VanDijk Bewertungen

1 127
TrustScore 1.5 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

We hebben boeken teruggestuurd in enveloppe van VanDijk naar Antwoordnummer. In brievenbus gegooid en dus geen verzendbewijs. VanDijk heeft in mail de ontvangst bevestigd, maar nu zeggen ze dat een va... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

In 2022 heb ik via studers/studystore (beide gestopt in 2023 vanwege aanhoudende klachten) boeken besteld, maar die heb ik nooit ontvangen. Ik heb maanden moeten bellen om mijn geld terug te krijgen... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Eén ster is nog teveel. Mijn dochter heeft haar boeken ingeleverd, maar volgens het meisje dat scande kwam ze een boek tekort. Waarop ze zegt: 'dat kan niet, ik wil de stapel controleren'. De... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Boeken zijn door weigering retour gestuurd terwijl dit onmogelijk was omdat we op vakantie waren.Meerdere berichten gestuurd die onbeantwoord bleven. Boeken zijn niet bij een PostNL punt terecht gekom... Mehr ansehen

1. Geschäft für Schulbedarf
  2. Fachgeschäft für Unterrichtsmaterialien

Vom Unternehmen geschrieben

VanDijk verzorgt voor veel scholen in Nederland de levering van fysieke schoolboeken en online lesmateriaal. De school bepaalt zelf welke lesmethodes worden gebruikt. Op basis daarvan stellen wij in opdracht van de school de leermiddelenpakketten samen en leveren deze vóór de start van het nieuwe schooljaar uit (mits op tijd besteld). Een groot deel van de schoolboeken wordt meerdere jaren gebruikt. Door boeken na elk schooljaar opnieuw in te zetten, voorkomen we verspilling en houden we de kosten voor scholen en leerlingen zo laag mogelijk. Aan het einde van het schooljaar leveren leerlingen hun boeken weer in volgens de afspraken die de school hierover heeft gemaakt. De ingeleverde boeken worden door ons gecontroleerd en gescand, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden door een volgende leerling. Zodra deze controle is afgerond, ontvangen de leerling en ouders/verzorgers een inleverbewijs. Soms blijkt tijdens de controle dat een boek ontbreekt of zo beschadigd is dat het niet meer herbruikbaar is. In dat geval moet het boek worden vervangen voordat een volgende leerling ermee kan werken. De kosten hiervan worden namens de school door VanDijk verwerkt en gefactureerd. Natuurlijk kunnen er vragen ontstaan over een beoordeling of een factuur. Ben je het niet eens met een beoordeling van een beschadigd boek of denk je dat er iets niet klopt? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee en zoeken samen naar een passende oplossing. Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen op leerlingen.vandijk.nl of neem contact met ons op. We helpen je graag verder. Ben je tevreden over onze service? Dan waarderen we het als je een review achterlaat.

Ungenügend

2 Sterne
1 Stern

Keine aktuellen Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 48 Std.

Alle Bewertungen

(1 127)

62 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Klacht

Ik heb een klacht over VanDijk. Ongeveer 2 weken geleden ontving ik de boeken voor mijn dochter. Helaas zijn er twee boeken onbruikbaar:
- Disco Latijn Leerboek 1
- Getal en ruimte deel 1
Ik heb toen gevraagd of ze hiervan bruikbare exemplaren konden opsturen. Helaas heb ik toen een nog viezer exemplaar ontvangen van Getal en Ruimte met waterschade en stinkend naar schimmel. En ik kreeg het Disco Latijn Oefenboek opgestuurd i.p.v Disco Latijn Leerboek.
Ik heb toen weer contact opgenomen en er zou op worden toegezien dat ik het juiste boek van Latijn zou krijgen en een bruikbaar exemplaar van Getal en Ruimte.

Ik zag vandaag dat er twee pakketjes naar mij zijn opgestuurd:
Zending 1: -Disco Latijn tekstboek 1
Zending 2: -Disco Latijn oefenboek 1
-Getal en Ruimte deel 1

Hopelijk zit hier een bruikbaar exemplaar bij van Getal en Ruimte. Echter zijn er weer twee verkeerde boeken opgestuurd van Latijn. Ik heb het leerboek nodig.

Ik heb toen weer gebeld naar VanDijk. De eerste man door wie ik te woord werd gestaan zou het uitzoeken en plaatste mij in de wacht. Na 18 minuten wachten werd er door hem (zonder iets te zeggen) opgehangen.

Toen heb ik nogmaals gebeld en kreeg ik een andere man aan de lijn. Hij zou het probleem voor mij gaan oplossen en dat ik wel het juiste boek zou krijgen (Disco Latijn Leerboek 1). Toen ik vroeg of ze het boek met spoed konden sturen vertelde hij dat ze bij VanDijk geen spoed kennen en dat iedereen gewoon weer 5 dagen moet wachten na het moment van contact. Toen ik uitlegde dat het steeds fout gaat bij hen en ik iedere keer weer 5 dagen moet wachten werd er zonder verder nog iets te zeggen gewoon opgehangen.

Ik weet ook niet wat ik moet doen met de boeken die foutief geleverd zijn en de onbruikbare boeken. Het wordt ook maar één keer in het systeem geregistreerd. Ik ben bang dat als ik straks alles ongeregisteerd terugstuur ik problemen ga krijgen.

Ik heb de school gecontacteerd, want ik ben hevig teleurgesteld in VanDijk. Het kost allemaal zoveel moeite en frustratie.

Dit is nog maar het eerste leerjaar dat ik boeken moest bestellen bij VanDijk, maar ik zie het voor de volgende leerjaren niet meer zitten. Ik koop de boeken nog liever zelf bij een betrouwbare boekhandel.

28. August 2025

Beste Lee,

Vervelend dat je het contact met onze klantenservice als slecht hebt ervaren. Onze excuses hiervoor. Het is zeker niet de bedoeling dat onze medewerkers de verbinding verbreken zonder wat te zeggen, wij zullen ze hier op aanspreken.

In het account van je dochter zie ik er een vervangend exemplaar voor Getal en ruimte deel 1 is opgestuurd. Hopelijk is dit een beter exemplaar en is deze in goede orde ontvangen. Het Disco Latijn Leerboek 1 staat nu ook inmiddels in bestelling, hopelijk wordt ook dit exemplaar in betere staat ontvangen.

De verkeerd geleverde boeken mogen kosteloos retour gestuurd worden met de retourlabel of via ons gratis retouradres:

Van Dijk
Afdeling Retour
Antwoordnummer 600
8260 WN Kampen

Stop in dat geval een briefje met de naam en adresgegevens in het pakket. Bewaar het verzendbewijs even goed tot je de bevestiging hebt gehad dat het pakket is ontvangen en verwerkt.

Zeer slechte communicatie

5 aug boeken gekregen, gelijk contact opgenomen via app dat er 1 boek miste (fotos meegestuurd)
15 aug boek ontvangen. Helaas blijkt het hetzelfde boek te zijn als wat we al hadden. Gelijk weer contact opgenomen. Je appt met het hele verhaal, hun stellen elke keer precies de zelfde vraag: welk boek mist je? Dan ga ik het nakijken , je geeft antwoord en vervolgens zijn er 24uur om en wordt de app aan hun kant gewist en moet je opnieuw contact opnemen met weer hetzelfde riedeltje. Dit al 10 dagen lang waarvan laatste 3 dagen ze helemaal niet meer reageren!

Kortom...we missen nog steeds 1 boek!

Ik heb nog nooit zon slechte communicatie meegemaakt als dit!!!

28. August 2025

Beste Nicky Donkervoort,

Bedankt dat u dit met ons deelt. We begrijpen heel goed hoe vervelend dit voor u moet zijn geweest, zeker nu u al zo lang bezig bent en telkens opnieuw hetzelfde verhaal moest doorgeven zonder dat er iets opgelost werd. Onze excuses dat de communicatie zo moeizaam is verlopen en dat u nog steeds een boek mist.

We kampen momenteel met een storing in WhatsApp en door de drukte is de reactiesnelheid en kwaliteit van onze communicatie helaas niet geweest zoals u van ons mag verwachten. Dat is uiteraard geen excuus, maar wel een verklaring voor waarom dit zo stroef is gegaan.

Om dit nu wél goed voor u op te lossen, hebben we via Trustpilot om uw gegevens gevraagd. Zodra we die van u ontvangen, zorgen wij voor een gepaste oplossing en hopen we hiermee uw vertrouwen weer wat te herstellen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Levering van boeken zeer slecht

Levering van boeken zeer slecht. Pakket retour door Postnl na foutief bezorgadres, moet nu weer opnieuw aangevraagd worden door school. School is inmiddels natuurlijk begonnen. Vorig jaar pas halverwege schooljaar een ontbrekend boek ontvangen.
Een monopolist moet orde op zaken hebben en verantwoordelijkheid tonen aan maatschappij.

27. August 2025

Beste J V,

Bedankt dat u de moeite neemt om dit met ons te delen. We begrijpen heel goed hoe vervelend dit voor u is geweest, zeker nu het schooljaar alweer begonnen is en de boeken er nog niet zijn. Onze excuses dat dit zo is gelopen.

Het pakket is twee keer door PostNL aangeboden maar kon niet worden afgeleverd. Daarna is het retour gekomen bij ons magazijn en hebben wij het pakket verwerkt als een retour. In dat geval moet de school de bestelling opnieuw plaatsen zodat wij deze opnieuw kunnen versturen. Dat is erg onhandig en had u natuurlijk niet mogen overkomen. U geeft aan dat het een foutief bezorgadres is waar de school de bestelling op heeft geplaatst en waar wij het pakket naar hebben verstuurd. Zou u zo vriendelijk willen zijn om ons te voorzien van het adres welke juist is? Dan passen wij dat aan in ons systeem. U kunt dit mailen naar socialmedia@vandijk.nl.

We willen u graag meegeven dat zodra de school de bestelling opnieuw heeft ingevoerd, wij ervoor zorgen dat de levering zo spoedig mogelijk in orde komt. We nemen dit signaal mee om te kijken hoe we dit in de toekomst beter kunnen voorkomen.

Onze excuses voor het ongemak wat u hierdoor moet ervaren.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Van Dijk neemt geen actie...

Ik ben niet blij met de gang van zaken bij Van Dijk. Al ruim 2 weken wacht mijn zoon op zijn boeken. Het pakket is nooit bezorgd. Waarschijnlijk ligt de schuld bij postnl. Is het pakket ergens blijven liggen. Ik heb meerdere keren met Van Dijk gebeld. Na lang wachten aan de lijn, werd ik niet echt verder geholpen. Nog even afwachten, er moet een onderzoek worden opgestart, ik ga het doorgeven aan de afdeling, enz. werd er gezegd. Ik werd niks wijzer. Mijn vraag is: waarom kan er niet gewoon een nieuw boekenpakket besteld worden? Dit verstuurde pakket gaat niet op korte termijn boven water komen. Stuur gewoon een nieuw pakket! Waarom moet ik daar wel 4 keer voor bellen? Ik voel me door Van Dijk niet serieus genomen. En mijn zoon zit nu zonder lesboeken op zijn eerste schooldag in de brugklas. Ik vind het echt schandalig dat dit zo slecht opgepakt wordt. Een leerling hoort gewoon zijn boeken te hebben op zijn eerste schooldag.
Afgelopen maandag nog gebeld. Ik weet nog steeds niks... Er is nog steeds niets verstuurd, terwijl dit wel opgepakt zou worden. Ik vind de werkwijze van dit bedrijf echt dramatisch!

25. August 2025

Beste Mieke Schulz,

We vinden het vervelend om te horen dat je niet tevreden bent.

Wij hebben het boekenpakket verzonden, maar weer retour ontvangen van PostNL. Dit eerste pakket is retour gescand door het magazijn. Helaas kan het pakket dan niet opnieuw opgestuurd worden, er zal dan opnieuw besteld moeten worden. We snappen dat dit frustrerend is, omdat je graag je kind het schooljaar laat starten met de juiste boeken. Onze excuses dat het zo gelopen is.

Inmiddels is de nieuwe bestelling gelukkig geplaatst en is er een groot deel al verzonden. Er zal nog een nalevering volgen, zodra deze boeken het magazijn hebben verlaten krijg je een mail met de trackings informatie.

Heel slecht bedrijf

Heel slecht bedrijf !
Ik heb 4 boeken ingeleverd , en hun beweren dat ik nog een boek moet inleveren !ik heb dat hele boek nooit in mijn bezit gehad ! Ik ben al 6 weken bezig met contact te krijgen ik krijg iedere keer het zelfde bericht dat ik een boete van € 45 moet betalen . Echt schandalig dat ik € 45 voor een boek moet betalen wat ik nooit in bezit heb gehad .

26. August 2025

Beste Louise van Oevelen,

Bedankt dat u dit met ons deelt. We begrijpen heel goed hoe frustrerend het moet zijn geweest om hier al zes weken mee bezig te zijn en telkens geen duidelijk antwoord te krijgen. Onze excuses voor de tijd en moeite die dit u heeft gekost.

Na onderzoek blijkt dat er voor u twee klantnummers zijn aangemaakt doordat er op twee verschillende momenten een bestelling is geplaatst. Alle vier de boeken zijn echter wel ingeleverd. Op één van de accounts is dit helaas niet goed geregistreerd.

Wij hebben dit inmiddels gecorrigeerd. De factuur kunt u als niet verzonden beschouwen; er staat geen bedrag meer open.

Nogmaals excuses dat dit zo gelopen is en bedankt voor uw geduld.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

2 sterren omdat er mogelijk nog hoop is!

2 sterren omdat er nog hoop is. Boeken zijn 11-07 ingeleverd. 2x Engels boek lagen in een apart lokaal, die zijn 10 minuten na de rest ingeleverd. En nu zegt men dat de boeken niet zijn ingeleverd en heb ik een factuur ontvangen. Ik had in juli al een mail gestuurd hierover en kreeg een reactie dat het naar de betreffende afdeling was doorgezet. Nu blijkt dus dat dit niet gebeurt is. En als ik betreffende de factuur bel dan krijg ik te horen dat de school eigenaar is van de boeken. Op de vraag waarom ik dan een factuur van VanDijk krijg en niet van school kan men geen antwoord geven. Aparte situatie. De dame aan de telefoon was absoluut welwillend, maar ook beperkt in haar mogelijkheden door het systeem. Ik ben benieuwd hoe dit gaat eindigen. Maar het is wel zwarr irritant!

26. August 2025

Beste Wouter Konijn,

Bedankt dat u uw ervaring met ons deelt. We begrijpen heel goed dat dit voor veel frustratie heeft gezorgd, zeker omdat u al in juli contact met ons heeft opgenomen en uw bericht toen niet goed is opgepakt. Onze excuses dat u hierdoor onnodig lang met deze situatie bent blijven zitten.

De facturen worden door ons verstuurd in opdracht van de school; wij verzorgen het administratieve gedeelte en het klaarmaken en verzenden van de boekenpakketten. In uw geval is dit helaas niet correct verlopen.

Om dit recht te zetten hebben wij de factuur tenietgedaan. U ontvangt hiervan een bevestiging per mail. Uw saldo staat hiermee weer op nul en u hoeft verder niets meer te doen.

Nogmaals onze excuses voor de gang van zaken en bedankt voor uw geduld.

Levering oud adres

De boeken van mijn zoon zijn zomaar op ons oude adres geleverd waar ik al 3x langs ben geweest maar er lijkt niemand meer te wonen... ik woon al jaren ergens anders en al die tijd was de levering gewoon goed... ben al een week aan het appen maar krijg geen reactie en mijn mail niet beantwoordt .. de medewerker aan de telefoon weet mij te vertellen wat ik zelf al weet JA geleverd bij buren op oude adres JA dat weet ik , de vraag is HOE BEREIKT HET PAKKET ONS??!! Ik hoop dat mijn zoon zijn boeken heeft voor het nieuwe schooljaar......

22. August 2025

Beste Cristel Bosch,

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om dit met ons te delen. Het spijt ons dat de levering niet goed is gegaan en dat u hierdoor onnodig last heeft ervaren. We begrijpen goed hoe vervelend dit is, zeker omdat het om belangrijke schoolboeken gaat.

We hebben inmiddels een vervangende zending voor u in gang gezet. Deze wordt nu naar het juiste adres gestuurd en zodra het pakket door PostNL is verwerkt ontvangt u ook een track & trace, zodat u de levering zelf kunt volgen.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u de boeken zo snel mogelijk in huis heeft.

Waardeloos in communicatie

Waardeloos in communicatie. Je krijgt geen antwoord. Je moet appen maar de appjes worden steeds opnieuw gewist en dan krijg je bericht dat je opnieuw moet appen… op repeat. Totaal incompetent in communiceren

22. August 2025

Beste Moon van Buuren,

Wat vervelend dat er geen antwoord is gegeven op uw vraag. Dat spijt ons. We willen dit graag voor u uitzoeken, maar via Trustpilot hebben wij geen gegevens van u mogen ontvangen. Zou u ons een mail willen sturen via socialmedia@vandijk.nl
met uw klantnummer of uw postcode en huisnummer? Dan pakken we dit direct verder op.

Slecht

Medewerkers zijn asociaal en bijdehand aan de telefoon. Mails en appjes worden niet beantwoord.

21. August 2025

Beste Naj,

Bedankt dat u dit met ons deelt. Het spijt ons zeer dat u onze medewerkers als asociaal en bijdehand heeft ervaren en dat uw mails en berichten niet zijn beantwoord. Dat is absoluut niet de service die wij willen bieden. Onze excuses voor deze ervaring.

We willen dit graag verder uitzoeken en samen tot een oplossing komen. Zou u ons een mail willen sturen via socialmedia@vandijk.nl met uw klantnummer of uw postcode en huisnummer? Dan zorgen we dat dit direct wordt opgepakt.

17 boeken zaten niet in de levering wel op de paklijst

Gisteren de zending met schoolboeken ontvangen voor komend schooljaar. Volgens de paklijst zouden er 24 boeken on de doos moeten zitten. Er zaten er maar 7 in. Gelijk gebeld. De eerste keer viel de verbinding weg. Nog een keer gebeld. Uiteindelijk gaf de medewerker na heel veel overleg aan dat ik een mail moest sturen met daarop aangegeven de boeken die niet zijn geleverd. Gelijk gedaan en ook melding gedaan in mijn van dijk. Vanmorgen kreeg ik opnieuw een mail met de melding om aan te geven welke boeken ontbraken. Weer gebeld. Weer een half uur aan de telefoon. Over een week begint de school, maar we hebben nog steeds geen duidelijkheid wanneer de ontbrekende boeken komen.
Twee dagen later weer gebeld. Nu kreeg ik de melding dat ze een onderzoek instellen bij postnl. Dit wordt eerst afgewacht. Of de boeken na worden gestuurd is nog maar de vraag. Mijn kind zit dus zonder schoolboeken terwijl vandijk een fout heeft gemaakt bij het inpakken. De doos was Compleet on tact toen we hem kregen.
1 ster is nog te veel!

20. August 2025

Beste Mary Eaton,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We begrijpen heel goed hoe frustrerend dit voor u moet zijn, zeker zo kort voor de start van het schooljaar. Het spijt ons dat u ondanks meerdere keren contact nog geen duidelijkheid had gekregen en dat u het gevoel heeft niet goed geholpen te zijn. Dat is absoluut niet de service die wij willen bieden.

We hebben de ontbrekende boeken inmiddels voor u in bestelling gezet en aangegeven dat het om een spoedorder gaat. Deze wordt vandaag nog meegegeven aan PostNL zodat uw kind de boeken zo snel mogelijk ontvangt.

Nogmaals onze excuses voor de ontstane situatie en de zorgen die dit heeft veroorzaakt. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u de levering zo snel mogelijk compleet in huis heeft.

Hopende het op een passende manier te hebben opgelost.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Slechte service bij niet ontvangen van boeken

Het boekenpakket zou volgens PostNL vorig week geleverd zijn bij een van de buren. Maar blijkbaar is het pakket zoek, want geen van mijn buren heeft een pakket voor ons ontvangen. Op de Ring doorbellen is perfect na te gaan dat die dagen er geen enkele postbezorger is langsgeweest. Eerst geprobeerd via whatsapp contact te krijgen, maar keer op keer antwoord dat de vraag meer dan 24 uur oud is en ik de vraag opnieuw moet stellen. Nu besloten om maar te bellen naar de klantenservice. Daar wordt aangegeven het pakket is bezorgd en het enige dat zij kunnen doen is een onderzoek laten starten waar het pakket is. Ik moet vanzelf van PostNL een antwoord krijgen als de uitkomst van het onderzoek er is. En ik moet de school maar vragen hoe dit op te lossen…
Alles leuk en aardig, maar komende maandag begint school en boeken zijn hier dus nog niet binnen. De service is heel ver te zoeken bij dit bedrijf. Stuur een vervangend pakket op en hou zelf de uitkomst van het onderzoek in de gaten. Nu wordt de consument de dupe van dit hele circus!

20. August 2025

Beste Isabella,

Zojuist hebben wij elkaar telefonisch gesproken. Excuses voor het ongemak en bedankt voor uw tijd om deze feedback met ons te delen.

Mochten er nog vragen zijn, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Matige service wanneer er iets misgaat bij een levering

Uiteindelijk de boeken wel gekregen.
Masr heeft we ll 5 belletjes gekost

11. August 2025

Beste Tess Voogt,

Bedankt voor uw feedback. We zijn blij dat u de boeken inmiddels heeft ontvangen, maar het spijt ons dat dit zoveel moeite en contactmomenten heeft gekost. Dat is niet de service waar wij naar streven.

We nemen dit signaal mee om onze processen en communicatie verder te verbeteren. Mocht u hier inhoudelijk nog op willen reageren, dan kunt u ons mailen via socialmedia@vandijk.nl we helpen u graag verder.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Vraag wordt niet begrepen

De vraag die ik stel wordt tot twee keer toe niet beantwoord. Het lijkt of ze niet de moeite hebben genomen te lezen wat er staat. Er is na het lezen van d eerste regel een aanname gedaan en daarop is hun antwoord gebaseerd.

28. Juli 2025

Beste Co,

Wat vervelend dat u het gevoel heeft dat er niet goed naar uw bericht is gekeken, dat spijt ons. We willen dit graag voor u uitzoeken, maar via Trustpilot hebben wij geen gegevens van u mogen ontvangen. Zou u ons een mail willen sturen via socialmedia@vandijk.nl

Frustrating experience

The parcel with books was dispatched in the middle of summer holidays - July 31st. We were away, the parcel went back and disappeared. The company's site returns friendly message "403 Forbidden", emails are unanswered, the phone also not answering. Nonexistent customer service and lost books.

14. August 2025

Dear Svetlana Fomina

Thank you for sharing your feedback. We’re very sorry for the frustration you experienced with the delay and difficulty reaching us, that’s certainly not the level of service we aim to provide.

We’re glad to see that your parcel will be delivered today. We truly appreciate your patience. In the meantime, we are working on improving our communication channels so future experiences will be smoother.

If there is anything else we can assist you with, please don’t hesitate to reach out.

Kind regards,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dramatische levering, klantenservice en afhandeling

Bij het bestellen contact gezocht met de klantenservice over de levering, hier werd aangegeven dat deze in de laatste week van de vakantie zou plaatsvinden maar dan zijn wij op vakantie vermelden wij. Hier was helaas niets aan te doen, het pakket wordt dan wel op een ophaal punt geleverd (echter deze stromen over en houden dit beperkt vast). Geen oplossing dus mochten spullen niet op tijd geleverd kunnen worden.

Spontaan kwam er een levering aan de deur en gelukkig waren wij thuis. Alle ontvangen producten aanwezig echter een belangrijk Wiskunde boek was dermate beschadigd dat dit niet een jaar gebruikt kan worden. Daarna begonnen de problemen.

Contact gezocht met de klantenservice deze gaven aan dat het helaas in ons geval gebeurd was dat de controle niet heel goed was verlopen. Er werd een vervangend boek opgestuurd wanneer was niet mogelijk om aan te geven maar deze keer werd er extra controle gedaan.

Gezien de 1 ster is het resultaat denk ik wel te verwachten? Juist het ontvangen tweede boek was nog erger beschadigd dan het eerste boek. Wederom contact gezocht nee deze keer moesten wij maar een mail sturen, gedaan met foto's erbij. Het antwoord was toch dat het wel erg slecht was maar nu zou het helemaal goed gaan komen met nog een ander boek.

Juist, het 3e ontvangen boek nog erger beschadigd, geplakt en valt bijna uit elkaar. De maat was vol, duidelijke mail terug gestuurd dat na 3x we toch wel verwachten een bruikbaar boek te ontvangen en dat we graag duidelijke instructies en verzendmateriaal verwachten over hoe boeken terug te sturen. De automatische mails zijn allemaal wisselend en geven er geen antwoord op.

Antwoord van de klantenservice we kunnen niet garanderen dat er een nieuw boek wordt opgestuurd we "HOPEN" dat het 4e ontvangen boek wel in de juiste status is. Maar wederom geen antwoord over wat te doen behalve je ontvangt instructies over wat te doen met het vorige boek.

Nou dit is niet te filmen zeg. Een bedrijf wat boeken levert maar geen garanties kan geven over de kwaliteit van de leveringen, geen instructies kan geven over terug sturen, spullen opstuurt in beschadigde enveloppen en dan verwachten dan de klant materiaal koopt om boeken terug te sturen?

Ik heb werkelijk waar nog nooit zo een slechte ervaring gehad met boeken leveringen en het feit dat ik niet de enige ben die hier een probleem mee heeft zegt meer over het bedrijf dan over mij als klant.

Wederom vandaag contact gezocht met de klantenservice na automatische mail over dat er wederom een boek wordt opgestuurd. We krijgen begrip want het hoort niet, boeken die niet in een doos gestuurd worden mag niet, toch gebeurt dit. Managers nemen geen contact op met klanten, doorverbinden kan niet, dat wij al zo lang bezig zijn ja dat hoort niet en we hebben gelijk. Dat is letterlijk het enige wat wij horen. Laatste antwoord was neem maar contact op met school zodat school een NIEUW boek kan bestellen en dat aan jullie kan overhandigen. Maar misschien hadden we nog een schoenen doos ergens of iets waar we het in kunnen sturen, ja natuurlijk en als een beschadigd boek dan binnenkomt wie wordt er dan aansprakelijk gesteld? Daar wordt niets over gezegd. Klantenservice kan geen mails sturen alleen maar antwoorden, nou antwoord dan op mijn mail met de juiste instructies maar ook dat doen we niet.

Nou zeg wat een bedrijf en wat een afhandeling. Ik zal zeker contact zoeken met school en ik zal de foto's ook zeker bewaren en laten zien en eens kijken of we school niet na het lezen van al deze reviews zo ver kunnen krijgen om eens met een ander bedrijf in zee te gaan voor de boeken.

Managers reageren niet, klantenservice communiceert niet met elkaar en managers nemen ook geen contact op na herhaaldelijke klachten. Kortom zoals het overgebracht wordt is dat dit de standaard werkwijze is bij van Dijk.

Wat ben ik blij dat we enkel verplichte materialen hebben besteld via de website en niet allerhande andere benodigdheden zoals rekenmachines en schriften.

Dit is niet een review zoals ik normaal zou schrijven en de informatie hierin is nog beknopt maar mijn broek is al tig keren afgezakt en na al het contact wat wij gedaan hebben met zelfs het tonen van initieel begrip dat een keer een foutje gemaakt kan worden is toch wel het geduld op.

15. August 2025

Beste Marcel,

Dank u wel dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring zo uitgebreid met ons te delen. Het spijt ons enorm dat u meerdere keren een beschadigd boek heeft ontvangen en dat onze communicatie en afhandeling niet naar wens zijn geweest. Dit is absoluut niet de kwaliteit en service die wij willen leveren.

Wij begrijpen heel goed dat dit tot veel frustratie heeft geleid. Er is inmiddels opnieuw een boek naar u onderweg en wij hopen dat dit exemplaar in goede staat bij u aankomt. Mocht dit helaas (weer) niet het geval zijn, dan kunt u direct mailen naar socialmedia@vandijk.nl, zodat wij dit met voorrang kunnen oppakken en samen tot een passende oplossing kunnen komen.

Uw klacht nemen wij uiterst serieus en wij waarderen het dat u deze feedback met ons heeft gedeeld. We zullen dit intern meenemen om onze processen en communicatie verder te verbeteren.

We realiseren ons dat onze woorden de vervelende ervaring niet ongedaan maken, maar we hopen hiermee een stap te zetten richting het herstellen van uw vertrouwen in ons.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wij moesten 2 boeken inleveren dat kon…

Wij moesten 2 boeken inleveren dat kon niet op school volgens van Dijk( vavo onderwijs) dus moesten wij ze verzenden. Het waren maar 2 boeken dus ik heb ze op tijd verzonden met verzendbewijs en ook had ik een mail gekregen van van Dijk dat het binnen was. Nu opeens krijg ik een mail dat ik 28 euro moet betalen. Na bellen waarom was ( erg slechte medewerker die totaal geen verstand van zaken had) er was geen bewijs dat ik ingeleverd had toen ik zei ik heb zelfs een mail van jullie dat het binnen was zei ze heb je bewijs van verzenden. Ja natuurlijk heb ik die toen begon ze dat er 2 boeken terug moesten en ze 1 boek hadden gevonden. Ja dikke doei ik heb juist zelf als moeder de 2 boeken van mijn zoon gepakt en zelf naar het postkantoor gebracht er zaten er absoluut 2 in met de pakbon in de doos. Wat een waardeloos bedrijf dat dit boeken voor onderwijs mogen regelen .!!! Ik betaal helemaal niets ze kunnen de boom in ze hebben gewoon geen orde op zaken daar!!

15. August 2025

Beste Daphne van der Lek,

Bedankt voor uw bericht en dat u de moeite neemt om dit te delen. We begrijpen dat dit erg frustrerend voor u is, zeker als u zeker weet dat beide boeken zijn ingeleverd en u daar ook een bevestiging van heeft ontvangen. Dit is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden.

Om dit goed voor u uit te zoeken hebben wij aanvullende gegevens nodig. Wilt u ons daarom een mail sturen via socialmedia@vandijk.nl met uw klantnummer of postcode en huisnummer? Dan kunnen we dit direct oppakken en samen tot een passende oplossing komen.

Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor uw medewerking.

Loze beloftes

Het boekenpakket is bij PostNL zoekgeraakt. Ik heb VanDijk gevraagd een onderzoek op te starten. De eerste keer dat ik belde, zei de medewerker aan de telefoon dat hij dit in orde zou maken. Vervolgens belde ik een week later, omdat ik van PostNL vernam dat er helemaal geen contact is geweest met VanDijk. De medewerker van VanDijk gaf aan dat haar collega geen enkele aantekening had gemaakt en zij zou het in orde maken. Vervolgens bel ik vandaag met PostNL en er is wederom geen contact geweest met VanDijk. Ik bel dus weer naar VanDijk en deze medewerkster zegt dat er wel een melding in hun eigen systeem is gemaakt, maar dat de desbetreffende afdeling dit niet heeft opgepakt. Ik krijg hier inmiddels een punthoofd van en de school start over 10 dagen.

13. August 2025

Beste Deborah Siwabessy,

Bedankt voor uw bericht en voor het delen van uw ervaring. Ik begrijp heel goed dat deze situatie frustrerend voor u is, zeker met de start van het schooljaar in zicht.

Ik heb besloten om per direct een vervangende zending in gang te zetten, zodat de boeken alsnog op tijd geleverd worden. U ontvangt hiervan binnenkort een bevestiging met de nieuwe track & trace.

We hebben uw melding intern besproken en zullen extra controle uitvoeren op de opvolging van acties die in ons systeem worden gezet. Zo willen we voorkomen dat een melding zoals de uwe in de toekomst blijft liggen.

Onze excuses voor het ongemak en de tijd die dit u heeft gekost.
Mocht u oorspronkelijke pakket alsnog in handen krijgen, verzoeken wij u vriendelijk om dit kosteloos aan ons te retourneren met de retoursticker die in de zending zit.

Slechte service

Boeken worden door postnl teruggestuurd naar Van Dijk, vervolgens wordt er, ondanks vele mails en telefoontjes, geen passende oplossing gezocht om boeken voor de start van school opnieuw te bezorgen.

11. August 2025

Beste Ilona,

Wat vervelend dat uw bestelling eerst retour is gekomen en dat u het gevoel had dat er geen passende oplossing werd geboden. Onze excuses voor de vertraging en ook het ongemak.

Fijn dat we inmiddels hebben kunnen regelen dat er een vervangende zending naar u onderweg is, zodat u de boeken alsnog op tijd ontvangt voor de start van het schooljaar. We hopen dat hiermee alles naar tevredenheid is opgelost.

Zeer slechte ervaring

Zeer slecht. Tijdens de vakantie wordt zomaar een pakket opgestuurd, zonder toestemming. Veel te vroeg voor start schooljaar. Ondanks bellen pakket niet tegen kunnen houden en is door postnl voor onze voordeur gedumpt terwijl wij aan de andere kant van de wereld zaten! Ook postnl moeten bellen met alle kosten van dien en niets aan deze toestand kunnen doen. Gewoon gedumpt zonder enige vorm van service of hulp. Belachelijk!

Antwoord op reactie van Dijk op 11-8:
Het pakket wordt veel te vroeg bezorgd. Kijk naar meerdere reacties, mensen zijn middenin de zomervakantie niet thuis. De mail met aankondiging komt plots, waarbij de link naar jullie klantenservice een foutmelding 404 oplevert! Per mail geen contact gevonden, per telefoon krijgen we te horen dat jullie er niets aan kunnen doen en verwijzen naar de school? Dan postnl afleverpunt gewijzigd en ondanks deze actie wordt het pakket gewoon voor de voordeur gedumpt. Jullie proces werkt niet. Je verstuurt het pakket veel te vroeg, 99% is niet thuis en wil niet kijken naar een oplossing om het later te versturen (aan de telefoon geen enkele medewerking ervaren). Nogmaals wijzen naar andere partijen, maar jullie proces niet willen aanpassen. Vorig jaar ook al drama.

1. August 2025

Beste niet van toepassing,

Wat jammer om te horen dat de levering zo is verlopen en dat u hier hinder van heeft ondervonden. Onze excuses dat u zich in deze situatie niet geholpen voelde, dat is uiteraard niet wat wij willen.
Wij versturen onze pakketten altijd in de zomervakantie, zodat alle leerlingen hun boeken op tijd hebben voor de start van het schooljaar. De verzending wordt altijd per e-mail aangekondigd, inclusief een track & trace-code waarmee via PostNL bezorgvoorkeuren kunnen worden aangepast.

Het is dus niet zo dat pakketten “zomaar” zonder toestemming worden verstuurd; de levering maakt deel uit van het bestelproces dat u, of de school, eerder bij ons heeft doorlopen. Zodra een pakket bij PostNL is overgedragen, hebben wij helaas geen invloed meer op het exacte moment en de wijze van bezorging.

Reactie op uw aangepaste review:

Wij begrijpen dat het vervelend is om een levering te ontvangen terwijl u op vakantie bent, zeker als het bezorgmoment niet aansluit bij uw wensen. Onze excuses dat u het gevoel heeft geen passende oplossing te hebben gekregen.

Wij moeten onze pakketten in de zomervakantie verzenden om alle leerlingen tijdig van boeken te voorzien. Dit betekent dat we in een korte periode dagelijks ruim 20.000 pakketten verwerken. Daardoor is het helaas niet haalbaar om de verzending per klant individueel te plannen. Ook stemmen wij de levermomenten af op de afspraken met scholen en hun schoolvakanties. Dit is zeker niet bedoeld als het wijzen naar een andere partij, maar is contractueel zo vastgesteld om te garanderen dat alle leerlingen hun boeken op tijd ontvangen.

De track & trace-code die u ontvangt biedt via PostNL de mogelijkheid om de bezorging aan te passen, maar zodra het pakket bij PostNL is, hebben wij zelf geen invloed meer op de uiteindelijke bezorgwijze. Uiteraard nemen wij uw ervaring ook op met PostNL, zodat zij dit mee kunnen nemen, net als wij uw feedback meenemen in onze eigen evaluatie.

Vriendelijke groet,

"Hoe huur ik een boek"

"Hoe huur ik een boek"
je kan niet huren.
"mijn school zei van wel"
Je kan huren ja, vooral als de school dat zegt.
"hoe moet ik het huren dan?"
Je kan geen boeken huren.

Lekker duidelijke instructies he, ook duur bijna 300 euro voor 5 boeken, 2 vakken.

Herplaatsing want vandijk heeft het gerapporteerd (voor schadelijke of illegale inhoud) maar ik zie er niks fouts in? Behalve natuurlijk kritiek, maar dat is een, tip voor hun.

24. Juli 2025

Beste Haiko Janssen,

Bedankt voor uw feedback. We begrijpen dat er verwarring is ontstaan rondom de mogelijkheid om boeken te huren.

We hebben geprobeerd om meer informatie van u te ontvangen om u inhoudelijk beter te kunnen helpen, maar hier hebben we helaas geen reactie op mogen ontvangen. Mocht u alsnog meer uitleg willen geven over uw klacht, dan kunt u ons mailen via socialmedia@vandijk.nl.

We nemen uw opmerkingen over de duidelijkheid van onze informatie serieus en zullen dit meenemen om onze communicatie hierover te verbeteren. Daarnaast begrijpen we dat de kosten voor schoolboeken een grote investering zijn. Waar mogelijk proberen we met huur- of tweedehandsopties de kosten te verlagen, maar dit is niet altijd beschikbaar.

Nogmaals bedankt voor uw reactie. Kritiek en feedback helpen ons om ons proces en onze dienstverlening verder te verbeteren.

Team VanDijk

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr