Banner for Motocontroler

TrustScore 4.5 von 5

4,7

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Serdecznie polecam wszystkim kupującym samochody, skorzystanie z profesjonalnej i uczciwie przeprowadzonej diagnostyki wybranego auta. Szybkość i precyzja i fachowość to cechy wyróżniające diagnostów... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Usługa została zrealizowana bardzo szybko (pierwszego dnia zakup usługi, drugiego wizyta rzeczoznawcy, trzeciego dnia dostałem raport), więc jadąc na samodzielne oględziny samochodu miałem już pogląd... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bardzo szczegółowa kontrola. Co prawda ogłoszenie podawało, że w pakiecie full otrzymam również telefon od znawcy, co się nie wydarzyło, ale sam raport powiedział mi wszystko. O niektórych kwestiach b... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Kontakt z Motocontroler był szybki i bezproblemowy. Osoby odpowiedzialne za dział obsługi miłe i pomocne. Eksperci są naprawdę dobrzy w tym co robią. Auto kupione bez żadnych problemów. Zdecydowanie p... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Kfz-Prüfstelle
  2. Mechaniker
  3. Fahrzeuginspektion

Vom Unternehmen geschrieben

Motocontroler to zespół doświadczonych pasjonatów motoryzacji, specjalizujących się w profesjonalnych oględzinach i ocenie aut przed zakupem. Naszą misją jest zapewnienie kupującym rzetelnej wiedzy o stanie technicznym i historii pojazdów, aby mogli podejmować świadome i bezpieczne decyzje. Dzięki rozległej ekspertyzie potrafimy zidentyfikować potencjalne usterki wskazanych przez naszych klientów samochodów oraz określić ich realny stan. Po zakończeniu oględzin przekazujemy szczegółowy raport, w którym znajdują się nie tylko informacje o ewentualnych naprawach i stopniu zużycia poszczególnych elementów, ale także liczne zdjęcia dokumentujące kluczowe obszary pojazdu. Taka fotodokumentacja pozwala jeszcze lepiej zrozumieć stan auta i pomaga w ocenie dalszych kosztów eksploatacyjnych. Zależy nam na tym, by każdy klient otrzymał jasny, czytelny i w pełni obiektywny obraz oglądanego samochodu. Dzięki naszej wiedzy i doświadczeniu pomagamy zaoszczędzić czas, pieniądze oraz uniknąć stresu związanego z nieoczekiwanymi problemami w przyszłości. W Motocontroler stawiamy na profesjonalizm, przejrzystość oraz indywidualne podejście do każdego zlecenia, co przekłada się na rosnące zaufanie wśród kolejnych klientów. Wierzymy, że bezpieczny i świadomy zakup pojazdu to podstawa satysfakcji z wymarzonego samochodu.

Kontaktinformationen

Hat 95 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Woche

So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot

Raport z oględzin samochodu

Raport z oględzin samochodu, przygotowany szczegolowo. Uchroniło mnie to przed kupnem szrotu za niemałe pieniądze.

6. März 2026

Szanowny Panie Filipie,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszy nas, że szczegółowy raport z oględzin okazał się pomocny i pozwolił uniknąć zakupu samochodu, który mógłby w przyszłości generować wysokie koszty.

Naszym celem jest właśnie rzetelne przedstawienie rzeczywistego stanu pojazdu, aby klienci mogli podjąć świadomą i bezpieczną decyzję zakupową.

Dziękujemy za zaufanie oraz polecenie naszej usługi.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

SZYBKA AKCJA REAKCJA ZGŁOSZENIE AUTA DO…

SZYBKA AKCJA REAKCJA ZGŁOSZENIE AUTA DO SPRAWDZENIA NA DRUGI DZIEŃ OGLĘDZINY AUTA TELEFON OD RZECZOZNAWCY W TEN SAM DZIEŃ RAPORT U MNIE NA EMAIL...POLECAM DZIĘKI TEMU NIE STRACIŁEM KASY NA NAPRAWY WSZELKIE MAŚCI WYCIEKI Z SILNIKA I TURBO...

7. März 2026

Szanowny Panie,

serdecznie dziękujemy za opinię oraz polecenie naszej usługi. Cieszy nas, że docenił Pan szybki czas reakcji, sprawną organizację oględzin oraz kontakt z rzeczoznawcą jeszcze tego samego dnia.

Naszym celem jest możliwie szybkie sprawdzenie pojazdu oraz przekazanie klientowi rzetelnych informacji o jego rzeczywistym stanie. Tym bardziej cieszy nas, że dzięki oględzinom i raportowi udało się uniknąć kosztownych napraw związanych m.in. z wyciekami z silnika i turbosprężarki.

Dziękujemy za zaufanie i rekomendację.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Polecam. Szybkie sprawdzenie auta i dokładne. Dzięki nim nie wpakowałem się w bagno.

7. März 2026

Szanowny Panie Pawle,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszy nas, że docenił Pan zarówno szybkość realizacji, jak i dokładność przeprowadzonej inspekcji. Naszym celem jest rzetelne przedstawienie faktycznego stanu pojazdu, tak aby klienci mogli zweryfikować, czy auto rzeczywiście odpowiada temu, co deklaruje sprzedający.

Tym bardziej cieszy nas, że dzięki naszej usłudze mógł Pan zobaczyć rzeczywisty obraz samochodu i podjąć świadomą decyzję.

Polecam Warto - dobre raporty

Bardzo dobre szczegółowe raporty, chociaż uważam, że powinno je się dostawać najpóźniej na koniec dnia wykonanej usługi oględzin. Miałem zlecenia i za każdym razem raport jest dopiero na następny dzień.

6. März 2026

Szanowny Panie Robercie,

dziękujemy za opinię oraz za docenienie szczegółowości naszych raportów. Rozumiemy Pana uwagę dotyczącą czasu ich otrzymania.

Przygotowanie raportu w naszym przypadku jest procesem kilkuetapowym. Po zakończeniu oględzin materiał przechodzi jeszcze wtórną, zdalną weryfikację, uzupełniany jest o informacje z baz internetowych oraz – w razie potrzeby – o dodatkowe elementy wynikające z zakresu zlecenia. Dzięki temu raport jest dokładnie sprawdzony i zawiera możliwie pełny obraz stanu pojazdu.

Ta wieloetapowa weryfikacja jest jednym z elementów, które wyróżniają nas na tle konkurencji i pozwalają utrzymywać opinię jednej z najdokładniejszych firm w branży. Wierzymy, że na rzetelny i szczegółowy raport warto czasem poczekać kilka godzin dłużej.

Dziękujemy za zaufanie i skorzystanie z naszej usługi.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bardzo polecam firmę MotoControler…

Bardzo polecam firmę MotoControler Pełen profesjonalizm, dokładna kontrola samochodu i szczegółowy raport z oględzin. Dzięki ich pomocy uniknąłem nietrafionego zakupu i mam pewność, że auto jest warte swojej ceny. Świetny kontakt i szybka realizacja. Zdecydowanie warto skorzystać!

4. März 2026

Szanowny Panie Marcinie,

serdecznie dziękujemy za tak pozytywną opinię oraz rekomendację naszej firmy. Cieszy nas, że szczegółowa kontrola pojazdu oraz przygotowany raport pomogły Panu uniknąć nietrafionego zakupu i upewnić się co do realnej wartości sprawdzanego samochodu.

Miło nam również, że docenił Pan kontakt z naszym zespołem oraz sprawną realizację usługi. Dokładamy wszelkich starań, aby cały proces był dla klientów przejrzysty, szybki i przede wszystkim rzetelny.

Nie jest źle

Nie jest źle, ale można się trochę podciągnąć. Z ponad 200 zdjęć kilka wyszło nieostrych. Zapłaciłem za przegląd standardowy + obd w poniedziałek przed godziną 12, oględziny zostały umówione na środę na 10:00, a raport wysłali w czwartek około 12.

5. März 2026

Szanowny Panie Aleksandrze,

dziękujemy za podzielenie się opinią oraz cenne uwagi. Cieszy nas, że ogólnie ocenia Pan usługę pozytywnie. Jednocześnie dziękujemy za zwrócenie uwagi na kwestię kilku nieostrych zdjęć – dokładamy starań, aby dokumentacja była jak najbardziej czytelna i będziemy dalej pracować nad utrzymaniem najwyższej jakości materiałów w raportach.

Jeśli chodzi o czas realizacji, oględziny zostały przeprowadzone w pierwszym możliwym terminie uzgodnionym ze sprzedającym, a raport został przygotowany i wysłany wkrótce po zakończeniu inspekcji. Staramy się zawsze działać możliwie sprawnie, przy jednoczesnym zachowaniu dokładności w przygotowaniu raportu.

Dziękujemy za skorzystanie z naszej usługi i za konstruktywną opinię.

Pełen profesjonalizm.

21. Februar 2026

Szanowna Pani Joanno,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię oraz rekomendację. Cieszy nas, że nasza usługa została przez Panią oceniona jako profesjonalna na każdym etapie realizacji. Dokładamy wszelkich starań, aby cały proces – od przyjęcia zlecenia, przez oględziny, aż po przygotowanie raportu – przebiegał sprawnie i rzetelnie.

Szanowny Panie Grzegorzu,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszy nas, że opis stanu samochodu okazał się dla Pana pomocny i spełnił oczekiwania. Dokładamy starań, aby nasze raporty były jak najbardziej szczegółowe i przejrzyste, tak aby ułatwiały podjęcie właściwej decyzji przy zakupie auta.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bardzo szczegółowa inspekcja, mnóstwo detali

Dostałem bardzo szczegółową recenzję
Mnóstwo zdjęć

Szybka realizacja
Informacja o każdym kroku

1. März 2026

Szanowny Panie Krzysztofie,

dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszy nas, że docenił Pan szczegółowość inspekcji, dużą liczbę zdjęć oraz dokładny opis stanu pojazdu. Staramy się, aby raport dostarczał jak najwięcej informacji i pozwalał spokojnie przeanalizować auto bez konieczności osobistych oględzin.

Miło nam również, że zwrócił Pan uwagę na szybki czas realizacji oraz bieżące informowanie o kolejnych etapach zlecenia – dokładamy starań, aby cały proces był dla klientów przejrzysty i komfortowy.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Z usługi skorzystałem po raz trzeci

Z usługi skorzystałem po raz trzeci, jak zawsze do tej pory 5/5. Niestety dla mnie, kolejny raz nie trafiłem z wytypowanym samochodem (zakup bez rekomendacji).

3. März 2026

Szanowny Panie Piotrze,

serdecznie dziękujemy za kolejne zaufanie oraz za to, że już trzeci raz skorzystał Pan z naszej usługi. Bardzo doceniamy stałą współpracę i najwyższą ocenę.

Rozumiemy, że brak rekomendacji do zakupu może być rozczarowujący, jednak naszym priorytetem jest rzetelna i obiektywna ocena pojazdu – nawet jeśli oznacza to odradzenie transakcji. Celem inspekcji jest przede wszystkim bezpieczeństwo i ochrona przed nietrafioną decyzją.

Dziękujemy za konsekwencję w podejmowaniu świadomych wyborów i pozostajemy do dyspozycji przy kolejnych poszukiwaniach.

brak analizy spalin

brak analizy spalin. Co reszty raportu (wnioski, miernik itd ...) bez zastrzeżeń. pakiet sprawdzenia jaki wykupiłem obejmował również kanał diagnostyczny. brak zgody sprzedającego i koniec sprawdzania - to chyba coś nie tak. ogólnie jednak polecam bo analiza uszkodzeń zawartych w raporcie była pomocna przy decyzji o zakupie samochodu. Dziękuję.

3. März 2026

Szanowny Panie,

dziękujemy za opinię oraz za podzielenie się swoimi uwagami. Cieszy nas, że pozostałe elementy raportu – wnioski, pomiary oraz analiza uszkodzeń – okazały się pomocne przy podejmowaniu decyzji o zakupie.

Chcielibyśmy doprecyzować, że nie przeprowadzamy analizy spalin, ponieważ wymaga ona specjalistycznych, zewnętrznych urządzeń diagnostycznych, którymi nie dysponujemy w ramach mobilnych oględzin.

Odnosząc się do kwestii braku zgody sprzedającego – niestety nie mamy wpływu na decyzje właściciela pojazdu w zakresie zakresu udostępnienia auta do weryfikacji. Zawsze działamy w granicach możliwości, jakie są dostępne podczas oględzin.

Dziękujemy za rekomendację i pozostajemy do dyspozycji.

Nie kupiłem samochodu

Nie kupiłem samochodu, który okazał się tak zwaną "perełką od handlarza"

26. Februar 2026

Szanowny Panie Tomaszu,

dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszy nas, że dzięki naszej weryfikacji udało się uniknąć zakupu auta, które w rzeczywistości nie było taką „perełką”, jak przedstawiał to sprzedawca.

Właśnie na tym polega sens szczegółowej inspekcji – aby oddzielić marketingowe zapewnienia od faktycznego stanu technicznego pojazdu i pomóc w podjęciu bezpiecznej decyzji.

Dziękujemy za zaufanie i w razie potrzeby pozostajemy do dyspozycji przy kolejnych poszukiwaniach.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bardzo fachowe i przede wszystkim…

Bardzo fachowe i przede wszystkim szybkie ogledziny. Bardzo szczegółowy raport zwracający uwagę na istotne problemy! Idealne rozwiązanie gdy interesuje nas np autko oddalone nieco km - można zaoszczędzić czas i pieniądze by nie jechać na darmo bo jak wiemy samochód w realu może bardzo się różnic od tego jak jest przedstawiony w ogłoszeniu....swoją drogą usługę można polecić nawet osobie ktora ogarnia temat bo czasem wybierając się sami na oględziny też nie mamy możliwosći ogarnąć wszystkiego.
Ogólnie jestem zadowolony i polecam innym.

Szanowny Panie Piotrze,

serdecznie dziękujemy za tak szczegółową i wyważoną opinię. Cieszy nas, że docenił Pan zarówno szybkość realizacji oględzin, jak i szczegółowość raportu wskazującego istotne problemy pojazdu.

Zgadzamy się – w przypadku aut oddalonych o kilkadziesiąt czy kilkaset kilometrów profesjonalna weryfikacja pozwala zaoszczędzić czas, pieniądze i uniknąć rozczarowań. Tym bardziej miło nam, że uważa Pan naszą usługę za pomocną także dla osób, które samodzielnie organizują oględziny, ale nie zawsze mają możliwość wszystko dokładnie sprawdzić.

Dziękujemy za zaufanie i rekomendację.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Rzetelność ,profesjonalizm ,to podstawa…

Rzetelność ,profesjonalizm ,to podstawa i to oczekiwanie zostało spełnione polecam

26. Februar 2026

Szanowny Panie,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię oraz docenienie rzetelności i profesjonalizmu – to wartości, które rzeczywiście stanowią fundament naszej pracy. Cieszy nas, że oczekiwania zostały spełnione i że może Pan polecić nasze usługi z przekonaniem.

Dziękujemy za zaufanie i najwyższą ocenę. W razie potrzeby pozostajemy do dyspozycji przy kolejnych motoryzacyjnych planach.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

totalna porażka pseudo rzeczoznawca…

totalna porażka pseudo rzeczoznawca gościu bez pojęcia umawia się na wizytę i dotrzeć nie może dwa dni jechał i łaskawie jak dojechał to nie wiedział jakie auto ma obejrzeć.
żenada

11. Februar 2026

Szanowny Panie,

Kontaktowaliśmy się z Panem, celem pozyskania danych zamówienia, abyśmy mogli zweryfikować uwagi. Niestety przez ponad tydzień nie otrzymaliśmy żadnych informacji mogących zweryfikować wskazane kwestie.

Bez szczegółowych informacji czy numeru zamówienia, nie mamy możliwości wejścia w dialog, czy nawet udowodnienia, że jest Pan faktycznie naszym klientem, czy taka sytuacja faktycznie nastąpiła przy korzystaniu z naszych usług, czy może z usług innej firmy?

W ostatnich miesiącach nie doszło do żadnej sytuacji, gdzie mielibyśmy sprawdzić nie ten pojazd, co wskazany. Co za tym idzie, nie kryjemy naszych wątpliwości co do rzetelności ów opinii. Kilkukrotnie potwierdzamy numer VIN, dane pojazdu, aby nie dopuścić do takich nieprawidłowości.

Zawsze jednak pozostajemy otwarci na rozmowy i zachęcamy do kontaktu pod adres: kontakt@motocontroler.com. Chętnie przyjrzymy się sprawie, nie chcemy zostawiać takich kwestii bez odpowiedzi.

Z poważaniem,
Zespół Motocontroler.

Wszystko profesjonalnie

Wszystko profesjonalnie. Dobry kontakt. Szybka realizacja usługi.

23. Februar 2026

Szanowny Panie Januszu,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię oraz najwyższą ocenę. Cieszy nas, że zarówno profesjonalne podejście, dobry kontakt, jak i szybka realizacja usługi spełniły Pańskie oczekiwania.

Dokładamy wszelkich starań, aby cały proces – od zlecenia po przekazanie raportu – przebiegał sprawnie i w przyjaznej atmosferze. Dziękujemy za zaufanie i zapraszamy do kontaktu przy kolejnych motoryzacyjnych planach.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Szybkie i rzetelne bardzo szczegółowe…

Szybkie i rzetelne bardzo szczegółowe informacje odnośnie stanu samochodu. Dużo szczegółowych zdjęć wraz z opisem wnętrza nadwozia i podwozia plus stanu technicznego. Bardzo pomogły mi te informacje w podjęciu decyzji kupna samochodu. Uwazam ze warto powierzyć sprawdzenie samochodu przed zakupem fachowcom, tym bardziej jak przeznacza sie nie małą sumę pieniędzy a auto jest na drugim końcu polski. Kupując wymarzony samochód zawsze towarzyszą nami emocje a to najgorszy doradca, eksperci tej firmy spoglądając fachowym i chłodnym okiem przekazują nam w jakim stanie jest dany samochód a nam potem łatwiej jest podjąć decyzję. Dziękuję i pozdrawiam

Szanowny Panie Przemku,

Bardzo dziękujemy za tak rozbudowaną i pozytywną opinię. Cieszy nas, że przekazane przez nas informacje – zarówno szczegółowy opis, jak i obszerna dokumentacja zdjęciowa nadwozia, podwozia oraz elementów technicznych – okazały się dla Pana realnym wsparciem w podjęciu decyzji zakupowej. Właśnie na tym nam zależy: aby dostarczyć rzetelny, przejrzysty raport, który pozwala spojrzeć na samochód chłodnym, fachowym okiem i oddzielić emocje od faktów.

Ma Pan absolutną rację – zakup auta, szczególnie sprowadzanego, to poważna inwestycja, dlatego warto poprzedzić ją profesjonalną weryfikacją. Tym bardziej cieszy nas, że docenił Pan nasze zaangażowanie i szczegółowość działania. Każde takie potwierdzenie utwierdza nas w przekonaniu, że obrany przez nas standard pracy ma realną wartość dla klientów.

Jako jedna z najlepiej ocenianych firm w branży dokładamy wszelkich starań, by utrzymać najwyższy poziom usług i transparentności. Będzie nam bardzo miło, jeśli pozostanie Pan z nami w kontakcie – zachęcamy również do śledzenia naszych kanałów w mediach społecznościowych, gdzie dzielimy się kolejnymi realizacjami i doświadczeniami.

Dziękujemy za zaufanie i życzymy szerokiej drogi oraz wielu satysfakcjonujących kilometrów!

Bardzo dokładny raport

Bardzo dokładny raport, zaoszczędził mi czasu i wycieczki na oglądanie samochodu, który okazał się być odpicowanym wrakiem.

Szanowny Panie Szymonie,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszy nas, że szczegółowy raport pozwolił Panu zaoszczędzić czas oraz uniknąć niepotrzebnej wycieczki w celu oględzin samochodu, który – jak się okazało – nie był wart uwagi.

Właśnie po to przygotowujemy dokładną dokumentację i rzetelną analizę stanu pojazdu, aby nasi klienci mogli podejmować świadome decyzje i unikać kosztownych rozczarowań.

Dziękujemy za zaufanie i w razie potrzeby pozostajemy do dyspozycji.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bardzo pozytywnie oceniam pracę…

Bardzo pozytywnie oceniam pracę ekspertów z Motocontroler . Po zleceniu oględzin wybranego przeze mnie auta nie spodziewałem się aż tak szczegółowej i obszernej recenzji. Metody stosowane podczas sprawdzania auta to pierwsza klasa. Zdecydowanie polecam tą firmę .

24. Februar 2026

Szanowny Panie,

serdecznie dziękujemy za tak pozytywną i budującą opinię. Cieszy nas, że szczegółowość raportu oraz obszerna recenzja po oględzinach spełniły, a nawet przewyższyły Pańskie oczekiwania.

Dokładamy wszelkich starań, aby metody stosowane podczas weryfikacji pojazdu były kompleksowe, rzetelne i dostarczały pełnego obrazu stanu auta. Tym bardziej satysfakcjonujące jest dla nas określenie naszej pracy jako „pierwsza klasa”.

Dziękujemy za zaufanie i zdecydowaną rekomendację.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Profesjonalne podejście do klienta…

Profesjonalne podejście do klienta bardzo szybkie wykonanie usługi.

24. Februar 2026

Szanowny Panie Michale,

serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię oraz docenienie naszego profesjonalnego podejścia i szybkości realizacji usługi. Cieszy nas, że cały proces przebiegł sprawnie i spełnił Pańskie oczekiwania.

Dokładamy wszelkich starań, aby kontakt z klientem oraz terminowość wykonania inspekcji były na najwyższym poziomie. Dziękujemy za zaufanie i najwyższą ocenę.

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr