Ett företag med bedrägeri och fusk som stomme! Tar betalt men utför ett uselt jobb och kräver sen mer för att göra klart. Blockerar sen när man kräver pengarna tillbaka. Välj inte detta företag!
Jag tror att det hade varit billigare att ta en dyrare firma. 3 gånger har jag fått åka tillbaka till vårt gamla hus för att ens kolla så städfirman hade vart där, då har vi enkelväg 1,5h.. Godkänd st... Mehr ansehen
Jag kallar dom för flyttskällpen då dom hade sönder en lampa och ett x-antal glas och kaffekoppar. Får då veta att försäkringen gäller inte då det är en annan flyttfirma som har packat. Och då är det... Mehr ansehen
Jobbet de gjorde var helt OK i sig, men hanteringen av betalning har varit besvärligt i månader nu. Skatteverket ska ha betalat dom den summan som de krävde men jag har då redan betalat hela beloppe... Mehr ansehen
Keine Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen
Oseriöst företag
Kom i håg
Flytten bokades in en och en halv månad innan flytt. Fin offert och bra pris. Han som ringde upp innan offert undertecknades var trevlig och firman verkade seriös. Vi skrev att vi hade stor volym 40-43 kubikmeter och att vi behövde en stor flyttbil. Vi hade även angivit att vi hade några tunga och antika föremål. Vi kände oss lugna inför flytten men det ändrades på flyttdagen. Flytten hade öppen starttid på flyttdagen. Kl. 10.30 blev jag uppringd av någon på flyttfirman som frågade om vi verkligen var tvungna att flytta idag. Jag blev skogstokig och sa att vi måste flytta den dagen. Till svar får jag då att de har en lastbil ca. en och en halvtimme från oss och att han skulle be dem ta vår flytt. Vid 14.10 blir jag uppringd av en man som säger att de är framme hos oss om 20 minuter. I offerten stod det att i god tid skulle jag bli uppringd av flyttkillarna men jag tycker inte att 20 minuter innan är i god tid! Det dyker upp några killar i en liten lastbil på max 20 kubik. Jag visar min offert och berättar att vi har stor volym och att jag har bokat en stor bil. Jag säger även att vi absolut inte kommer att betala något extra för att de måste köra fler turer på grund av att de har för liten bil. Jag frågade killarna om de hade haft en annan flytt tidigare på dagen men det de inte haft sa de. De lastar på i all hast och verkar stressade. Inga skydd mellan möbler och de känns inte seriösa. De har ingen koll på att några skåp är astunga, de har inga bärremmar. Jag har märkt alla lådor med rummen de ska till och visar var rummen är i bostaden vi flyttar till. Trots detta ställs allt huller om buller. De kör en vända till och jag befinner mig i vår nya bostad och vet inte att det är massor med saker kvar i den föregående bostaden. Jag påpekar att det fattas en sak men han som bestämmer säger kort att de har burit in saken. Detta stämmer inte. Situationen vid Swish betalningen känns obehagligt och lite hotfullt. Flyttkillarna åker så fort betalning skett. Jag åker till förra bostaden och ser att det är jättemycket saker som inte tagits med. Anlitar en seriös firma som flyttar resten av bohaget dagen därpå. Jag kommer aldrig att anlita Flytthjälpen.se igen. De är inte seriösa. Lovar mycket men leverera dåligt.
Företaget lämnade en bra offert utifrån…
Företaget lämnade en bra offert utifrån be uppgifter vi lämnat och kommer med en liten lastbil tar cirka hälften av sakerna och ringde och sa att dem kunde flytta resten också men att dem då ville ha 6000 kronor till. Så nu står halva bohaget utomhus på grund av att dem tycker att dem gjort jobbet ingen goodwill där.
VARNING!! Anlita inte!
Jag är så tacksam att vi litade på vårat magkänsla och bokade en annan firma! Det var strul från första samtalet. Vi avbokade allt flera vevkor innan flyttdagen men trots det så ringer någon på själva flyttdagen flor att såga att de blir sena… då stod redan firma vi faktisk anlitar (som kom på utsatt tid) och bar in våra saker.
När jag ringer upp kontoret så möts jag av en snäsig anställd som först menar att jag inte avbokat korrekt och ändå kommer få betala för flytten. Först när jag läser upp mailet om avbokning, som jag var noga med att få bekräftat, gav han sig.
När det sedan är dags för flyttstäd händer samma sak, någon random städfirma ringer om att de skall komma in och städa. Det är alltså över två månader sedan som vi avbokade!
De använder flera olika namn: flytthjälpen, flytthjälparna osv… som någon tidigare skrivit: säkert för att ducka alla dåliga recensioner.
Ett fruktansvärt bolag och jag är mycket förvånad över att de fortfarande är aktiva!
Hemskt bemötande av kundtjänst.
som jag kan läsa så verkar jag inte ha…
som jag kan läsa så verkar jag inte ha varit ensam med en fruktansvärd flytt
jag fick en offert på 3000 kr det blev 4000 kr och nästan halva av mina saker lämnades kvar eftersom det inte "fanns plats" dom hade en lastbil
jag hade en mail dialog med firman flera veckor innan flytt jag skickade bilder på allt som skulle flyttas där fick jag bekräftat att bubbelplast skulle tas med eftersom jag var specifik om detta det slutade med att flyttfiltar togs med eftersom detta skulle enligt firman vara lika bra, filtar orsakar mikrorepor och är mycket ohygieniska
jag skrev tydligt I mailet att jag hade en liten fågel som behöver komma med detta var väldigt smidigt med förra firman jag hade eftersom den fick åka i förarens knä i liten transportbur, när flytten skulle utföras så vägrade dom ta min fågel jag förstår detta men jag fick aldrig något svar om att detta inte skulle gå så jag kunde planera för detta min fågel blev utan vatten en dag pågrund av detta han såg så illa ut att jag trodde jag skulle behöva ta honom till veterinären men det gick bra när han fick dricka, jag fick ett svar på mailet där jag skrev att fågeln ska med och då jag frågade om allt är tydligt, svaret han gav var att allt är klart så antingen ignorerade dom mailet eller bara struntade i att läsa allt så jag fick ta en 150 kr Uber för min fågel
eftersom jag inte informerades om att jag inte fick komma med så fick jag köra till min lägenhet själv och betala en timme extra så det blev 4300 där 300 las på utan anledning varför 300 las på vet jag inte eftersom offerten inte hade något om 300 kr
till sist så lämnades halva mina saker kvar jag tvingades att anlita ny firma på 3000 kr där städ ingick, flytthjälparna erbjöd att ta resten för 2000 men då ingår inte städ så det var inte värt besväret
en snäll tjej irma ville hjälpa mig men chefen satte stopp direkt för det han var väldigt specifik när han pratade med mig med att det är han som bestämmer.
anlita inte denna firman om du vill ha en smidig flytt eller att dina saker ska tas väl hand om dom hade inte ens spännband för min tv låda med som tur var så var jag beredd och hade eget spännband, spännband är det minsta man kan förvänta sig av en flyttfirma jag kan inte säga något annat än att hålla dig långt ifrån denna firman om du har något av värde att flytta jag skulle absolut inte lita på dom att flytta något som har borstat stål eller liknande eftersom filtar där smuts och sten kan lätt fastnar används oavsett om bubbelplast garanteras eller ej
dom bryr sig inte alls och goodwill är helt ökänt för dom deras erbjudande var 2000 kr extra för att ta resten som skulle vara med från första början jag var specifik om allt samt skickade bilder på allt som skulle flyttas, på detta försvann kontrollen till min tv samt en aluminium stång med låda till mitt tv stativ jag har ingen aning var detta försvann
anlita inte detta företaget dom bryr sig inte alls om sina kunder eller deras värdesaker, det visade dom tydligt när deras chef stoppade anställda som verkligen ville hjälpa mig.
denna flytten blev en mardröm som jag inte kommer glömma på väldigt länge inte ens en full tillbaka betalning hade gjort allt perfekt men det hade hjälpt
Katastrofal flytt,de hade inget…
Katastrofal flytt,de hade inget emballage med sig när de packade utan tog av det jag hade hemma.
Pappers servetter,dukar m m
Mycket gick sönder under transporten….
Döper om företaget till ”Flyttstjälparna”!!!
Göteborg
Göteborg. Lång försening pga en annan flytt innan. Irritationen hos mig var på 110%, var beredd på 4 fruktansvärda timmar. Men HERREGUD, vilka jäkla stjärnor! Hur trevliga som helst, starka, snabba, försiktiga och proffsiga. Min irritation släppte direkt, jag kan varmt rekommendera Flytthjälpen. Kan tillägga att dom fick springa 3 trappor utan hiss med alla våra grejer. Såg ut som en barnlek för dom. Och Irma på kundtjänst, tack för att du är grym på ditt jobb.
Katastrof
Man borde gått på sin magkänsla, är priset för bra för att vara sant, japp det var det. Vår slutsumma dubblades!
Mycket oseriösa flyttkillar, den ena var väl trevlig men totalt oduglig. Den andra han suckade o stönade o sa att vi hade för mycket saker osv. Han tyckte dessutom om att prata i sin mobiltelefon mest hela tiden. En av killarna var dessutom inne på vår toalett 2ggr ovanligt länge, spolade med kranen osv. Vad han gjorde där är oklart.
De var ointresserade av att komma o titta på vad som skulle flyttas, troligtvis för att de sen skulle kunna lägga på kostnader få de var tvungna att köra extra varv.
Flytten tog mer än 12h!! De försvann mitt i i flera timmar! Tog massor av rökpauser. Helt odugliga på att lasta bilen! Var väldigt oaktsamma med kartonger o möbler. Att anlita en flyttfirma borde inte betyda att man själv bär kartonger o möbler. Min stegräknare visade 21700steg den dagen
Grovmöbleringen var katastrof, eller rättare sagt obefintlig, de kastade in bara, trots att vi märkt var allt skulle stå i nya bohaget.
Känns som de medvetet såg till att det inte skulle få plats i lastbilen så de kunde lägga på kostnader på fakturan.
Säljaren i telefonen hade noll förståelse när jag ringde några dagar efter för att berätta om händelsen.
Helt klart ett blufföretag!!
Sluta ljug bara
Sluta ljug bara. 2 gubbar + bil, inte 3 gubbar 2 vändor. Från 3500 till 6500, rena skämtet.
Högsta betyg
Jag är mycket nöjd med flytthjälparna. Grabbarna som
kom arbetade flitigt, raskt och nogrannt. De tog inte ens rast. Deras ledare var trevlig och tillmötesgående.
Högsta betyg och stort tack.
Undvik denna flyttfirma!
Jag rekommenderar verkligen inte denna flyttfirma – varken för kunder eller för de som överväger att arbeta här. När jag jobbade för flytthjälpen hade jag en mycket oseriös upplevelse. Trots att jag jobbade hårt och gjorde allt korrekt så vägrade de betala ut min lön. När jag försökte ta kontakt med ledningen för att reda ut saken, möttes jag bara av undvikande svar och bortförklaringar.
Utöver att inte ta ansvar för sina anställdas rättigheter, är företaget även kaotiskt skött, med dålig kommunikation och brist på respekt för både anställda och kunder. Om du söker en pålitlig flyttfirma eller en trygg arbetsplats, skulle jag definitivt rekommendera att se dig om efter andra alternativ.
Rekommenderas inte!
Vi har aldrig skrivit en recension här, men känner oss nu tvungna att verkligen varna för detta företag. En katastrofal upplevelse från början till slut! Försäljarna på Flytthjälparna (eller Flytthjälpen, använder olika namn troligen för att recensionerna ej ska hittas) har ingen koll på sina underleverantörer. Otroligt nonchalant bemötande från försäljaren på kundtjänst och tar inget ansvar alls när det går fel.
Flyttfirman som kom var för få på plats så vi måste bära det mesta själva. Vi jobbade båda heltid med att flytta trots att vi hade anlitat flyttfirman. Konstigt bemötande från personal, en frågar om han får hyra vårt hus, eller om jag vet nånstans han kan bo då han är hos kronofogden.
Demontering och packning utförs på ett högst oprofessionellt sätt. Bokhylla, fyra Kallaxhyllor och tre sängar är isärplockade till minsta detalj. Dessa brädor lassas in huller om buller i vårt nya boende. Vi frågar om de kommer skruva ihop dessa och får svaret ”ja, absolut!” Sen är man helt oförstående till detta och verkar inte tänka sätta ihop nåt alls.
Även lådor packas på ett extremt oprofessionellt sätt, vissa är så tunga så de knappt kan lyftas, tex bara böcker eller bara tallrikar. Ömtåliga vinglas och orkidéer har man packat längst ner i lådor, blommorna är knäckta och flera saker har gått sönder. Kaffekoppar som vi bjöd flyttkillarna på kaffe i första dagen, har man bara slängt ner så kaffe rinner i lådan.
”Grovmöbleringen” som skulle ingå är ett skämt. Soffgruppen är slängd upp och ner, på högkant, i en enda röra. På slutet av dagen trycks bara lådor in. Saker som tydligt överenskommits ska bäras upp på ett loft (med trappa) fyller istället hela köket. Hela lägenheten blir igenproppad och vi kan knappt komma fram pga inget står där det ska.
Plötsligt är en av de som jobbar försvunnen. Han bara sticker och ingen vet vart han tog vägen. Vi får sen höra att personalen börjat bråka med varandra. Hela dagen en nonchalant attityd, vissa suckar, stönar, tycker det verkar så jobbigt att flytta trots att vi får göra mycket jobb själva. Flyttkillarna frågar om vi inte själva kan flytta en säng då de tycker den är svår att demontera. Vi får googla och skicka manual (en enkel Ikeasäng).
Massor av saker lämnas slutligen kvar i vårt hus, som vi får hämta själva. Fimpar får vi plocka från uteplatsen (ingen av oss röker). Först när vi blivit riktigt arga ordnar deras chef så att annan personal kommer och skruvar ihop våra möbler.
Vi har flyttat med firmor två gånger innan, och då varit mycket nöjda med hela processen. Packning, montering/demontering och själva flytten har gått smidigt och utan att vi behövt hjälpa till med allt.
Under hela tiden har vi haft kontakt med försäljarna som inte kunnat hjälpa oss alls, utan kommit med plattityder som ”jag hör vad du säger”. Flytthjälparna, eller Flytthjälpen, är inget seriöst företag och kommer trots en dålig upplevelse fakturera långt mer än en seriös firma.
Anlita INTE!
FRUKTANSVÄRT BOLAG
FRUKTANSVÄRT BOLAG! Anlita ALDRIG de är ren bluff!!!!
Bilen kunde inte ta med allt trots att…
Bilen kunde inte ta med allt trots att vi skickat lista på måtten. Killarna kunde ha lastat bilen bättre så hade allt fått plats.
Det verkar vara kutym att inte få med allt så att de får köra fler gånger och få ut mer pengar.
Blufföretag
Ska förmedla flytt- och städhjälp men har ingen koll på sina underleverantörer och hjälper inte kunden när det uppstår oklarheter. De skickar felaktiga fakturor och skickar även fakturorna vidare till kronofogden även om de i mailkonversation inte kan motivera varför summan är högre än enligt kontrakt.
Flytthjälpen hade inte lastbil som klarade vikten, körde fel, förstörde två hissar och tog för mycket betalt. Utöver det tar de också betalt för påbörjad timma (visserligen enligt kontrakt) men resultatet blev också att vi betalade 1500:- extra för de sista 10 minuterna flytthjälp. De var också tre personer istället för överrenskomna två st och tog löpande betalt för extra person, inklusive den extra tiden alla misstag de gjorde ovan bidrog till.
Verkar också var mer regel än undantag att städtjänsten tar betalt för "extra städ" och gör en godtycklig bedömning att det är extra smutsigt och lägger på någon tusenlapp.
Blufföretag rakt igenom, välj något annat.
Cowboy company
Be careful when using this company. I had a quote of 7,000kr including cleaning. The total cost at the end was actualy 3,500 kr more than agreed to. I had no celler and no sofa but still they said my 1 bedroom appartment was bigger than they thought, even though I had given them the square footage. They came with a van too small to take one load, so they made me pay for a two load journey, costing me and extra 3,500 kr on the spot! I have asked for my payment to be returned as they had all my relevent information, but they are refusing to do so, saying that I should know the weight of all of my items! Needless to say I am extremely dissapointed and feel as though I have been made a fool of. I will never use this company again, and I suggest you check other companys too. BTW, read the reviews on their own webpage, you will find quite a few like this one.
Anlita inte under några omständigheter!!
Anlita inte!!
De startade sent, vilket gjorde att allt drog ut på tiden och flytten tog mycket längre tid än utlovat. Den ena killen jobbade på bra, men den andra var väldigt upptagen med att röka och prata i telefon så honom såg man inte till så mycket.
De hade även sönder en möbel, vilket de senare hävdar att JAG skulle gjort. Jag påpekade att jag har bilder på möbeln från innan flytten där den var hel. Har mailat och ringt, och i de få svar jag får påstår dom att jag själv haft sönder min möbel.
Är nu amnält till ARN
Vi fick hjälp av denna flyttfirma i…
Vi fick hjälp av denna flyttfirma i Augusti 2024 Drar ut på tiden onödigt mycket för att det ska ta längre tid =mer betalt.4000 blir 6000kr. tog mycket rökpaus, pratade Telephone Låter. Lurar in kunderna i kontraktet genom att ljuga i telefonen o sedan använder annat namn på kontraktet än den personen mat pratat om allt med. Tog även städ via dem, dom kunde inte städa blir hotad av personal som skulle städa när vi så till han, dom städad dåligt. Värsta jag anlitat
Flytthjälp Sverige AB, Götebrog
ANLITA INTE!!!
Mycket missnöjd med Flytthjälparna.
Mycket missnöjd med Flytthjälparna.
Hade fått en tid "runt lunch ungefär", men dom dök inte upp förrän klockan 17. Väldigt sen lunch kan man tycka.
De drog omkring möblerna så det blev repor i golvet, och släpade säckar med kuddar på marken så det gick hål i säckarna och kuddarna blev sönderslitna.
De var åtminstone väldigt snabba, men detta endast eftersom de inte emballerade prylarna någonting alls. TVn kördes helt oskyddad, min fina skänk har fått repor i sig, och soffbordet blev lackskadat. Ingen respekt för möblerna alls.
Jag är väldigt onöjd servicen
Jag är väldigt onöjd servicen.
Jag har betalat det som står att jag skulle betala via Swish plus extra 200kr.
Först dök dom inte upp den dagen jag skulle flytta och hörde av sig jätte sent på natten för att bestämma en ny tid dagen efter som blev kl 14, dom kom inte då heller fick ringa till kundtjänst för att veta vad som händer då jag behövde flytta sen dagen innan.
De kom nästa dag kl 17:30. Han åkte till fel vilket gjorde att det dröjde för att han inte hitta till rätt adress, och nu vill dom att jag ska betala 1500kr extra för det.
Rekommenderar inte.
Bra pris,snabbt o effektiv service!
Bra pris,snabbt o effektiv service!
Speciellt killarna som hjälpte med flytten är känner min förtroende i högsta grad .
Jag rekommenderar gärna flytthjälpen..
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.