komfort.pl Bewertungen

TrustScore 1 von 5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Komfort na malborskiej to szczyt żenady.Pracowniczka kasy jest strasznie niemiła i zbywa klientów swoimi docinkami. Prosiłam o rozmowę z kierownikiem.Czekałam koło 20minut.Jak już przyszedł to mia... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

1 produkt uszkodziny. 2 produkt uszkodzony. 3 produkt jako reklamacja- dostawa nigdy nie dotarła. Po mies.dostałam maila, że zamówienie anulowano. Nie dodzwonisz się i nikt ci nie pomoże. Na mail... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zamówienie przekładane nagle przychodzi, mam wniesienie za próg. Dzwonię do kuriera mówię że mieszkam na piętrze i mój próg jest na piętrze. Wchodzę a szafy za progiem wejścia do budynku... Żenada. Ni... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Omijajcie ten sklep z daleka!!! Spredaja meble ktorych nie maja na stanie, kupujesz , placisz ale nikt cie nie informuje o tym ze anuowali to zamowienie bo tego akurat nie maja !! a ty czekasz jak deb... Mehr ansehen

Ungenügend

Alle Bewertungen

170 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

ODRADZAM ZAKUPY W SKLEPACH KOMFORT

ODRADZAM ZAKUPY W SKLEPACH KOMFORT! Sprawa toczy się już od dnia 22.10.2025r. W sklepie Komfort na ul. Malborskiej zostało złożone zamówienie na panele firmy Quickstep. Pierwsza próba montażu się nie odbyła ponieważ autoryzowany montażysta firmy Komfort nie zgodził się wykonać montażu z uwagi na WADĘ paneli. Została złożona reklamacja, która rozpatrzona była pozytywnie wiec przyjechały panele z nowej partii produkcyjnej, sytuacja z odmową montażu się powtórzyła. Została więc ponownie złożona reklamacja na odstąpienie od umowy z uwagi na wadliwy towar, która tym razem NIE została uznana. Kolejne miesiące w plecy. Do dnia dzisiejszego Komfort nie uznaje reklamacji wadliwego towaru którego jego montażyści również nie chcą ułożyć. Gdzie tu logika ? Nie wiem. Zamówione w tej firmie zostały również drzwi i po około dwóch miesiącach okazało się że nie ma ich w systemie czyt. Zamówienie nie zostało złożone. W sklepie na Malborskiej Panie z obsługi przestały odbierać telefony z naszego numeru, odbierają jedynie jak zadzwonimy z innego. Pan sprzedawca nie oddzwania i nie odpisuje na maile. Po awanturze w sklepie zaangażowany w całą sytuację zastępca kierownika stwierdził że on o sprawie nie wie (mimo otrzymywanych od prawnika pismach) i że mamy udać sie do działu reklamacji, który jest w Łodzi i do którego nie ma numeru telefonu. Sprawa właśnie trafiła do sądu po kilku złożonych przez prawnika pismach, które komfort postanowił zignorować. Dziwię sie również firmie Quickstep która reklamuje się jako sprzedająca towar pierwszej klasy a która umywa ręce od tej sprawy. Jeśli nie chcecie zostać bez pieniędzy i bez produktów to omijajcie tą firmę szerokim łukiem ponieważ pracownicy firmy zaraz po zakupie towaru będą mieli już Państwa głęboko gdzieś. Niestety..

16. Jänner 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ten sklep on-line to jakaś żenada

Ten sklep on-line to jakaś żenada. Zamówienie 0019579483 złożone 17 grudnia 2025... dostawa miała być na 27 grudnia (no cóż - pomyślałem że święta itd. no ok). Dzwonie po nowym roku co jest grane... na infolinii dowiaduje się że zamówienie będzie 12 stycznia - normalnie aż mi się nogi ugięły. Jest 13 stycznia wieczór - całkowity brak kontaktu, żadnej informacji itd. W zamówieniu widnieje nieaktualna już data dostawy 12 stycznia. Ludzie nawet zła informacja jest lepsza od żadnej... mam wrażenie że obsługa sklepu to jakieś zbiorowisko przypadkowych osób. Za taki transport / dostawę doliczyli sobie jeszcze 139 pln ... baaaardzo słabo. Odradzam.

Tragedia to mało powiedziane

!! na zalando mają ponad 4 oceny bo mają zablokowaną możliwość dodawania opinii bez weryfikacji, czyli muszą przejść ich weryfikację :)

1/5 bo niżej się nie da, zamówienie z 10 listopada 2025 dalej nie dostarczone (13.01.2026), co nawet nie jest najgorsze, dalej nie wiadomo co z moim zamówieniem, po chyba 6 czy 7 telefonach czy to na centralę czy na sklep (na który mi kazała dzwonić centrala) dalej nic nie wiadomo, po prośbach o kontakt gdy już będzie coś wiadomo ani razu nie dostałem odpowiedzi a prosiłem chyba 3 razy by oddzwaniali. Tekst "w systemie pisze że jutro ma być na sklepie" słyszałem 2 razy. Nie polecam i nigdy wiecej nic tu nie kupię.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Tragedia. Nie polecam zamówień przez stronę jak i kontaktu z BOK

Zamówiłam dywan 19.12, planowany termin 24.12, później 29.12 (zrozumiałe, były Święta), cały czas widniał status "w realizacji". Po kontakcie na FB i mailowo na początku stycznia, dali mi znać, że jest w realizacji. Tyle to i ja wiedziałam. Poprosiłam o więcej informacji, bo zbliżał się dzień mojego porodu i chciałam mieć w domu dywan, jednak kilka dni ciszy, 13.01, znowu się odezwałam na FB i oni ponaglili dział obsługi, który poinformował, że dywanu nie ma i anulują moje zamówienie. Żenada podejście.

Straszy service

Straszy service
Zamówienia online ( drzwi ) są realizowane dopiero po 2 tygodniach od zamówienia.
Operują moimi pieniędzmi 2 tygodnie zaczym zamówienie jest potwierdzone i wysłane do producenta.
Projekt kuchni który musi być zapłacony a co najgorsze i z mojego punktu widzenia nie do zaakceptowania jest, kuchnię przy zamówieniu trzeba zapłacić 100%
A co jak sklep splajtuje?
Korespondencja mailowa trwa 2 dni, lub żadnych odpowiedzi nie dostanę.
Infolinia czas czekania najmniej 25 minut.
Straszy service nie do zaakceptowania.

6. Jänner 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jeśli chcesz skończyć remont na czas, unikaj skelpu Komfot

Zamówienie dotyczyło jednej szafki, ale proces jej odbioru okazał się bardziej skomplikowany, niż się spodziewałam. Termin został zmieniony z 10 na 17 grudnia, a w dniu odbioru najpierw otrzymałam informację, że towaru jednak nie będzie. Po południu okazało się, że jednak jest — niestety za późno, żeby zrealizować zaplanowany montaż co opóźniło remont.

Kontakt z obsługą klienta był mało spójny. Najpierw długie oczekiwanie na odpowiedź, potem odesłanie do formularza reklamacyjnego, z którego dowiedziałam się, że sprawa… nie jest reklamacją, mimo że wcześniej zostałam tam skierowana. Dostałam informację że sprawa jest zamknięta i...tyle.

Rekompensata pojawiła się dopiero po ponownym kontakcie z mojej strony i miała formę kuponu rabatowego 50 zł (ważnego 30 dni, do wykorzystania stacjonarnie lub przez kontakt z obsługa klienta). Trudno uznać to za adekwatne rozwiązanie przy poniesionych niedogodnościach.

Największy niesmak pozostawił jednak ton jednej z odpowiedzi — informacja, że „dalsze wiadomości nie wnoszące nic nowego do sprawy pozostaną bez odpowiedzi”, w sytuacji której oczekiwałam pomocy i rozwiązania od sklepu nie brzmi jak standard obsługi, którego oczekiwałabym od dużej marki.

10. Dezember 2025

Opinia o Komfort.pl

Opinia o Komfort.pl

To najgorszy sklep, z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia. Niestety, to już nie pierwszy podobny negatywny doświadczenie z Komfort.pl.

Tym razem zamówiłem lustro.
🔹 Pierwszy raz zamówienie szło około pół miesiąca, a w efekcie otrzymałem lustro z potłuczonym szkłem.
🔹 Poprosiłem o wymianę — ponowne oczekiwanie około pół miesiąca, i znowu potłuczone szkło.
🔹 Trzeci raz — ponownie oczekiwanie około pół miesiąca. Lustro w końcu przyszło całe, ale nie odpowiada zdjęciom na stronie.

W sumie — kilka miesięcy oczekiwania, ciągłe opóźnienia, stracony czas i nerwy.

Moja prośba o przyznanie zniżki na już złożone zamówienie została zignorowana.
Zamiast tego zaproponowano kod promocyjny na nowe zakupy, jednak taka propozycja nie jest dla mnie aktualna z powodu ciągłych problemów i powtarzającego się negatywnego doświadczenia.

Jeśli nie chcesz tracić czasu i nerwów — kategorycznie nie polecam Komfort.pl. To było moje najgorsze doświadczenie zakupowe.

10. Jänner 2026

Dno i metr mułu

Dno i metr mułu. Zamówiony słupek łazienkowy, szafka podumywalkowa, blat i uchwyty. Dotarła do mnie tylko jedna paczka ze słupkiem, który był uszkodzony. Zareklamowane zamówienie, po 4 tygodniach dopiero wysłany jest nowy słupek i podumywalkowa szafka. O blacie i uchwytach na 4 tygodnie po złożeniu reklamacji nic nie wiem.

8. Jänner 2026

Fatalna obsługa

Fatalna obsługa. Po wpłacie należności otrzymałem informację o terminie dostawy zamówionego towaru. Po siedmiu dniach od wskazanego terminu nie mam ani towaru, ani żadbego kontaktu z firmą. Infolinia nie działa, a na email nikt nie odpowiada.

30. Dezember 2025

Nigdy więcej zakupów przez Komfort

Dzisiaj po raz trzeci zgłaszam reklamację drzwi ze względu na wadliwy zawias w drzwiach. Ostatni raz zgłosiłam sprawę 22.12. Przyjęto zgłoszenie do realizacji, a ja dodałam zdjęcia obrazujące, że drzwi nie da się zamknąć. Dosłownie widać obtarcia na drzwiach i niemieszczenie się ich w ramie ościeżnicy oraz odchył na zawiasie. Już pierwszego dnia po świętach, 29.12 moje roszczenie zostało oddalone. Bez należytego sprawdzenia, bez wizytacji, bez JAKIEGOKOLWIEK kontaktu ze mną. Warto dodać, że zapłaciłam ponad 900zł dodatkowego ubezpieczenia od producenta Porty. Tymczasem? "Pragniemy poinformować, iż Sprzedawca w postaci Sklepy Komfort S.A na podstawie dotychczas zgromadzonego materiału dowodowego nie może uznać zgłoszenia reklamacji za zasadną.". Najgorszy sklep z jakim miałam do czynienia i niezależnie od rozwiązania tej sytuacji (a nie zamierzam odpuścić) odpuszczam sobie zakupy w tej sieci i każdemu będę je również odradzać. O czasie oczekiwania na infolinii niezależnie od powodu już nawet nie będę wspominać.

29. Dezember 2025

Nic komfortowego. Farsa.

Nie polecam. Podczas całej budowy domu nie spotkałem się z takim brakiem profesjonalizmu jak w "komforcie". Szkoda że wcześniej nie sprawdziłem opinii tutaj.

Zamówienie z końcówki listopada nadal nie zostało zrealizowane, na każdym etapie trzeba dzwonić i się dopominać, a na połączenie czeka się dłużej niż w niejednej przychodni. Omijać szerokim łukiem

23. Dezember 2025

Handel powietrzem...

Sklep internetowy to farsa przypominająca zapisy, przedpłaty i kolejki społeczne z czasów komuny, Wystawiają w outlecie przecenione końcówki towaru, a po złożeniu zamówienia i otrzymaniu zapłaty wysyłają info, że czekają na dostawę od producenta w bliżej nieokreślonym terminie i odmawiają zwrotu wpłaty, gdy ci czekanie na Godota nie odpowiada. Omijać oszustów szerokim łukiem.

22. Dezember 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Fajna opcja

Fajne jest to, że projektowanie łazienki można ogarnąć kompleksowo od pomiaru aż po montaż, w jednym miejscu da się zaplanować całą przestrzeń, dobrać materiały i sprzęty oraz skorzystać z usług fachowego montażu.Doradcy pomagają w doborze rozwiązań i wizualizacji projektu

5. Oktober 2025

Fatalnie

Po pierwsze: w zasadzie wszystkie meble przyjechały poobiane lub uszkodzone, po drugie: po złożeniu zamówienia nie ma możliwości dokupienia usług dodatkowych jak wniesienie czy montaż, mimo że usługę realizuje firma kurierska na Wale Miedzyszynskim bezpośrednio związana z firmą Komfort. Po trzecie: nie ma przedziałów godziowych realizacji zamówienia w danym dniu, więc trzeba czekać od 8 do 20 aby ktoś za nasze pieniądze łaskawie sie zjawił, po piąte: nie ma możliwości dodzwonienia się do firmy kurierskiej ani samego kuriera aby ustalic przybliżoną godzinę dostawy bo nikt nie odbiera mimo wielokrotnych prób dodzwonienia się w oba miejca. Tylko czysty przypadek sprawił, że ktoś mógł odebrać meble na miejscu.

Zdecydowanie i stanowczo nie polecam !!!

21. November 2025

Z daleka od komfortu

Nie polecam. Sposób prowadzenia reklamacji to jakiś żart. Otrzymałam odpowiedzi wygenerowane przez AI (nie mające ładu i składu i wykluczające się wzajemnie argumenty). Zarzucają “błąd w montażu” ale na prośbę o przesłanie szczegółów - cisza. Reklamacja nawet nieskonsultowana z producentem (gdy zgłosiłam bezpośrednio u producenta wówczas ten wysłał chociaż serwisanta, czego komfort nie zapewnił).

10. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Miesiąc czekania na realizację zamówienia, kolejny miesiąc już oczekuje na dosłanie brakujących części po złożonej reklamacji.
Ta firma, to nieśmieszny żart.
Obsługa fatalna, na najniższym poziomie.

17. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Gdyby mozna było dać 0 gwiazdek to tyle…

Gdyby mozna było dać 0 gwiazdek to tyle bym dała .
Zdecydowanie odradzam zakupy w Komfort.
Zamówienie złożone i opłacone w całości nigdy do mnie nie dotarło – paczka została uszkodzona w transporcie i wróciła do sklepu. Od tego momentu zaczęła się kilkutygodniowa batalia.

Brak jakiejkolwiek inicjatywy ze strony firmy – to ja musiałam wydzwaniać, dopytywać i pilnować każdej sprawy. Pracownicy przekazywali sprzeczne informacje: raz obiecywano dostawę w kolejnym tygodniu, po czym nagle informowano, że jednak dopiero za kilka tygodni.

Po rezygnacji z zamówienia zostałam zmuszona do składania kolejnych reklamacji tylko po to, aby odzyskać własne pieniądze. Firma tłumaczyła wszystko „procedurami”, wysyłała wiele automatycznych maili z różnymi numerami reklamacji, co wyglądało jak celowe przeciąganie sprawy.

Mimo uznania reklamacji:
• brak zwrotu pieniędzy przez długi czas,
• brak przesłanej faktury korygującej,
• status zamówienia w systemie nadal „w realizacji”.

Dopiero zgłoszenie sprawy do PayPo i instytucji konsumenckich przyniosło jakąkolwiek reakcję.

Tak nie powinno wyglądać traktowanie klienta.
Zero odpowiedzialności, chaos organizacyjny i kompletny brak szacunku do czasu oraz pieniędzy konsumenta. Nigdy więcej zakupów w Komfort.

1. Dezember 2025

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr