Schrijversacademie Bewertungen

TrustScore 3 von 5

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

De online basisopleiding vond ik goed, leerzaam en leuk. Al had de feedback van de docent wat uitgebreider gemogen, maar de lessen waren nuttig en we hadden een leuke, enthousiaste en gemotiveerde gro... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

De inhoud van de cursus is prettig, wat me stoort is de onduidelijkheid van volgorde en deadlines. Dat is soms verwarrend, vooral als je niet gewend bent om met de computer om te gaan en al wat ouder... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

De cursus is leuk opgezet en ook behoorlijk uitgebreid. Of je nu veel schrijfervaring hebt of weinig, je redt je prima met het cursusmateriaal waarin je stap voor stap tot schrijven komt. De docente... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

De Schrijversacademie biedt een ruime keuze aan schrijfopleidingen. In een korte tijd leer je alles over het proces schrijven. Verhalen vormgeven, het leren herkennen van je eigen schrijfstijl, hoe sc... Mehr ansehen

1. Schule

Über Schrijversacademie

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Bij de Schrijversacademie leer je schrijven van professionals:

• Je krijgt les van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Verschillende opleidingen voor diverse genres
  • Unieke combinatie van zelfstudie en groepslessen

Start vandaag nog!

Alle Bewertungen

0 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Ik kan niet meer "normaal" naar een film kijken.... Respect!

Al na een paar weken besefte ik mij hoeveel er bij komt kijken om een boek of scenario voor een film te schrijven. Veel vooronderzoek en het beschrijven van de kleinste details, continue reviewen en stukken herschrijven, jeetje wat een werk!
Ik kan niet meer normaal naar een film kijken zonder te kijken naar het werk wat er inzit.
Maar laat ik gewoon klein beginnen, met een A4tje ofzo, dan komt dat boek of die film "later" wel.....

28. Mai 2014
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Eindelijk een echte opleiding ipv een 'cursusje' en, 'van dromen naar doen' :)

Het heeft lang geduurd voor ik eindelijk de stap durfde te zetten om van 'dromen' naar 'doen' te gaan. Dromen over het schrijven van een boek is leuk, en vooral makkelijk, maar het doén...nou, da's toch wel andere koek.

Al een jaar of twee ging ik zo af en toe een rondje surfen om te kijken of ik nu dan wel 'die ene' schrijfopleiding tegenkwam. Ik wilde geen mbo-cursusje van zes maanden, ik wilde een serieuze opleiding. En toen zag ik in januari de SchrijversAcademie. Op mijn verjaardag ook nog. Het moest vast zo zijn, maar ik had nog wel wat vragen. Over de locatie, de kosten, de docenten... En direct werd ik zo goed en uitgebreid te woord gestaan! Dus heb ik de sprong gewaagd. Inmiddels is de tweede module afgerond, en ik kan niet anders zeggen dan dat ik de inspiratie heb gevonden die ik zocht.
Ik maak mijn huiswerk, krijg feedback van een docent, én van medecursisten en daar leer je van.

Soms gaan dingen wel wat rommelig, niet iedereen is even handig met een pc/een digitale leeromgeving, maar dat vind ik details.

Als je me vraagt 'zou je het me aanbevelen?', is mijn antwoord een dikke ja.

20. Mai 2014
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Leerzaam en leuk, met een goed balans tussen zelfstandig werken en bijeenkomsten.

Ik heb nu 1 module van de Schrijversacademie gedaan en heb er veel plezier in. We hebben een omvangrijke lading literatuur gekregen en de module is goed opgebouwd zodat je de werkdruk goed per week kunt plannen. Het is daardoor prettig zelfstandig werken en toch ook lekker dat elke module wordt gestart en afgesloten met een bijeenkomst. Hier en daar zijn nog wat slordigheden en opstartproblemen, maar die zitten de studie niet in de weg. Ik heb tegenwoordig zin in het doen van mijn huiswerk! Dat was vroeger op de middelbare school wel anders. :-)

14. Mai 2014
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Je krijgt helemaal zin in schrijven!

Als je bij de Schrijversacademie begint met een opleiding, doe je dat waarschijnlijk omdat je denkt/weet dat je schrijftalent hebt. Maar om dat talent om te zetten naar iets ècht goeds en wellicht publiceerbaars, is het wel heel fijn als je leert schaven en vijlen aan je tekst, feedback krijgt van professionals en medestudenten en gewoon heel veel oefent op verschillende aspecten.
Ik heb zojuist mijn eerste module, Ontwikkel je eigen Stijl, afgerond. Het is zo leuk, dat ik elke week weer uitzie naar de volgende opdracht. Ook de groepsbijeenkomsten zijn leuk en inspirerend.

Vergis je niet in de werkdruk: die kan best verrassen. Als je eenmaal begint te schrijven en schrappen, vliegt de tijd. 8-10 uur per week heb je gauw bij elkaar (dat is de tijd die er volgens de Academie voor staat- bij mij klopt dat wel ongeveer).

In principe mag je modules en leergroepen door elkaar gooien naar eigen inzicht. Dat lijkt flexibel, maar in de praktijk is het minder aantrekkelijk: de modules van andere groepen/locaties sluiten niet op elkaar aan, en je raakt ook gehecht aan je "eigen" groep. Dus dan toch maar proberen de data voor de bijeenkomsten vrij te houden (best lastig op zaterdagen).

Ik heb niet het gevoel dat ik een cursus voor hobbyisten volg, maar een echte opleiding. Niet gebaseerd op je vooropleiding, maar op je passie voor schrijven.

14. Mai 2014
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

De module karakters en dialogen vond ik leuk en leerzaam

Met veel plezier heb ik mij zes weken lang verdiept in de literatuur die mij aangereikt werd mbt het vormen van karakters en het vormgeven van dialogen. Ik ontdekte dat ik een geheel eigen, intuïtieve manier van werken heb, die meestal goed werkt. Ik heb na deze module nu ook handvatten om mijn schrijfproces vlot te trekken als ik vastloop met een karakter, niet goed weet wie hij//zij is. Het is leuk en leerzaam om de stukken van anderen te lezen, feedback te geven en te ontvangen. Verder vond ik het een genoegen om samen in de plenaire bijeenkomsten in rap tempo een aantal oefeningen door te ploegen.

13. Mai 2014

Goede mix

Ik volg bij de Schrijversacademie de opleiding Redacteur worden. Na een tweetal algemene modules te hebben afgerond, kan ik vaststellen dat de formule van de Schrijversacademie mij goed bevalt. Het is een goede mix van lessen en activiteiten in de digitale leeromgeving. Bij dat laatste is feedback van medestudenten erg belangrijk. In de praktijk blijkt dat iedereen dat heel concientieus doet en dat is enorm stimulerend.

6. Mai 2014
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Uitdagend, transparant, professioneel en persoonlijk

Ik ben in februari gestart met de schrijversopleiding 'Kinderboeken schrijven' bij de Schrijversacademie. De opleiding is pas kort daarvoor gestart. In deze korte tijd is het hen al gelukt om een kwalitatief goed programma neer te zetten met kundige docenten en leuke werkvormen. Af en toe zijn er nog wat leermomenten, maar dat hoort bij iets dat nog in de startfase zit. De opleiding pakt feedback serieus op en staat open voor suggesties.

Vanaf de eerste interesse in de studie werd ik gelijk persoonlijk te woord gestaan en kreeg ik ook gelijk de kans om, als ik wilde, studenten te vragen naar hun ervaringen. Dit is erg transparant en geeft gelijk het gevoel van betrouwbaarheid.

De opleiding zorgt ervoor dat je eerst spijkert aan je basiskennis, alvorens je je gaat specialiseren. Ik denk dat dit een slimme opbouw is, om er voor te zorgen dat men allemaal een bepaald basisniveau behaalt alvorens je je specialiseert.

Het fijne aan de opleiding is dat er een afwisseling is tussen echt klassikaal les hebben en digitaal feedback krijgen en geven via een digitale leeromgeving. Vooral op het punt van de digitale leeromgeving kan de opleiding nog winst boeken.

Ik ben enorm blij dat ik deze opleiding gekozen heb en niet een cursus bij een van de vele andere aanbieders, omdat ik denk dat zij nooit op het kwaliteitsniveau van de Schrijversacademie zullen komen.

Wil je gaan schrijven? Heb je een boekenwens? Dan heb ik een antwoord op je vraag: De Schrijversacademie.

Tom Verhulst

6. Mai 2014
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Wat in je hoofd zit op papier zetten, maar dan beter

Ik wilde de opleiding graag volgen om weer creatiever te gaan schrijven. Binnen een erg prettige sfeer (docent/medestudenten/leeromgeving/etc.) leer ik opnieuw om mijn fantasie te gebruiken (was ik een beetje kwijt). De opleiding voelt informeel en professioneel tegelijk en dat maakt dat je je snel op je gemak voelt. Ik leer hier echt om wat er in mijn hoofd zit op papier te zetten, maar dan beter. Want in je hoofd is het altijd anders dan op papier, of wanneer je het hardop voorleest. Ik kijk uit naar de komende maanden!

4. April 2014
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Prettige mix van individuele professionele begeleiding, zelfwerkzaamheid en leren van elkaar in een open sfeer.

Het is heerlijk om me onder te dompelen in de wereld van schrijven, schrijvers en boeken. Ik geniet van het schrijfproces, mijn bestaande focus op taal wordt uitgedaagd, oude kennis en ervaring komt bij elkaar, wordt door de opdrachten en de feedback daarop uitgedaagd om te groeien en krijgt vorm.
Ik had wat aarzeling gezien mijn leeftijd van bijna 65 jaar, maar die is weg. De diversiteit in leeftijden en achtergrond in de lesgroep is inspirerend.
De inhoud van de lesstof wordt in overzichtelijke mootjes gehakt en het module systeem loopt parallel aan de verschillende mogelijkheden in het schrijversvak. Een flexibele structuur, die houvast geeft.

3. April 2014
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

De schrijversacademie laat je werken aan je schrijversvaardigheden door een veelheid aan schrijfopdrachten, goede feedback van docenten en studenten, en literatuur over het schrijversvak.

Zodra je bekend raakt met schrijftechnieken en schrijfvaardigheden, ontdek je in eerste instantie je eigen onvermogen. Ik werd heel snel bewust onbekwaam in plaats van onbewust onbekwaam. Stapsgewijs werk ik nu toe naar steeds bewuster bekwaam. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zei Cruijff. En hij had gelijk.

2. April 2014
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Onduidelijke structuur maar leuke opleiding

Vanaf het begin is er veel onduidelijkheid geweest over de structuur van deze opleiding. Wanneer zijn de lesdagen? Hoe, waar en wanneer kan ik mijn specialisatie doen? Hoe werkt de digitale leeromgeving? Dat is jammer. Er tegenover staan professionele leerkrachten en enthousiaste medewerkers.

2. April 2014
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Schrijven leer je bij de Schrijversacademie!

Een kwalitatief goede schrijfopleiding met af en toe klassikale bijeenkomsten, maar daarnaast veel zelfstudie opdrachten. En toch erg persoonlijk.
Ik ben nu twee maanden bezig met mijn opleiding, en kan nu al zeggen dat ik veel geleerd heb. Uitstekende docenten en, als het nodig is, prettig en snel contact met de medewerkers van het kantoor.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Voldoet volledig aan mijn verwachtingen

De schrijfopleiding aan de Schrijversacademie is goed opgebouwd. De eerste module "Ontwikkel je eigen stijl" heb ik net afgerond. Vooral de opdrachten, die je thuis moet maken, zijn een uitdaging omdat je de strijd met je eigen tekst aangaat. De feedback van de lerares, Jowi Schmitz, is opbouwend en to-the-point. Daar leer je van en zorgt voor verdieping van mijn schrijfvaardigheden. Ook het bespreken van de onderlinge feedback van de cursisten tijdens de tweede bijeenkomst is zeer leerrijk, omdat je bewust wordt van de verschillen in zienswijze en benaderingen mbt. het schrijven.

Samengevat voor mij een goede keuze.

Het enig minpunt is de afstand van Heerlen naar Amsterdam, die ik overbruggen moet om de bijeenkomsten bij te wonen.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Een fijne opleiding en goede begeleiding

De opleiding bevalt me goed. Er worden duidelijke afspraken gemaakt, wat betreft de deadlines en de studiebijeenkomsten. Ik word op mijn gemak gesteld door mijn docent als ik ergens onzeker over ben, dat vind ik heel fijn.
De communicatie verloopt goed. Als ik een mail stuur krijg ik snel reactie en dat vind ik erg prettig, zo weet ik waar ik aan toe ben.

Professionele opleiding aan de Schrijversacademie

Lezen?! Fanatiek, al sinds mijn prille jeugd. Schrijfambities?! Sinds vorig jaar. Ervaring?! Nul!
Op een donderdag deed ik research naar een gedegen opleiding, geen cursus was mijn wens…eis eigenlijk. Ik vond, ik besprak en ik meldde mij aan voor de opleiding ‘Romans en korte verhalen’! Daar zat ik, 2 dagen later met een vooropdracht, tien maal uitgeprint, tussen een groep zeer, zeer kundige medestudenten van uiteenlopende achtergronden. Of ik de opdracht even voor wilde lezen?! Nu zou dat een stuk enger zijn geweest als ik niet zo hartelijk ontvangen zou zijn door zowel de mensen van de Schrijversacademie als mijn groep. Met name mijn, zeer professionele, docent Kathy Mathis heeft de gave van geruststellen.
Ik ben nu een maand verder en de heb de eerste module “Ontwikkel je eigen stijl” nagenoeg afgerond.
Mijn ervaring is dat het een zeer professionele opleiding is. Ik ben een voorstander van frontaal lesgeven doch tussen de bijeenkomsten door, 2 per module, heb ik niet het gevoel gehad er alleen voor te staan.
Dit komt met name door de manier waarop de opdrachten ingeleverd en beoordeeld worden in de DLO (digitale leeromgeving). De A opdrachten worden door de docent beoordeeld en de B opdrachten door elkaar. Wat voor mij zeer goed werkt is dat de data voor het inleveren, en geven van feedback, vooraf vastgesteld worden. De feedback ontvangen van mijn groep, die o.a. bestaat uit redacteurs en docenten vond ik de eerste keer, bijna ondragelijk, spannend. Nog spannender vond ik het geven van feedback aan zulke kundige personen. Al snel merkte ik dat wij allemaal in het zelfde schuitje zitten en elkaar nodig hebben om te leren. Tenslotte wil ik niet alleen schrijver worden maar ben ik ook de lezer!
Ik heb na één maand al ontzettend veel heb geleerd. Ik beveel de opleiding van harte aan en geef wel als advies het serieus te nemen. Het kost mij enige moeite om het te combineren met werk en gezin. Het is zeker geen ‘huisvrouwen cursus groepje’ en er moet inzet getoond worden.

6. März 2014
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Schrijversacademie overtreft verwachtingen tot nu toe

Ik ben voor de zoveelste keer begonnen met een schrijfopleiding/training. 'Zoveelste keer' omdat ik heel graag schrijf en ik alles wel wil doen op dit gebied. Tot mijn verrassing zag ik ineens iets van de Schrijversacademie. De eerste module zit er op en ik ben heel tevreden. Ze pakken het serieus aan, de groep waar in ik zit heeft een behoorlijk niveau en het boekenpakket is uitgebreid en nuttig. De feedback van de docente is helder en helpt weer een stap verder. De medewerkers die ik tot nu toe heb ontmoet zijn erg erg vriendelijk en behulpzaam. De digitale manier van werken is een beetje wennen, terwijl ik wel een digitaal gebruiker ben maar goed, dat gaat steeds beter. Veel huiswerk, dus goed plannen is belangrijk.

4. März 2014
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Echt een goede, gedegen, en eigentijdse opleiding!

Hoi M.,
Dat is waar ook, ik moet je nog vertellen dat ik een opleiding ben begonnen aan de schrijversacademie in Den Haag (die zich overigens overal in het land aan het vestigen is). Echt een fijne opleiding met gedegen opdrachten, die stap voor stap worden opgebouwd. Er zijn opdrachten die direct door de docent beoordeeld worden, en er zijn groepsopdrachten waarbij je elkaar feedback geeft. Doodeng natuurlijk, maar we hebben een goede docente, en een fijne groep, waardoor ik echt heel veel leer. (en daar was het allemaal om te doen nietwaar!?) Je kunt je eigen tijd indelen, en als je inhoudelijk hulp nodig hebt over de opdrachten of technische vragen over de digitale leeromgeving, staan ze direct voor je klaar.

Je moet wel weten dat ik het stil hou, (want stel dat het mislukt; gruwel gruwel)
Maar als je het mij eerlijk vraagt? Dan zou ik het wel van de daken willen schreeuwen zo blij ben ik ermee!
Vergis je niet, het komt me niet aanwaaien, ik sta ermee op en ga ermee naar bed; schrappen , schaven, proppen, staven, stoeien.
Ronduit zelfkwelling dus. Ha! Maar zoooo goed!
lieve groet van C.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Nog wel chaotisch in de organisatie en de structuur, maar met veel potentie en vertrouwen!

Ik heb inmiddels mijn eerste module bijna afgerond.
Het is heerlijk om te mogen schrijven en te mogen leren.
Het studiemateriaal verslind ik alsof het spannende romans zijn.
De organisatie is nog een beetje chaotisch en ook de syllabi veranderen nog regelmatig en zijn soms onduidelijke en niet eenduidig.
Ik merk dat men nog in de pilotfase zit en daar wil ik als beginnend schrijver eigenlijk zo min mogelijk van merken.
Maar desondanks heb ik veel vertrouwen in e opleiding en kan ik niet wachten tot de volgende module.
Vriendelijke en open mensen die ook niet pretenderen alles al helemaal op orde te hebben en juist dat schept vertrouwen.
Leuke manier van aanbieden van de lesstof, fijn om feedback te ontvangen en te geven, beide erg leerzaam!
Fronter is hiervoor een uitermate geschikt medium.

Ik vind ook de prijs kwaliteit verhouding erg aantrekkelijk.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Een wereld waarin fantasie wekelijkheid kan worden door het op papier te zetten.

Mensen vinden mij druk maar lachen vaak mee als ik weer eens iemand mee op reis neem in de wereld van mijn fantasie. Sinds ik deel heb genomen aan de opleiding van de schrijversacademie heb ik meer innerlijke rust gevonden. Dat komt voornamelijk door de verschillende opdrachten die we moeten maken. Het fijne is dat we niet eerst een hele bibliotheek moeten leeglezen voordat we met de pen op papier aan de slag mogen gaan. Ik ben namelijk niet zo een lezer, sterker nog de boeken die ik gelezen heb kan ik op twee vingers tellen. Ik verbaas vriend en vijand als ik mij gemaakte opdrachten er bij pak om aan hun voor te lezen. Tijdens het voorlezen van de eerste twee zinnen werd er lacherig overgedaan maar al snel werd het stil en gingen ze helemaal op in mijn verhaal. Op da dagen dat we les krijgen is het altijd reuze spannend om elkaar weer te zien. De dingen waar we tijdens onze studie tegenaan lopen worden met een lach besproken. Soms is het moeilijk om ekaar feedback te geven. Dit komt vooral omdat je iemand niet wilt beledigen of op een verkeerde manier uit zijn of haar trans te halen. Maar dankzij de juiste begeleiding durven we dat nu onderling wel te doen. Wetende dat niet de persoon in kwestie er iets van kan leren maar ook jij zelf. Kortom een aanrader om met je fantasiewereld aan de slag te gaan, de wereld is al serieus genoeg.... Groetjes Ivo van der Steen.

Bewertung ohne vorherige Einladung

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr