pojazdu świadczą o OGROMNEJ PRACY jaka została włożona przez Kontrolera podczas weryfikacji. Wybierając Najdroższy Pakiet oprócz obszernych materiałów w Raporcie miałem kontakt telefoniczny z Kontrolerem co uważam za największy atut całej kontroli. Ogromne podziękowania panu sprawdzającemu pojazd jak również całemu zespołowi MOTOCONTROLER....Well-Done

Antwort von Motocontroler
Bardzo rzetelna i kompleksowa ocena…
Bardzo rzetelna i kompleksowa ocena samochodu i dokumentacja z tym związana. Ponad 250 zdjęć pokazujących samochód. Dodatkowo wskazanie na elementy które wymagają wymiany. Jestem bardzo zadowolony z usługi a samochód kupiłem. :) Ja akurat wykupiłem pakiet maxi.

Antwort von Motocontroler
Wszystko w jak najlepszym porządku…
Wszystko w jak najlepszym porządku Polecam 😁

Bardzo szybka realizacja zlecenia
Bardzo szybka realizacja zlecenia. Całość przebiegła sprawnie, bez żadnych zakłóceń. Wzorowy kontakt. Informacje o realizacji na każdym etapie. Bardzo szczegółowy raport końcowy. Polecam!

Rzetelna ocena pojazdu
Rzetelna ocena pojazdu. Widać, że robią to fachowcy. Duża ilość zdjęć, dokładne, przejrzyste i zrozumiałe opisy. Bardzo polecam. Nie zawiodłam się.

Rzetelna firma
Rzetelna firma, sprawdzili wszystko to na czym mi zalezalo i uchronili mnie przed kupnem trupka.

Antwort von Motocontroler
Wszystko szybko i profesjonalnie.

Antwort von Motocontroler
Po raz kolejny uratowano mnie przed…
Po raz kolejny uratowano mnie przed zakupem złego egzemplarza - po prostu czysty profesjonalizm.
Kwestią, którą warto poprawić, jest szybkość realizacji zlecenia. Zlecenie zostało wygenerowane w środę, a ekspert umówił się ze sprzedawcą dopiero na poniedziałek, co sprawiło, że trochę czasu minęło. Wykupiłem pakiet za 750 PLN z opcją ekspres, więc moim zdaniem mogłoby to przebiegać nieco szybciej, ale nie jest to dramat.
Druga sprawa - pole do wpisywania uwag przy składaniu zamówienia ma limit jedynie 250 znaków. To zdecydowanie wymaga poprawy, ponieważ trudno przekazać ekspertowi wszystkie dodatkowe ustalenia ze sprzedawcą. Wiadomo, że sprzedający rzadko podają wszystkie informacje w ogłoszeniu, więc konieczne jest pisanie dodatkowych maili, co jest niewygodne.
Poza tym - świetnie. Jest to moja druga współpraca z firmą i znów się nie zawiodłem. Wolę Motocontrolera niż wizytę w przypadkowym warsztacie. Cena usługi może być wyższa niż u standardowego mechanika, ale idzie za tym jakość.

Strong Exterior Report, Weak Mechanical Assessment
I purchased the highest-tier report because I was aware I was buying an 18-year-old car and wanted a thorough inspection, especially on the mechanical side, as I am not a mechanic.
The staff were friendly and professional, and I do appreciate the level of detail provided on the exterior and electronic systems. These parts of the report were clear and useful.
However, I chose this service mainly for a reliable mechanical assessment, and this is where I feel it fell short.
The report stated that the car is mechanically sound and drives well. In reality, immediately after purchasing the car, I noticed clear issues:
1. Rough idling caused by misfires.
2. The car pulling to the left when braking, which is a safety concern.
3. Additionally, using a basic OBD tool, I identified abnormal fuel trim values indicating a fuel mixture issue.
This was later confirmed by a professional mechanic, who also identified the misfire and rough idle almost immediately just by sitting in the car.
To be fair, the report mentioned that a full test drive was not possible due to the car not being registered in Poland. However, the issues mentioned above could have been detected without driving, simply by inspecting the car while running.
Alternatively, I believe I should have been advised to go for a cheaper package if a proper mechanical assessment was not feasible under the circumstances.
Overall, I would rate the service 3 out of 5.
The rating reflects the staff’s professionalism and the quality of the exterior and electronics inspection, but the mechanical evaluation did not meet expectations.
Nigdy sam bym tak dokładnie nie sprawdził ale wady są
Cały proces i raport to po prostu majstersztyk. Jak bym tam był i jak bym sam na to patrzył . 1 minus trzeba powiedzieć , że komunikacja jest taka se 3 maile (nie licząc tego początkowego "zajmiemy się sprawą" ) 1 wstępnie zweryfikowaliśmy " 2" umówiliśmy się " 3 Raport (za telefon trzeba płacić, ). 2 minus mimo braku rekomendacji i tak przebiegł proces dodatkowy "negocjacja i rezerwacja za 200 zł.

Auto
Informacje, które otrzymałam uratowało mnie przed kupnem prawdopodobnie zalanego auta, o czym sprzedawca nie powiedział.

So funktioniert Trustpilot
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.