homfi Bewertungen

TrustScore 4 von 5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Polecam Pana Dawida Śliwe który pośredniczył w kupnie naszej nieruchomości. Bardzo nam pomógł , wszystkie sprawy miał pod kontrolą, prowadził cały proces zakupu. Odpowiadał na każde nasze pytanie. Ws... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Polecam współpracę z Panią Moniką Staszałek. Cały proces zakupu nieruchomości przebiegł sprawnie, profesjonalnie i w miłej atmosferze. Na każdym etapie mogliśmy liczyć na rzetelne informacje, zaangażo... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Korzystałem po raz drugi, poprzednio dwa lata temu. Pani Katarzyna sprawnie przeprowadziła cały proces i jeśli będę kiedyś jeszcze potrzebował pomocy w znalezieniu najemcy to na pewno zgłoszę się do H... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

NIE POLECAM. Homfi zdecydowanie nie umie zarzadzać nieruchomościami - co miesiąc są problemy z terminową płatnością, pomimo że najemcy płacą. Aby oszczędzić sobie nerwów, lepiej zarządzać najmem samem... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Immobilienagentur

Vom Unternehmen geschrieben

Cześć, tu homfi! Jesteśmy najlepszą agencją nieruchomości w Polsce i mamy na to dowody! Zdobyliśmy dwa tytuły Lidera Nieruchomości Otodom w 2019 i 2021 roku, Złoty Laur Konsumenta 2023, Laur Konsumenta Grand Prix 2024, a także prestiżową nagrodę Five Stars Winner (Best Property Agency / Consultancy Poland) w renomowanym, międzynarodowym konkursie European Property Awards z 2024 roku. Planujesz zakup, sprzedaż lub wynajem nieruchomości? Chcesz oddać zarządzanie najmem w ręce ekspertów? Potrzebujesz kredytu hipotecznego? A może chcesz skorzystać z pomocy architekta wnętrz? Niezależnie od tego, co zamierzasz, dzięki naszym pionierskim metodom pracy zrobisz to szybko, bezpiecznie i korzystnie! Skontaktuj się z nami i poczuj #radośćzmieszkania!

Kontaktinformationen

3,9

Gut

TrustScore 4 von 5

216 Bewertungen

Alle Bewertungen

77 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dzień dobry chcę ostrzec przed tym…

Dzień dobry chcę ostrzec przed tym biurem nieruchomości trafiłem na tak nie kompetentną osobę akurat ja ją nie znalazłem tylko ona mnie .Szukala dla klienta dom klient wymagania niewadimo jakie co chwila telefony bo klient chciałby to jeszcze i to .Czułem dzalanie pod korzyść jej klienta nie moją. Bo nie dość że zjechałem dużo z ceny to jeszcze dodatkowo chciał garaż w tej cenie co garaż to oddzielna bajaka. Garaż nie był wystawiony do wynajmu a ona mu powiedxala że tak może wynajmować i jeszcze mu pokazała nie pytając mnie czy ja ten garaż wynajmuje słuchajcie to jest hit.Ja tam mam swoje rzeczy samochód i mnóstwo gratów. I co wpadli na pomysł że bym ją to usunął mimo że powiedzalem że garaż nie wynajmuje to na siłę chcieli żebym te swoje rzeczy zabrał te rzeczy mi pomogą nawet wynieść żeby ten klient mógł mieć wszystko w tej niskiej cenie.To naprawdę było nie profesjonalne z Agenta strony bo skoro mówię że nie to nie .Na końcu przystałem ale powiedzalem że za garaż trzeba zapłacić to pojawił się problem ją mówię że ja będę musiał gdzieś zabrać te rzeczy i komuś zapłacić za przetrzymanie że ja nie będę dokładać do interesu.Nie dość że za grosze chcą mi wynająć dom to jeszcze garaż mam im dać bo on klient chce z garażem. To jest naprawdę nie poważne. Mnie na miejscu nie było tą agentaka na opowiadała mu nie stworzonych rzeczy i ja miałem się zgodzić żeby jej klient był zadowolony ja nie muszę być zadowolony. Jeszcze na końcu okazało się że ja jej muszę prowizję zapłacić No nie wiem za co skoro ja z nami nie mam umowy oni tego domu nie ogłaszali nic nie robili tylko raz przyjechała pokazać i ja mam jej zapłacić. Ja mówię nich Pani zapłaci klient który Panią wynajął do szukania domu No przepraszam bardzo czy ja się z Panią umawiałem na jakąś zapłatę. I to mnie wkurzlo i zrezygnowałem nie chce z takimi biurami mieć nic wspólnego porażka. Za darmo chcą kasę za nic jak by mogli to by brali z trzech stron pieniądze. Ale pytam się za co?Tymbardziej że oni nie mają licencji są to osoby z przypadku zero wiedzy liczy się tylko kasa reszta się nie liczy.Tak nie można działać. Trzeba się znać na swojej robocie i działać dla dobra też właściciela tego budynku. A nie tylko pilnować interes jednej strony i działać w porozumieniu z właścicielem a nie pokazywać i opowiadać bzdury. Szczerze odradzam.

8. Mai 2024

Cześć Piotrze,

Dziękujemy za Twój komentarz. W homfi zawsze stawiamy na szczerość, uczciwość i bezpośrednią komunikację. Zgłoś nam swoje uwagi na adres biuro@homfi.com. Jesteśmy pewni, że uda nam się znaleźć rozwiązanie Twojej sytuacji.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Nie polecam. W ogłoszeniu sprzedaży mieszkania są podane niewłaściwe informacje. Kontakt ze specjalistą ds sprzedaży utrudniony. Trzeba się przypominać i prosić o rozmowę. Masakra

11. April 2024

Cześć Patrycjo,

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Korzystałam z usług pani Pauliny…

Korzystałam z usług pani Pauliny Kozłowskiej, jestem zadowolona. Wszystko przebiegło bez zastrzeżeń.

29. April 2024

Cześć Doroto,

Dziękujemy za 5 gwiazdek i miły komentarz na temat pracy naszej Agentki!

Nie polecam homfi

Nie polecam homfi. Utrudniony kontakt z agentem. Podczas próby połączenia agent nie odbiera, po czym wysyła SMS, że oddzwoni a nie odzywa się. Bardzo długo czekaliśmy aż agent wyśle kogoś do naprawy gniazdek itp w wynajmowanym mieszkaniu oraz domofonu. Nie polecam. Przy zdaniu mieszkania celowe naciąganie na szkody biorąc pod uwagę, że niektóre rzeczy były zanim się wprowadziłam i lub wynikające z jakości wykończenia mieszkania. Z całego serca nie polecam.

2. November 2023

Cześć Sylwio,

Dziękujemy za Twój komentarz. W homfi zawsze stawiamy na szczerość, uczciwość i bezpośrednią komunikację. Jeśli coś poszło nie tak, jak powinno, to chcielibyśmy lepiej poznać Twój punkt widzenia. Zgłoś nam swoje uwagi na adres biuro@homfi.com. Jesteśmy pewni, że uda nam się znaleźć rozwiązanie Twojej sytuacji.

TOTALNA KATASTROFA

Jeśli ktoś chce skorzystać z „usług” HOMFI WARSZAWA, to niejch najpierw poszuka sobie adwokata, bo inaczej z tą agencją współpracować się nie da. Nie spotkałam się jeszcze z takim olewactwem, ignorancją klienta, arogancją, brakiem profesjonalizmu i zaangażowania. Ale najwyraźniej to są wartości wyznawane przez właściciela, który również jest właścicielem Private House Brokers, ponieważ kiedy Pani adwokat wysłała maila do niego (jako, że nikt z jego pracowników odpowiedzialnych za zarządzanie moim mieszkaniem nie odpowiadał), właściciel również nie wykazał najmniejszego zainteresowania tematem.
Zawarłam z Homfi umowę na zarządzanie nieruchomością. Jedyne co potrafią zrobić, to pobierać swoje opłaty, bo poza tym nie ogarniają. Z agentem kontaktu praktycznie nie ma, odzywa się do mnie, kiedy czegoś potrzebuje. Cały czas ja informuję agencję co jest zapłacone, a co nie, bo oni tego nie wiedzą (nie wiem czym oni zarządzają). Dostałam zapewnienie od Pani agentki, że wszystkie należności zostały uregulowane, a po tygodniu albo dwóch otrzymałam od wspólnoty wezwanie do zapłaty zaległych płatności.
W sierpniu 2023 roku wypowiedziałam HOMFI umowę, która wygasała 26 marca 2024 i do tej pory (26 kwietnia 2024) nie oddali mi mieszkania. A Pani Agentka – Pani Karolina, co się odezwie, to skłamie. 2 kwietnia osobiście potwierdziła mi przez telefon, że 3 kwietnia mieszkanie zostanie oddane, a 3 kwietnia napisała mi, że najemca uiścił opłatę za kolejny (jakbyśmy o takiej opcji w ogóle dyskutowały). A teraz oddają mi mieszkanie z lokatorem! Przez pół roku nie dali rady ogarnąć wypowiedzenia umowy lokatorom!
KOMPLETNA PORAŻKA. A w stosunku do Pani adwokat przyjęli postawę agresywną. Czy jeszcze ktoś ma wątpliwości, czy podpisać z nimi umowę?

17. April 2024

Cześć Magdaleno,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

The only client Homfi has is the owner

Avoid! They don’t return our deposit for no reason at all.

1. Juli 2023

Hi Anna,

Thank you for sharing your feedback. At homfi, we always value honesty, integrity, and direct communication. If something didn't go as expected, we would like to better understand your perspective. Please let us know what's on your mind at biuro@homfi.com. We're positive that we will find a solution that works for you.

Best regards, homfi

Bunch of scammers

Bunch of scammers, forget about your deposit, forget about any customer service.

They have only 1 customer - the owner of the property.
As for the people who rent - they will do nothing to protect you.

They will do anything the owner says - in my case, the owner decided to repair or provide maintenance of the half of the equipment in the house by my expense. What did Homfi do? - nothing to protect me.

They just said I will pay for everything. And they won't provide you the proof that something was actually broken.

They changed their name from Nowodworski Estates to Homfi recently. Search for reviews of Nowodworski Estates - you will find a lot of bad reviews.

13. April 2024

Hi Mykola,

Best regards, homfi

Homfi Warszawa

Rok temu wystawiliśmy nasze mieszkanie na sprzedaż, nie wiedzieliśmy jeszcze w tedy, jak długa i skomplikowana będzie to procedura. Zmiany w polskim prawie, nowe regulacje banków, to wszystko sprawiło że cały proces sprzedaży strasznie się skomplikował i wydłużył.
Ale dzięki Pani Katarzynie Ratajczak z firmy Homfi, wszystko udało się pomyślenie przeprowadzić.
Pani Katarzyno dzięki Pani profesjonalnemu podejściu do klienta, pomocy na każdym etapie, cierpliwości i zaangażowaniu, wiedzieliśmy że nasza transakcja zakończy się sukcesem.
Pani Katarzyno bardzo chcielismy podziekowac za dotychczasowa wspolprace.
Jest Pani agentem godnym zaufania i polecenia.

12. April 2024

Cześć Dominiko,

Dziękujemy za 5 gwiazdek i miły komentarz na temat pracy naszej Agentki!

nasz nowy dom

Bardzo chciałabym podziękować agencji nieruchomości za profesjonalną obsługę i wsparcie podczas procesu poszukiwania naszego nowego domu. Agent był nie tylko kompetentny, ale także wyjątkowo pomocny i życzliwy. Jego zaangażowanie w znalezienie idealnej nieruchomości dla nas było godne podziwu, a cały proces przebiegł sprawnie i bezproblemowo. Bardzo polecam tę agencję każdemu, kto poszukuje wysokiej jakości usług nieruchomościowych.

29. Februar 2024

Cześć Bożeno,

Serdecznie dziękujemy za tak wysoką ocenę i miłe słowa dotyczące naszego Agenta!
Cieszymy się, że współpraca spełniła Twoje oczekiwania!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jestem zadowolony z profesjonalnego przebiegu współpracy. Polecam agenta Bartłomieja Kruka z Wrocławia.

8. April 2024

Cześć Rafale,

Dziękujemy za najwyższą ocenę i miły komentarz na temat pracy naszego Agenta!

Strata czasu i pieniędzy

Nie polecam, strata czasu. Wykonałem telefon w sprawie mieszkania, zadałem parę pytań, na które Pani nie potrafiła mi udzielić odpowiedzi (tu żaden problem, zrozumiałe w pełni, bo pytanie dość nietypowe :)) i miała oddzwonić tego samego lub następnego dnia z odpowiedzią. Nie dostałem ani telefonu ani SMS'a z informacją. Za takie usługi jeszcze bierzecie kasę za pośrednictwo? Haha, człowiek sam znajduje sobie mieszkanie i ostatecznie nie dostaje odpowiedzi na zadane pytania i jeszcze chcecie kasę za nic nie robienie lub łaskawe odebranie telefonu xD

12. März 2024

Cześć Hubercie,

Usługa zarządzania najmem

Jeśli chodzi o usługę zarządzania najmem to tragedia. Przestrzegam każdego przed podjęciem w tym zakresie współpracy z tą firmą.Nie dopilnowali opłat, mieszkanie zadłużone na wysoką kwotę w administracji, a po fakcie spychologia jeden na drugiego, żeby na koniec mi napisać że to już nie ich problem, bo umowa między nami się skończyła. Przez ponad dwa lata nie potrafili się skontaktować aby ustalić jak rozwiązać temat. Tragedia. Trzymajcie się od tej firmy z daleka. Potrafią tylko brać pieniądze i nic ponadto.

13. März 2024

Cześć Katarzyno,

UWAGA !!! Najwyższa ostrożność przy wynajmie

UWAGA !!!! Nie polecam !!! Należy zwracać najwyższą uwagę przy wynajmie mieszkania przez pośrednictwo tej firmy. Słodki jak miód agent najpierw skasuje was za pośrednictwo a potem powie, że sporządził protokół usterek i braków i wszystko ma na zdjęciach. Nie wolno temu wierzyć !!!!! Zróbcie własne zdjęcia i własny protokół i wpiszcie wszystko, WSZYSTKO, czego brakowało, co było brudne i co było waszym zdaniem nie tak i każcie to podpisać slodkiemu agentowi. Przy oddawaniu mieszkania okaże się bowiem, że agent nie ma żadnych zdjęć a mieszkanie było w idealnym stanie. I nagle odejmą wam z kaucji kasę za każdą brakującą żarówkę, wezwą do czyszczenia sofy firmę bo odkryto, że była na niej plamka (nieważne, że plamka była tam od 5 lat, jeszcze zanim to mieszkanie wynajęliście), mogą was obciążyć za remont i malowanie bo przy wyprowadzce stwierdzono gwoździe w ścianach (które tkwiły tam od 10 lat i wydawało się wam, że to przecież błahostka). A jak będzie mało, to jeszcze znajdą wam niezapłaconą fakturę sprzed 2 lat, której jakoś przy rozliczeniach do tej pory nikt nie uwzględnił. A jak zapytacie słodkiego agenta czemu tego nie wpisał w protokół zdawczo-odbiorczy to was słodko przeprosi i powie, że może z własnej kieszeni oddać wam 50% za żarówkę....
Wynajem mieszkania przez pośrednictwo tej firmy to (po moich doświadczeniach) duże ryzyko i w dniu zwrotu kaucji możecie się poczuć, jakbyście dostali z liścia prosto w twarz... i to z dużego liścia !!!!!

28. Februar 2024

Cześć Adamie,

Dziękujemy za cenny komentarz. Najwyższa jakość obsługi Klientów to od zawsze kluczowa wartość homfi. Jeśli nasza współpraca nie spełniła Pana oczekiwań, to chcielibyśmy lepiej poznać Pana punkt widzenia. Prosimy o kontakt pod adresem e-mail: biuro@homfi.com. Jesteśmy pewni, że uda nam się znaleźć rozwiązanie Pana sytuacji.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zdecydowanie nie polecam a zwłaszcza…

Zdecydowanie nie polecam a zwłaszcza usług projektowania wnętrz. To co opisują pięknie na swojej stronie, że działają metodycznie krok po kroku nijak ma się do rzeczywistości. Zamiast zadowolenia jest gniot, nieuzasadnione koszty i szczucie windykacją. Na reklamacje odpowiadają wybiórczo jak im pasuje, wysyłanie maili na ogólny adres to jak pisanie na Berdyczów.

28. Juni 2023

Cześć,

Avoid HOMFI

Just sharing my opinion and my experience about HOMFI or Nowodworski real estate .
Dealt with real estate specialist named D.D
On the side of landlord G.K . We agreed on rent and the real estate specialist didn’t tell me that I had to pay the landlord PLN200 a month cash for tax reasons . Which I had no option but to pay it . Two years down the line I decided to move out to my partners house
So I gave the 30 days notice to complete the two years contract . So at the hand over there were few scratches on the floor and smoke from the chimney made the white paint a bit dirty so landlord wanted PLN5000 to cover these expenses and also to cut the grass and cover the last bills . Which I agreed on it . And he was going to transfer the other PLN5000
Back to me . And he didn’t so after few text between me and the landlord I decided to contact the HOMFI . And as expected they are only on the landlords side helping them ripping tenants and make money and also showing them how to avoid paying tax .
And because the landlord couldn’t rent the house he is trying to take advantage of me and sending me a threatening letter to take me to court if I don’t pay him PLN 30.000 .
So please if you are concerning HOMFI or Nowodrowski think twice before you make this mistake .

21. Februar 2024

Hi,

Thank you for sharing your valuable insights. Providing exceptional customer service has always been a key value at homfi. If our partnership did not meet your expectations, we would like to better understand your perspective. Please contact us at the email address: biuro@homfi.com. We are confident that we can find a solution to your situation.

Best regards,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Nie rozumiem dzialania agentow

Nie rozumiem dzialania agentow. Taki jest ruch w interesie, ze maja gdzies klientow, ktorzy do nich sami sie odzywaja? Po wyslaniu zapytania online, w koncu odezwala sie pani Aleksandra. Miala cos poszukac, wyslac, odezwac sie, jest cisza. Przeciez to jest brak szacunku dla ludzi, a wystarczylaby wiadomosc, ze potrzebuje tygodnia, dwoch, lub nie, nie mamy nic w waszych parametrach. Po co to marnowanie wspolnego czasu?
----
W odpowiedzi na moja opinie prosicie o kontakt, czyli znowu ja mam sie wysilac i robic za was robote, zamiast wziac emaila, imie i nazwisko, ktore jest w review, i znalezc z kim kontaktowal sie dany agent i pokazac, ze faktycznie klient jest wazny a nie tylko odfajkowujecie odpowiedz na Review? You want me to go through hoops and loops to reach you? Zart.

-----CIAG DALSZY:
pani Aleksandra jednak znalazla moj numer, zadzwonila, na wstepie pyta "a to mysmy rozmawialy???", w ogole nie miala mnie nigdzie zapisanej, wiec jej cytuje jej smsy i te ode mnie z emailem, na ktory nie dostalam nic, zadnych ofert a ona mi tlumaczy, ze przeciez oni maja excel spreadsheet ze wszystkimi klientami, ze to jej nie moglo umknac, ze wie pani my mamy 100 klientow (serio?? takich rzeczy sie nigdy klientowi nie mowi!!! a co to pojedynczego klienta obchodzi, to znaczy ze jestem nieistotna bo jestem jedna z setki?), i glupio sie tlumaczy, a ja sie jej pytam , no to po co pani dzwoni zeby to naprawic czy zeby mi sie glupio tlumaczyc, bo ja nie rozumiem i czuje sie srednio komfortowo tego sluchajac. Powtarzam ze jest korespondencja, ze nic mi nie wyslala, a ona ze widocznie nie bylo ofert, wiec mowie, ze profesjonalnie byloby to napisac zatem, zebym poczekala tydzien, dwa ze odezwie sie kiedy indziej a wo konmcu emaila prosila po cos, tak? a ona mi mowi, ze ONA MI MOWILA, ze nie ma nic dla mnie, nagle ja oswiecilo i przypomniala sobie ze rozmawialysmy? Ja mowie ze nie, nic takiego nie mowila, inaczej by nie brala ode mnie emaila i jest na to dowod, a ona do mnie "no to jest moje slowo przeciwko pani". Kto sie tak odzywa do kogokolwiek? Bezczelna, klamczucha, brak odpowiedzialnosci za swoj blad, a wystarczylo na poczatku przeprosic i isc dalej i byloby po sprawie. NIE KORZYSTAJCIE, jak jest wszystko ok, to sa mili, jak nie, to widac co wychodzi z ludzi.

CD:
Sms z przeprosinami od pani Aleksandry, dziekuje, ....oraz zdaniem ze nie ma co saczyc jadu online. Brawo, przeprosiny i obelga w jednej wiadomosci. Social and business skills level pro!

5. Februar 2024

Cześć Anno,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Firma musi popracowac nad procesem…

Firma musi popracowac nad procesem rekrutacji i zatrudniac ludzi, ktorzy potrafia myśleć. Pracownik firmy Homefi zaparkowal swoje auto sluzbowe na prywatnym miejscu postojowym i zablokowal dostep właścicielom na kilka dni. Rozumiem, ze strefa parkowania na 2 dni moze duzo kosztowac, ale to nie znaczy ze mozna zajmowac kazde wolne miejsce. Ktos kto pracuje w nieruchomosciach powinien to wiedziec

19. Jänner 2024

Cześć Pawle,

Podziękowania dla Pani Aleksandry

Podziękowania dla Pani Aleksandry
Jastrzębskiej. Profesjonalne i skuteczne przeprowadzenie transakcji. Dała się poznać jako osoba słowna i zyczliwa. Pani Aleksandra jest godnym polecenia profesjonalnym agentem. Dziękuję Pani Olu.

20. Dezember 2023

Pani Renato,

Serdecznie dziękujemy za tak wysoką ocenę i miłe słowa dotyczące naszej Agentki!

podziekowania dla agenta Michała Drożdża

Dzieki agentowi Michałowi Drożdżowi, wynajem mieszkania przebiegl bardzo szybko i sprawnie, kiedy zabrakly mi jakies dokumenty niezwlocznie podeslal przydatne informacje i linki. Polecam Michala Drozdza do wszelkich papierkowych spraw.

22. Dezember 2023

Szanowni Państwo,

Dziękujemy za 5 gwiazdek oraz pozytywną opinię na temat naszego Agenta!

Pozdrawiamy i polecamy się na przyszłość :)

Podziekowanie dla Pani Anety Zwierz-Susz

Pragnę wyrazić podziękowanie dla P.Anety Zwierz-Susz za profesjonalne i skuteczne przeprowadzenie transakcji sprzedaży.
Na każdym etapie współpracy miałam poczucie zaufania, dała się poznać jako osoba słowna, rzeczowa i bardzo życzliwa.
Angażowanie w pracę ułatwia empatia, która również potwierdza, że Pani Aneta jest profesjonalnym agentem, godnym polecenia.
Maria Legutowska

22. Dezember 2023

Pani Mario,

Serdecznie dziękujemy za tak wysoką ocenę i miłe słowa dotyczące naszej Agentki.
Cieszymy się, że współpraca spełniła Pani oczekiwania!

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr