PayEx Sverige Bewertungen 58

TrustScore 1.5 von 5

1,5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Faktura för SvD med förfallodag 26-04-25 kommer med posten 26-04-24. Fakturadatum anges på fakturan till 26-04-04. Fakturan måste ha lämnat PayEx långt efter denna tid. Företaget tycks ha satt i syste... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Här bör bankinspektionen agera. Ett oseriöst företag men många svaga punkter i både tjänstehantering och brist på funktion. Påminnelser skickas ut även fast betalningar har utförts. Felaktigt utstä... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Kan inte Downloada .pdf filen från e-fakturan. Följande krav för misslyckande. Bank: swedbank.se Browser: Cromium eller Brave OS: linux E-faktura Author: PayEx ingen annan E-faktura Autho... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Gillar inte denna typ av piraya-företag som lever på fakturaavgifter och förseningsavgifter samt att prångla på gamlingar krediter, t ex via Svensk Dos. Min gamle mor som aldrig haft en kredit i hel... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Zahlungsservice
  2. Finanzdienstleistungsinstitut

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

PayEx is a fullservice payment provider in the Nordic region

Kontaktinformationen

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Företag som verkar sko sko sig på…

Företag som verkar sko sko sig på äldre genom att skicka inkasso med B-post så att breven kommer försent eller fåtal dagar innan deadline så att närstående inte hinner reda ut felaktiga fakturor. Detta trots att det är allmänt känt att postgången försämrats med allt färre utdelningsdagar. Anhöriga förväntas stå i givakt vid brevlådan på daglig basis. Det verkar vara en affärsidé att skicka breven så sent som möjligt. Detta har hänt ett flertal gånger. Stackars de som inte har anhöriga. Jag har tröttnat på den stressituation det skapar hos mig som anhörig. Inte undra på att skuldberget hos äldre växer. Inte förvånande alls!

14. August 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Payex vet inte hur man rättar eller ber om ursäkt vid fel…

Payex brev innehåller ingen upplysning om hur man kontaktar dom då dom har felat. Dom skickar ingen bekräftelse eller ursäkt, trots att det vid kontroll visar sig att deras brev innehåller grava fel som orsakat stort obehag. Dom anser sig ha rätt att på osakliga grunder anlita Kronofogden trots att felet ligger hos dem själva. Dom skyller på hantverkaren då deras brev innehåller fel. Deras uppfattning om rätt och fel kan vara helt osaklig och illegal.

10. Juli 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pinligt og talentløst udover alle…

Pinligt og talentløst udover alle grænser. Der er ikke styr på administration og bogføring.
3 gange har jeg bedt om en slutopgørelse, så resterende beløb kan betales. For at slippe ud af dette mærkværdige firma. Det er ikke lykkedes endnu. Til gengæld har de sendt rykker!!! Jeg kender godt restbeløbet. Har passet betalinger til punkt og prikke. Bogføringen på "Mine sider" fsva Profil Optik er meget mangelfulde og helt forkerte. Nu må PayEx demonstrere, at de kender beløbet for slutafregning.

18. Oktober 2023

Hold dig væk fra PayEx!

Jeg lavede for ~1/2 års tid siden en aftale med Profil Optik på et lifestyle abonnement. I butikken fik jeg at vide at der ville gå nogle måneder før betalingsordningen trådte i kraft.

Jeg tilføjede mine betalingsoplysninger godtroende omkring at det derfra ville kører af sig selv.

Så fik jeg pludselig en mail fra Profil Optik fredags, sidste uge. I mailens titel stod der "Sidste advarsel..." Det viser sig så at mit lifestyle abonnement er blevet afbrudt grundet manglende betaling, og de nu forlanger det fulde beløb på låneaftalen på 14k+.

Jeg reagerer straks, og forsøger ydmygt af finde en løsning, som indebærer at afdragsordningen kan fortsætte. Snakker telefonisk hhv med Profil Optik og PayEx, indtil jeg ender i en dialog eller rettere monolog over mail med en profil optik ansvarlig for PayEx.

Af private årsager har jeg desvære ikke haft mulighed for at tilse min fysiske post i nogen tid, hvori et enkelt brev på en dobbelt rykker befandt sig. I håb om en løsning, laver jeg en betaling på det skyldige foreløbige beløb som ikke var blevet betalt via betalingsordningen, og tilmelder direkte til PBS igen gennem netbank. Dette beretter jeg også om i en mail til Profil Optik afdelingen i PayEx. De svarer generelt kortfattet, og konkluderer hurtigt, efter dages stilhed imellem svar, at de ikke kan gøre noget fra deres side.

På intet tidspunkt blev jeg informeret om at jeg selv skulle fortage mig nogen handling for at modtage vigtige informationer digitalt.

På baggrund af min oplevelse, vil på det kraftigste fraråde alle om at lave en betalingsordning igennem Profil Optik, og nogen anden forhandler som benytter sig af PayEx som betalingsløsning.

6. Oktober 2023

Betalade 178:- för ett apotekskonto

Betalade 178:- för ett apotekskonto! Sedan förseningsavgifter, sedan 236:- o nu 242:-. Hur får dom avgifterna från 178:- till 242:. Vet dom inte vad dom håller på med. Får köpa en kulram till dom. Har inte många kronor kvar. Sedan får det bli ett annat företag. Kriga mot dom är ingen ide. Men jag kan sluta att använda dom o visa mitt missnöje på så sätt.jag blir inte ensam efter vad jag läst här.

17. September 2023

Unprofessionalism!

Rude, stubborn and unprofessional ... the absolute worst customer service with the phone operator I have experienced in Sweden. No desire to listen, no desire to take into account recommendation for writing the actual due date on the reminders to save time and money for everyone involved. And last but not least hanging up the phone... Wow! Honestly I am really shocked! Please find the person I was trying to have a conversation with on September 12, starting at around 10:03 and train her to improve at least just a little bit... unlease it is a company policy to be rude, stubborn, unprofessional and vague in due date specifications.

12. September 2023

Missnöjd!

Jag åker inte kollektivtrafik så ofta. Max. ett par gånger per månad. Har och betalar via månadsfaktura. Det har fungerat bra fram till och med nu.
Åkte buss nu i söndags och idag får jag besked om att det har tagits en kreditupplysning på mig!
Ringer PayEx och får besked om att det måste vi göra.
Påpekar att jag brukar och har alltid betalat mina fakturor! Svaret blir att det har ingen som helst betydelse. Min inkomst och kredit kan ha ändrats och det måste PayEx kontrollera.
Tråkigt att konstatera att idag räcker det inte med att sköta sin ekonomi utan att man skall behöva en förmyndare över sig.
Ett vänligare bemötande vid kontakt hade också uppskattats.

30. Juli 2023

Ej professionella

Tyvärr så har de inte koll gällande reklamationerna på fakturorna. De erkänner misstag. Ändå klarar de inte av att återställa sina felaktigheter. Swedbank skyller på Payex och vice versa. Rekommenderas inte!!

26. Juni 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Är God Man och betalar min huvudmans…

Är God Man och betalar min huvudmans ICA-fakturor
för matleverans en gång varje vecka.det blir 52 fakturor/år. Fakturorna skickas till min e-post.
Får faktura från PayEx/Swedbank Pay.
Jag har ringt och skrivit till dem att jag vill ha e-faktura.
Svaret har varit att det inte går att få det nu,men vi jobbar på det,testar i NORGE?????
Dåligt att ett företag som säger att de är nordens största inte kan skicka e-faktura.

1. Mai 2022
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Så värdelöst hemskt företag!

Så värdelöst hemskt företag!
Dessa har ingen koll på sina kontakter alls. Detta sk*it bluff företag skickar meddelande till en 10åring om en skuld som dom hotar med skicka till inkasso. Som ni alla förstår har inte detta barn något med denna skuld att göra. (och nej föreldrarna har aldrig heller ALDRIG haft någon ens påminnelse) Så detta är helt påhittat! Sen går det inte ri ga detta sk*it företag dom säger att dom öppna kl08 sen läggs luren på.

27. Februar 2023

Farligt dåliga

Ansvarar för att min dementa anhörig får medicin. Min anhörig har lagt upp det på autogiro och har gott om betalningsutrymme. Men ändå så lyckas payex gång på gång stoppa hennes viktiga medicin. Förklaringarna varierar och är obegripliga.

7. Oktober 2021

Uruselt

Uruselt att de tar betalt för faktura trots att fakturan kommer på Kivra. Min man har läkemedel på apodos och fakturaavgiften är nästan 20% av den totala kostnaden. Skamligt att så många äldre som redan har låga pensioner ska betala fakturaavgift när de inte skickar ut någon pappersfaktura.
En äldre släkting till mig som bor på ett äldreboende får också läkemedel och övriga hygienprodukter via apoteket på payex faktura. Då är det automatiskt upplagt som en avbetalning då endast en mindre del av den totala skulden dras via autogiro. Jag fick hjälpa honom att göra en extra inbetalning.

10. September 2022
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Som så många tidigare omdömen

Som så många tidigare omdömen. Jag betalar medicin-räkningar åt min far via PayEx Apotekskonto.. detta för att hemtjänsten ska kunna hämta ut och administrera medicin. Har allt på autogiro, men där dras bara ett minsta belopp och så skickas det ändå en avi med aviavgift där man sedan behöver räkna ut och betala mellanskillnaden varje månad för att inte stå i skuld med ränta som följd. Varför ens ha autogiro?? Sjukt störande med aviavgiften också, läser att även e-faktura har en aviavgift.. vaaa?? Lurar gamlingar är vad PayEx gör.

30. Juli 2022

Skräp håll dig borta!

Tycker precis som många andra att PayEx är riktigt dåliga rent ut sagt. Men så tillhör de Swedbank om jag förstår rätt så inget annat att förvänta. Helt jäkla omöjliga att komma i kontakt med. Hjälper en släkting med att betala dennes fakturor från de inköp dennes boende gör på ICA online. Skulle aldrig själv köpa online på ICA. Helt bedrövligt. Jag får inga fakturor över huvud taget utan måste bevaka dessa via släktingens inlogg. Har påpekat detta för såväl boendet, ICA och PayEx men får ingen respons. Att det är så lätt för andra att beställa i en annans namn och sedan inge förståelse från vare sig ICA eller bank. Men värst att de är så svåra att nå och att de inte skickar fakturor.

30. Mai 2022
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr